Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα Ορυχεία και έχει σχέση με το πόσιμο νερό και την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Σοβαρό Πρόβλημα με το Πόσιμο Νερό και την Κατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης
[Wednesday, 14 Oct 2009 - 12:10]

Συναδέλφισσες -οι
Το Σωματείο Ενέργειας η <<ΕΝΩΣΗ>> ασχολήθηκε υπεύθυνα και ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα Ορυχεία και έχει σχέση με το πόσιμο νερό και την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
Μετά από παρεμβάσεις του Σωματείου μας τον ΙΟΥΛΙΟ 2009, στάλθηκαν δείγματα στο ΚΕ.ΠΕ.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν θετικά σε ότι αφορά την ποιότητα νερού και την επικινδυνότητα του για την χρήση του και ανακοινώθηκαν στο Σωματείο μας αλλά και στην Διοίκηση της ΔΕΗ.
Η μικροβιολογική ανάλυση με (αριθ. Πρωτοκόλλου 1608 - 31/08/2009) καταδεικνύει το πρόβλημα με καταγραφή αυξημένων τιμών πέραν των αποδεκτών ορίων σε ΟΛΙΚΑ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΟΕΙΔΗ (22Β) – ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΙ (2Β) με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Η <<ΕΝΩΣΗ>> ήρθε αμέσως σε επαφή στις ( 7/9/2009) με την Ιεραρχία για την λύση του προβλήματος και οι ενέργειες που συναποφασίστηκαν να ακολουθούνται είναι οι εξής :
Εκκένωση των δεξαμενών ύδρευσης, καθάρισμα, απολύμανση του δικτύου ύδρευσης και συνεχείς χλωρίωση.
Με έκπληξη όμως είδαμε ανακοίνωση Σωματείου της περιοχής στις ( 6 /10/ 2009) οι οποίοι μέσα από δέσμευση που πήραν από την τοπική Ιεραρχία και συγκεκριμένα από τον Διευθυντή του ΛΚΔΜ κ. Νικολακάκο να άγονται ως σωτήρες και μάλιστα να φτάνουν σε σημείο να θριαμβολογούν και να προβάλουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το γεγονός ότι η ΔΕΗ θα διανέμει από μία φιάλη νερού σε κάθε εργαζόμενο..
Και αυτό το θεωρούν επιτυχία!!!
Αγαπητοί συνάδελφοι του Σπάρτακου και κ. Νικολακάκο, οι εργαζόμενοι στα Ορυχεία δεν είναι ΕΠΑΙΤΕΣ.
Εξάλλου αν διαβάζατε την νομοθεσία θα γνωρίζατε ότι ο νόμος αναφέρει καθαρά την υποχρέωση του εργοδότη σε εργαζόμενους να τους χορηγεί νερό στην περίπτωση που το νερό που υπάρχει είναι αποδεδειγμένα ακατάλληλο για χρήση.
Οι εργαζόμενοι στα Ορυχεία έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν και μία και δύο και τρεις φιάλες νερό.
Εκείνο που δεν έχετε καταλάβει γιατί όπως φαίνετε δεν έχετε ασχοληθεί σοβαρά είναι ότι, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του νερού καταδεικνύουν το πρόβλημα που υπάρχει με το νερό και το οποίο καθιστάτε υπεύθυνο για σοβαρές δερματολογικές παθήσεις.
Τα ολικά κολοβακτηριοειδή είναι 100% παθογόνα μικρόβια που όταν βρίσκουν ευκαιρία (ευαίσθητους, ασθενείς η εξασθενημένους οργανισμούς) χτυπούν και καταστρέφουν σχεδόν όλους τους ιστούς.
Κανείς συνάδελφος δεν έπινε και δεν πίνει νερό από το δίκτυο.
Έρχεται όμως καθημερινά σε επαφή διότι μετά το πέρας της εργασίας υποχρεωτικά πλένετε.
Γι αυτό λοιπόν ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, η μέθοδος η οποία συναποφασίστηκε από την <<ΕΝΩΣΗ>> και την Ιεραρχία του Ορυχείου Καρδιάς θα αποτελέσει τον μπούσουλα και για τα υπόλοιπα Ορυχεία.
Η <<ΕΝΩΣΗ>> απαιτεί από τη Ιεραρχία να γίνετε συνεχής καθαρισμός, απολύμανση και χλωρίωση του δικτύου ύδρευσης των δεξαμενών και τακτικές δειγματοληπτικές αναλύσεις.
Οι συνάδελφοι των Ορυχείων θα πρέπει να είναι βέβαιοι και σίγουροι ότι η <<ΕΝΩΣΗ>> ασχολείται πολύ σοβαρά με το θέμα του ΝΕΡΟΥ και όχι επιδερμικά και ευκαιριακά.

=====================================
ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΗ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός

«Αέρας κοπανιστός», αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες των κυβερνητικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. «Υπάρχει πρόβλημα στην ιδιοκτησία του οικοπέδου αφού η ΚΕΔ ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία παραχώρησής του στη ΔΕΗ», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Νότιας Ρόδου Μανώλης Σαββής. Προχθές βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την δυσμενή αυτή εξέλιξη. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Σαββής θα ενημερώσει τον νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη και τους άλλους τοπικούς φορείς για το πρόβλημα που υπάρχει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους για την επίλυσή του.
«Το κεντρικό κράτος της Αθήνας, αποφασίζει κρίνει και δίνει λύσεις κατά το δοκούν το δικό του και όχι με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η δημόσια περιουσία της Ρόδου που είναι το πλεονέκτημά της, λόγω της ύπαρξης του Κτηματολογίου αντί να είναι αρωγός στην ανάπτυξη της περιοχής μας με τα δικά μας κριτήρια καταντά φραγμός και είμαστε πάντα «στάσιμοι» υπογράμμισε ο κ. Σαββής. Πάντως αν δεν ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, η ΔΕΗ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για να κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Τα μεγαλόπνοα σχέδια και οι εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν στα χαρτιά.
====================================
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Τα «καλά» της ΝΔ τα κρατάει...

Η πολιτική «ταυτοποίηση» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ εκφράζεται πλέον και πρακτικά με τα έργα που επιλέγει να συνεχίσει η νέα κυβέρνηση, όπως το εξαγγελθέν από την κυβέρνηση της ΝΔ πρόγραμμα για την «Εξοικονόμηση Κατ' οίκον» (μονώσεις, κουφώματα κ.λπ. κτιρίων), το οποίο είχε ως βασικό στόχο να ωθήσει στην αγορά 1 δισ. ευρώ το λιγότερο, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων να προέρχεται από τα λαϊκά νοικοκυριά. Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα είναι «πρωτίστης προτεραιότητας», με μόνη διαφορά ότι μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης που είχε προσδιοριστεί αρχικά από την 1η του Νοέμβρη.

Η καθυστέρηση οφείλεται, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, στο ότι δεν είχαν εκταμιευθεί τα 400 εκατ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης, από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Υποτίθεται ότι είχε υπάρξει μια προφορική συμφωνία με τους Περιφερειάρχες, ώστε να διαθέσουν τα αναλογούντα μερίδια από τα Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΕΠ), αλλά δεν προχώρησε η διαδικασία. Προκλήθηκε μάλιστα μια μικρή ένταση χτες, όταν αντέδρασαν ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο πρώην γγ του υπουργείου Κ. Μουσουρούλης, κάνοντας λόγο για άγνοια από την πλευρά των «νεοφώτιστων στελεχών της κυβέρνησης». Δήλωσαν ότι είχαν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες και απομένει η ολοκλήρωσή τους από τη νέα κυβέρνηση. Παρά την ευθιξία των πρώην, οι νυν δεν αμφισβητούν το πρόγραμμα και έχουν σκοπό να κινηθούν ανάλογα.

Σε σχέση με την αλλαγή των διοικήσεων των πρώην ΔΕΚΟ, οι πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι θα υπάρξει κοινή αντιμετώπιση με απόφαση της κυβέρνησης. Ηδη έχει δηλώσει την παραίτησή του ο επικεφαλής της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος. Αντίστοιχα, συνολική κυβερνητική απόφαση θα καθορίσει το τι θα γίνει με την αύξηση ή μη των τιμολογίων της ΔΕΗ το επόμενο έτος.

==================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: