Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ότι και αν ψηφίσετε, η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει με εκπροσώπους καθαρούς , νέους , και να μην έχουν κομματικούς δεσμούς και υποχρεώσεις.


ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ - Ε.Τ.Ε. / Δ.Ε.Η.
Μάιος 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι.
Σε λίγες ημέρες τα μέλη της Ε.Τ.Ε. / Δ.Ε.Η. θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπρόσωπους τους για τα επόμενα 3 χρόνια καθώς επίσης και τους αντιπροσώπους στην ΓΕΝΟΠ και Εργατικά Κέντρα.
Από εδώ την Μεγαλόπολη, δημιουργούμε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και αποφασίζουμε ύστερα από πολλές και προσωπικές επαφές και συζητήσεις με όλους εσάς, να αλλάξουμε  όλα όσα μας έχουν υποβαθμίσει , μας έχουν γονατίσει. Αποφασίζουμε να αφήσουμε πίσω ότι μας χώριζε μέχρι χθες,ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και πλέον όλοι  ίσοι μεταξύ μας, απλοί εργαζόμενοι να συνθέσουμε  και να δημιουργήσουμε ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟπου έχει σαν σκοπό να ενώσει τους εργαζομένους και να αποτελέσει επιλογή ψήφου για όσους νιώθουν ότι δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω.
Με την συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας θέλουμε να βάλουμε φρένο στην εκδούλευση , στους πατριάρχες και τους κομματικούς φίλους της εξουσίας, που το μόνο που γνωρίζουν είναι να μας υπολογίζουν σαν κουκιά και να προσπαθούν να αποκτήσουν θέσεις για να έχουν προσωπικά οφέλη , να μην πατάνε στην δουλειά τους και να μην δείχνουν καμία σημασία στους εργαζομένους παρά μόνο όταν θέλουν την ψήφο τους.  Επαγγελματίες Συνδικαλιστές Τέλος!
Συνάδελφοι σας καλούμε να στηρίξετε την κίνηση μας και να επιλέξετε το ψηφοδέλτιο μας. Σε μας δεν υπάρχουν γραμμές, δεν υπάρχουν παρασκήνια , δεν υπάρχουν απειλές και βεβαίως δεν θα τάξουμε σε κανέναν σας οτιδήποτε μη εφικτό,με σκοπό μόνο την ψήφο σας. Ούτε βέβαια θα σας πιέσουμε να μπείτε στο ψηφοδέλτιο για να σας εγκλωβίσουμε.
Θα σας πουν ότι φεύγοντας από τα κομματικά ψηφοδέλτια θα χάσετε την στήριξη τους και την επαφή με μαυρογιαλούρους της εξουσίας. Μην πιστεύεται ότι θα έχετε  βοήθεια από αυτούς που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα , είναι  στην ουσία σαν  να προσδοκάτε να σας στηρίξει ο Δήμιος σας!
Δεσμευόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες ότι θα είμαστε κάθε μέρα δίπλα σας, ότι θα επαναφέρουμε την αξιοκρατία και την διαφάνεια και το σημαντικότερο ότι είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφής ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ.Δεσμευόμαστε ότι εάν με την δική σας στήριξη, μπορέσουμε να εκλεγεί κάποιος από το Πανελλαδικό ψηφοδέλτιο, η οποιαδήποτε πρόταση , απόφαση , επιλογή, θα γίνεται κατόπιν συλλογικών διεργασιών και πλήρης διαφάνειας με όλα τα μέλη του Σωματείου ανεξαρτήτως τι έχουν ψηφίσει.
Συνάδελφοι το παρελθόν μας πλήγωσε και μας οδήγησε στην απόγνωση. Το άμεσο μέλλον απειλεί να μας αποτελειώσει. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πλασάρει ψευτοδιλλήματα και σκεφτείτε μόνοι σας με τα δικά σας κριτήρια τι πρέπει να επιλέξετε. Ότι και αν ψηφίσετε, η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει με εκπροσώπους καθαρούς , νέους , και να μην έχουν κομματικούς δεσμούς και υποχρεώσεις. Ήρθε η ώρα ο καθένας μας να πάρει τις αποφάσεις του.
Εμείς σας δίνουμε μια διαφορετική, καθαρή επιλογή και ζητάμε την εμπιστοσύνη σας. Μας λένε ότι είμαστε λίγοι ας γίνουμε πολλοί , η επιλογή είναι δική σας!

============================
Χρήστος Ζώης: Η ΔΕΗ ναυαρχίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας
Ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία της ΔΕΗ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ της εταιρίας κ. Α. Ζερβό.

Ο κ. Ζώης συνοδευόταν από τους βουλευτές του Κόμματος κ.κ. Γιάννη Κουράκο και Νίκο Σταυρογιάννη, τον Γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, τον Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Γιάννη Μανώλη και τον Γραμματέα Οργανώσεων και Κινημάτων κ. Νίκο Δρίτσα.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ προκύπτει το συμπέρασμα ότι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας βασίζεται σε ένα, από όλες τις απόψεις, θολό και διάτρητο σχεδιασμό που εξυπηρετεί την προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, των φυσικών πόρων και της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης και όχι το κοινωνικό σύνολο, την ίδια την επιχείρηση και τους εργαζόμενους της.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, ακόμα και αν συμφωνούσε κάποιος με το εγχείρημα, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία καθώς οι ημερομηνίες υλοποίησής του είναι ανέφικτες και τα νομικά και οικονομικά δεδομένα του εγχειρήματος μπορούν από μόνα τους να το ανατρέψουν εκ των ενόντων.

Οι υποστηρικτές αυτού του εγχειρήματος οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πού και πότε εφαρμόστηκαν ανάλογες αποφάσεις στην ΕΕ και να απαντήσουν γιατί δημιουργούν τριτοκοσμικές συνθήκες διαχείρισης ενός ζητήματος που άπτεται ευρωπαϊκών οδηγιών οι οποίες έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε η χώρα μας κερδίζει νέες θέσεις εργασίας -από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ- ούτε η εταιρία πρόκειται να εκσυγχρονιστεί. Αντίθετα, τα χρήματα της πώλησης θα διοχετευτούν στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους.

Για τη "Νέα ΜΕΡΑ" η ΔΕΗ δεν είναι μια απλή επιχείρηση προς πώληση.

Είναι η ναυαρχίδα της ενεργειακής μας πολιτικής και μοχλός ανάπτυξης ολόκληρης της οικονομίας μας.
Επένδυση δεν είναι η εκποίηση αλλά ο,τιδήποτε καινούριο χτίζεται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.»
====================================Η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το 2012 αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της ΕΕ. Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται, επίσης, στην 5η θέση στις περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας συνολικά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη των 27 καταγράφουν οι ελληνικές και οι ισπανικές περιφέρειες.

Μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους κατατάσσονται επίσης η Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η Κεντρική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα.

Στην ανεργία των γυναικών πρωτιές καταγράφουν η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία και στην ανεργία των ανδρών η Δυτική Μακεδονία και η Αττική.

Σε ό,τι αφορά τη μακροχρόνια ανεργία, δηλαδή σε όσους είναι άνεργοι πάνω από 1 χρόνο, στις δέκα πρώτες θέσεις με τα υψηλότερα ποσοστά βρίσκονται από ελληνικής πλευράς οι περιφέρειες της Πελοποννήσσου (68,6%) και του Βορείου Αιγαίου (67,3%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ το 2012, κάτω από 3%, καταγράφονται σε περιφέρειες της Αυστρίας (όπως Σάλσμπουργκ και Τιρόλο) και σε περιφέρειες της Γερμανίας (Τουμπίνγκεν, Ομπερμπάγερν, Τρίερ και Φράιμπουργκ).

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται σε:

Θέουτα (Ισπανία): 38,5%
Ανδαλουσία (Ισπανία): 34,6%
Εξτρεμαδούρα (Ισπανία): 33%
Κανάρια Νησιά (Ισπανία): 33%
Δυτική Μακεδονία (Ελλάδα): 29,9%
Μελίλα (Ισπανία): 28,6%
Ρεϊνιόν (Γαλλία): 28,6%
Καστίγια Λα Μάντσα (Ισπανία): 28,5%
Μουρθία (Ισπανία): 27,9%
Στερεά Ελλάδα (Ελλάδα): 27,8%.
Στους νέους 15 έως 24 ετών, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται σε:

Δυτική Μακεδονία (Ελλάδα): 72,5%
Θέουτα (Ισπανία): 70,6%
Κανάρια Νησιά (Ισπανία): 62,6%
Ανδαλουσία (Ισπανία): 62,3%
Εξτρεμαδούρα (Ισπανία): 61,6%
Πελοπόννησο (Ελλάδα): 61,4%
Μελίλα (Ισπανία): 60,9%
Ήπειρο (Ελλάδα): 60,5%
Κεντρική Μακεδονία (Ελλάδα): 60,4%
Στερεά Ελλάδα (Ελλάδα): 59,1%.
Σε ό,τι αφορά την ανεργία των γυναικών, οι περιφέρειες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά είναι:

Θέουτα (Ισπανία): 49,4%
Δυτική Μακεδονία (Ελλάδα): 36,8%
Εξτρεμαδούρα (Ισπανία): 36,4%
Στερεά Ελλάδα (Ελλάδα): 36,3%
Ανδαλουσία (Ισπανία): 35,8%
Μελίλα (Ισπανία): 35,7%
Κανάρια Νησιά (Ισπανία): 33,7%
Καστίγια Λα Μάντσα (Ισπανία): 32,4%
Θεσσαλία (Ελλάδα): 30,5%
Ρεϊνιόν (Γαλλία): 30,5%.
Στους άνδρες, οι περιφέρειες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας είναι:

Ανδαλουσία (Ισπανία): 33,6%
Κανάρια Νησιά (Ισπανία): 32,4%
Θέουτα (Ισπανία): 30,6%
Εξτρεμαδούρα (Ισπανία): 30,5%
Βαλενθιάνα (Ισπανία): 27,8%
Μούρθια (Ισπανία): 27,8%
Ρεϊνιόν (Γαλλία): 26,8%
Καστίγια Λα Μάντσα (Ισπανία): 25,6%
Δυτική Μακεδονία (Ελλάδα): 25,1%
Αττική (Ελλάδα): 24%.
====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: