Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«η Επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει την Κοινή Γνώμη σχετικά με το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο,


Η βασιλόπιτα στη ΔΕΗ... διχάζει

   
Πόσο κοστίζει στη ΔΕΗ η κοπή της βασιλόπιτας; Περίπου έξι ευρώ ανά εργαζόμενο ή αλλιώς περίπου 120 χιλιάδες ευρώ για το σύνολο του προσωπικού. Το ποσό αυτό λοιπόν, αποφάσισε να κόψει ο πρόεδρος της εταιρείας, Α. Ζερβός, σκεπτόμενος προφανώς ότι ενώ η εταιρεία ζητεί σε πολλές περιπτώσεις διψήφια ποσοστά αυξήσεων από τα νοικοκυριά, θα ήταν πρόκληση να δίνει 120 χιλιάδες για... βασιλόπιτες. 

Ο κ. Ζερβός όμως λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο, δηλαδή τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Για την ακρίβεια, για το θέμα διαμαρτυρήθηκε όχι η ΓΕΝΟΠ αλλά το παρακλάδι της, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ (ένωση διοικητικού προσωπικού) της οποίας τα μέλη τις τελευταίες ημέρες εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για την περικοπή. 

Χθες μάλιστα η ΕΔΟΠ ΔΕΗ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και εξέδωσε και ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει το γεγονός ότι η αντίστοιχη δαπάνη που κόπηκε για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, θα δοθεί κανονικά από το ΔΕΔΔΗΕ (δίκτυο διανομής). Έτσι στα κτίρια όπου συστεγάζονται ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει εκδήλωση κοπής της πίτας στην οποία δε θα μπορούν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ παρά μόνο του ΔΕΔΔΗΕ. Ως εκ τούτου η ΕΔΟΠ ζητεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ να εγκρίνει εκ νέου τη δαπάνη των 120 χιλιάδων ευρώ.
Πηγή:www.capital.gr
===========================

Είδες η ΔΕΗ;
Έδωσε 3 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ για να διαφημιστεί


 Απάντηση στην εύλογη απορία που προκάλεσε η πρόσφατη καμπάνια τηλεοπτικής διαφήμισης της ΔΕΗ έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή.

Ο κ. Ζερβός με το έγγραφό του γνωστοποίησε πως η διαφημιστική καμπάνια κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ. «Η ΔΕΗ ΑΕ ως εισηγμένη εταιρία οφείλει να πραγματοποιεί επικοινωνιακές ενέργειες ενημερώνοντας το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών και ιδιαίτερα τα 7,3 εκατομμύρια πελάτες της σχετικά με όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της» αναφέρει ο κ. Ζερβός και προσθέτει ότι «η Επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει την Κοινή Γνώμη σχετικά με το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο, αλλά και παράλληλα να προβάλλει με ειλικρίνεια μέσα από τους ανθρώπους της, το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό μας εταιρείας που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη παραγωγή και παροχή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη χώρα, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις».

Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί η απόφαση μιας επιχείρησης μονοπωλιακού χαρακτήρα να δαπανά υπέρογκα ποσά για την προβολή της στην αγορά την ώρα μάλιστα που περίπου 700.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές στερήσεις εσόδων για την ΔΕΗ.

Αναφορικά με το ποσό των 3.000.000 για τη διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι «είναι ποσοστό 0,054% επί του κύκλου εργασιών όταν επιχειρήσεις ανάλογου μεγέθους δαπανούν για τη διαφημιστική τους προβολή ποσοστό 1,20% επί του αντίστοιχου κύκλου εργασιών τους»
=============================

Έρευνα για παραβατική συμπεριφορά τεχνικών της ΔΕΗ
Έρευνα αρχίζει αρμόδιο κλιμάκιο της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ για τα δίκτυα, προκειμένου να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι καταγγελίες του μέλους των τεχνικών της Επιχείρησης Ανδρέα Αβραμίδη, για παραβατική συμπεριφορά τεχνικών της ΔΕΗ.

Σε αναφορά του στην Ένωση τεχνικών της Επιχείρησης ο κ. Αβραμίδης καταγγέλλει ότι τεχνικοί της ΔΕΗ αναλαμβάνουν ταυτόχρονα εξωτερικές εργασίες για λογαριασμό της Επιχείρησης.

Αναφέρεται συγκεκριμένα σε συνάδελφό του ηλεκτρολόγο ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και εργολάβος σε έργο του Διαχειριστή του Συστήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος, ενώ ο συγκεκριμένος υπάλληλος αντιμετωπίζει ποινή μετάθεσης του σε άλλη υπηρεσία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/221897/ereuna-gia-paravatiki-suberifora-tehnikon-tis-dei/#ixzz2IHIchFjK 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
==========================
Σωματείο συνταξιούχων ΔΕΗ:Από τα τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των εφάπαξ
Σε συνέχεια της τακτικής μας επικοινωνίας, σας ενημερώνουμε ότι:Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ/Σ του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. εγκρίθηκε η τοποθέτηση της κας Αικατερίνης Δροσάτου ως Οικονομικής Διευθύντριας.
Στη συνέχεια μετέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας για την υπογραφή του μνημονίου.
Από το Υπουργείο Εργασίας τους απάντησαν ότι οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή τα εφάπαξ θα ξεκινήσουν από τα τέλη Ιανουαρίου 2013.
============================
Πάτρα: 500 διακοπές ρεύματος το μήνα απο τη ΔΕΗ- Φουλ των επανασυνδέσεων και των αυθαίρετων συνδέσεων

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται οι οικογένειες στην Πάτρα που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους κόβουν το ρεύμα. Οι διακοπές παροχής ρεύματος στην Πάτρα ανέρχονται στις 500 το μήνα, ενώ έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των διακανονισμών και  έχει αυξηθεί κατά πολύ  το ποσοστό αυθαίρετων επανασυνδέσεων. 
Ο οφειλέτης μπαίνει στη μαύρη λίστα μετά από 80 μέρες.  Στην  Πάτρα  γίνεται διακοπή για οφειλές 500 ευρώ και πάνω, ενώ σε άλλες περιοχές το ρεύμα διακόπτεται και για μικρότερες οφειλές.
Ως προς τους διακανονισμούς, οι πελάτες της ΔΕΗ, προκειμένου να ενταχθούν σ' ένα τέτοιο καθεστώς, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ένα ποσοστό της συνολικής οφειλής τους, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ του 30% και του 70%.
=======================
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Παράταση μέχρι και τις 4/2/2013 της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του ΤΕΕ για Διπλωματούχους Μηχανικούς και άνεργους τεχνίτες


Μέχρι και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τίτλο «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β’ της οικονομίας (ορυχεία, μεταλλεία, λατομεία, άντληση πετρελαίου & φυσικού αερίου) με υποχρεωτική απασχόληση», να συμπληρώσει και να υποβάλει «Αίτηση Συμμετοχής» ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr, καθώς και να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έως και 11 Φεβρουαρίου 2013.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των ανέργων στους οποίους αυτή απευθύνεται, μέσω της αναβάθμισης των γνώσεων και των εργασιακών τους δεξιοτήτων, της βελτίωσης της κοινωνικής τους θέσης και του βιοτικού τους επιπέδου, καθώς και η μείωση της ανεργίας. Τα προγράμματα κατάρτισης απευθύνονται σε 4.404 ανέργους τεχνίτες εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και  σε 496 διπλωματούχους μηχανικούς (Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί Μηχανικοί καθώς και Μηχανικοί Μεταλλείων-Μεταλλουργοί) μέλη του ΤΕΕ, οι οποίοι θα εγγραφούν στο «Μητρώο Ωφελουμένων», που θα συγκροτήσει το ΤΕΕ και οργανώνονται από ΚΕΚ πιστοποιημένα από το ΕΚΕΠΙΣ. Οι Μηχανικοί μοριοδοτούνται με βάση τη διάρκεια άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα. Σημειώνεται ότι όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης, θα λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα των 2000 €.


Πληροφορίες:  TEE   210 3291222
                           ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας   2461028030








Δεν υπάρχουν σχόλια: