Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Οι αυξήσεις της ΔΕΗ θα εξοντώσουν τα νοικοκυριά






Η ΔΕΗ εξαπατά τον λαό

Του Στάθη Διομήδη

Την Κυριακή που πέρασε, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσίασε τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θριαμβολογώντας μάλιστα ότι είναι πολύ μικρές. Ταυτόχρονα απέφυγε να παρουσιάσει ακριβή στοιχεία και αναλυτικές χρεώσεις και περιορίστηκε στο να εμφανίσει πίνακες με παραδείγματα.

Η ΔΕΗ τη Δευτέρα ανάρτησε στο site της όλες τις αναλυτικές χρεώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με όσα ανέφερε το υπουργείο την προηγούμενη μέρα.

Οι αυξήσεις είναι τρομακτικές και ξεπερνούν το 38% στην περίπτωση του μέσου οικιακού καταναλωτή!



Συγκεκριμένα:

Στο οικιακό έως 800 kw, από 0,05625 φθάνει 0,07793, άρα πάνω από 38% είναι η αύξηση.

Από 800-1.000 kw, από 0,0785 φθάνει 0,0946, πάνω από 20% αύξηση.

Από 1.000-2.000 kw, από 0,0815 αυξάνεται σε 0,0946, πάνω από 16 % αύξηση.

Από 2.000 kw και πάνω, από 0,09155 αυξάνεται σε 0,10252, 12% αύξηση.

Στο «νυχτερινό» ρεύμα, υπερβαίνει το 22% η αύξηση στην kw, καθώς η τιμή από 0,054 ευρώ φθάνει 0,0661.

Επίσης προστίθεται νέο χαράτσι, χρέωση CO2 ύψους 5,5 ευρώ στις 800 kw.

Μειώνεται το πάγιο στο νυχτερινό, από 4 ευρώ το τετράμηνο σε 2, ενώ παραμένουν ίδιες όλες οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Όσο γι' αυτά που αναφέρθηκαν περί μείωσης των χρεώσεων δικτύου, στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπάρχει μια αμελητέα μείωση, της τάξης του ενάμιση!!! ευρώ για τις 800 kw.

Δηλαδή, με απλά λόγια, εάν μέχρι τώρα κάποιος κατανάλωνε το τετράμηνο 800 kw ρεύμα χωρίς χρονοχρέωση, 45 ευρώ συν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, πάγια, φόρους κ.τλ., με τις νέες χρεώσεις από 1-1-2013 θα χρεωθεί: 62,34 για τις 800 kw και 5,5 ευρώ CO2, σύνολο 67,84! συν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, πάγια, φόρους κ.τλ.

Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει κλιμακωτή χρέωση εδώ και χρόνια. Π.χ., εάν κάποιος καταναλώσει 1.000 kw, θα χρεωθεί και τις 1.000 με 0,0946, όχι τις 800 με άλλη τιμή και τις 200 με άλλη.

Ουσιαστικά το υπουργείο ανακοίνωσε αυξήσεις πέριξ του 10% και η ΔΕΗ επιβάλλει αυξήσεις που φθάνουν έως και 38%!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός επίσης ότι ενώ το υπουργείο έχει δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα παραδείγματα, οι χρεώσεις που αναφέρει είναι όλες πολύ μικρότερες από τις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Μετά τα όσα συμβαίνουν, η διοίκηση της ΔΕΗ απαιτείται να απαντήσει, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες για εκείνους που εξαπατούν τον λαό και αρπάζουν το εισόδημά του, ενώ θα πρέπει να επέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν δημοσιοποίησε τις χρεώσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο...
============================
.Ε.Ε.ΕΝ. Πτολεμαΐδας: Απεργία και εξώδικο σε εργολαβία

Η Γ.Σ. του  πρωτοβάθμιου Σωματείου με την επωνυμία ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.ΕΝ.),  που έγινε στις 15/1/2013 απ’ όλους τους εργαζομένους της ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ στην καντίνα του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, αποφάσισαν ομόφωνα 24ωρη απεργία για την Δευτέρα 21/1/2013.


ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ:

Απεργούμε και δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε την απλήρωτη ή φτηνά πληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία.
Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα Οκτώμβρη – Νοέμβρη – Δεκέμβρη, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα αδείας και άδεια του 2012.
Να αλλάξουν οι συμβάσεις της ΔΕΗ με τους εργολάβους, έτσι ώστε όταν οι εργολάβοι δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, να μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώνονται απ’ευθείας απ’ τη ΔΕΗ, σύμφωνα με πρόταση που έγινε από τους εργαζόμενους και το σωματείο μας παλιότερα. Ταυτόχρονα να κηρύττεται έκπτωτος ο εργολάβος. Δεν ανεχόμαστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται μετά από 3 μήνες έτσι όπως πληρώνει η ΔΕΗ τους εργολάβους.
Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ της περιοχής μας μόνιμοι, δίμηνα, εξάμηνα, και εργαζόμενοι στους εργολάβους να αμείβονται με το μισθό της αντίστοιχης ειδικότητας του μόνιμου προσωπικού.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.  Άμεσα 5000 προσλήψεις για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις από τις συνταξιοδοτήσεις και να απορροφηθούν οι 3500 εργαζόμενοι με εξάμηνα και εργολάβους.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που θα διασφαλίζουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας,  και δεν θα κινδυνεύει η ζωή μας για το μεροκάματο
Άμεση υπογραφή ΣΣΕ από το σωματείο μας.
ΔΕΗ δημόσια 100%, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενταγμένη σε ενιαίο φορέα ενέργειας αποκλειστικά δημόσιο, που δεν θα εμπορεύεται το ρεύμα, δεν θα εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και την περιοχή για να αυξάνει τα κέρδη των μετόχων της.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας σε συμπαράσταση των εργατών του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ στον αγώνα που ξεκινούν. Να μπει ένα λιθαράκι για την κατάργηση του δουλεμπορίου στους σταθμούς και τα ορυχεία.



                                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ              ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 15/1/2013
===============================
Στη φύλαξη της ΔΕΗ ο Γιώργος Κάτανας…


==============================

Οι αυξήσεις της ΔΕΗ θα εξοντώσουν τα νοικοκυριά

Σχολιάζοντας το θέμα των αυξήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε: “Με τις αυξήσεις αυτές, σκοπεύει να συγκεντρώσει μέσα στον χρόνο, 2,9 δισ. ευρώ, δηλαδή άλλα τρία δισ. ευρώ από τις τσέπες των καταναλωτών”. Και πρόσθεσε: “Οι δε μεγαλο-οφειλέτες χρωστούν 1,2 δισ. ευρώ, αλλά κανείς δεν τους κυνηγάει, γιατί είναι 'φίλοι' τους και ορισμένοι από αυτούς μπορεί να βρίσκονται είτε στη λίστα Λαγκάρντ είτε σε άλλου τύπου λίστες”.
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: