Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

οι άγνωστοι λιστοφόροι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ.Ε.Η.
ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.ΟΠ./Δ.Ε.Η.-K.H.E.
ΑΝΑΓΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 1583/56 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73 – 75 104 32 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ.: 210 5220852 – 210 5238551


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 23/09
Sep 28th, 2009
Συνάδελφοι – Συναφέλφισσες

Παρ’ ότι η Χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, την Τετάρτη 23-09-2009 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προθέσεις της Διοίκησης σε σχέση με τα Κλαδικά μας ζητήματα.

Δεν μπορεί με πρόσχημα μια η αλλαγή Διοίκησης, μια η αλλαγή Δ/ντων, μια οι εκλογές να μας εμπαίζουν.

Αναφορικά :
Στην μη προγραμματισμένη συνάντηση με την Γ/ΔΑΝΠΟ κ. Τζανέτου την 18/6/2009 παρουσία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αναγκάστηκε να δεσμευθεί ότι θα απαντήσει σύντομα, διερευνώντας το ζήτημα για το Μισθολογικό Κλιμάκιο των συναδέλφων μας μετά το ’90 και με άλλες νομικές «διαδρομές» εκτός ΔΕΗ προκειμένου να έχει πιο τεκμηριωμένη άποψη. Τέλος Αυγούστου σε άλλη συνάντησή μας η ίδια θεώρησε δεδομένο ότι αμέσως μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μας δώσει ολοκληρωμένη απάντηση.
Μια εβδομάδα πριν το τελευταίο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, παρ’ ότι είχαμε ζητήσει νέα επίσημη συνάντηση δεν ανταποκρίθηκε.
Σε ακόμα μια ολιγόλεπτη συνάντηση τοποθετήθηκε με ύφος «40 Καρδιναλίων» ότι ακόμα δεν έχει απάντηση.
Μετά από αυτά αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο διότι η ενορχηστρωμένη κοροϊδία τους δεν έχει όριο.
Σας γνωρίζουμε δε ότι πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δ/ΑΝΠΟ κ. Δαμάσκο ανέφερε και αυτός ότι δεν έχει απάντηση.
Επιπρόσθετα μας άφησε έκπληκτους, διότι είπε ότι ψάχνοντας οι υπηρεσίες του «εφεύραν» ότι οι συνάδελφοι που το δικαιούνται είναι σε αριθμό μεταξύ 600 έως 700 περίπου ατόμων.
Αναρωτιόμαστε, ο εν λόγω Δ/ντής έχει επαφή με το αντικείμενό του;
Δεν αναρωτήθηκε στοιχειωδώς
■Όταν το σύνολο των υπηρετούντων Τ3 είναι περίπου 1300, οι μισοί και πιο πάνω γίνεται να είναι μετά το ’90 ;
■Ρώτησε τις υπηρεσίες του όταν υλοποιήθηκε η γνωστή απόφαση του κ. Νέζη τι αριθμό συναδέλφων αφορούσε ;
■Αναρωτήθηκε μήπως οι υπηρεσίες του εκτιμώντας τις δυνατότητές του, τον εμπαίζουν ;
■Εξέτασε μήπως κάποιοι από τις υπηρεσίες του τον παραπληροφορούν για τα Κλαδικά ζητήματα ώστε όλα μεθοδευμένα, να οδηγούνται σε δικηγορικά γραφεία;
■Κοίταξε εάν εκεί μέσα έχει στηθεί κάποια παράξενη «παράγκα» ;
Και όχι τίποτε άλλο, η Διοίκηση αυτά τα φαινόμενα τα αμείβει δίνοντας BONUS διότι λέει «πέτυχε τους στόχους του».

Δηλαδή :

1.Τα Υπηρεσιακά συμβούλια που έχουν να λειτουργήσουν από πέρυσι και έχουν κολλήσει τα ζητήματα των συναδέλφων ;
2.Την μη προώθηση των προσλήψεων των 2035 νέων συναδέλφων ώστε να γεμίσει η Επιχείρηση εργολάβους ;
3.Την Προώθηση για επίλυση δίκαιων Κλαδικών αιτημάτων ώστε να μην προσφεύγουν οι συνάδελφοι στα δικαστήρια ;
Αν αυτή η πρακτική είναι αποτέλεσμα των δυνατοτήτων του, τότε είναι και επικίνδυνος.
Το γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η Γ/ΔΑΝΠΟ κ. Τζανέτου το αφήνουμε στην κρίση του κάθε συναδέλφου εκτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία της. (Για την Γ/ΔΑΝΠΟ θα επανέλθουμε με άλλο Δελτίο Τύπου).
Για το κομμάτι του Χαμένου Χρόνου που κάποιοι το ονόμασαν «ετεροαπασχόληση», θυμόσαστε πολύ καλά ότι ο Σύλλογός μας είχε διαφωνήσει με αυτούς τους περιβόητους 5 όρους της γνωστής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ. Τότε κάποια γνωστά « παπαγαλάκια – λιστοφόροι» έλεγαν ότι ο σύλλογος σαμποτάρει την εξέλιξη διότι ενδιαφέρεται για το σύνολο του Χαμένου Χρόνου.
Στην αρχή αυτοί οι άγνωστοι λιστοφόροι εν αγνοία του Συλλόγου εμφάνιζαν λίστες με 350 άτομα περίπου και όσο πέρναγε ο καιρός έγιναν 170 περίπου. Φτάσαμε ένα χρόνο μετά να συζητούν οι υπηρεσίες για 60 άτομα όλων των κατηγοριών. Εμείς λοιπόν ΝΑΙ μιλάμε και θέλουμε επίλυση οριστική για το σύνολο των συναδέλφων.
Δεν σαμποτάρουμε κανέναν σε όποια λύση δοθεί άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Αυτό το κάνουν τα γνωστά «παπαγαλάκια» για τους δικούς τους λόγους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, έτσι όπως μεθοδεύτηκε από τα δικηγορικά γραφεία με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία πληροφόρησης των συναδέλφων.Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δυναμώσει την συνδικαλιστική δράση του και να βάλει τέλος σε αυτή την μεθοδευμένη ασυδοσία.

Όποια ζητήματα αφορούν, μεγάλο αριθμό συναδέλφων, που χρήζουν ακόμα και δικαστικής υποστήριξης θα γίνονται από δω και πέρα με ευθύνη του Συλλόγου όπου και θα μεριμνά για τα όποια δικαστικά έξοδα χωρίς να επιβαρύνονται οι συνάδελφοι.

Η επιλογή της νομικής αρωγής θα γίνεται με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων, την στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε ο κάθε συνάδελφος να έχει άμεσα πληροφόρηση για το όποιο θέμα του, από τον Σύλλογο και όχι να γίνεται έρμαιο του κάθε δικηγόρου.

Συνάδελφοι από τις παραπάνω ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται φανερό ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων μας εξαντλώντας πλέον κάθε μορφή πίεσης.

Κύριοι της όποιας Διοίκησης θα μας βρίσκεται συνεχώς μπροστά σας.


Γραφείο Τύπου


http://www.sptmte-dei.gr/==============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: