Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Τα οράματα για τη ΔΕΗ άστα σε άλλους .(.. φτιαγμένα από ανθρώπους που πιστεύουν στις αρχές της ΔΕΗ.)




Προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.

Τα οράματα για τη ΔΕΗ άστα σε άλλους .(..... φτιαγμένα από ανθρώπους που πιστεύουν στις αρχές της ΔΕΗ.)

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την απονομή σύνταξης γήρατος ειναι!

1. Αίτηση παραίτησης: Υποβάλλεται στην υπηρεσία του (έναν μήνα πριν από την αποχώρησή του σύμφωνα με το ΚΚΠ/ΔΕΗ) και στη συνέχεια διαβιβάζεται στη ΔΑΝΠ και τη ΔΟΛ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη λύση σύμβασης και τη διακοπή μισθοδοσίας.
2. Αίτηση συνταξιοδοτήσεως: Υποβάλλεται στην αρμόδια Γραμματεία της υπηρεσίας του ή στα κατά τόπους ασφαλιστικά γραφεία του ΟΑΠ/ΔΕΗ και στη συνέχεια διαβιβάζεται στον ΟΑΠ / Υποτομέα Απονομής Συντάξεων και Διαδοχικής Ασφάλισης, ή κατατίθεται απευθείας από τον ενδιαφερόμενο στον αρμόδιο Υποτομέα του ΟΑΠ.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία να αναφέρεται: «Δεν έχω συνταξιοδοτηθεί από τη ΔΕΗ ή από άλλο Ταμείο στο οποίο εισφέρει η ΔΕΗ, δεν έχω λάβει αποζημίωση λόγω απόλυσης, δεν ανήκω σε αναπηρική κατηγορία. Η οικογένειά μου αποτελείται από τη σύζυγό μου (να αναφέρεται αν εργάζεται/συνταξιοδοτείται ή όχι) και τα παιδιά μου (ονόματα και ακριβή ημερομηνία γεννήσεως)».
4. Πιστοποιητικά σπουδών των παιδιών, όταν σπουδάζουν και έχουν ηλικία 18-24 ετών. Το επίδομα χορηγείται σε σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ, καθώς και αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού (μεταφρασμένα πιστοποιητικά).
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από τον δήμο).
6. Φορολογική ενημερότητα, η οποία να αναφέρει ότι χορηγείται για την είσπραξη χρημάτων από τη ΔΕΗ.
7. Φωτοτυπία της ταυτότητας.
8. Συμπλήρωση στοιχείων για τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).



===============================================
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Ατύχημα» με 8μηνίτη της ΔΕΗ
Νοσηλεύεται στην Αθήνα με εγκαύματα τρίτου βαθμού στα πόδια του

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στην Κέρκυρα, όταν συμβασιούχος εργαζόμενος της ΔΕΗ κινδύνεψε να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή την πολιτική που οδήγησε στη λειτουργία της Επιχείρησης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την απελευθέρωση της Ενέργειας γενικά, σε βάρος των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών ασφαλείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο 30χρονος Δημήτρης Μεταλληνός, που δουλεύει στη ΔΕΗ με 8μηνη σύμβαση, εργαζόταν σε συνεργείο αποκατάστασης βλάβης υπογείου καλωδίου μέσης τάσης. Κατά τον έλεγχο διαδοχής φάσεων των δυο καλωδίων, που προέρχονταν από διαφορετικούς υποσταθμούς, το ένα από αυτά εξερράγη (έσκασε) με αποτέλεσμα να αναφλεγεί. Οταν σταμάτησαν οι κρότοι, ο νεαρός εργάτης πήρε νερό να σβήσει τη φωτιά. Στην προσπάθειά του αυτή ήρθε σε επαφή με το άλλο καλώδιο το οποίο ήταν ακόμη σε λειτουργία και δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα. Ο εργάτης μεταφέρθηκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού στους μηρούς και στα πόδια στο νοσοκομείο της Κέρκυρας αρχικά και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας για την αποκατάσταση του.

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται δυο περίπου μήνες μετά το τραγικό θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε με θύμα πάλι εργαζόμενο συμβασιούχο της ΔΕΗ, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Αποτελεί συνέχεια των εργατικών «ατυχημάτων» που συμβαίνουν και στην παραπάνω επιχείρηση, όπου μόνο το 2009 έχουν ανασυρθεί 8 νεκροί εργάτες ως αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που συναποφάσισαν στην ΕΕ τα κόμματα της πλουτοκρατίας και εφαρμόζουν εναλλάξ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται η μείωση του «κόστος εργασίας» με συρρίκνωση του προσωπικού και την πρόσληψη εργαζομένων με ολιγόμηνες συμβάσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό βοούν. Αυτά σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα όπου οι εργαζόμενοι παίζουν κορόνα γράμματα την ίδια τους τη ζωή, σακατεύονται και γίνονται θυσία πληρώνοντας ακριβά το τίμημα αυτής της πολιτικής.

==================================================
Τα μυστικά που αποκάλυψαν οι ελληνικές εταιρείες στο Λονδίνο Με... υποσχέσεις ολοκληρώθηκαν στο Λονδίνο οι παρουσιάσεις 28 εισηγμένων επιχειρήσεων σε ξένους θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο του 4ου ετήσιου roadshow που διοργάνωσε η EXAE. Στα περίπου 750 ραντεβού που έκαναν στελέχη των ελληνικών εταιρειών με 195 διαχειριστές κεφαλαίου από 155 funds, οι ξένοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα... «ζεστοί» για περαιτέρω εισροές στο Xρηματιστήριο Aθηνών, από ένα υπό διαχείριση ενεργητικό που ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ.

.ΔEH
H εκτελεστική διευθύντρια του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές της επιχείρησης κ. Aλεξάνδρα Kονιδά αντιμετώπισε μόνη της -καθώς απουσίαζε ο πρόεδρος της εισηγμένης Tάκης Aθανασόπουλος ή κάποιο άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος- τους ουκ ολίγους fund managers που έδειξαν ενδιαφέρον για την εταιρεία. Σε γενικές γραμμές η ενδεχόμενη αλλαγή του management δεν απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως για το «πάγωμα» ή όχι των τιμολογίων ρεύματος, την πορεία των ενεργειακών τιμών καθώς καθορίζουν το ύψος των εξόδων της επιχείρησης, καθώς και το κόστος για την αγορά δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: