Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Όσο για την ΔΕΗ και το Δημόσιο συμφέρον ούτε λόγος να γίνεται ….


ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕ

Σχετικά με την νέα αύξηση του τέλους των Α.Π.Ε. (δηλαδή του ΕΤΜΕΑΡ,3.180% μέσα σε 2,5 χρόνια) για τους οικιακούς καταναλωτές, που αποφάσισε η ΡΑΕ από 1/1/2013, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει:
Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Αποφάσεις που βασίστηκαν στο δόγμα «ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ» και για να ακριβολογούμε αποφάσεις που βασίστηκαν στην λογική του «πως σε βάρος του Δημοσίου θα κερδίζουν οι φίλοι και οι κολλητοί μας».
   Όσο για την ΔΕΗ και το Δημόσιο συμφέρον ούτε λόγος να γίνεται ….
   Και για όσους νομίζουν ότι υπερβάλλουμε, μιας και η αύξηση γίνεται για να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, το οποίο ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, θέλουμε να τους ρωτήσουμε: η ΔΕΗ τι συμμετοχή έχει στην «πίτα» αυτή ;
Από την αύξηση αυτή που μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στην συνείδηση του κόσμου τη χρεώνεται η ΔΕΗ, τι κέρδος θα έχει η Επιχείρηση ;

   Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ !
   Κανένα, γιατί οι κύριοι που κυβερνούν τον τόπο και υποτίθεται κόπτονται για το Δημόσιο συμφέρον, με τις αποφάσεις τους συνειδητά επέτρεψαν τη λεηλασία της ΔΕΗ.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
•             Ενώ η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ευρώπη που από το 1982 εγκατέστησε αιολικό πάρκο σήμερα από τα 1600 εγκατεστημένα MW δεν έχει ούτε 80 !!! Είναι ή δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ αυτό ;
•             Ενώ η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό το 1983, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι σήμερα από τα σχεδόν 800MW που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας δεν έχει ούτε ένα !!! Είναι ή δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ και αυτό;
   Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο επί χρόνια ολόκληρα να επιδοτούνται οι ιδιώτες και όχι η ΔΕΗ ;
   Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο κάποιοι να έχουν εγγυημένες τιμές σε βάρος των εκατομμυρίων καταναλωτών;
     Αν για όλα αυτά δεν ευθύνονται αυτοί που κυβερνούσαν τον τόπο τότε ποιοι ευθύνονται ;
   Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που χρόνια ολόκληρα διαμαρτύρεται για αυτές τις απαράδεκτες και χαριστικές πολιτικές υπέρ των ιδιωτών ;    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
==========================
Απάντηση – Προς γνώση της αλήθειας και συμμόρφωση – Στα πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ Σπάρτακος


Συνάδελφοι πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Όταν γράφατε το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρει τον τίτλο «ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ» είναι σίγουρο ότι κοιτιόσασταν στον καθρέφτη και αποτυπώνατε σε μια κόλλα χαρτί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σας.


Τα καταφέρατε θαυμάσια.
Μερικές συνήθειες είναι καταγεγραμμένες στο μυαλό των ανθρώπων και όσα χρόνια και να περάσουν, δεν μπορούν να τις ξεχάσουν, είναι περασμένες στο DNA τους και τους καθοδηγούν στο πως να διασπούν μια παράταξη και πως να επωφελούνται οι ίδιοι!
Αυτό συνάδελφοι λέγετε καιροσκοπισμός!
Για να δούμε λοιπόν ποιοι είναι ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ!
Ποιοι λάκισαν από την παράταξη της ΔΑΚΕ στο τελευταίο εκλογικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΗΕ ;
Ποιοι πήγαν σε άλλο ψηφοδέλτιο έξω και πέρα από τις αρχές και άξιες της ΔΑΚΕ στερώντας από τη ΔΑΚΕ την πρώτη θέση;
Σε ποιόν από εσάς έταξαν ότι θα τον εκλέξουν σε θεσούλα εάν συμμετείχε ως υποψήφιος στο διασπαστικό ψηφοδέλτιο;
Αυτό αν δεν είναι συμφεροντολογικός λόγος πως θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε;
Μήπως ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ;
Μήπως είναι όψιμη ΜΕΤΑΛΑΞΗ από ΔΑΚΕ σε διασπαστικό ψηφοδέλτιο;
Καταλάβαμε τελικά ποιοι είναι οι στόχοι σας! Το καταλάβαμε όλοι.
Όσο και αν προσπαθείτε μέσα από δημοσιεύματα να το κρύψετε δεν ΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ δεν ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑΙ με παραπλανητικές δημοσιεύσεις ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ, ΜΥΘΟΥΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!
Υπήρξε θέμα ηθικής τάξης για την παράταξη της ΔΑΚΕ και για αυτό το λόγο η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ και η ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΑΚΕ με αλληλογραφία προ τη ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (που θέτουμε στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται) αναφέρει ότι από τη στιγμή που στελέχη της ΔΑΚΕ ήταν υποψήφιοι ή στήριξαν άλλο ψηφοδέλτιο διασπαστικό, «θέσανε εαυτούς» εκτός ΔΑΚΕ!
Δηλαδή συνάδελφοι, πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ, θέσατε τον εαυτό σας εκτός ΔΑΚΕ σύμφωνα πάντα με :
Α) το άρθρο 11 παράγραφος 6,
Β) το άρθρο 22 παράγραφος Γ4, του κανονισμού λειτουργίας της ΔΑΚΕ. Ή μήπως και σε αυτή την περίπτωση τον κανονισμό τον θέλατε να υπάρχει μόνο και μόνο για να τον καταπατήσετε;
Αυτό πως μπορούμε να το ονομάσουμε;
Μήπως ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ προς την παράταξη;
Μήπως ΑΧΑΡΗΣΤΙΑ για αυτά που πήρατε τόσα χρόνια από τη ΔΑΚΕ;
Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν μασάει και δεν κρύβει τα λόγια της. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσει ότι υπήρχαν στους κόλπους της “ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ” καλοβολεμένοι που με την απραξία τους και την απαξίωση τους από τους εργαζόμενους στους εργασιακούς τους χώρους μάστιζαν εδώ και καιρό τη μεγάλη παράταξη της ΔΑΚΕ, γιατί είχαν ξεχάσει ότι το συνδικάτο υπάρχει για να υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, έξω και πέρα από προσωπικές σκοπιμότητες, που στόχο έχουν μόνο το προσωπικό συμφέρον και την προσωπική ΙΔΙΟΤΕΛΙΑ. Όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Αυτό πως μπορούμε να το ονομάσουμε
Μήπως ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ;
Δεν μας φοβίζουν τα κούφια λόγια τα συκοφαντικά δημοσιεύματα!
Οι εργαζόμενοι –όπως πάντα- είναι αυτοί που θα κρίνουν γιατί με αυτούς είχαμε και θα έχουμε κοινούς αγώνες και μόνο σε αυτούς χρωστάμε και απολογούμαστε!
Δυστυχώς για εσάς, ΤΗΝ ΟΨΗΜΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΔΑΚΕ ΣΕ Ν.Δ. Α.Κ.Ε ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ και ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!
ΔΑΚΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ, ΔΑΚΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ!

Υ.Γ: Το θέμα θεωρείται λήξαν και κάθε προσδοκία σας για συνέχεια με απαντητικές επιστολές θα πρέπει να την αναθεωρήσετε.

==============================

Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Δυτ. Μακεδονίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για την καταβολή του εφάπαξ

Το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ Α.Ε. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ενημερώνει  όλους τους Συνταξιούχους ότι με  τις ενέργειες μας κατορθώσαμε να απεγκλωβισθεί το έγγραφο που αφορά το νέο οργανόγραμμα  του ΤΑΥΤΕΚΩ  από τα υπουργεία Δ/κής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, για το   ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ .
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το υπ. αριθ. Δ. 3575/9-1-2013.

Κάνουμε ενέργειες να γίνει ΦΕΚ για να  συνεδριάσει  το ΤΑΥΤΕΚΩ και  να ορίσει τον  νέο Δ/ντή οικονομικού του ταμείου.

Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.
==============================
ΑΣΣΕ/ΔΕΗ : Η αύξηση τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας εξυπηρετεί την ιδιωτικοποίησή της

Οι ενεργειακές πολυεθνικές και οι ντόπιοι πράκτορές τους τρίβουν τα χέρια τους περιμένοντας τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα αλλά και την νέα απορρύθμιση στην χώρα μας που θα αυξήσει τα κέρδη τους και θα μεγαλώσει την επιρροή τους εις βάρος του έλληνα καταναλωτή και του δημόσιου πλούτου που λέγεται ΔΕΗ.

Στην υπηρεσία των συμφερόντων τους δραστηριοποιούνται πολλές τρόικες όπως η τρόικα εξωτερικού(ΕΚΤ, ΔΝΤ & ΕΕ ) η τρόικα εσωτερικού ( ΝΔ,ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ) και η τρόικα του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ & ΣΑΔ).

Οι αυξήσεις αποφασίστηκαν μόνο και μόνο για να καλυφτεί 1) το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί από την υπερβολική τιμολόγηση της παραγωγής από ΑΠΕ, 2) η ανάγκη απόσβεσης των–άχρηστων όπως φαίνεται –μονάδων που κατασκεύασαν οι έλληνες κερδοσκόποι ( συν την δημιουργία κέρδους ) και 3) το κόστος των δικαιωμάτων ρύπανσης που πλέον θα αγοράζονται στο σύνολό τους.

Το μεγαλύτερο βάρος των αυξήσεων πρόκειται να το σηκώσουν οι οικιακοί καταναλωτές με αυξήσεις μεγαλύτερες του 30 % (σε 3 δόσεις ) αλλά και εμείς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ καλούμαστε να σηκώσουμε μεγάλο βάρος μια και πέραν της αύξησης που μας αναλογεί στην τιμή του ρεύματος, θα κληθούμε να καταβάλλουμε και φόρο - με βάση τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή - για το μη καταβληθέν ποσό λόγω «μειωμένου».
Η τιμή της οικιακής κιλοβατώρας από τότε που ξεκίνησε η ιδιωτικοποίησή της έχει διπλασιασθεί από 0,05 στο 0,10 € ( στις προ φόρων τιμές) και προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ώστε να συγκλίνει με τον μέσο όρο των τιμών στην ΕΕ ( 0,15 €).Ουδείς ενδιαφέρθηκε να μελετήσει το φαινόμενο της χαμηλής τιμής της κιλοβατώρας στην χώρα μας και αυτό γίνεται σκόπιμα ώστε να μην φανεί με τον πιο πειστικό τρόπο η οικονομικότητα του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ αλλά και η τεράστια συμβολή της ασφαλιστικής μας περιουσίας.

Ταυτόχρονα με τις αυξήσεις θα αποφασίσουν και την μείωση των τελών Μεταφοράς και Διανομής στοχεύοντας 1) στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του περιθωρίου κέρδους των ιδιωτών παραγωγών και 2) στην χρεοκοπία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να πουληθούν χωρίς μεγάλες αντιδράσεις. Η αντιλαϊκότητα της πολιτικής της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας.

Η ΔΕΗ δεν ωφελείται από την αύξηση που θα ανακοινωθεί όπως δεν ωφελήθηκε από καμιά αύξηση του ρεύματος τα τελευταία 10 χρόνια. Όλες πήγαν για την κάλυψη του κόστους που δημιουργεί η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΗ ωφελήθηκε μόνο από τις μειώσεις των μισθών μας κατά 700 εκ €. Με τα χρήματα αυτά χρηματοδοτείται το πρόγραμμα επενδύσεων που περιλαμβάνει τον Ιλαρίωνα, την Νο5 του Αλιβερίου και την Νο5 της Μεγαλόπολης. Το έχει η μοίρα μας να χρηματοδοτούμε τα νέα έργα της ΔΕΗ είτε με την ασφαλιστική μας περιουσία όπως γινότανε έως το 1999 είτε -όπως τώρα - με την μείωση των μισθών μας.


Η καταστροφική αυτή πορεία για την ΔΕΗ και για ολόκληρη της χώρα μας δεν θα σταματήσει από μόνη της. Εμείς θα την σταματήσουμε, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι. Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας στον χώρο του. Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ πρέπει :

1. Να διατυπώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαίτησή μας για ΔΕΗ Δημόσια100% με αποκλειστικότητα στην ηλεκτρική ενέργεια.

2. Να συγκροτήσουμε εργατικά συμβούλια σε κάθε μονάδα της ΔΕΗ ούτως ώστε να συμμετάσχουμε στις αποφάσεις που θα παρθούν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν το μέλλον της ΔΕΗ και το δικό μας.

3. Να απαιτήσουμε εκλογές στα συνδικάτα μας και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση.

4. Να συμβάλλουμε στην αλλαγή των συσχετισμών σε υψηλότερα επίπεδα του κινήματος μαζί με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

5. Να συμβάλλουμε στην ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της επιβάλλοντας περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία που έχουν γράψει οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ,απέναντι στην τάξη μας και απέναντι στην νέα γενιά που θα παραλάβει στο μέλλον την ΔΕΗ και την χώρα μας.
ΑΣΣΕ/ΔΕΗ
================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: