Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΓΙΑΔΩΝ.Το χρώμιο είναι ένα χημικό στοιχείο του περιοδικού πίνακα, ανήκει σε μια ομάδα φυσικών υλικών με παρόμοιες ιδιότητες που τα ονομάζουμε Βαρέα μέταλλα.


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΓΙΑΔΩΝ



ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 Η εξαγγελθείσα πώληση (ξεπούλημα) ενός τμήματος της ΔΕΗ που θα εμπεριέχει Λιγνιτικά εργοστάσια, Ορυχεία, εργοστάσια Φυσικού Αερίου, Υδροηλεκτρικά εργοστάσια, πελάτες

ü  Έχει καμία σχέση με επένδυση; ΟΧΙ

ü  Θα δημιουργήσει έστω μια θέση εργασίας; ΟΧΙ

ü  Θα βοηθήσει την ανάπτυξη του τόπου; ΟΧΙ

ü  Η απόφασή σας αυτή δημιουργεί προστιθέμενη αξία; ΟΧΙ

ü  Τα χρήματα από το ξεπούλημα τμήματος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού θα πάνε στην ανάπτυξη της συρρικνωμένης και ακόμα πιο αδύναμης ΔΕΗ που θα απομείνει όταν της αποσπάσετε αυτό το τμήμα; ΟΧΙ

 ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ-ΚΟΥΦΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΔΕΗ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ.

 Το 17% των μετοχών που θα δώσετε μιας απαξιωμένης, ισχνής και αδύναμης πλέον ΔΕΗ θα αποφέρει κάποιο σημαντικό έσοδο; ΟΧΙ
Το ποσό αυτό όποιο κι αν είναι μικρό – μεγάλο θα πάει στη ΔΕΗ; ΟΧΙ
Η ενέργεια σας αυτή θα βοηθήσει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές; ΟΧΙ


ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ :

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ (Δίκτυο Μεταφοράς)

 Πως λέγονται οι πολιτικοί άντρες που στεντόρεια τη φωνή άλλα λένε τη μια στιγμή και άλλα την άλλη;
 ΘΥΜΙΖΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ:



«Για παράδειγμα, το κυβερνητικό σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ είναι πέρα για πέρα λάθος. Δείχνει μόνο ταμειακό πανικό. Και δεν έχει καμία σχέση με το τι σημαίνει αποκρατικοποίηση υποδομών Ενέργειας και το πώς γίνεται διεθνώς…

Εμείς λοιπόν, θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με τον πιο σύγχρονο, υγιή, διαφανή και αναπτυξιακό τρόπο.

Η σύγχρονη αντίληψη των αποκρατικοποιήσεων παντού ξεκινά από την απελευθέρωση της ενέργειας:



-      Απελευθέρωση της Ενέργειας σημαίνει, πριν απ’ όλα, σπάω το κρατικό μονοπώλιο σε διαφορετικές εταιρίες και ύστερα διαλέγω τι πουλάω.

Η ΔΕΗ, ας το καταλάβουμε, δεν είναι πια ένα πράγμα. Πρέπει να εξεταστεί ως σύνολο διαφορετικών εταιρικών κλάδων.

Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, για παράδειγμα, πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Τα υπόλοιπα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν.

-      Απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς σημαίνει, επίσης, ότι θα πρέπει να διαλέξουμε το ενεργειακό μείγμα που θα παράγει η χώρα στο μέλλον. Και το ρυθμιστικό του πλαίσιο.

Αυτά θέλουν να γνωρίζουν οι επενδυτές για τέτοιου είδους υποδομές.

Γιατί δεν με ενδιαφέρει μόνο η Ταμειακή διάσταση, αλλά και η Αναπτυξιακή.»



Κύριοι της κυβέρνησης,

Είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή η Δημόσια ΔΕΗ να έχει μια σειρά ιδιώτες ανταγωνιστές απέναντι της και άλλο -εντελώς άλλο- να τους δωρίσουμε τη ΔΕΗ και μόνοι, ελεύθεροι κι ανενόχλητοι να κάνουν ότι θέλουν και το κράτος ανήμπορο σαν απλός θεατής να παρακολουθεί το γδάρσιμο των καταναλωτών!

Εσείς με τη ραγιάδικη στάση σας αυτό κάνετε



Ξεπουλάτε κάθε τι δημόσιο
Ξεπουλάτε το δικαίωμα του λαού μας να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Ξεπουλάτε την πατρίδα.


Το τελευταίο ερώτημα είναι:

Πως λέγεται αυτός που ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει ανοίξει διάπλατα λέει ξεδιάντροπα ψέματα ότι δήθεν δεν έχει ανοίξει για να δικαιολογήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος της Επιχείρησης του ελληνικού λαού;



Για όσους τυχόν δεν ξέρουν (για να μην μας δουλεύετε κατάμουτρα)



ü  Έχουν ή δεν έχουν οι ιδιώτες 7 μονάδες παραγωγής Φ.Α. με εγκατεστημένη ισχύ 2635 MW που δουλεύουν νύχτα - μέρα και μάλιστα σε βάρος της ΔΕΗ;



ü  Πούλησαν πέρυσι το 32,3% της ζητούμενης ενέργειας;



ü  Έχουν ή δεν έχουν το 95% της εγκατεστημένης ισχύος από τα αιολικά πάρκα και συγκεκριμένα τα 1600 από τα 1680 εγκατεστημένα MW και αυτό όταν η ΔΕΗ ήταν η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ε.Ε. που από το 1982 εγκατέστησε αιολικό πάρκο;



Είναι ή δεν είναι έγκλημα αυτό που κάνατε σε βάρος της ΔΕΗ για να οικονομήσουν οι κολλητοί σας;



ü  Έχουν ή δεν έχουν το 100% της εγκατεστημένης ισχύος στα φωτοβολταϊκά πάρκα και συγκεκριμένα τα 2199 από τα 2200 εγκατεστημένα MW!

Και όλα αυτά ενώ η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρίες σε όλη την Ευρώπη (1983) που έφτιαξε φωτοβολταϊκό σταθμό;

είναι ή δεν είναι έγκλημα και αυτό πάλι για να οικονομήσουν οι κολλητοί σας;

Για ποια αγορά μιλάτε ότι δεν άνοιξε;



Όσο δε για την εμπορία, με ποιου ευθύνη οι κ.κ. της ENERGA και της HELLAS POWER

χωρίς ίχνος ανταγωνισμού ( με τη ΔΕΗ δεμένη χειροπόδαρα) ,

χωρίς το παραμικρό ρίσκο,

χωρίς να βάλουν μία,

χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας άρπαξαν 201.000 πελάτες και φέσωσαν την Επιχείρηση του ελληνικού λαού;


==============================
ΤΟ ΧΡΩΜΙΟ ΣΑΝ  ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Το χρώμιο είναι ένα χημικό στοιχείο του περιοδικού πίνακα, ανήκει σε μια ομάδα φυσικών υλικών με παρόμοιες ιδιότητες που τα ονομάζουμε Βαρέα μέταλλα.  Στη φύση βρίσκεται σαν  ενώσεις  του  τρισθενούς  χρωμίου  και σαν  μεταλλικό  χρώμιο  (ή χρώμιο Ο). Σαν χημικό υλικό όμως μπορεί να έχει μια σειρά από σθένη και ανάλογες ιοντικές μορφές με σθένος -2, +5, +6 και με αυτές να φτιάχνει διάφορες ενώσεις. Αλλά αυτές οι μορφές είναι «μη φυσικές μορφές».
 Είναι συνήθως μορφές που τις παίρνει σε μια πορεία μετατροπών του, είναι ασταθείς μορφές και για λόγους κατάκτησης ενεργειακής σταθερότητας τείνουν να μετατρέπονται σε πιο σταθερές μορφές του υλικού, με συγκεκριμένους ρυθμούς και ταχύτητα, αποδίδοντας μια σειρά από ιδιότητες του υλικού που  έχουν χημική και τεχνική χρησιμότητα.
• Μια τέτοια, αργή σχετικά, μετατροπή του χρωμίου είναι η μετατροπή του εξασθενούς χρωμίου σε τρισθενές χρώμιο με απόδοση ισχυρών αναγωγικών ιδιοτήτων. Αυτή η μετατροπή επειδή έχει σημαντική τεχνική χρησιμότητα στην αντιοξειδωτική προστασία των μεταλλικών υλικών, έχει μελετηθεί πάρα πολύ καλά. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια μετατροπή που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τη βιολογία και τη βιοχημεία γιατί η μορφή του εξασθενούς χρωμίου έχει ιδιότητες «ενεργού μορφής ιόντος» απέναντι στο όποιο κύτταρο, όταν βρεθεί στο μικροπεριβάλλον του και εμφανίζει ιδιαίτερης σημασίας αλληλεπιδράσεις με αυτό. Ενώ η μορφή του τρισθενούς χρωμίου δεν εμφανίζει τέτοιες αλληλεπιδράσεις με τα κύτταρα.
•Το χρώμιο διαλυτoποιείται εύκολα στα μη οξειδωτικά ανόργανα οξέα, όπως είναι το υδροχλωρικό οξύ και το αραιό θειικό οξύ. Αντίθετα, στη συνήθη θερμοκρασία, δεν οξειδώνεται από το νιτρικό οξύ και το νερό, λόγω της παθητικοποΐησης του απ' αυτό, η οποία αποδίδεται στο σχηματισμό ενός λεπτού προστατευτικού στρώματος του οξειδίου. Για τον ίδιο λόγο, το μέταλλο δεν διαβρώνεται στις συνήθεις θερμοκρασίες από το θαλασσινό νερό ή από τον ξηρό και τον υγρό αέρα. Σε υψηλές θερμοκρασίες, το χρώμιο ενώνεται απ' ευθείας με τα αλογόνα, το θείο, το πυρίτιο, το βόριο, το άζωτο, τον άνθρακα και το οξυγόνο .
Η ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΙΟΝΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ
• Η μετατροπή ενός υλικού από μια ιοντική μορφή σε μια άλλη, είναι μια «δυνατή και αναμενόμενη» μετατροπή που όμως, για να συμβεί πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, που ευνοούν τη μετατροπή αυτή.
• Έτσι για παράδειγμα από πρώτες ύλες που έχουν τρισθενές χρώμιο μπορούμε, σε ιδιαίτερες συνθήκες βιομηχανικής κατεργασίας της ύλης, να παράγουμε τις ενώσεις (χημικά υλικά) που  έχουν  το χρώμιο  με μορφή εξασθενούς  χρωμίου (Cr2 O3). Κάθε μετατροπή χαρακτηρίζεται από την εξάρτηση της από τις ειδικές συνθήκες που είναι αναγκαίες για να συμβεί η μετατροπή και τελικά και από το ρυθμό της μετατροπής. Όλες τούτες οι εξαρτήσεις τελικά συμπυκνώνονται σε αυτό που ονομάζουμε  «κινητικά χαρακτηριστικά της αντίδρασης μετατροπής».
Στη χημεία καμιά μετατροπή δε γίνεται σε απόλυτο βαθμό (100% μετατροπή). Έτσι και στην μετατροπή της ιοντικής μορφής του τρισθενούς  χρωμίου σε εξασθενές χρώμιο αλλά και την αντιστροφή , της μετατροπής του εξασθενούς  χρωμίου σε τρισθενές, πρακτικά καμιά μορφή δεν εκμηδενίζεται και η μετατροπή κατανοείται σαν μια χημική ισορροπία μεταξύ των δυο μορφών ( δηλ. Cr 3+ ? Cr6+ τα τόξα αμφίπλευρης κατεύθυνσης έχουν ακριβώς αυτό το νόημα) και τελικά για τις «δοσμένες συνθήκες» κάθε φορά, είναι δυνατόν να επικρατεί μια από τις δυο μορφές σε ποσοστό  80% – 90% ή και παραπάνω, αλλά αποκλείεται το 100%.
 Έτσι για παράδειγμα, σε ιδιάζουσες αναγωγικές συνθήκες περιβάλλοντος όταν βρεθεί εξασθενές χρώμιο, μετατρέπεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε τρισθενές χρώμιο, αλλά, δεν εκμηδενίζεται τελείως. Ενώ το τρισθενές χρώμιο όταν βρεθεί σε οξειδωτικές συνθήκες περιβάλλοντος, μετατρέπεται σε εξασθενές χρώμιο ποσοτικά μεν αλλά όχι απόλυτα.
Ακόμη πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι όταν το εξασθενές χρώμιο βρεθεί σε ουδέτερες ή οξειδωτικές συνθήκες, δε μετατρέπεται σε τρισθενές αλλά διατηρεί την ιοντική μορφή και δράση του, ενώ και το τρισθενές χρώμιο σε αναγωγικές συνθήκες και περιβάλλον δεν αλλάζει μορφή.
• Ακόμη : Μια ιοντική μορφή του χρωμίου (όπως και κάθε υλικού άλλωστε) για να μετατραπεί σε μια άλλη μορφή του είναι αναγκαίο να υπάρχει, να είναι παρόν, κατ’ αρχήν, σε επαρκείς ποσότητες ,σε ένα δοσμένο περιβάλλον, και όσο μεγαλύτερη ποσότητα του είναι παρούσα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να βρεθεί στην ετέρα μορφή της ισορροπίας του, δηλαδή να γίνει μετατροπή του, εάν φυσικά υπάρχουν οι  κατάλληλες συνθήκες.
• Η σημασία αυτών των λογικών αρχών συμπεριφοράς της ύλης, έχουν ιδιαίτερη σημασία στις περιπτώσεις εκείνες όπου: Για ένα δοσμένο μικροπεριβάλλον κυττάρου, η μία ιοντική μορφή δεν παρουσιάζει ιδιάζουσα δραστική βιολογική συμπεριφορά, όπως πχ. η μορφή του τρισθενούς  χρωμίου για παράδειγμα , ενώ η ετέρα μορφή του, (του εξασθενούς χρωμίου), παρουσιάζει ιδιαίτερη συμπεριφορά και αλληλεπίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: