Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σας ευχαριστώ για την άμεση στήριξη που μου παρείχατε, συμβάλλοντας στο να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000€ που μου επεβλήθη ως εγγύηση αλλά και για την συνεχόμενη και διαρκή στήριξή



=================================
Ευχαριστήρια επιστολή προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 15:31 |  |  | 
     Αθήνα     23/5/2013



Η ΑΓΑΠΗ, Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΕΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ



Συναδέλφισες –φοι,

Αν και η Ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορεί κανείς να βρει χιλιάδες λέξεις για να εκφραστεί, ειλικρινά πιστέψτε με, εγώ αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι να βρω εκείνες τις λέξεις που μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα που νιώθω.
Συναδέλφισες-οι,
Σύντροφοι, συνοδοιπόροι, συναγωνιστές.
Συνάδελφοι από όλες τις παρατάξεις από τη ΔΕΗ, από μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, από Πρωτοβάθμια σωματεία, σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε.

Σας ευχαριστώ για την άμεση στήριξη που μου παρείχατε, συμβάλλοντας στο να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000€ που μου επεβλήθη ως εγγύηση αλλά και για την συνεχόμενη και διαρκή στήριξή σας όλα τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν στην σκληρή αναμέτρηση με την ΤΡΟΪΚΑ, τα μνημόνια, τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και κυρίως τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Επιχείρηση του ελληνικού λαού.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως έχω πει και άλλες φορές η δίωξη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι καθαρά πολιτική και βεβαίως δεν αναφέρομαι ούτε στον κύριο Ανακριτή oύτε στους κ.Εισαγγελείς που κάνουν την δουλειά τους αλλά σε όσους μεθόδευσαν την δίωξή μου κατασκευάζοντας αποδεικτικά στοιχεία, στα οποία τεχνηέντως έδωσαν άλλο περιεχόμενο από αυτό που πράγματι είχαν με σκοπό να με εμφανίσουν ως δράστη αξιόποινων πράξεων, ενώ και οι ίδιοι ακόμη τελούσαν σε γνώση της αθωότητάς μου.
Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
Αναφέρομαι σε αυτούς που επειδή αντισταθήκαμε και μπήκαμε εμπόδιο στα σχέδια τους, όπως ο ίδιος ο τύπος έγραψε σχεδίασαν και έδωσαν εντολή για την εξουδετέρωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Σε όλους αυτούς ένα μήνυμα έχω να στείλω.

Στις βρομοδουλειές σας γιατί οι βρομιάρηδες είστε εσείς που με τα δεκάδες απίστευτα σκάνδαλα σας έχετε λεηλατήσει και εξακολουθείτε την επιχείρηση του ελληνικού λαού θα κουραστείτε να μας βρίσκετε απέναντι.
κλείνω αυτή την ανακοίνωση με ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους αγαπητούς συναδέλφους που πήραν την πρωτοβουλία να ανοίξουν τον λογαριασμό έμπρακτης αλληλεγγύης.
Τους ευχαριστώ γιατί όπως έχω πει καταθέσεις δεν είχα ούτε και σκοπεύω να αποκτήσω.
Έχω εκατοντάδες φίλους και αυτό γεμίζει την ψυχή μου.



Φωτόπουλος Νίκος
Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Μέλος της Ε.Ε. ΓΣΕΕ
=================================
Πτολεμαϊδα: Δηλώσεις του Προέδρου του «Σπάρτακου» για την ενότητα των σωματείων στη ΔΕΗ

«Χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς ηγεμονισμούς, προτείνουμε να προχωρήσει η διαδικασία της ενότητας των σωματείων στην ΔΕΗ, ώστε να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά το συνδικαλιστικό κίνημα, στις σημερινές καταιγιστικές αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τη ΔΕΗ, τους εργαζόμενους και την τοπική μας κοινωνία». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης, με αφορμή την πρόταση του Σωματείου και την συνάντηση που οργανώνει την Παρασκευή, στις επτά το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, με όλα τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης
==================================
Παρέμβαση της βιομηχανίας: Η πώληση της ΔΕΗ μόνη της δε θα φέρει καλύτερες τιμές
Του Χάρη Φλουδόπουλου

Οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές ενέργειας παρακολουθούν από κοντά και οργανωμένα τα τεκταινόμενα στην αγορά του ηλεκτρισμού και η γνώμη τους έχει τη δική της βαρύτητα, καθώς εκπροσωπούν ένα ισχυρό παραγωγικό κομμάτι των ελληνικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν το όργανο εκπροσώπησης των βιομηχανικών καταναλωτών ενέργειας η ΕΒΙΚΕΝ παρενέβη με επιστολή της προς τον αρμόδιο υφυπουργό ενέργειας Μ. Παπαγεωργίου στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, η οποία μαζί με την εν γένει αναμόρφωση της αγοράς ηλεκτρισμού περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενη υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Κομισιόν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, με στόχο την απελευθέρωσης της αγοράς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της αποδοτικότητας των ενεργειακών αγορών.

Από την πλευρά τους πάντως οι βιομηχανικοί καταναλωτές επισημαίνουν ότι από μόνη της η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν αρκεί για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι. Συγκεκριμένα η ΕΒΙΚΕΝ υπογραμμίζει ότι όσο διατηρείται το σημερινό σύστημα λειτουργίας της αγοράς, γνωστό ως «υποχρεωτικό pool», η λύση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ από μόνη της δε θα οδηγήσει σε δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού.

Όπως τονίζει η ΕΒΙΚΕΝ το υποχρεωτικό pool, παρέχει εξασφαλισμένη αγορά στους παραγωγούς, τους απαλλάσσει από την ανάγκη να βρουν φυσικούς πελάτες και φυσικά δε δημιουργεί ανταγωνισμό στις τιμές. Η μόνη διαφοροποίηση, όπως επισημαίνεται, που υπάρχει είναι μεταξύ μορφών παραγωγής (λιγνίτης, φυσικό αέριο, νερά, ΑΠΕ). Ταυτόχρονα καθίστανται οικονομικά ασύμφορες και οι εισαγωγές.

Κατά συνέπεια, όπως τονίζει η βιομηχανία μόνο μέσα από την κατάργηση του υποχρεωτικού pool και την άρση των εμποδίων στις εισαγωγές, μπορούν να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού, με τις συναλλαγές να διεξάγονται αποκλειστικά με διμερή συμβόλαια (διμερείς συμβάσεις) και με τη λειτουργία ενός μηχανισμού εξισορρόπησης: μόνο έτσι θα υποχρεωθούν οι παραγωγοί να βγουν στην αγορά και να ανταγωνιστούν για την προσέλκυση πελατών με γνώμονα την τιμή και τις υπηρεσίες, τονίζει η ΕΒΙΚΕΝ.

Σημειώνεται ότι τη θέση της ΕΒΙΚΕΝ στηρίζουν και επιστημονικές μελέτες όπως αυτή που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του ΙΕΝΕ από τον καθηγητή του ΕΜΠ Παντελή Κάπρο, σύμφωνα με την οποία ακόμη και εάν αλλάξει η αγορά και το υποχρεωτικόpool γίνει προαιρετικό, η φθηνή λιγνιτική παραγωγή θα κατευθυνθεί εκ νέου στο pool και δε θα πάει σε διμερή συμβόλαια πχ με τη βιομηχανία ή με προμηθευτές. Αυτό συνέβη και στην Ισπανία όπου εφαρμόστηκε το λεγόμενο προαιρετικό pool. Στα δύο πρώτα χρόνια της αγοράς, κανείς από τους 3 προμηθευτές δεν προσέφερε διμερές συμβόλαιο στη βιομηχανική παραγωγή και μόνο μετά από οργανωμένες πιέσεις κατέστη αυτό εφικτό. Σε άλλες χώρες της ΕΕ ωστόσο τα διμερή συμβόλαια είναι υποχρεωτικά και σε αυτή την περίπτωση και οι λιγνιτικές μονάδες καθώς καλούνται να βρουν πελάτες που θα διασφαλίζουν την απορρόφηση της παραγωγής τους, δηλαδή πελάτες με καλά προφίλ, οι τιμές πιέζονται προς τα κάτω.


Πηγή:www.capital.gr
=================================

Ιαπωνικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη ημέρα μετά από την ανακοίνωση του σχεδίου αποκρατικοποίησης της Επιχείρησης, υπήρξε επαφή από την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα, όπου ζητήθηκε από το ΥΠΕΚΑ το κείμενο του σχεδίου στα αγγλικά.
Ο λόγος ήταν ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ιαπωνικές εταιρείες για να δούνε την διαδικασία και να εκφράσουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ποιες εταιρείες κρύβονται πίσω αυτό το ενδιαφέρον.
Πηγή:www.capital.gr
====================================
Σπάρτακος: Με διάταξη νόμου ρυθμίζεται ο υπολογισμός της σύνταξης για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Συνάδελφοι,

     Με διάταξη Νόμου, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός Ιουνίου, θα ρυθμιστεί ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων των πρώην Ειδικών Ταμείων, δηλαδή μόνο των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ ΤΑΠ/ΔΕΗ.
     Η διάταξη που θα ψηφιστεί θα συμπληρώσει το κενό που παρέλειψε ο ν.3029/02 (Ρέππα), ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί το ευνοϊκότερο ποσοστό του 1/35 κατ΄έτος ασφάλισης για τους ασφαλισμένους των πρώην Ειδικών Ταμείων, δηλαδή για τη ΔΕΗ 1/32 γι΄αυτούς που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μέχρι την 31/12/1982 και υπάγονται στις κοινές διατάξεις (ελαφριά). Στον παραπάνω Νόμο όμως, δεν γίνεται καμία αναφορά για τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για την κατηγορία των ασφαλισμένων στα ΥΒΑΕ, που ως γνωστόν από τις καταστατικές διατάξεις του φορέα μας, συνταξιοδοτούνται 5 χρόνια νωρίτερα και το ποσοστό υπολογισμού σύνταξης είναι 1/27 για κάθε έτος ασφάλισης.
     Δυστυχώς όμως, με τον ν.3655/08 (Πετραλιά), ψηφίστηκε διάταξη που καταργεί από 1.1.2013 τον ευνοϊκότερο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για τα Ειδικά Ταμεία, άρα και στη ΔΕΗ, που όπως προαναφέραμε ο υπολογισμός γίνονταν με 1/32, ενώ τώρα με 1/35 για κάθε έτος ασφάλισης. Επειδή όμως στο ν.3029/02 (Ρέππα) δεν υπάρχει πρόβλεψη – διαχωρισμός μεταξύ ασφαλισμένων με κοινές διατάξεις (ελαφριά) και υπαγόμενων στα ΥΒΑΕ, το ΙΚΑ ΤΑΠ/ΔΕΗ ξεκίνησε να εκδίδει συντάξεις με υπολογισμό 1/35 κατ΄έτος ασφάλισης και για τα ΥΒΑΕ.

Συνάδελφοι

Για την ιστορία σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Στις 10.10.12 το ΙΚΑ αποστέλλει επιστολή με Αρ. Πρωτ. Γ23/748/10.10.12 στο ΤΑΠ/ΔΕΗ με θέμα: Εφαρμογή των διατάξεων του ν.3655/08 (Πετραλιά),  για τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης των ασφαλισμένων στα Ειδικά Ταμεία.
Στις 27.12.12 με  Αρ. Πρωτ. 9906/27.12.12  ο ΤΑΠ/ΔΕΗ ζητά διευκρινήσεις από το ΙΚΑ για το εάν ο νέος υπολογισμός της σύνταξης αφορά και τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με τις περί ΥΒΑΕ διατάξεις και ενημερώνει με έγγραφο την ίδια ημέρα τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τον επερχόμενο κίνδυνο.
 Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για άλλη μια φορά αδιαφορεί. Ενδεχομένως γιατί το θέμα αφορά μόνο τους ασφαλισμένους στα ΥΒΑΕ.
     Στις 11.3.2013ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ανακαλύπτει τυχαία τα παραπάνω έγγραφα και αμέσως αναλαμβάνει δράση.
Την επομένη, στις 12.3.2013 και επειδή το προεδρείο του Συνδικάτου αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος, μεταβαίνει στην Αθήνα και ενημερώνεται επίσημα από την Προϊσταμένη του ΤΑΠ/ΔΕΗ συν. Θωμοπούλου.
Στις 20.3.2013 με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο εκθέτει το θέμα, αναφέροντας τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για την κατηγορία των εργαζομένων – ασφαλισμένων στα ΥΒΑΕ, κοινοποιώντας ταυτόχρονα την επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, στον Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Ζερβό και φυσικά στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Τις επόμενες μέρες πραγματοποιεί διαδοχικά συναντήσεις με ΙΚΑ – ΤΑΠ/ΔΕΗ – Υπουργείο Εργασίας και μετά από εντάσεις, διαφωνίες και πιέσεις:

Το ΙΚΑ στις 1.4.2013 με την υπ΄αριθ. Τ01/680/180 επιστολή του προς το  Υπουργείο Εργασίας, ζητά διευκρινήσεις για τον υπολογισμό της σύνταξης των ασφαλισμένων του ΤΑΠ/ΔΕΗ, που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις ΒΑΕ-ΥΒΑΕ, την οποία μας κοινοποιεί στις 23.4.2013.
Την ίδια ημέρα, το ΙΚΑ με επιστολή του εντέλλει τον ΤΑΠ/ΔΕΗ να υπολογίζει την σύνταξη των ασφαλισμένων στα ΥΒΑΕ, μέχρι να λάβει την απάντηση του Υπουργείου, με 1/35 κατ΄έτος ασφάλισης.
Συνάδελφοι

     Την Τρίτη 21.5.2013 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση Υπουργείου Εργασίας- ΙΚΑ – ΤΑΠ/ΔΕΗ και συμφωνήθηκε ότι πρέπει να συμπληρωθεί το κενό του ν.3029/02 που δημιουργεί μεγάλη μείωση στον υπολογισμό της σύνταξης για τους ασφαλισμένους των ΥΒΑΕ, διατηρώντας παράλληλα την 5ετία που προκύπτει  από τις καταστατικές διατάξεις του φορέα μας και η σύνταξη θα υπολογίζεται πλέον με 1/30 κατ΄έτος ασφάλισης.

Συνάδελφοι
      Για άλλη μια φορά το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρέθηκε να δίνει τη μάχη για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί και
      Δυστυχώς για άλλη μια φορά η ΓΕΝΟΠ βρέθηκε να αδιαφορεί για τα θέματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. και ειδικά των εργαζομένων στους Σταθμούς Παραγωγής και στα Ορυχεία.

Συνάδελφοι
     Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αδήριτη ανάγκη για ενότητα των εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. σε ένα Σωματείο.

Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν . Γραμματέας




=====================================





=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: