Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Με νόμο ο διαχωρισμός ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ Είναι πάγια τακτική της εξουσίας, να “διαγράψει” κάθε συνδικαλιστή που αποκαλεί τα Μνημόνιά τους “φέρετρο”…

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου – Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα



Συναδέλφισσες –φοι,

Σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο.
Κανονικά πριν ψάξουμε να βρούμε τον νέο πρόεδρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε (για να μην μπαίνουμε και σε τζάμπα κόπο όπως θα μπορούσε να πει κάνείς) είναι ο καθένας από εμάς (όλοι μας) να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα.
Το πρώτο να κάνουμε απολύτως καθαρό στην σκέψη και στην ψυχή μας αν θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ και το δεύτερο αν θα στηρίξουμε τον πρόεδρο σε περίπτωση που δεν είναι το πρόσωπο που θα θέλαμε.
Κατά την άποψή μου αν αυτά τα δύο δεν τα κάνουμε απολύτως καθαρά μέσα στο νου και την ψυχή μας τότε δεν χρειάζεται καν να συνεδριάσουμε.
Όπως ήδη έχω πει μετά την αγνόηση των αλλεπάλληλων επιστολών και ανακοινώσεων αγωνίας εδώ και δυο χρόνια να στηρίξουμε το συνδικάτο μας η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή και ή θα σβήσει οριστικά ή θα αναστηθεί γι αυτό πριν δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να δούμε εάν θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ.
Τι να τον κάνουμε τον πρόεδρο σε κάτι που δεν θέλουμε να υπάρχει;
Αν ξεκαθαρίσουμε ότι θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ πρέπει να γίνει απολύτως σαφές γιατί θέλουμε να υπάρχει και τι είδους συνδικάτο θα είναι.
Θα είναι συνδικάτο με κουλτούρα συντεχνίας ή κουλτούρα κοινωνίας;
Προσωπικά
Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές θέλω να υπάρχει ΓΕΝΟΠ όχι για να βολευόμαστε και να μας δίνει συνδικαλιστική άδεια αλλά για τους εξής, χωρίς ιεράρχηση, τρείς ουσιαστικούς λόγους.
1ον) Για να αγωνιζόμαστε και να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα της τάξης μας. Δηλαδή όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων.
2ον) Να αγωνιζόμαστε και να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού που έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε.

Και
3ον) να αγωνιζόμαστε και να υπερασπίζουμε τα επιμέρους συμφέροντα των μελών μας.

Προσωπικά αυτή τη ΓΕΝΟΠ θέλω. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Ξέρω βέβαια ότι ορισμένοι συνάδελφοι μου διαφωνούν.
Γνωρίζω ότι κάποιοι θεωρούν ότι η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ πρέπει να περιοριστεί σ΄αυτό που περιγράφω ως τρίτο λόγο ύπαρξης.
Μάλιστα,(γιατί την έχω ακούσει πάρα πολλές φορές) γνωρίζω και την επιχειρηματολογία τους. Συγκεκριμένα λένε «δεν είναι αυτός ο ρόλος της ΓΕΝΟΠ» , «δεν θα υποκαταστήσει η ΓΕΝΟΠ την ΓΣΕΕ» και πως αυτός ρόλος είναι αποκλειστικά ρόλος και καθήκον της ΓΣΕΕ.
Προσωπικά,
Ακόμα κι αν η ΓΣΕΕ στεκόταν στο ύψος των ευθυνών και των περιστάσεων, πιστεύω ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη μεγάλη της διαδρομή και με το ειδικό βάρος που είχε πάντα στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρα μας, πρέπει να πρωταγωνιστεί.
Πολύ δε περισσότερο ειδικά σήμερα που η ΓΣΕΕ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της, θέλω την ΓΕΝΟΠ συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας να μπει μπροστά και μαζί με άλλα συνδικάτα να ξεπεράσει την ΓΣΕΕ οργανώνοντας και συντονίζοντας τον αγώνα όλου του εργατικού κινήματος.
Όμως ας αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη το πως θέλω εγώ την ΓΕΝΟΠ και πως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι.
Ας το αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη γιατί πρώτα από όλα όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα.
Εκείνο στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουμε ανεξάρτητα για ποιον λόγο από τους παραπάνω θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ και σε ποια σειρά ο καθένας μας τους θέτει είναι πως αν θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ όχι απλά για να μας δίνει συνδικαλιστική άδεια αλλά για να αγωνιστούμε (είτε προτάσσοντας τα συμφέροντα της κοινωνίας και μέσα εκεί τα δικά μας είτε προτάσσοντας μόνο τα δικά μας).
Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να πληρώνουμε τη συνδρομή μας γιατί χωρίς συνδρομή συνδικάτο δεν υπάρχει και
το δεύτερο και κυριότερο (γιατί ειδικά χωρίς αυτό κι αν δεν υπάρχει συνδικάτο) να αποφασίσουμε να αφιερώσουμε ψυχή και χρόνο χωρίς να φοβόμαστε να κουραστούμε.

 Σύντροφοι φίλοι συναγωνιστές,
χωρίς να θέλω να κάνω μάθημα σε κανέναν,
χωρίς να έχω διάθεση να νουθετήσω τον οποιοδήποτε,νομίζω ότι ο καθένας μας το αντιλαμβάνεται ότι χωρίς τα παραπάνω συνδικάτο δεν μπορεί να υπάρξει.
Ας αποφασίσουμε λοιπόν τι θέλουμε και πρώτα από όλα αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει η ΓΕΝΟΠ.
Κλείνοντας αυτή την επιστολή με αφορμή την αποχώρησή μου από τη θέση του προέδρου αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους όσους όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια στάθηκαν δίπλα μου στηρίζοντας την προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός συνδικάτου ΤΑΞΙΚΟΥ μαχητικού με κουλτούρα κοινωνίας.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω γιατί η ιστορία δεν παραγράφεται.
Όλους τους συντρόφους μου (μηδενός εξαιρουμένου ανεξαρτήτως αν με κάποια αδέλφια μου χώρισαν οι δρόμοι μας) που χωρίς να διστάσουν με ακολούθησαν (και τους ακολούθησα) στην οδό Πειραιώς στα εκδοτήρια των λογαριασμών ρεύματος για να μην φύγουν λογαριασμοί που να εμπεριέχουν το χαράτσι
Ευχαριστώ τους συντρόφους και συναγωνιστές που στάθηκαν δίπλα μου και εγώ δίπλα σε αυτούς στην οδό Μεσογείων στο κέντρο πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ όπου και μας συνέλαβαν και μας σέρνουν στα δικαστήρια δυο χρόνια τώρα γιατί εμποδίζαμε να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας.
 Ευχαριστώ τους συντρόφους και συναγωνιστές μου που και πάλι δεν δίστασαν να συλληφθούν για δεύτερη φορά όταν καταλάβαμε το κτίριο της οδού Μεσογείων για να βρούμε τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι τα αφεντικά της χώρας δεν πλήρωναν(και εξακολουθούν) να μην πληρώνουν χαράτσι.
 Ευχαριστώ τους συντρόφους και συναγωνιστές μου που με ακολούθησαν και τους ακολούθησα στην κατάληψη των κτιρίων του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπουργείου Υγείας για να κόψουμε (όπως και κάναμε) το ρεύμα αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό δημόσιο είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
 Ευχαριστώ τους συντρόφους μου και τους συναγωνιστές που με ακολούθησαν στις αλλεπάλληλες καταλήψεις πότε στα γραφεία της Διοίκησης, πότε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πότε στη ΡΑΕ και πότε στο Υπουργείο Οικονομικών,
καταλήψεις που έγιναν μόνο και μόνο για να μην περάσουν καταστροφικές αποφάσεις σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού και ποτέ για το τι αύξηση θα πάρουμε.
Ευχαριστώ τους συντρόφους μου και τους συναγωνιστές που με ακολούθησαν και τους ακολούθησα στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στον ΑΛΙΜΟ.
Κατάληψη που έγινε για να αναδείξουμε ότι είναι απαράδεκτο την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι στην πρώτη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας να δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια € για υπερωρίες του υπάρχοντος προσωπικού.
Ευχαριστώ τους συντρόφους μου που στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ κουκούλωσαν τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν την παρουσία των διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις και που γι αυτό τους έσερναν δυο χρόνια στα δικαστήρια .
 Ευχαριστώ τους συντρόφους μου που καταθέτοντας ψυχή με κίνδυνο της ζωής τους εφτά χρόνια τώρα για να δείξουν που παλεύουν και πως αγωνίζονται οι τεχνικοί της ΔΕΗ ανεβοκατέβαιναν και σκαρφάλωναν σε κολώνες σε κτίρια και καμινάδες.
 Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ τους συντρόφους μου που μου έκαναν την τιμή και που με βοήθησαν να ανέβουμε μαζί ως συμβολική κίνηση αγώνα και αντίστασης στην καμινάδα του ιστορικού εργοστασίου του Κερατσινίου.
 Ιδιαίτερα,
Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ τους συντρόφους μου που δείχνοντας ανθρωπιά όλα αυτά τα χρόνια πότε μόνοι τους και πότε με την παρουσία μου κάνανε και κάναμε δεκάδες «παράνομες» επανασυνδέσεις ρεύματος σε σπίτια φτωχών και ανέργων συνανθρώπων μας.
 Τέλος ευχαριστώ,
Τους χιλιάδες συναδέλφους που έδωσαν το παρόν στις δεκάδες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια της ΓΕΝΟΠ ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές.
Συλλαλητήρια, σταθμός για την ιστορία της ΓΕΝΟΠ, με την συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών.

 Κλείνοντας αυτή την ανοικτή επιστολή θα ήταν τεράστια παράλειψη και ασέβεια να μην ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους της παράταξης με την οποία πορεύτηκα χρόνια. Της ΠΑΣΚΕ.
Τους ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά.
Τους ευχαριστώ γιατί παρά τις διαφωνίες που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την δική τους ουσιαστική συμβολή σε όλα όσα κάναμε.
Σφίγγω το χέρι του καθενός και έστω και από διαφορετικές πλέον παρατάξεις με ανοιχτή καρδιά τους λέω «καλούς αγώνες σύντροφοι».
Ως επίλογο αυτής της επιστολής και επειδή η αποχώρηση μου από την θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ δεν είναι λόγω συνταξιοδότησης αλλά μήπως και συμβάλλει στο ξεπέρασμα κάποιων προβλημάτων,δηλώνω ότι και από τη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ αλλά και από την θέση του μέλους της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ σταθερά και ανυποχώρητα.
Θα συνεχίσω (με όλους όσους έχουν ταξική συνείδηση) τον αγώνα για την ανατροπή και το τσάκισμα αυτών των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών.
 Θα συνεχίσω (με όλους όσους έχουν ταξική συνείδηση) τον αγώνα για την οικοδόμηση ενός ΤΑΞΙΚΟΥ πολιτικοποιημένου, συνδικαλιστικού κινήματος ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
 Θα συνεχίσω να αποκαλύπτω και να ξεσκεπάζω τα σκάνδαλα τους.
 Θα συνεχίσω να προτρέπω, να συμμετέχω και να αναλαμβάνω την ευθύνη όπως κάνω δυο χρόνια τώρα στις επανασυνδέσεις ρεύματος.
 Τέλος δηλώνω όπως είχα προαναγγείλει από την πρώτη μέρα που πήρα μετάθεση από τη Διανομή στην Παραγωγή ότι τη ημέρα που η κυβέρνηση θα εξαγγείλει επισήμως ποιες (συγκεκριμένα) μονάδες της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού προτίθεται να πουλήσει θα ζητήσω μετάθεση σε μια από αυτές τις μονάδες.
Θα ζητήσω μετάθεση σε μια από αυτές τις μονάδες γιατί ως συνδικαλιστής θέλω να συνδέσω την τύχη μου με την τύχη των συναδέλφων μου σε αυτές τις μονάδες.
Η απόφασή μου αυτή δεν έχει να κάνει με μια κίνηση εντυπωσιασμού όπως θα σπεύσουν να πουν κάποιοι όπως έλεγαν (για να υποτιμήσουν αυτό που κάναμε) και όταν μας συλλάμβαναν για το χαράτσι.
Η κίνηση μου αυτή έχει να κάνει με το πως εγώ (και δεν είμαι ο μόνος) αντιλαμβάνομαι το ρόλο του συνδικαλιστή.
Ο συνδικαλιστής πρώτος πρέπει να βγαίνει στο ξέφωτο.
Ο συνδικαλιστής πρώτος πρέπει να μάχεται και να συγκρούεται.

     Αν φοβάται δεν κάνει.
Καθημερινά εκτελούν, βιάζουν , ματώνουν, πετάνε στη χωματερή σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια δεκάδες χιλιάδες από την τάξη μας.
Καθήκον δικό μας (των συνδικαλιστών) είναι να δουλέψουμε ώστε η ώρα που όλοι περιμένουμε, να έρθει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον μας.
Νίκος Φωτόπουλος
=============================
Με νόμο ο διαχωρισμός ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ

  Εκτύπωση σελίδαςΑποθήκευση σελίδαςΑποστολή με e-mailΠροσθήκη στο αρχείοΜέγεθος κειμένου
Του Χάρη Φλουδόπουλου

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την πώληση των δικτύων ηλεκτρισμού, με βάση τα όσα προβλέπονται στην τελευταία αναθεώρηση του μνημονίου και τα νέα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται ότι για να διευκολυνθεί η πώληση της ΔΕΗ το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθεσία προς ψήφιση που θα θέτει συγκεκριμένο όριο στην παραγωγική ισχύ που θα μπορεί να κατέχει μια εταιρεία από μόνη της.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του ΥΠΕΚΑ η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά θέματα ευστάθειας του συστήματος και γίνεται στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Επίσης στον ίδιο νόμο που θα προωθηθεί το Σεπτέμβριο θα πρέπει να προχωρήσει και να διασφαλιστεί ο πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός της ΔΕΗ με τον ΑΔΜΗΕ, που θα οδηγήσει και στην πώληση ποσοστού της εταιρείας σε νέο στρατηγικό επενδυτή.

Επίσης προβλέπεται ο προσδιορισμός των μονάδων που θα εισφερθεούν στη νέα εταιρεία (μικρή ΔΕΗ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης θα γίνει μελέτη για τη δομή της συναλλαγής για τον ΑΔΜΗΕ ώστε η αποκρατικοποίηση να ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Για το φυσικό αέριο, προβλέπεται ότι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα ξεκινήσει εκ νέου το συντομότερο δυνατό, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ η πώληση του ΔΕΣΦΑ θα ελεγχθεί για το εάν συμμορφώνεται στην εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Γενικότερα στον τομέα της ενέργειας διαπιστώνεται πρόοδος στις υποχρέωσεις που έχουν αναληφθεί. Στο κομμάτι των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων, παρά την οπισθοδρόμηση που δημιούργησε ηπώληση της ΔΕΠΑ οι αρχές κινούνται για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ που θα φέρει όπως αποκαλύπτεται έσοδα ύψους 187 εκατ. ευρώ.

Το πλάνο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση με βάση τα προαπαιτούμενα της προηγούμενης αναθεώρησης.

Ως προς τις υπόλοιπες υποχρεώσεις στον τομέα της ενέργειας σημειώνεται ότι η χώρα έχει συμμορφωθεί ως προς τις υποχρεώσεις της σε σχέση με την εφαρμογή του τρίτου ενεργειακού πακέτου, τη μείωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ, την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και την άρση των στρεβλώσεων.



Πηγή:www.capital.gr
====================================
ΔΕΗ: Να Πέσουν Οι Μάσκες… Μεγαλοοφειλέτες Με Ονοματεπώνυμα..!

Γράφει η Τζούλια Λιακοπούλου - Δημοσιογράφος

Ήρθε η ώρα να πούμε και κάποιες αλήθειες και με τον τρόπο μας, να συμβάλλουμε στην αποδόμηση της Μαύρης Προπαγάνδας και στο χτίσιμο ενός Ριζοσπαστικού, Ταξικού, Συνδικαλιστικού Κινήματος, που θα έχει ως αίτημα την Απεργία Διαρκείας για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να πέσουν αυτές οι πολιτικές!
Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου – αλλά και οι προηγούμενες Μνημονιακές Κυβερνήσεις – επεξεργάζεται και ετοιμάζεται να υλοποιήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ.! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει Δημόσια Περιουσία αντί πινακίου φακής! Η ΔΕΗ φτιάχτηκε με τον ιδρώτα μας και την ξεπουλάνε!
Αποδείχτηκε ό,τι η διάσπαση της Επιχείρησης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, μοναδικό στόχο είχε το διαμελισμό της κραταιάς ΔΕΗ, την αποδυνάμωσή της και το ξεπούλημα των κομματιών της. Η κυβέρνηση υπακούοντας απλώς στις επιταγές της Τρόικα και των δανειστών, χωρίς να υπολογίζει το Δημόσιο Συμφέρον, αγνοώντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, θέλει να προσφέρει σε ιδιώτες αυτό που χτίστηκε στη διάρκεια των τελευταίων 60 χρόνων με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού
 . Θέλουν να πουλήσουν “κοψοχρονιά” τεράστιες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, όπως οι μονάδες παραγωγής, τα δίκτυα υψηλής τάσης και οι διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες Η ΔΕΗ, ως Δημόσια Επιχείρηση, προσφέρει υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας και είναι Δημόσιο Αγαθό, με στόχο να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι οι καταναλωτές! Η κυβέρνηση με το σχέδιο διάλυσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, ετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον για τους Έλληνες καταναλωτές, παρόμοιο με αυτό που έγινε σε όλες τις χώρες, στις οποίες έλαβε χώρα η αποκρατικοποίηση των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας: ετοιμάζει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών του ρεύματος!
Σ’ αυτό το “πάρτι” έχουν “προσκληθεί” και παίρνουν μέρος μεγάλα και τρανταχτά ονόματα της Ελληνικής Οικονομικής Ελίτ:
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ!DAMCO ENERGY-Κοπελούζος: Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας με κοινοπρακτικό σχήμα και ποσοστά 49% ΔΕΗ 51%!ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ!ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει είναι του ύψους 200.000.000 ευρώ περίπου!Κι ενώ, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, να είναι ενωμένοι ως μία γροθιά, για να αντιμετωπίσουν αυτή τη λαίλαπα, τρώνε ο ένας τις σάρκες του άλλου, όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο Νίκος Φωτόπουλος!
Ο λαός λέει: «Όταν δεν μπορείς να κτυπήσεις το γαϊδούρι, κτύπα το σαμάρι…». Ο νοών νοείτο!
Τώρα, λοιπόν, χρησιμοποιούν “ως σαμάρι” τον κ. Κώστα Μανιάτη, συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ και υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΤΕ/ΔΕΗ, που ηγείτο του ψηφοδελτίου που θριάμβευσε στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου, και με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ποταμούς λάσπης, προσπαθούν να αμαυρώσουν την πορεία του και τους αγώνες του μέσα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δουλέψει σκληρά για να εδραιώσει τις αρχές και τις αξίες του κινήματος!
Κι όλα αυτά γιατί, ο κ. Μανιάτης στάθηκε στο πλευρό του Νίκου του Φωτόπουλου, δεν τον πρόδωσε, δεν πρόδωσε τις ιδέες του, τα πιστεύω του, τους αγώνες του! Δεν “έδωσε πληροφορίες” στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, την εφημερίδα του Ομίλου Μυτιληναίου.
Είναι πάγια τακτική της εξουσίας (της όποιας εξουσίας πολιτικής-οικονομικής) να προσπαθεί να τσακίσει κάθε συνδικαλιστή που αντιστέκεται στα σχέδιά τους…
Είναι πάγια τακτική της εξουσίας, να προσπαθεί να αμαυρώσει τη ζωή και την πορεία κάθε συνδικαλιστή που δεν μπορεί να βάλει στο τσεπάκι της…
Είναι πάγια τακτική της εξουσίας, να “διαγράψει” κάθε συνδικαλιστή που αποκαλεί τα Μνημόνιά τους “φέρετρο”…
Τόση πολύ, όμως λάσπη… Τόση πολύ, όμως παραπληροφόρηση… Αιδώς Αργείοι!!!

Και ο Σουρεαλισμός έχει τα όριά του…

Αυτό που ενοχλεί τον Ελληνικό Λαό είναι ότι τα πυρά είναι εκ των έσω… Από αυτούς που σε άλλες εποχές (όχι τόσο μακρινές…) αγκάλιαζαν με το ένα χέρι και με το άλλο έσκαβαν τάφους γι αυτούς που τους έλεγαν «αδέρφια»… Και πάλι θα μιλήσω με μία λαϊκή ρήση: «ποιος σου έβγαλε το μάτι; Ο αδερφός μου! Α! Γι αυτό είναι τόσο βαθιά βγαλμένο…».
Οι, με περίσσιο βερμπαλισμό, απειλές και οι αστήρικτες κατηγορίες στον κ. Φωτόπουλο, στον κ. Μανιάτη και σε κάθε συνδικαλιστή που αγωνίζεται και μάχεται για το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας, προκαλούν θυμηδία… Ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει κύριοι-κύριοι της διαπλοκής και οσονούπω θα έρθει η ώρα που θα σας απαντήσει…
Και κάτι ακόμα: Η Δικαιοσύνη δεν είναι Τυφλή! Κάποιες φορές απλά στρέφει το βλέμμα…

«Εσένα τη Νέμεση καλώ,
τη βασίλισσα την πανίσχυρη,
μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων,
την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση!
Εκείνη που αγκαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο…»
logioshermes
=======================

Δεν υπάρχουν σχόλια: