Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Απλήρωτοι 30 εργαζόμενοι σε εργολάβο στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου


Απλήρωτοι 30 εργαζόμενοι σε εργολάβο στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται 30 εργαζόμενοι σε εργολάβο στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου και χθες 11 εξ αυτών ζήτησαν την συνδρομή της επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που για τον καθένα ανέρχονται στο ποσό των 6-7 χιλιάδων Ευρώ.

Όπως υποστήριξαν παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις ενώ ο εργοδότης τους απειλεί πως εάν προβούν σε καταγγελίες δεν θα βρουν δουλειά πουθενά.
======================================
ΔΕΗ: Οι δωροεπιταγές και η... Συνεύρεση!

Στο απροχώρητο έχει φτάσει από ό,τι φαίνεται η κατάσταση με τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Υπαλλήλων της ΔΕΗ, υπέρ του οποίου όλοι οι εργαζόμενοι υφίστανται μηνιαία παρακράτηση 6 ευρώ.

Ψάχνοντας λίγο, διαπιστώσαμε ότι ο Συνεταιρισμός, που έχει αιρετή διοίκηση, κυρίως από πρώην επιφανή στελέχη της ΓΕΝΟΠ, βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, με ελλείμματα, ζημίες στον ισολογισμό, τεράστιο λειτουργικό κόστος και συνεχώς μειούμενο τζίρο.

Επιστέγασμα η κατάσταση που αντιμετώπισαν τις παραμονές των εορτών όσοι επισκέφθηκαν τα καταστήματά του για να εξαργυρώσουν την αναγκαστική δωροεπιταγή που παίρνουν από την επιχείρηση.

Δεκάδες διαμαρτυρίες δέχτηκε το σωματείο της Πτολεμαΐδας «Σπάρτακος» για «την απίστευτα ελάχιστη ποικιλία των προϊόντων τα οποία και τιμώνται με υπερβολικά μεγάλα ποσά, ενώ οι περιπτώσεις έλλειψης εξυπηρέτησης έρχονται να προστεθούν και να συμπληρώσουν τη βεβαρημένη και αρνητική εικόνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες στα τοπικά Μέσα της Πτολεμαΐδας, η διοίκηση ετοιμαζόταν να διαθέσει (από δάνειο που θα λάμβανε) 450.000 ευρώ για αγορά ακινήτου, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν ακατάλληλο χωροταξικά, και επιπλέον απαιτούσε άλλα τόσα για επισκευές.

Θα πει κανείς, τι καλύτερο να περιμένει κανείς όταν ο Συνεταιρισμός αποτελούσε όχημα για να κάνουν μπίζνες (σε βάρος του) συνδικαλιστές με τους οποίους βρίσκεται τώρα στα δικαστήρια. Και θα συμπληρώναμε: τι να περιμένει κανείς όταν παράταξη που εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού έχει την πρωτότυπη και άκρως... ερεθιστική επωνυμία... «Συνεταιριστική Συνεύρεση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: