Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της κλοπής ........



=============================

ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΕΣ
Εκλεψαν ρεύμα 40 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της κλοπής ρεύματος, ακόμη και στις ακριβές περιοχέ των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με την Καθημερινή, μόνο σε ακίνητα με επαγγελματική χρήση η ζημία για τη ΔΕΗ ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ μέσα στο 2012 ενώ για την οικιακή κατανάλωση δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία. Ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις ότι οι κλοπές ρεύματος πραγματοποιούνται από επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και μάλιστα κατόπι αμοιβής. Η τέχνη της "ρευματοκλοπής" σύμφωνα με το δημοσίευμα ποικίλλει στις εφαρμογές της. Η πλέον διαδεδομένη πρακτική που είναι αδύνατον να εντοπιστεί εάν δεν υπάρξει καταγγελία είναι η αλλοίωση της ένδειξης του μετρητή.
Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ ετοιμάζει τιμολόγια κατά περίπτωση σε βιομηχανίες, σουπερ μάρκετ και εμπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με Τα Νέα, οι προτάσεις της Επιχείρησης βρίσκονται στο τελικό Στάδιο της επεξεργασίας τους . Πρόκειται για κίνηση με την οποία η ΔΕΗ προσπαθεί να απαντήσει στα πολλά εξώδικα που δέχεται από τους μεγάλους πελάτες της τα οποία φορούν τόσο το ακριβό κόστος ενέργειας όσο και την απουσία εξειδικευμένων τιμολογίων.

==================================
O μέσος όρος του έκτακτου βοηθήματος(εφάπαξ)


 Τονίζεται ότι το Ταμείο της ΔΕΗ χρωστά ακόμη το εφάπαξ σε ασφαλισμένους που έχουν βγει στη σύνταξη από τον Απρίλιο του 2010. Το μεσοσταθμικό ποσό εφάπαξ που χορηγούσε κυμαινόταν γύρω στα 85.000 – 87.000 ευρώ. Με το κούρεμα του 15%, ο μέσος όρος του έκτακτου βοηθήματος αναμένεται να πέσει στα 72.000 – 74.000 (σ.σ. χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα εφάπαξ ανάλογα με τις αποδοχές και τα χρόνια ασφάλισης).
========================
Για τους παλαιούς, όσους δηλαδή πρωτοασφαλίστηκαν πριν από την 1/1/1993, το εφάπαξ ισούται με το γινόμενο των τακτικών αποδοχών του τελευταίου μήνα απασχόλησης (με πλαφόν τα 4.819 ευρώ) επί τον αριθμό των ετών πραγματικής υπηρεσίας στη ΔΕΗ (με πλαφόν τα 30 έτη).
Για τους νέους ασφαλισμένους το εφάπαξ αποτελείται από το γινόμενο του 70% των συντάξιμων αποδοχών (μέσος όρος των τελευταίων 5 ετών) επί τα έτη ασφάλισης.
Περίπου 2.100 πρώην εργαζόμενοι της ΔΕΗ συνωστίζονται για το εφάπαξ και αναμένεται να υποστούν το «κούρεμα» του 25% και του 30%
=======================
ΠΡΟΣΟΧΗ παράδειγμα :(«συνάδελφοι» εργαζόμενοι  Ιμάντες Μεταφοράς των κυβερνητικών επίλογων  )

Ιούνης 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αρνητική εξέλιξη στην καταβολή του εφάπαξ!
Μετά από πληροφόρηση που είχαμε από τους αρμόδιους Φορείς του ΤΑΥΤΕΚΩ, σας ενημερώνουμε ότι οι «συνάδελφοι», συνταξιούχοι σήμερα, Λόφτσαλης Παναγιώτης (εν ενεργεία Γεν. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη ΔΑΚΕ), Βαρλάμος Παύλος (εν ενεργεία Γεν. Γραμματέας της ΕΤΕ/ΔΕΗ με τη ΔΑΚΕ) και Παπαγεωργίου Αργύρης (εν ενεργεία διορισμένος Πρόεδρος του «αμαρτωλού» ΟΚΔΕ/ΔΕΗ με την ΠΑΣΚΕ) έκαναν ένσταση προς το Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ με το αίτημα να σταματήσουν να χορηγούν το εφάπαξ με τη σειρά προτεραιότητας που υπάρχει μέχρι σήμερα και να την αλλάξουν τοποθετώντας πρώτους όσους συνάδελφους παίρνουν στα χέρια τους την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
Ο Σύλλογός μας, στη συνάντηση που είχε στις 21/5/2012 με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Μπουρσανίδη Χρ. του κατάστησε σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά αλλαγή στην προτεραιότητα απονομής του εφάπαξ.
Αυτό, αν εφαρμοστεί, πρακτικά σημαίνει ότι ένας συνάδελφος που βγήκε σε σύνταξη την 1/1/2010 αλλά είχε υπηρεσία και σε άλλα δύο διαφορετικά Ταμεία, μέχρι να απαντήσουν τα Ταμεία αυτά και να βγει η Οριστική Κύρια σύνταξη του, μπορεί να περάσουν και δύο χρόνια, έτσι όπως δουλεύουν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτός λοιπόν ο συνάδελφος που έφυγε την 1/1/2010, σύμφωνα με τη θέση των 3 «συναδέλφων» θα πάρει το εφάπαξ μετά από κάποιον που είχε όλα τα χρόνια στη ΔΕΗ και βγήκε σε σύνταξη την 1/1/2012, γιατί του βγήκε γρήγορα η Οριστική Κύρια Σύνταξη.
Μετά απ’ αυτό, το Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ με απόφασή του, σταμάτησε την πληρωμή των εφάπαξ και συνεδρίασε στις 24/5/2012 να εξετάσει την παραπάνω ένσταση.
Κι ενώ το Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ στη συνεδρίαση αυτή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συνεχιστεί η πληρωμή του εφάπαξ όπως δίνονταν μέχρι σήμερα, η Κυβερνητική εκπρόσωπος άσκησε ΒΕΤΟ (δικαίωμα που το έχει από το Νόμο) κατά της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης, υποστηρίζοντας την ένσταση των τριών «συναδέλφων».
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ότι πρέπει να σταλεί η απόφαση και το ΒΕΤΟ στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, ο οποίος σύμφωνα με το Νόμο είναι υποχρεωμένος μέσα σε δεκαπέντε μέρες από την παραλαβή της απόφασης να επιλύσει τη διαφορά υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης.
Σημειώνουμε ότι μέχρι να απαντήσει ο Υπουργός, δεν θα πληρώνεται κανένας για εφάπαξ, ακόμα κι αν εκταμιευθούν τα χρήματα του προϋπολογισμού.
Ο Σύλλογός μας δεν πρόκειται να μείνει απαθής απέναντι σ΄ αυτές τις μεθοδεύσεις και θα στηρίξει με κάθε μέσο, ακόμα και δικαστικό, όλους τους συνάδελφους που δικαιούνται το εφάπαξ και στη σειρά που έχουν μέχρι σήμερα.
==============================
25-7-2012

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, 4000 περίπου συνταξιούχοι της ΔΕΗ δεν έχουν πληρωθεί το εφάπαξ λόγω οικονομικών προβλημάτων, με υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή τις κυβερνήσεις και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συναινούν σ΄ αυτές τις πρακτικές.
Συγχρόνως, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2010 και πήραν το εφάπαξ, είτε το πήραν με την άμεση κράτηση του 25% είτε τους ζητούν να επιστρέψουν το 25%, διότι το Ταμείο καθυστέρησε να τους εκδώσει τις οριστικές αποφάσεις απονομής του εφάπαξ.
Στις 28-6-2012 με Υπουργική απόφαση ύστερα από βέτο που έθεσε η Κυβερνητική Επίτροπος στο Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ, ο Υπουργός Εργασίας έκανε δεκτή την πρόταση της Κυβ. Επιτρόπου, αλλάζοντας έτσι τη σειρά απονομής του εφάπαξ που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα σε όλα τα Ταμεία και που ίσχυε η ημερομηνία κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης.
Με την απόφαση αυτή δίνεται εντολή στο ΤΑΥΤΕΚΩ να εφαρμόσει νέα σειρά προτεραιότητας παίρνοντας σαν κύριο κριτήριο την έκδοση της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, με αποτέλεσμα συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης το 2010 και το 2011 επειδή καθυστέρησε, -με ευθύνη της πολιτείας και του αρμόδιου Ασφαλιστικού Φορέα,-  η απονομή της Οριστικής Κύριας Σύνταξης γιατί είχαν ένσημα και από άλλα Ταμεία, να χάνουν τη σειρά τους και να οδηγούνται σε νέα πολύχρονη αναμονή.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την απόφαση αυτή του Υπουργού της, κ. Βρούτση Ι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ακυρωθεί ΤΩΡΑ η Υπουργική απόφαση, να ισχύσει η σειρά προτεραιότητας όπως ήταν μέχρι τώρα και να εκταμιευθούν τα χρήματα –που είναι χρήματα των συνταξιούχων και μόνο– ώστε να πάρουν όλοι οι συνάδελφοι το εφάπαξ που δικαιούνται, ΑΜΕΣΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους, σε επαγρύπνηση και σε συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Σύλλογός μας την ΠΕΜΠΤΗ 26-7-2012 στις 2,30 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ, Πατησίων 54.
=========================

Δεν υπάρχουν σχόλια: