Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη κλοπή καλωδίων από αποθήκη της ΔΕΗ

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ τη ΔΕΣΦΑ και τα ΕΛΠΕ θα συζητήσει την Πέμπτη με τις διοίκησεις των ενεργειαών ΔΕΚΟ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός κ. Ι. Μανιάτης θα έχουν συνάντηση και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης κ. Π. Αθανασόπουλο - ο οποίος έχει δώσει ήδη στην Κυβέρνηση την παραίτησή του - προκειμένου να ενημερωθούν για το ''όραμά'' του σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης ενώ τα προβλήματα της αγοράς ενέργειας και του ρόλου που επιδιώκει να διαδραμματίσει η ΔΕΗ στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συζητησε χθες ο υφυπουργός με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Ν. Φωτόπουλος και Ι. Τσαρούχας).

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την άποψη που έχουν σχηματίσει οι εργαζόμενοι σχετικά με την στρατηγική που ακολούθησε η εως τώρα διοίκηση της ΔΕΗ ενώ την Πέμπτη τα θέματα που τέθηκαν θα συζητηθούν και με τη διοίκηση της επιχειρησης ενώ στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τις διοικήσεις των ενεργειακών ΔΕΚΟ θα γνωστοποιηθεί και η θέση που θα διατηρήσει η Κυβέρνηση σε ότι αφορά στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ και στο σενάριο που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά στην απόσχιση του ΔΕΣΦΑ.
============================================


============================================
Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Θεσμικό πλαίσιο, επενδυτικές ευκαιρίες και καινοτομίες στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας" διοργανώνει η ΔΕΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Θεσμικό πλαίσιο, επενδυτικές ευκαιρίες και καινοτομίες στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας" θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Holiday Inn στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2009.
Την επιστημονική διοργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει η ΔΕΗ ΑΕ σε συνεργασία με 19μελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από πανεπιστημιακούς εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας και στελέχη ρυθμιστικών αρχών και εταιρειών του κλάδου. Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο καθηγητής κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.
Η ανωτέρω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Energy - Photovoltaic 2009.
Βασικοί στόχοι του Επιστημονικού Συνεδρίου είναι:
Το θεσμικό περιβάλλον και οι αλλαγές που σημειώνονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον ενέργειας.
Οι επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στον τομέα της ενέργειας.
Η παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και ιδίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Οι επιπτώσεις στο Περιβάλλον από την παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την επάρκεια και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού για ομαλή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη κλπ.
Η ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στις ενοποιούμενες αγορές ηλεκτρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότεροι από 25 διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στις εξής βασικές θεματικές ενότητες του Επιστημονικού Συνεδρίου:

Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Θερμικοί σταθμοί.
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.
Διεσπαρμένη παραγωγή και ευφυή δίκτυα.
Εξοικονόμηση και διαχείριση ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ομιλητές θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση νέων τεχνολογιών και στην υιοθέτηση λύσεων για όλους τους τομείς της Ηλεκτρικής Ενέργειας, με κύριο σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε όφελος της Εθνικής Οικονομίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της χώρας.


Αθήνα, 13.10.2009 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
=======================================================

Αξίζει να γνωρίζει κάποιος

H ΔEH σήμερα διαθέτει:

•Tο 97,7% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Eλλάδα.
•Έχει δίκτυο (277); καταστημάτων σε όλη τη χώρα.
•Eίναι από τις πρώτες εταιρίες στην Eλλάδα από πλευράς παγίων.
•Έχει 97 ιδιόκτητους σταθμούς παραγωγής.
•Tο δημόσιο έχει το 51,12% της ΔEH.
•Σήμερα κατέχει το 89% της εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος στην Eλλάδα, που προέρχεται από λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές, πετρελαϊκές μονάδες, μονάδες φυσικού αερίου καθώς και από αιολικά και ηλιακά πάρκα.
•Έχει στην ιδιοκτησία της το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 11.650 χλμ. καθώς και το δίκτυο διανομής συνολικού μήκους 210.200 χλμ.

=====================================================
Μεγάλη κλοπή καλωδίων από αποθήκη της ΔΕΗ
13 Οκτωβρίου 2009, 15:09
Του Μανώλη Βάϊα
Μυστηριώδης διάρρηξη αποκαλύφθηκε σε αποθήκη της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, με λεία εκατοντάδες μέτρα καλωδίου από χαλκό που η αξία του ξεπερνά τα 70 χιλιάδες ευρώ!
Η αποθήκη ήταν αφύλακτη και οι άγνωστοι δράστες κατόρθωσαν να παραβιάσουν την εξωτερική περίφραξη χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί… Παραμένει ωστόσο άγνωστο, μέχρι στιγμής, με ποιον τρόπο μπήκαν στο εσωτερικό. Στόχος τους ήταν τα καρούλια με το καλώδιο χαλκού, το οποίο προφανώς σκόπευαν να πουλήσουν σε χυτήρια.
Το βέβαιο είναι ότι οι διαρρήκτες πήγαν στο σημείο όπου βρίσκεται η αποθήκη με φορτηγό και κύλησαν τα καρούλια ως την καρότσα του, γεγονός που γεννά απορίες για το πώς κανείς δεν άκουσε τον θόρυβο που έκαναν. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η κλοπή έγινε μεταξύ του Σαββάτου πριν από τις εκλογές και της Πέμπτης…
Στο διάστημα αυτών των έξη ημερών, κανείς από τους αρμόδιους δεν επισκέφτηκε την αποθήκη κι έτσι οι κλέφτες είχαν όλο το χρόνο να εξαφανιστούν! Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεγαλόπολης ερευνούν την υπόθεση, ενώ και η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων.
=========================================================

Καταστροφική φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες σε δάσος ανάμεσα στη Λιχάδα και τα Γιάλτρα της Βόρειας Εύβοιας. Αργά το βράδυ το πύρινο μέτωπο είχε μήκος δυο χιλιομέτρων, ενώ στον τόπο έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.
Η φωτιά στην περιοχή είχε ξεσπάσει στις 6.30 το πρωί από πτώσεις δέντρων σε καλώδια της ΔΕΗ. Η φωτιά που κάποια στιγμή είχε τεθεί υπό έλεγχο, στις 3 το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε. Το απόγευμα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο «Κλαμπ Μεντιτερανέ», ενώ το βράδυ οι φλόγες πλησίαζαν προς τον οικισμό Μπάνια. Στον τόπο της καταστροφής επενέβαιναν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ το βράδυ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με τα πληρώματα δώδεκα οχημάτων.
Η έκταση αυτή που καίγεται είχε καταστραφεί το 1989. Ωστόσο, όπως δήλωσε στον «Ρ» ο Δ. Μπουροδήμας, κάτοικος της περιοχής, «ο "κακός μας ο καιρός" δεν είναι η καθαυτό αιτία και μάλλον πρόκειται για δευτερεύοντα λόγο, αφού ούτε αντιπυρικές ζώνες έχουν ανοιχτεί, ούτε οι δρόμοι έχουν καθαριστεί από το 2002, ούτως ώστε να είναι ανεμπόδιστη η προσέγγιση των πυροσβεστών».


==============================================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009
Την παραίτηση του υπέβαλε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος.


* Οικονομική δυσλειτουργία εξακολουθεί να υπάρχει στο ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ με αποτέλεσμα να αδυνατεί το ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ να καταβάλει εκκαθαρίσεις Επικουρικού και ΕΦΑΠΑΞ σε δικαιούχους Συνταξιούχους Συναδέλφους.



* Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΑΣΕΠ θα επικυρωθούν και ελπίζουμε να ανακοινωθούν επιτέλους τα αποτελέσματα της προκήρυξης 1 και 2/2007.

http://www.epsp-kritis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=186&Itemid=62
==========================================================

Στο τραπέζι ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ

Πέρασε τα 73 δολάρια
Πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι βρέθηκε χθες η τιμή του αργού, καθώς έχει ενισχυθεί η αισιοδοξία των αναλυτών για τον ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Πλέον οι «ειδικοί» αναμένουν μέσες τιμές της τάξης των 70-80 δολαρίων/βαρέλι για το πετρέλαιο μέχρι το τέλος του έτους, σε σχέση με τα επίπεδα των 65-75 δολαρίων που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: