Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΗ: Προς αλλαγή "φρουράς" και στρατηγικής


Βέβαιη είναι η αντικατάσταση του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τ. Αθανασόπουλου


=====================================================
Παρελθόν Μηλιάκος και Χατζηεμμανουήλ



Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 09

Δεκτές τις παραιτήσεις των επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας και του ΟΠΑΠ έκανε με το... καλημέρα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Οι κκ Μηλιάκος και Χατζηεμμανουή είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι απομακρύνσεις αυτές θεωρούνταν δεδομένες καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε ασκήσει δρυμεία κριτική στο έργο τους, από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Επί των υπολοίπων η κυβέρνηση επιμένει σε αξιολόγιση των διοικήσεων.
Πάντως θέμα χρόνου θεωρείται και η αλλαγή του κ. Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τα ονόματα των νέων διοικητών ώστε να μη δωθεί η εντύπωση της ακυβερνησία στις επιχειρήσεις και στους ξένους επενδυτές



============================================
ΔΕΗ: Προς αλλαγή "φρουράς" και στρατηγικής

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 09 , 02:43
Θέμα χρόνου είναι η αλλαγή Διοίκησης στη ΔΕΗ, η οποία θα συνδυασθεί με διαφοροποίηση της επιχειρησιακής στρατηγικής και βασικών επενδυτικών επιλογών της εταιρίας, που υιοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια και έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις.
Βέβαιη είναι η αντικατάσταση του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τ. Αθανασόπουλου, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ, των συνδικάτων, αλλά και βουλευτών της τότε κυβερνώσας ΝΔ, για τις "κρυφές" συμφωνίες με τη RWE, τα σχέδια κατάτμησης της εταιρίας, τις προτάσεις του για δημιοργία μονάδων που θα λειτουργούν με εισαγόμενο λιθάνθρακα, τις αυξήσεις τιμολογίων κλπ.
Ο κ. Αθανασόπουλος έθεσε ήδη την παραίτηση του στη διάθεση της κυβέρνησης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών.
Θα του ζητηθεί πάντως να παραμείνει, έως ότου επιλεγεί ο διάδοχος του, με τη διαδικασία προκήρυξης της θέσεως - υποβολής υποψηφιοτήτων που υιοθετεί η νέα κυβέρνηση.
Με ανδιαφέρον αναμένουν τυις εξελίξεις στη ΔΕΗ οι αναλυτές διεθνών οίκψν και οι διαχειριστές ξένων χαρτοφυλακίων, που έχουν επενδύσει αξιόλογα ποσά στη μετοχή. Κατά τις εκτιμήσεις τους, το σημαντικό δεν ειναι η αλλαγή προσώπων στο "τιμόνι" της επιχείρησης, αλλά το πόσο - και προς ποιά κατεύθυνση - θα διαφοροποιηθουν η επιχειρησιακή στρατηγική, οι επενδυτικοί προσανατολισμοί και η εμπορική πολιτική της εταιρίας.
==========================================
Τέλος ο Π. Αθανασόπουλος από τη ΔΕΗ;


Θα έχει την τύχη των κ. Χατζηεμμανουήλ και Μηλιάκου ή διαφορετική, είναι το ερώτημα που θα απαντηθεί σύντομα ίσως και σήμερα σε σχέση με την παραίτηση που υπέβαλε ο Π. Αθανασόπουλος την περασμένη εβδομάδα από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Στην επιστολή που έφτασε στους υπουργούς οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίου και Ενέργειας Τ. Μπιρμπίλη, ο κ. Αθανασόπουλος θέτει εαυτόν στη διάθεση της κυβέρνησης αποποιούμενος της όποιας αποζημίωσης σε περίπτωση που κριθεί ότι η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια για τη ΔΕΗ. Πάντως το γεγονός ότι αποποιείται του δικαιώματος αποζημίωσης, εκτιμάται ότι βοηθά περαιτέρω την κυβέρνηση να κάνει άμεσα αποδεκτό το αίτημά του.

Όσο για τον πιθανό διάδοχο, μόνο για προφίλ υποψηφίου μπορεί να μιλήσει κανείς αυτήν την ώρα, παρά για συγκεκριμένο πρόσωπο, παρ΄ ότι κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν κατατεθεί ενδιαφέροντα βιογραφικά από ανθρώπους της ενεργειακής αγοράς και όχι μόνο.

Στην πιθανή περίπτωση που επιταχυνθούν οι εξελίξεις τότε οι εξαγγελίες για πράσινη ανάπτυξη θα παίξουν και αυτές το δικό τους ρόλο σε σχέση με το πρόσωπο που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον κ. Αθανασόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου λήγει κανονικά σε τέσσερις μήνες στις 30 Ιανουαρίου του 2010.

Χ. Φλ.
=============================================
5.000 βιογραφικά για ΔΕΚΟ και υπουργεία
Για την πλήρωση των 88 θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων και των Περιφερειών η προκήρυξη έγινε μέσω Internet και υποβλήθηκαν περίπου 3.000 αιτήσεις.

Eρχονται σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και στις επιχειρήσεις και τράπεζες στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα το κράτος.
Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές για πρώτη φορά στα χρονικά δεν πρόκειται να γίνουν με αδιαφάνεια με σκοπό το βόλεμα αποτυχημένων πολιτευτών, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις θα τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης.
Χαρακτηριστικό των διαφανών και αντικειμενικών διαδικασιών που η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου έχει προκρίνει για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού είναι και η πλήρωση των θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων και των Περιφερειών.
Η προκήρυξη των 88 θέσεων έγινε μέσω Internet και υποβλήθηκαν περίπου 3.000 αιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά για την πλήρωση θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν υποβληθεί περί τις 5.000 βιογραφικά.
Σε αναζήτηση των κατάλληλων προσώπων για τη διοίκηση των μεγάλων εισηγμένων με συμμετοχή του δημοσίου, βρίσκεται η κυβέρνηση, με στόχο την εξασφάλιση των προοπτικών και της αξίας των σημαντικών αυτών επιχειρήσεων, αλλά και ταυτόχρονα την ψήφο εμπιστοσύνης από την αγορά αφού στις περισσότερες από αυτές υπάρχουν σημαντικές τοποθετήσεις ξένων θεσμικών..
Με ξεκάθαρη την πρόθεση να τηρήσει τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης, αναμένεται να αλλάξει η διοικητική πυραμίδα των εταιρειών αυτών ενώ τις θέσεις αναμένεται να πληρώσουν τεχνοκράτες.
Στρατηγική
Μαζί με την τοποθέτηση των προσώπων με ενδιαφέρον αναμένεται και η εκπόνηση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, το κατά πόσο θα διαφοροποιηθούν οι προτεραιότητες και οι στόχοι σε σχέση με την πολιτική της ΝΔ.
Η εταιρική διακυβέρνηση προβλέπει οι διοικήσεις να κριθούν από τις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών, εκτός βεβαίως των περιπτώσεων που οι διοικήσεις αυτές υποβάλουν την παραίτησή τους, καθώς πολλοί πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιριών αυτών ήταν κομματικά στελέχη της ΝΔ.
Αν και πάντως διαμηνύεται ότι οι διοικήσεις θα αξιολογηθούν με βάση τις επιδόσεις τους και όχι με πολιτικά-κομματικά κριτήρια, θεωρείται απίθανο να διατηρηθούν στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν συγκρουστεί πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ.

Διοικητές
Αν και αξιολογούνται τα «πεπραγμένα» των επικεφαλής όλων των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χ.Α. και στις οποίες το Δημόσιο έχει συμμετοχή ή είναι βασικός μέτοχος και η κυβέρνηση δηλώνει ότι οι επικεφαλής θα αντικατασταθούν «στον κατάλληλο χρόνο», ωστόσο εκτιμάται ότι όλες οι διοικήσεις αναμένεται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Ηδη την Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος έθεσε στη διάθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών την παραίτησή του.

Αν και η θητεία του ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο, ο μάνατζερ της ΔΕΗ ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες τον δρόμο των κ. Δ.Μηλιάκου (Αγροτική) και Χρ. Χατζηεμμανουήλ (ΟΠΑΠ), που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη πως θα χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα της διοίκησης του ΟΤΕ αφού για οτιδήποτε θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του μεγάλου μετόχου του Οργανισμού, της Deutsche Telekom.

http://www.opengov.gr
=======================================================
Ενδιαφέρον για την ενέργεια από ξένα Funds
08:20 - 12 Οκτώβριος 2009
Ενδιαφέρον για εταιρείες του ενεργειακού τομέα επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα, μεγάλα funds του εξωτερικού, όπως δείχνει και η κίνηση των συγκεκριμένων μετοχών στο Χρηματιστήριο. Οι «πράσινες» προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στο χώρο της ενέργειας, φαίνεται ότι προσελκύουν το ενδιαφέρον γνωστών funds, όπως το αμερικανικό Fidelity (με σημαντικές θέσεις από παλιά στη ΔΕΗ) και το βρετανικό Capital.
Συγκεκριμένα, από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών (4 Σεπτεμβρίου) μέχρι και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, σε διάστημα δηλαδή ενός μηνός, οι ενεργειακές μετοχές που διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ κατέγραψαν την εξής πορεία :

- 26% η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η εταιρεία έχει θέσει σε λειτουργία 9 αιολικά πάρκα και 1 μικρό υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΗΕ) συνολικής ισχύος 149 MW, ενώ διαθέτει επιπλέον 667MW άδειες παραγωγής αιολικών.
- 14,8% η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που στο χώρο των ΑΠΕ δραστηριοποιείται μέσω της ΕΛΤΕΧ ʼνεμος. Λειτουργεί 5 αιολικά πάρκα και ένα φωτοβολταϊκό με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 80MW. Ακόμη 66MW είναι υπό κατασκευή.
- 17% η Μυτιληναίος. Σε λειτουργία βρίσκεται ένα αιολικό πάρκο 17 MW στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και 7,3 MW σε μικρά Υδροηλεκτρικά στη κεντρική και Δυτική Ελλάδα. Η απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Dong Energy A.S. με 4 πάρκα εγκατεστημένης ισχύ αιολικών 18,6MW στην Εύβοια, αύξησε την εγκατεστημένη βάση σε 45 MW. Οι άδειες παραγωγής φτάνουν τα 184 MW σε αιολικά.
- 16,7% η Επίλεκτος. Έχει άδειες για 9,99 MWp φωτοβολταικών στη Θεσσαλία.
- 14,8% η Ικτίνος, που διαθέτει άδεια παραγωγής και εγκατάστασης για αιολικό πάρκο 19,80 MW στο νομό Δράμας.
- 8,1% η Infoquest, που δραστηριοποιείται μέσω της Quest Ενεργειακή. Διαθέτει μεταξύ άλλων τέσσερα πάρκα με άδειες παραγωγής 44,1 MW.

Το Roadshow του Λονδίνου

H άνοδος για τις μετοχές αυτές ξεκίνησε στην ουσία από τις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου, μετά από ένα roadshow που διεξήχθη στο Λονδίνο για μια σειρά από ελληνικές εισηγμένες εταιρείες. Το roadshow διοργανώθηκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, μαζί με έξι μεγάλες χρηματιστηριακές.

Την μεγαλύτερη ωστόσο άνοδο σημείωσαν οι εν λόγω μετοχές από την επομένη των εκλογών (5 Οκτωβρίου) μέχρι και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Ένα άλλο δείγμα ότι τα ξένα funds που αγοράζουν, ποντάρουν πολύ στις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για την πράσινη ανάπτυξη, είναι και μια σειρά δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο.

Σύμφωνα με αυτά, ξένοι ενεργειακοί παίκτες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (όπως η ισπανική Iberdola που έχει εξαγοράσει τον Ρόκκα, η γαλλική EdF, η επίσης ισπανική Endesa, κ.ά.) βλέπουν με πολύ θετικό μάτι τις εξαγγελίες Παπανδρέου για μείωση της γραφειοκρατίας στον χώρο των ΑΠΕ.

Οι 50.000 θέσεις εργασίας

Εφόσον η νέα κυβέρνηση υιοθετήσει ένα υγιές μοντέλο ανάπτυξης, ειδικοί του χώρου των ΑΠΕ, εκτιμούν ότι οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια μπορούν να δημιουργήσουν 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το φιλόδοξο αυτό σενάριο που έχει σαν χρονικό ορίζοντα το 2020, θα μπορούσε να τρέξει με επιταχυνόμενο ρυθμό, εκτιμούν οι αναλυτές, δεδομένης της έμφασης που δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου στον τομέα αυτό.

Σήμερα για παράδειγμα, οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνούν τις 1.000. Στον αριθμό αυτό και με βάση τις επενδύσεις που αναμένεται να γίνουν έως το 2020 (ώστε 18% της ενέργειας που καταναλώνεται να προέρχεται από ΑΠΕ), θα μπορούσαν να προστεθούν σταδιακά 10.000 - 20.000 νέες θέσεις εργασίας στην παραγωγή, εγκατάσταση και συντήρηση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.

Στον τομέα του σχεδιασμού ενεργειακά φιλικών προς το περιβάλλον κτιρίων, στην Ελλάδα δεν απασχολούνται παρά μερικές εκατοντάδες άτομα, αλλά μέσα στην επόμενη δεκαετία εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν περί τα 10.000 - 15.000 άτομα.

Τέλος, ανατροπές επίκεινται και στον αγροτικό τομέα. Στους περίπου 2.500 αγρότες που ασχολήθηκαν πέρυσι με την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών για βιοντίζελ, θα μπορούσαν να προστεθούν επιπλέον 20.000 παραγωγοί ως το 2020, προκειμένου να επιτύχει η Ελλάδα τον κοινοτικό στόχο - το 10% της κατανάλωσης ντίζελ να προέρχεται από βιοντίζελ που θα έχει παραχθεί από εγχώριες πρώτες ύλες.

Ο Ενεργειακός

=============================================
Επιστολή Σπάρτακου στην Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη

(12/10/2009)
Η υλοποίηση του εγκεκριμένου Ενεργειακού Σχεδιασμού, οι νέες λιγνιτικές μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα, η στήριξη των λιγνιτών της περιοχής και την ορθολογική τους εκμετάλλευση από την ΔΕΗ, η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης και την προκήρυξη νέων θέσεων και οι απαιτούμενες επενδύσεις για την βελτίωση του περιβάλλοντος σε Σταθμούς και Ορυχεία είναι μεταξύ των ζητημάτων που έθεσε με επιστολή του στην νέα υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Σπάρτακος. Όπως τόνισε μιλώντας στον σταθμό μας ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Αδαμίδης πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία για την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού στην περιοχή.
===================================================
ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Αριθ.Πρωτ.:4116

8 Οκτωβρίου 2009

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικων Αλλαγων κ. Τίνα Μπιρμπίλη

Κυρία Υπουργέ,

το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δ.Ε.Η. “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” αποτελεί το μεγαλύτερο Σωματείο εργαζομένων στην παραγωγική διαδικασία της ΔΕΗ, με περισσότερα από 4.000 μέλη στην Ενεργειακή Καρδιά της χώρας (το λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας –Φλώρινας).

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας στο νεοσύστατο Υπουργείο, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο σε μία σειρά από τομείς, που κρίνουμε ότι αποτελούν καθημερινή έγνοια για τον Έλληνα πολίτη, ιδιαίτερα σε μία περιοχή, όπου τα ενεργειακά θέματα υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι το Α και το Ω στις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΟΦΟΡΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η οποία ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με:

- Την υλοποίηση του εγκεκριμένου Ενεργειακού Σχεδιασμού

- Τις νέες λιγνιτικές μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα

- Την στήριξη των λιγνιτών της περιοχής και την ορθολογική τους εκμετάλλευση από την ΔΕΗ

- Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης και την προκήρυξη νέων θέσεων

- Τις απαιτούμενες επενδύσεις για την βελτίωση του περιβάλλοντος σε Σταθμούς και Ορυχεία.

Κατά γενική ομολογία το Σωματείο μας ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, γιατί εκτός από την καθημερινή συνδικαλιστική του δράση, έχει να επιδείξει πλούσιο και σημαντικό έργο στα δρώμενα και στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Για μία ακόμα φορά σας συγχαίρουμε και ευχόμαστε ότι σύντομα θα καταστεί δυνατή μια συνάντησή μας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις δράσεις και τις θέσεις του Σωματείου μας στα ενεργειακά θέματα. Εκτιμούμε ότι η συνεργασία μας θα είναι καθοριστικής σημασίας έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Αδαμίδης Δίκας Ιωάννης


=======================================================
«Έφυγε» ο Τάκης, ο «Πατέρας» του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ τοπικής κοινωνίας και ΔΕΗ.

Δυστυχώς το σύμφωνο που τόσο αγαπήσαμε για την «αποτελεσματικότητα» του, έμεινε ορφανό.

Τάκη μας «άφησες» νωρίς!


--------------------------------------------------

Πάει λοιπόν κι ο Αθανασόπουλος!

Ένα παλιό τραγουδάκι μίλαγε κάποτε για κάποιον Αθανασόπουλο που τον «έφαγαν» γυναίκα και πεθερά μαζί (η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος ήταν βίαιος και κακός χαρακτήρας).

Στη συγκεκριμένη, σύγχρονη περίπτωση βέβαια, κακός και βίαιος δεν είναι ο χαρακτήρας του τέως πλέον προέδρου της ΔΕΗ, αλλά αυταρχικός και αλλοπρόσαλλος σίγουρα!

«Καημένε Αθανασόπουλε τι σού ʽμελε να πάθεις / από κακούργα πεθερά (συνδικαλιστές ΔΕΗ) τη θέση σου να χάσεις»…
http://www.kozan.gr/news.php?extend.4437

========================================


280 θέσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.Μακεδονίας (8μηνα)
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικα 280 ατόμων για το Νομό Κοζάνης.Οι θέσεις έχουν ως εξής:

1.Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες ΔΕ.Ε. 59 θέσεις
2. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού(Ηλεκτροοξυγονοκκολλητες Δ.Ε. 12 θέσεις
3. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού(Τεχνίτες Ιμαντών) ΔΕ 10 θέσεις
4. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινητων) ΔΕ 10 θέσεις
5.Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Έργων (Προωθητήρων ή φορτωτών Δ.Ε. 17 θέσεις
6. Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Έργων (Καθολικών Εκσκαφέων Δ.Ε. 7 θέσεις
7.Τεχνικοί Ορυχείων Δ.Ε. 99 θέσεις
8.Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες) Δ.Ε. 21 θέσεις
9.Τεχνικοί Τοπογραφίας &Γεωργικών Συστημάτων Πληροφοριών G.I.S. Δ.Ε. 2 θέσεις
10. Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες Οχημάτων Δ.Ε. 4 θέσεις
11.Οδηγοί, Μηχανοδηγοί Χειριστές Δ.Ε. 20 θέσεις
12.Βοηθοί-Οδηγοί,Μηχανοδηγοί Χειριστές Δ.Ε. 19 θέσεις

Οι ενδιαφερομένοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Υπηρεσίας ΔΕΗ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.Μακεδονίας από 13/10/2009 μέχρι και 22/10/2009 πληροφορίες δίδονται από τους Μπαλτζή Δημήτριο τηλ.2463052284, Γιάννου Λίζ τηλ 2463052292 και Μωϋσιαδη Γεώργιο τηλ.2463052601


12/10/2009 10:56|www.kozan.gr
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: