Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

εφάπαξ αυτή τη στιγμή καταβάλουμε το βοήθημα σε όσους είναι στην αναμονή από το Δεκέμβριο του 2010. Με βάση το σχεδιασμό με τα 137 εκατομμύρια θα φτάσουμε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 και με τον προϋπολογισμό της φετινής χρονιάς (περίπου 40 εκατομμύρια) θα δώσουμε το βοήθημα σε όσους είχαν καταθέσει αίτηση μέχρι την άνοιξη του 2012


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΜΟΥ
κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ, κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΕΡΒΑ 
αλλά και τους εκατοντάδες συναδέλφους από όλες τις παρατάξεις, που είτε με την φυσική τους παρουσία, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, σ' αυτές τις δύσκολες ώρες τιμώντας την έννοια της λέξης φιλία, συνάδελφος, συναγωνιστής, στάθηκαν δίπλα μου.
Αγαπητέ φίλε που μας ενώνουν δεκάδες αγώνες και κοινές αγωνίες
Δικηγόρε Αθηνών κ. Δημήτρη Τσοβόλα, με τη μεγάλη εμπειρία, που ένιωσες καλά τι σημαίνει πολιτική δίωξη, που άντεξες και έμεινες όρθιος,
Αγαπητέ φίλε, άνθρωπε με όλη την έννοια της λέξης, με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση,έγκριτε Δικηγόρε Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρε Ζέρβα,
Αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές όλων των παρατάξεων της ΓΕΝΟΠ αλλά και άλλων σωματείων και ομοσπονδιών,φίλοι από τα παλιά με κοινούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που τιμώντας την έννοια της λέξης φιλία, αυτές τις κρίσιμες ώρες για μένα και την οικογένεια μου σταθήκατε δίπλα μου,από τα βάθη της καρδιάς μου σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και σας απευθύνω ένα μεγάλο, ένα ανεκτίμητο ευχαριστώ.
Φίλοι Δικηγόροι
κ. Τσοβόλα Δημήτρη,
κ. Ζέρβα Θεόδωρε
Σας ευχαριστώ για την άψογη και τεκμηριωμένη δουλειά που κάνατε.
Φίλοι συνάδελφοι και συναγωνιστές
Σας ευχαριστώ για την φιλία, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας.
Να είστε πάντα καλά
====================================
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ Δ.Ε.Η.- ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ


Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής και Αγωνιστικής Αριστεράς κατέγραψαν ένα ποσοστό σχεδόν 10% των εργαζομένων που εμπιστεύτηκαν και έδωσαν τη δύναμη στην νεοσύστατη  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ στις πρόσφατες εκλογές του Απριλίου 2013 για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων .Μέσα απο ένα πολύ δύσκολο κλίμα που επικρατεί τόσο στην επιχείρηση ,τον όμιλο ΔΕΗ και κυρίως στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ οι εργαζόμενοι παρά τις ''αντίξοες εκλογικές'' συνθήκες απέδειξαν  πως αλλάζουν σελίδα στην ομοσπονδία.Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ δεν είναι απλά ''άλλη μια παράταξη''. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και ο κάθε ένας μας ξεχωριστά.Ευχαριστούμε και δίνουμε λοιπόν συγχαρητήρια για το εξαιρετικά ελπιδοφόρο αποτέλεσμα σε όλους από καρδιάς, ένα αποτέλεσμα που απλά είναι η αρχή και η δύναμη ψυχής για το δύσκολο δρόμο της ολοκλήρωσης των ονείρων μας και της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και της επιχείρησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.Συγχαρητήρια σε όλους. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και είμαστε έτοιμοι να τον διεκδικήσουμε και να τον κατακτήσουμε με καθαρότητα , αλληλεγγύη,συντροφικότητα και το κεφάλι μαζί με τη γροθιά και την καρδιά μας ψηλά.

Παρακολουθήστε τα videos της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Youtube.

http://www.youtube.com/channel/UCOHZ0MxHnmHJicx_L_O2KZA?feature=guide

Διεύθυνση ιστοσελίδας.

http://agonistiki-enotita-dei.blogspot.gr

=====================================
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και συναδέλφους που έδωσαν τη νίκη στη ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ και στις τρεις Εταιρείες και στηρίζουν με επιχειρήματα και χωρίς ακρότητες την παράταξη μας"

Έχοντας έξι μήνες στο τιμόνι της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ και μόλις τρεις μήνες  ως Γραμματέας της Ομοσπονδίας, νιώθω ότι βρισκόμαστε στην αρχή  μίας ολοκληρωτικής αλλαγής και πολιτικής στο Συνδικαλιστικό/Κίνημα στη ΔΕΗ και μίας καινούργιας αγωνιστικής και ελπίζοντας  δημιουργικής πορείας.
Το νικηφόρο αποτέλεσμα της ΔΑΚΕ-ΔΕΗ για την εκλογή εκπροσώπων στα Δ.Σ σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι παρά τα δικαιολογημένα παράπονα και τον θυμό που έχουν γενικότερα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, επιθυμούν να  απομονώσουν τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και του συγκεντρωτισμού εξουσιών και να εμπιστευτούν εκείνους που του έλεγαν διαχρονικά την αλήθεια και του πρότειναν αναπτυξιακές και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον του Ομίλου ΔΕΗ που κάποιοι άλλοι συναποφάσιζαν.
Σε σημαντικά θέματα  όπως  η διάσπαση της Επιχείρησης σε θυγατρικές, η τελευταία ΕΣΣΕ, το Ασφαλιστικό,  η Μετοχοποίηση, ακολουθήσαμε τη συνείδηση και το συμφέρον των εργαζομένων και όχι τις  κομματικές γραμμές και τις υποδείξεις των τεχνοκρατών της εξουσίας.
Πρωταγωνιστούμε στους αγώνες, στις απεργιακές κινητοποιήσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ο καθένας μας.  Δυστυχώς  κάποιοι άλλοι έπρατταν με  γνώμονα  και οδηγό «ότι πει ο αρχηγός του κόμματος» και  με προσβλητικές συμπεριφορές έδιωχναν από το Σ/Κ  άξιους και αγωνιστές συνάδελφους.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και συναδέλφους που έδωσαν τη νίκη στη ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ  και στις τρεις Εταιρείες και στηρίζουν με επιχειρήματα και χωρίς ακρότητες την παράταξη μας και δεσμευόμαστε ότι δεν θα επενδύουμε στο πρόβλημα για  μικροποπολιτικούς  και προσωπικούς σκοπούς αλλά θα επενδύουμε  στη λύση του προβλήματος.

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
- Να μεγαλώσει ο Όμιλος ΔΕΗ με επιχειρηματικές και  λειτουργικές δράσεις εντός του Ομίλου.
- Να γίνουν  άμεσα νέες προσλήψεις σπάζοντας το 1 προς 5.
- Να διασφαλιστεί η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης μας.
- Να δώσουμε στήριξη και βοήθεια  προς τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
Ευελπιστώντας σε καλύτερες μέρες με την επανεκκίνηση μίας αναπτυσσόμενης πολιτικής  για τον Όμιλο ΔΕΗ, προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Αντώνης Καρράς
Πρόεδρος ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ
Γεν. Γραμμ. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
======================================
Προσφυγή στο ΣτΕ για τα κονδύλια της ΔΕΗ
Φλώρινα, Κοζάνη και Μεγαλόπολη ζητούν αποκλειστικότητα
Οι Δήμοι Αμυνταίου (Φλώρινας), Εορδαίας (Κοζάνης), Κοζάνης και Μεγαλόπολης (Αρκαδίας), όπως και το Δίκτυο Δήμων Περιοχών Παραγωγής Λιγνιτικής Ενέργειας προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και ως παράνομη η από 6.2.2013 απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος με την οποία μέρος του αποκαταστατικού χαρακτήρα τέλους υπέρ των Δήμων που πλήττονται από τα λιγνιτικά εργοστάσια (σταθμοί) και τα ορυχεία της ΔΕΗ, διατίθεται επιπρόσθετα εκτός των τριών αυτών Δήμων και στις περιφερειακές ενότητες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το έτος 1996 έχει θεσπιστεί ειδικός τέλος για την αποκατάσταση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, κ.λπ. που προκαλούνται από τη λειτουργία των θερμικών λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας. Το επίμαχο τέλος είναι σε ποσοστό 0,5% επί του κύκλου εργασιών της ΔΕΗ.

Το τέλος αυτό αποσκοπεί στη χρηματοδότηση έργων υποδομής, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, κ.λπ. στους τρεις επίμαχους Δήμους και κατανέμεται ανάλογα με την ποσότητα παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δικαιούχοι τους τέλους αυτού αρχικά (1996) ήταν οι τρεις εν λόγω Δήμοι οι οποίοι είχαν την ευθύνη της διάθεσης των σχετικών κονδυλίων. Στη συνέχεια, το 2005 η κατανομή του επίμαχου τέλους γινόταν κατά 50% στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας και κατά 50% στους τρεις εν λόγω Δήμους.

Με την πρόσφατη από 6.2.2013 απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος (προσβαλλόμενη απόφαση) συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για την κατανομή των κονδυλίων. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, των τοπικών αυτοδιοικήσεων και των τοπικών περιφερειακών αρχών των νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας, καθώς και της ΔΕΗ.    

Όπως υποστηρίζουν στην  προσφυγή τους οι τρεις Δήμοι με την προσβαλλόμενη απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος επιχειρείται η καταστρατήγηση και φαλκίδευση του τρόπου κατανομής και διάθεσης των κονδυλίων από το επίμαχο τέλος, με εμπλοκή και των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (αποκεντρωμένες διοικήσεις), κατά καταστρατήγηση των συνταγματικών επιταγών και της ισχύουσας νομοθεσίας και ειδικά μετά τον Καλλικράτη που επιτάσσει τη δημιουργία ισχυρών Δήμων στα ζητήματα σχεδιασμού διαχείρισης και αναπτυξιακής προοπτικής.

Επίσης, υπογραμμίζουν οι τρεις Δήμοι ότι το επίμαχο τέλος, με τον νέο τρόπο κατανομής των κονδυλίων του, θα τον λαμβάνουν και οι «μη ενεργειακοί Δήμοι», δηλαδή Δήμοι οι οποίοι δεν έχουν στην περιφέρεια τους λιγνιτικούς σταθμούς ή ορυχεία της ΔΕΗ και οι οποίοι δεν πλήττονται από την λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ. Και θα το λαμβάνουν οι «μη ενεργειακοί Δήμοι», χωρίς  να υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που να το επιβάλλουν, αλλά και χωρίς να δικαιολογείται από την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ο λόγος που οι Περιφέρειες θα λαμβάνουν ένα τόσο υψηλό ποσοστό από το επίμαχο τέλος.

Τέλος, οι τρεις Δήμοι υποστηρίζουν ότι με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζονται τα άρθρο 5 (προστασίας της υγείας), 21 (μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών), 24 (προστασία περιβάλλοντος) και 43 (έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για ανάλογες περιπτώσεις), όπως και η σχετική νομοθεσία.
==========================================
Παρέμβαση της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ για τη "σωτηρία" της εμπορίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ αναφέρει τα εξής: "Έχει καταγραφεί η αντίδρασή μας στο κοινοπρακτικό σχήμα Silcio συμφερόντων Κοπελούζου και ΔΕΗ, με ποσοστά 51% και 49% αντίστοιχα για φωτοβολταϊκά στις στέγες.

Η αντίδρασή μας τότε ωφέλησε τη ΔΕΗ, γιατί όχι μόνο δεν υπήρχε υποδομή για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών, αλλά και γιατί δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για αυτή την επένδυση λόγω της μείωσης των τιμών στα φωτοβολταϊκά.

Και ενώ πιστεύαμε όλοι ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει, ξαφνικά η Διοίκηση της ΔΕΗ, έφερε προς ψήφιση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ πρόταση για νέο κοινοπρακτικό σχήμα με την δημιουργία καταστημάτων Franchise Ομίλου Κοπελούζου-ΔΕΗ, προκειμένου να πωλούν ενεργειακά προϊόντα!!!

Άραγε ποια ενεργειακά προϊόντα θα πουλάμε και τι προσφέρει η άλλη πλευρά;

Θα είμαστε, δηλαδή εταίροι και στο φυσικό αέριο που προμηθεύεται ο Όμιλος Κοπελούζου ή λόγω του κλεισίματος πολλών καταστημάτων της εμπορίας και της έλλειψης προσωπικού θα γίνει άρον-άρον,  όλη η μετάβαση της εμπορίας και των καταναλωτών στα καταστήματα αυτά που αφεντικό θα είναι ο Κοπελούζος, ενώ τα δικά μας αναγκαστικά θα βάλουν λουκέτο;

Η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ με παρέμβαση της, λίγο πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ, ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, να μην συζητηθεί το θέμα αυτό μέχρι να εκλεγούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να δούμε την σύμβαση συνεργασίας αλλά και να ενημερωθεί επισήμως το Συνδικάτο.

Ο κύριος Ζερβός έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή του θέματος, ενώ η ΕΔΟΠ εξέφρασε την δυσφορία της για την εν κρυπτώ και παραβύστω λειτουργία των διοικούντων, αλλά έκανε σαφή την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνεργασίας, αφού όφελος θα έχει μόνο ο όμιλος Κοπελούζου.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μας βρει απέναντι, ενώ θα προκαλέσει μεγάλες τριβές σε μία εποχή που η ΔΕΗ  βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Το τελευταίο ας το προσέξουν καλά οι αρμόδιοι. Τέλος η ΓΕΝΟΠ έχει ενημερωθεί για το μείζον αυτό θέμα και ποια είναι η θέση της;

Υ.Γ. Μας βρίσκει αντίθετους η απόφαση της Διοίκησης, την ημέρα της Πρωτομαγιάς να λειτουργήσουν ταμεία & εξυπηρέτηση καταναλωτών."
===============================
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Βαρσάμης Κώστας
Αντιπρόεδρος:Ψαρράς Στέφανος
Γεν. Γραμματέας: Αναγνώστου Αντώνης
Ταμίας: Γεωργίου Κωστας
Αν. Γεν. Γραμματέας: Καψάλης Βασίλης
Οργ. Γραμματέας: Υφαντής Ευάγγελος

Γραμ. Δημ. Σχέσεων: Λυρατζάκης Αντώνης

Μέλη: Κουδουνάς Αθανάσιος, Λαβός Νικόλαος,  Μητσιόπουλος Αποστόλης, Παπαδόπουλος Ζαχαρίας, Δενεσίδου Σοφία, Κερκεμέζος Ηλίας.

Εξελεγκτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Πλοκαμάκης Γιώργος
Γραμματέας:Μαστρογιαννοπούλου Αγγελικη
Μέλος: Θέμελης Χρήστος

Πειθαρχικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Παπακώστας Πασχάλης
Γραμματέας: Ακριτίδης Ελευθέριος
Μέλος: Σταματάκου Ευγενία

Ταμείο Αλληλοβοήθειας
Πρόεδρος: Βαρσάμης Κώστας
Αντιπρόεδρος: Κατσίκας Ευάγγελος
Γεν. Γραμματέας: Φαρμάκης Χαράλαμπος
Μέλος: Σουλτάνος Αθανάσιος, Κουτρουβίδης Δημήτριος.
Ταμίας:Γεωργίου Κώστας
======================================
Οι ρυθμοί χορήγησης του εφάπαξ, οι συνταξιούχοι που αναμένουν και οι νέες περικοπές από το 2014
Περισσότεροι από 65.000 ήδη συνταξιούχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην «ουρά» για την λήψη του εφάπαξ από τα Ταμεία Πρόνοιας. Για παράδειγμα στο δημόσιο τώρα χορηγείται η παροχή σε όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους πριν από περίπου δύο χρόνια. Μια κάποια «ανάσα» στους φορείς πρόνοιας δίνει η χορήγηση...

περίπου 1.1 δισεκατομμυρίων ευρώ (μετά την εκταμίευση της δόσης) για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής του εφάπαξ.  Αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κοκκαλιάρη (Έθνος) η κατάσταση έχει ως εξής:



- Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Σε 55.000 υπολογίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που περιμένουν το βοήθημα. Για να <ξεμπλοκάρει> η διαδικασία σταδιακά θα δοθεί ένα ποσό 1.1 δισεκατομμυρίων ευρώ και ήδη έχει επιταχυνθεί ο χρόνος έκδοσης του εφάπαξ.

Στόχος είναι κάθε μήνα να εκδίδονται τουλάχιστον 3.200 βοηθήματα και μάλιστα η διαδικασία προχωρά ταχύτερα από ότι αναμενόταν. Όπως τονίζει ο γενικός διευθυντής του ταμείου Νίκος Καλάκος <οι υπάλληλοι εργάζονται απογεύματα ακόμα και Σάββατα για να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης του βοηθήματος. Ο χρόνος αναμονής για τη χορήγηση του εφάπαξ έπεσε από τους 30 στους 23 μήνες και στόχος είναι να μειωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα και να κυμαίνεται από 12 έως 14 μήνες>.

-Κλάδος Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ.  Στους 27 μήνες υπολογίζεται η καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ. Με την εκταμίευση της δόσης επιταχύνθηκε η διαδικασία, καθώς μέχρι το τέλος του 2012 εκκρεμούσε η έκδοση 3.500 εφάπαξ.

Όπως τονίζει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΥΤΕΚΩ Παν. Αποστολίδης <αυτή τη στιγμή  καταβάλουμε το βοήθημα σε όσους είναι στην αναμονή από το  Δεκέμβριο του 2010. Με βάση το σχεδιασμό με τα 137 εκατομμύρια θα φτάσουμε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 και με τον προϋπολογισμό της φετινής χρονιάς (περίπου 40 εκατομμύρια) θα δώσουμε το βοήθημα σε όσους είχαν καταθέσει αίτηση μέχρι την άνοιξη του 2012>



Ακολουθεί ένας αναλυτικός πίνακας του megabox.gr αναφορικά με τους χρόνους απόδοσης του εφάπαξ αι το αριθμό των συνταξιούχων που βρίσκονται σε αναμονή διαρκείας… Χωρίς πολλές ελπίδες. Πόσο μάλιστα που από το 2014 το εφάπαξ θα μειωθεί κι’άλλο


Δεν υπάρχουν σχόλια: