Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Όπως αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, παρά την ύπαρξη ρητής απόφασης της Κομισιόν, η Αλουμίνιον είχε ως τώρα αρνηθεί την καταβολή του σχετικού ποσού, αναγκάζοντας τη ΔΕΗ να προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες.

Όμως η ΔΕΗ δεν περίμενε όπως φάνηκε σήμερα.

Μη λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό και ανθρώπινο κομμάτι αυτών και άλλων παρόμοιων περιστατικών, χωρίς καμία προειδοποίηση πέραν αυτής που αναγράφεται στο λογαριασμό διέκοψε σήμερα την παροχή αφήνοντας την εξαμελή οικογένεια χωρίς ρεύμα…
=============================
Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή παράνομης κρατικής ενίσχυσης στη ΔΕΗ
Δικαίωσε την επιχείρηση το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής και ανακοπής της Αλουμίνιον Α.Ε. κατά της διαταγής πληρωμής που εξέδωσε η ΔΕΗ  για την επιστροφή παράνομης κρατικής ενίσχυσης, ύψους 17,4 εκατ. ευρώ (πλέον τόκων), με βάση σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, παρά την ύπαρξη ρητής απόφασης της Κομισιόν, η Αλουμίνιον είχε ως τώρα αρνηθεί την καταβολή του σχετικού ποσού, αναγκάζοντας τη ΔΕΗ να προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες.
Εν όψει δε της μη είσπραξής του ανωτέρω ποσού μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόφασή της το 2011, έκρινε ότι αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση η τιμολόγηση της Αλουμίνιον για το διάστημα 1-1-2007 έως και 6-3-2008 και ζήτησε την επιστροφή 17,4 εκατ. ευρώ (πλέον τόκων) για το υπόψη διάστημα.
Η συγκεκριμένη τιμολόγηση είχε επιβληθεί στη ΔΕΗ με παλαιότερη δικαστική απόφαση μετά από αίτημα της Αλουμίνιον και συνιστούσε συνέχιση της τιμολόγησης με βάση το ειδικό καθεστώς της σύμβασης του 1960 με την PECHINEY, παρά το ότι η σύμβαση αυτή είχε λήξει το 2006.
Η ΔΕΗ διευκρινίζει επίσης ότι η ειδική τιμολόγηση με βάση τη σύμβαση της PECHINEY για το υπόψη διάστημα που κρίθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση οδήγησε σε συνολική μεσοσταθμική χρέωση που ανήλθε σε 44,23 ευρώ/MWh.
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/767412
============================
Πτώση 4,5% στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο

Πτώση 4,5% στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος υπήρξε τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Συνολικά πάντως, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα διαμορφώθηκε στις 4.496 GWh.
Στο επίπεδο της παραγωγής ηλεκτρισμού, η συνολική παραγωγή τον Ιανουάριο ήταν στις 4.037 GWh, έναντι 4.505 GWh τον ίδιο μήνα το 2013. Αντίστοιχα η παραγωγή από συμβατικές μονάδες υποχώρησε στις 3.406 GWh, έναντι 3.848 GWh. Επίσης, η παραγωγή από ΑΠΕ ήταν στις 631 GWh, από 657 GWh τον Ιανουάριο του 2013 (δεν περιλαμβάνονται τα φωτοβολταϊκά). Η παραγωγή από τις λιγνιτικές μονάδες σημείωσε ελάχιστη αύξηση από 2.280 GWh σε 2.230 GWh. Την ίδια στιγμή η παραγωγή από φυσικό αέριο μειώθηκε στις 856 GWh έναντι 1.039 GWh, το ίδιο και η υδροηλεκτρική παραγωγή διαμορφώθηκε στις 270 GWh, έναντι 580 GWh τον περασμένο Ιανουάριο.

Αύξηση στην ισχύ από ΑΠΕ

Συνολική αύξηση 21 μεγαβάτ στην εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ του διασυνδεδεμένου συστήματος διαπιστώνεται τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία του λειτουργού της αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και προήλθε από τα φωτοβολταϊκά επί εδάφους (προσθήκη 3 MW) και από τα αιολικά (18 MW).
Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο του λειτουργού της αγοράς, η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών στέγης παρέμεινε σταθερή στα 349 MW, ενώ σταθερή παρέμεινε η ισχύς και των μικρών υδροηλεκτρικών (220 MW) και της βιομάζας- βιοαερίου (46 MW).
Στην περίπτωση των αιολικών, η εγκατεστημένη ισχύς ανέβηκε στα 1538 MW από 1520 MW τον Δεκέμβριο. Στα φωτοβολταϊκά εδάφους, η ισχύς τον Ιανουάριο ανέβηκε στα 2.073 MW, από 2.070 MW που ήταν τον Δεκέμβριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:www.capital.gr
==========================================
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Επιτυχόντων της προκήρυξης 1/2008 της ΔΕΗ για Εργάτες (ΓΥ5) για ΑΣΕΠ

=====================================
Αγωγή κατέθεσε η ΔΕΗ κατά των εργαζομένων της Μεγαλόπολης που κάνουν στάσεις εργασίας!
Αγωγή κατέθεσε η ΔΕΗ κατά των εργαζομένων της Μεγαλόπολης που κάνουν στάσεις εργασίας!
Τα Σωματεία στο χώρο των ορυχείων του ΛΚΜ της ΔΕΗ έχουν προχωρήσει από τις 18 Φεβρουαρίου σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση μίας (1) ώρας στάσης εργασίας ανά ειδικότητα.
Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι:    
Η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των ορυχείων του ΛΚΜ έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και προοπτικά η πλήρης και ασφαλής τροφοδοσία των Μονάδων των ΑΗΣ γιατί έναν μήνα τώρα, δουλεύουν με μειωμένη διαθεσιμότητα φορτίων λόγω μερικής αδυναμίας τροφοδότησης με λιγνίτη από το ΛΚΜ.
Η αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και ξεπουλήματος της ΔΕΗ.
Η απουσία σχεδιασμού και ανάπτυξης, η ολιγωρία και η ανικανότητα της Τοπικής Διοίκησης του ΛΚΜ, η συγκάλυψη από την Γενική Διεύθυνση Ορυχείων & τη Διοίκηση της ΔΕΗ, οι πολιτικές απαξίωσης και ξεπουλήματος της Επιχείρησης έχουν οδηγήσει τα ορυχεία στη διάλυση και την αδυναμία ασφαλούς τροφοδοσίας των Μονάδων.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ και η Ιεραρχία (Γεν. Δ/ση Ορυχείων - Διεύθυνση ΛΚΜ) κοινοποίησαν στις 19/2 στα Σωματεία του χώρου αγωγή ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που θα συζητηθεί την Παρασκευή 21/2 στην Αθήνα ζητώντας οι στάσεις εργασίας να χαρακτηριστούν παράνομες, να σταματήσει ο συγκεκριμένος αγώνας μας και να μην προβούμε και στο μέλλον σε ίδιες μορφές και με τα ίδια αιτήματα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, άλλως απειλεί με χρηματική ποινή 5 χιλ. ευρώ (!!!) ανά μέρα τα Σωματεία….
Η Διοίκηση της ΔΕΗ εναρμονίζεται με την μνημονιακή συγκυβέρνηση και επιδιώκει  την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση του αγώνα του σ.κ και των εργαζομένων.
Όσες προσπάθειες και αν κάνουν δεν θα καταφέρουν να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα και τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό.
Αντί η Ιεραρχία της Επιχείρησης να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έμπρακτη επίλυση χρόνιων προβλημάτων στα ορυχεία του ΛΚΜ επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο της αντιπαράθεσης με αυταρχισμό και τρομοκρατία.
Αυτό είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της ανικανότητας και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στην στήριξη του λιγνίτη, την λειτουργία και την ανάπτυξη των ορυχείων με ασφαλή και ορθολογική εκμετάλλευση για την απρόσκοπτη τροφοδότηση των Μονάδων.
Η ενότητά και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους θα δώσει την επιβαλλόμενη απάντηση στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.
Το συνδ. κίνημα υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, της περιοχής και της χώρας, θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές Κυβέρνησης - Τρόικας - Διοίκηση της Επιχείρησης που οδηγούν σε βάρος της ΔΕΗ και των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων.
ΕΤΕ/ΔΕΗ - ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΚΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: