Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Παραιτήθηκε και ο Αθανασόπουλος



=======================================
Παραιτήθηκε και ο Αθανασόπουλος
10 Οκτωβρίου 2009, 11:30

του Σωτήρη Χιωτάκη

Την παραίτησή του έθεσε στην διάθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο πλέον συζητημένος μάνατζερ εταιρείας του Δημοσίου επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Αν και η θητεία του ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο, ο μάνατζερ της ΔΕΗ ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τον δρόμο των κ. Δ.Μηλιάκου (Αγροτική) και Χρ. Χατζηεμμανουήλ (ΟΠΑΠ).

Μάλιστα, προς τούτοις ο κ. Αθανασόπουλος ανέβαλε για τις 20 του μηνός την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.

Στην επιστολή παραίτησης η οποία εστάλη με …κούριερ, ο κ. Αθανασόπουλος κατά την ίδια πληροφόρηση θέτει και εαυτόν στην διάθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία του και το «όραμά» του για την πορεία της κρατικής επιχείρησης.

Δεν έχουν αποσαφηνισθεί ακόμη οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης ως προς το εάν η παραίτηση θα γίνει αποδεκτή ή εάν θα ζητηθεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης να παραμείνει στην θέση του μέχρι το πέρας της θητείας του.
======================================
ΔΕΗ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τάκης Αθανασόπουλος
[10.10.2009, 20:46]


Επιστολή παραίτησης απέστειλε στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος.
Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν αξιώνει καμία αποζημίωση. Το συμβόλαιο, το οποίο είχε υπογράψει με την ΔΕΗ, λήγει τον Ιανουάριο του 2010.Στην ίδια επιστολή περιγράφει και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας επί των ημερών του, καθώς και τις προτεραιότητες που υπάρχουν αυτό το διάστημα για την ΔΕΗ.
=======================================
Ένα.. κουνάβι προκάλεσε μπλακ- άουτ στα Τρίκαλα!10 Οκτωβρίου 2009, 19:19
του Μανώλη Βάια
Καταφύγιο σε έναν υποσταθμό της ΔΕΗ αναζήτησε ένα …κουνάβι, αλλά στάθηκε άτυχο. Περνώντας ανάμεσα από τα δαιδαλώδη καλώδια, ακούμπησε σε έναν μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί από ρεύμα υψηλής τάσης! Το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε το άτυχο ζώο, βύθισε στο σκοτάδι τα… μισά Τρίκαλα!
Ήταν πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν το 40% της πόλης των Τρικάλων έμεινε ξαφνικά χωρίς ρεύμα. Φώτα και μουσική στα κέντρα διασκέδασης έκλεισαν και οι θαμώνες αναζητούσαν τρόπο να φύγουν μέσα στο σκοτάδι, που είχε καλύψει κυρίως τις κεντρικές περιοχές της πόλης αλλά και αρκετές συνοικίες ολόγυρά του.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ διαπίστωσαν αμέσως ότι υπήρχε βλάβη στον υποσταθμό που βρίσκεται στην περιοχή της Μπάρας και έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί. Αναζητώντας την βλάβη, ανακάλυψαν κεραυνοβολημένο το άτυχο κουνάβι, που είχε προσπαθήσει να περάσει ανάμεσα από δυο μετασχηματιστές, με αποτέλεσμα να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και πτώση της υψηλής τάσης!

Οι τεχνικοί απομάκρυναν το νεκρό ζώο και αποκατέστησαν την ζημιά που είχε προκαλέσει, επαναφέροντας το ηλεκτρικό ρεύμα μετά από περίπου 50 λεπτά. Εκείνο που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν, όμως, ήταν το σημείο από το οποίο είχε εισβάλει στον υποσταθμό το κουνάβι, για να το κλείσουν ώστε να μην δεχθούν και άλλον… απρόσκλητο επισκέπτη!
===========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: