Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Πως θα δείξει ότι είναι ένα αυθεντικό GOLDEN BOY;

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2009
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ
ΔΕΗ το μεγαλείο σου θα μπορούσαμε να πούμε στην περίπτωσή μας ... ή μάλλον ο κύριος Αθανασόπουλος έχει το δικό του βιολί!!! Άλλωστε πάντα λειτουργούσε αλαζονικά με υπεροψία, με ανέσεις, με υψηλό μισθό και με πλειάδα αυλικών και ακριβοπληρωμένων συμβούλων.
Γιατί να αλλάξει τώρα;
Πως θα δείξει ότι είναι ένα αυθεντικό GOLDEN BOY;
Πιο συγκεκριμένα, δεν άρεσαν τα AUDI A4 τα οποία διαθέτει η επιχείρηση εδώ και ένα χρόνο για την μεταφορά της Διοίκησης της ΔΕΗ, Γενικών Διευθυντών και τα ανανεώνουν με πιο ακριβά, μεγαλύτερου κυβισμού AUDI A6, τα οποία κοστίζουν με leasing 900 ευρώ μηνιαίως και απεριόριστη χρήση βενζίνης.
Έτσι, λοιπόν, την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει αυτοκίνητα μικρού κυβισμού η Διοίκηση της ΔΕΗ κάνει ακριβώς το αντίθετο, αγοράζει λιμουζίνες μεγάλου κυβισμού και όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους!!!
Φαίνεται, όμως, ότι δεν ικανοποιήθηκε το Golden girl, η Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων κυρία Ε. Τζαννέτου και έδωσε εντολή να της χορηγήσουν BMW320i, για να ξεχωρίζει από τα άλλα GOLDEN BOYS, άλλωστε είναι και γυναίκα.
ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. Τι τους κρατάτε πια ΕΛΕΟΣ.

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ


================================================================

Η ΔΕΗ ΑΕ θα αναπροσαρμόσει την πολιτική της στον τομέα των υπηρεσιακών αυτοκινήτων


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για χρήση μικρότερου κυβισμού αυτοκινήτων από τους ελεγχόμενους από το Δημόσιο φορείς, η ΔΕΗ ΑΕ θα αναπροσαρμόσει την πολιτική της στον τομέα των αυτοκινήτων.
Η σχετική αλλαγή θα προωθηθεί στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται για εξοικονόμηση πόρων σε μια δύσκολη για την Οικονομία περίοδο, αλλά και για την αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, και με αφορμή ανακοινώσεις και συνεντεύξεις συνδικαλιστών σε ΜΜΕ για την πολιτική αυτοκινήτων που ακολουθεί η ΔΕΗ για τους Γενικούς Διευθυντές και για την καλύτερη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών σχετικά με την πολιτική της που εφαρμόζει επί σειρά ετών, η Επιχείρηση διευκρινίζει τα ακόλουθα:


Η ΔΕΗ υιοθέτησε και εφάρμοσε από το 2001 πολιτική αυτοκινήτων για τα ανώτατα στελέχη της, μέσω χρονομισθώσεων αυτοκινήτων 1.800cc για τους Γενικούς Διευθυντές διάρκειας 4 ετών με μηνιαίο μίσθωμα €740.

Η πολιτική αυτή είχε ως στόχο τη διατήρηση της ελκυστικότητας των θέσεων και των παροχών που προσφέρονται για την κάλυψή τους, καθώς σε αυτές προσελκύονται στελέχη μέσα από ανοικτές προκηρύξεις, στις οποίες δύνανται να συμμετέχουν και έμπειρα στελέχη που δεν προέρχονται από τη ΔΕΗ. Η παροχή αυτοκινήτων ως πρόσθετο κίνητρο προσέλκυσης στελεχών σε τέτοιες θέσεις είναι πάγια πρακτική που ακολουθούν όλες οι εταιρείες και στην Ελλάδα και διεθνώς.

Κατά τη δεύτερη τετραετία (άνοιξη 2005 - 2009) εφαρμογής της, η πολιτική αυτή αφορούσε στην παροχή στους Γενικούς Διευθυντές αυτοκινήτων 1.800cc με μέγιστο μηνιαίο μίσθωμα €800.

Ενόψει της επικείμενης λήξης της δεύτερης τετραετούς χρονομίσθωσης, η Επιχείρηση προέβη το 2008 σε μερική αναθεώρηση της σχετικής πολιτικής της. Συγκεκριμένα, η νέα πολιτική προβλέπει την παροχή στους Γενικούς Διευθυντές αυτοκινήτων έως 2.000cc, διατηρώντας όμως σχεδόν το ίδιο από το 2001 πλαφόν μέγιστου μηνιαίου μισθώματος της τάξης των €800.

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2009 Από το Γραφείο Τύπου


=======================================================
Αλλαγές στην πολιτική της στα αυτοκίνητα υπόσχεται η ΔΕΗ
Για αναπροσαρμογή της πολιτικής της, όσον αφορά στα εταιρικά αυτοκίνητα, δεσμεύτηκε η ΔΕΗ, με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις περικοπές στον στόλο των κρατικών οχημάτων.
"Η σχετική αλλαγή θα προωθηθεί στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται για εξοικονόμηση πόρων σε μια δύσκολη για την Οικονομία περίοδο, αλλά και για την αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. Παράλληλα προσέφερε διευκρινίσεις για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τα ανώτερα στελέχη της επιχείρησης, απαντώντας σε αναφορές συνδικαλιστών. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η πολιτική που είναι σε εφαρμογή από το 2008 προβλέπει την παροχή στους γενικούς διευθυντές αυτοκινήτων έως 2.000 κ.εκ., με πλαφόν μέγιστου μηνιαίου μισθώματος της τάξης των 800 ευρώ.
==================================================
Μένουν Φιλιππίδης-Κολλίντζας σε ΤΤ-Αττικής, αλλαγές σε ΑΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 09 , 16:33
Από την ΑΤΕbank θ'αρχίσουν οι αλλαγές διοικήσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Θα ακολουθήσουν ΔΕΗ-ΟΠΑΠ. Παραμένουν σε ΤΤ-Τρ. Αττικής οι Αγγ. Φιλιππίδης και Τρ. Κολλίντζας, τα πεπραγμένα των οποίων αξιολογούνται θετικά από το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο.
Οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στην ΑΤΕ και τον ΟΠΑΠ είναι ουσιαστικά κενές, μετά την αποδοχή της παραίτησης των κ. Μηλιάκου και Χατζηεμμανουήλ αντίστοιχα.
Στις δύο εταιρίες θα συγκληθούν έκτακτες ΓΣ για να επικυρώσουν τις κυβερνητικές επιλογές, οι οποίς προς το παρόν αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων.
Για το ΤΤ δεν έχει ανακύψει επισήμως θέμα Διοίκησης, αν και διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Αγγ. Φιλιππίδης υπέβαλε παραίτηση την Παρασκευή. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, για τους κ. Φιλιππίδη και Κολλίντζα έχει αποφασισθεί να παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι τις τακτικές ΓΣ του Ιουνίου, οπότε το θέμα θα επανεξετασθεί, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Στις άλλες εισηγμένες που ελέγχονται από το Δημόσιο (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ) αξιολογούνται τα πεπραγμένα των διοικήσεων τους και οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά.
=========================================================
19.10.2009
Προκλητικές αμοιβές παρά την κρίση στα golden boys του Δημοσίου



Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς,
Χ. Μανουσάκη, Ε. Καλλίνη

Ακόμη και το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο ξεπερνούν οι αμοιβές των χρυσοπληρωμένων στελεχών του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, στα οποία αναφέρθηκε με αριθμούς και ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για εξυπηρετήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σε «εκλεκτούς» και «ημέτερους» και είπε ότι «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ είχε ετήσιες αμοιβές 500.000 ευρώ, περίπου 1.400 ευρώ την ημέρα», δηλαδή όσα παίρνουν το μήνα δύο νέοι της γενιάς των 700 ευρώ.

Προκλητική σύμφωνα με τους πολίτες είναι και η αμοιβή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ο οποίος όπως είπε ο κ. Παπανδρέου «έφθασε να έχει ετήσιες αμοιβές 300.000 ευρώ και επιπλέον 100.000 bonus, με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 33.000 ευρώ». Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, τόσο οι δύο αντιπρόεδροι της επιχείρησης, αλλά και δεκάδες σύμβουλοι, αμείβονται με μισθούς που ξεκινούν από τα 50.000 και αγγίζουν ακόμα και τα 300.000 ευρώ το χρόνο μαζί με τα bonus. Σχεδόν 1.000 ευρώ την ημέρα κοστίζει στο Δημόσιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, ο οποίος όπως είπε ο κ. Παπανδρέου «έχει ετήσιες αμοιβές 347.000 ευρώ, πάνω από 28.000 ευρώ το μήνα». Εάν μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΡΤ αποχωρήσει από τη θέση του πριν τη λήξη του συμβολαίου του σε 3 χρόνια, προβλέπεται να πάρει αποζημίωση 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κάνουν λόγο για υπέρογκες αμοιβές και άλλων στελεχών, ενώ καταγγέλλουν και τις ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων, που επιβαρύνουν κι άλλο τον Οργανισμό. Στα 2.350 ευρώ ανέρχεται το μεροκάματο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος αμείβεται με 607.000 ευρώ το χρόνο συν bonus σε μετοχές. Δέκα χιλιάδες ευρώ το μήνα κοστίζει στο Δημόσιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Παρά τον παχυλό μισθό του όμως, το έλλειμμα του Οργανισμού τριπλασιάστηκε. Παράλληλα καταγγέλλουν, ότι και μια ομάδα στελεχών αμείβεται πλουσιοπάροχα, ενώ προσφέρει ελάχιστα.

Όργιο σπατάλης και προσλήψεων golden boys κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός και στην προβληματική ΛΑΡΚΟ. Όπως είπε χαρακτηριστικά «το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ που οδηγήθηκε σε απαξίωση και μεγαλύτερα ελλείμματα. Στην εταιρεία αυτή το 2004 τα διευθυντικά στελέχη ήταν 14. Μετά από το 2004 υπερτριπλασιάστηκαν και έφθασαν τον αριθμό 52, με αμοιβές που κυμαίνονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα». Για πρόκληση κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, αναφερόμενοι στα 120.000 ευρώ που λαμβάνει κάθε χρόνο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος όπως καταγγέλλουν, έχει προσλάβει ως ειδικό σύμβουλο φίλο του απόφοιτο ΤΕΙ, ο οποίος έχει μηνιαίες αποδοχές 4.500 ευρώ.

Επιπλέον και ενώ το έλλειμμα κάλπαζε, οι αμοιβές των στελεχών της δημόσιας διοίκησης συνεχώς αυξάνονταν, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δημιουργήθηκαν 700 νέες δημόσιες υπηρεσίες επί των ημερών σας, καθώς και 470 νέες αμειβόμενες επιτροπές αμφίβολης χρησιμότητας. Ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού 230 εκατομμύρια ευρώ. Εάν περιοριστούν ή κοπούν οι αμοιβές των golden boys η κυβέρνηση υπολογίζει να καλύψει μόνο από αυτά τα χρήματα ένα σημαντικό μέρος του Δημόσιου ελλείμματος.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

=======================================================
Τέλος οι παχυλοί μισθοί των golden boys
πηγή: www.ANT1online.gr
Δημοσιεύθηκε: 20:40 - 19/10/09



Τέρμα στα «golden boy» βάζει η κυβέρνηση, κόβοντας τους προκλητικούς μισθούς των διοικητών και των προέδρων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού ακούσαμε για «χρυσούς» μισθούς μισού εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο για τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ Α.Ε , 400 χιλιάδων ευρώ για τον Πρόεδρο της ΔΕΗ και 340 χιλιάδων για τον πρόεδρο της ΕΡΤ.

Τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, τόνισαν ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι σπάταλο, την ώρα που υπάρχουν πτυχιούχοι, ωρομίσθιοι καθηγητές που αμείβονται με 9 ευρώ την ώρα, μόνιμες καθαρίστριες σχολείων με 600 ευρώ τον μήνα και χιλιάδες νέοι «όμηροι» των stage.
==========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: