Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΘΗΝΑ 5/11/2009 ΠΡΟΣΟΧΗ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΘΗΝΑ 5/11/2009 ΠΡΟΣΟΧΗ
Nov 5th, 2009 | Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Συναδέλφισσες-οι
Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου μας την 28/09/09 όπου σας ενημερώσαμε για την πορεία των Κλαδικών μας ζητημάτων και την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, για ανάληψη πρωτοβουλιών για δικαστικές αγωγές όπου και αν χρειάζεται.
Παρατηρήθηκε την τελευταία περίοδο εντονότατη εξόφθαλμη και προκλητική κινητικότητα γνωστών μονίμων δικηγορικών γραφείων και των γύρω από αυτά, προκειμένου να εμποδίσουν την υλοποίηση αυτής της απόφασης ώστε να μην μπουν σε μια σειρά τα ζητήματά μας.
Μέχρι σήμερα Κλαδικά αιτήματα που οδηγήθηκαν στα παραπάνω δικηγορικά γραφεία από «αυτόνομες» υποτίθεται πρωτοβουλίες, χωρίς την αρωγή του Συλλόγου είχαν ως αποτέλεσμα για το ίδιο ζήτημα αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις.
Αρνητικές αποφάσεις από έλλειψη σωστής νομικής βάσης, ή ασάφειας, ή γενικότητας στην αγωγή, αποτέλεσμα της ελλιπούς ενημέρωσης των δικηγόρων και μη κατάθεσης όλων των στοιχείων που απαιτούνται για την υποστήριξη της υπόθεσης.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αρνητικές αποφάσεις λόγω προχειρότητας επηρεάζουν όλες τις παρόμοιες υποθέσεις γι’ αυτό και αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την θετική έκβαση των θεμάτων.
Πάρα πολλές φορές γίναμε και γινόμαστε μάρτυρες της απόγνωσης των συναδέλφων μας που δεν έχουν πληροφόρηση για την πορεία των αγωγών τους από τα δικηγορικά γραφεία, χωρίς και ο Σύλλογος να μπορεί να τους βοηθήσει.
Μπροστά λοιπόν σε όλα αυτά τα προβλήματα ο Σύλλογος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε κέντρο εξελίξεων και πληροφόρησης να είναι ο Σύλλογος μας και μόνο αυτός.
Εντός λίγων ημερών στο περιοδικό μας την ΑΙΧΜΗ θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το πώς πρέπει να κινηθούμε όλοι μας, προκειμένου να σταματήσει αυτό το μεθοδευμένο χάος.
Γραφείο Τύπου
Σ.Π.Μ.Τ.Ε/ΔΕΗ

===================================
Ισχυρά κέρδη θα παρουσιάσει η ΔΕΗ

Ισχυρή κερδοφορία, οφειλόμενη κυρίως στη μείωση του κόστους ενέργειας και καυσίμων, αναμένεται να εμφανίσει η ΔΕΗ, για το 9μηνο, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύονται σήμερα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ Σχετικά άρθρα θα είναι στα επίπεδα των 620 εκατομμυρίων, έναντι ζημιών 244 εκατομμυρίων του 9μήνου του 2008.

Σημειώνεται ότι το εξάμηνο τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 412 εκατομμύρια και τα προ φόρων σε 557,4 εκατομμύρια. Σύμφωνα δε με όλες τις ενδείξεις, το 2009 θα κλείσει με κερδοφορία άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκυριακά αποτελέσματα

Η θετική για τη ΔΕΗ εικόνα είναι αποτέλεσμα κυρίως της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου και φυσικού, αερίου, της σημαντικής μείωσης της οριακής τιμής του συστήματος και της μείωσης της τιμής εισαγόμενης ενέργειας, σε συνδυασμό με την πτώση της κατανάλωσης κατά περίπου 6% σε σύγκριση με το 2008.

Η συγκυρία της πτώσης της κατανάλωσης έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της χρήσης των μονάδων φυσικού αερίου και πετρελαίου, ενώ η υψηλή υδραυλικότητα επέτρεψε την εκτεταμένη χρήση των υδροηλεκτρικών μονάδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οριακές τιμές του συστήματος διαμορφώνονται σε επίπεδα 25-40 ευρώ η μεγαβατώρα, και με το μέσο ημερήσιο όρο να κυμαίνεται μεταξύ 32 και 45 ευρώ όταν σε άλλες περιόδους, οι τιμές κινούνταν σταθερά πάνω από τα 70 ευρώ. Ετσι οι αγορές ενέργειας που πραγματοποιεί η ΔΕΗ από μονάδες τρίτων, ή από εισαγωγές, έχουν πολύ χαμηλό κόστος, άσχετα από το αν οι ιδιώτες παραγωγοί και οι εισαγωγείς ζημιώνονται.

Παρ΄όλα αυτά, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, η κερδοφορία της ΔΕΗ έχει απόλυτα συγκυριακό χαρακτήρα, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης και στη δομή της επιχείρησης, ενώ από την άλλη συνεχίζονται οι δυσκαμψίες στην προώθηση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ.

Μ.ΚΑ.
===============================================

ΔΕΗ: Μετωπική Μπιρμπίλη-Αθανασόπουλου


Δευτέρα, 09 Νοέμβριου 09 , 10:14

Με άγρια κόντρα ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη ΔΕΗ η υπουργός Περιβάλλοντος η οποία ακυρώνει πρόταση-σχέδιο της ΔΕΗ ανανεώσιμες για την απάντληση υδάτων από τον ποταμό Αώο με στόχο τη δημιουργία υδροηλεκτρικών εργοστασίων. Η κίνηση αυτή της κ. Μπιρμπίλη είναι στο πλαίσιο της νέα περιβαλλοντικής πολιτικής και της νέας αντίληψης για τις Ανανεώσσιμες Πηγές Ενέργειας.
Επισήμανε δε ότι από την πλευρά του υπουργείου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρση της πρότασης.
Η απόφαση αυτή φέρνει την κ. Μπιρμπίλη σε πλήρη διάσταση με τον επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλο.
===================================
ΔΕΗ: Ράλι 30% βλέπει η Deutsche Bank

Δευτέρα, 09 Νοέμβριου 09 , 10:56 , Ενημέρωση 12:41

Αέρα 30% δίνει στη μετοχή της ΔΕΗ η Deutsche Bank η οποία σε έκθεσή αναμένει αισθητή βελτίωση στα αποτελέσματα 9μηνου και δυνατά θεμελειώδη. Οι αναλυτές διατηρούν την σύσταση "αγορά" και δίνουν τιή στόχο τα 22€, ήτοι 30>% υψηλότερα από την τρέχουσα αποτίμηση.
Για το εννεάμηνο η DB εκτιμά ότι τα κέρδη θα διαμορφθούν στα €595 εκατ.
Οι αναλυτές είναι εν αναμονή για την ανακοίνωση των σχεδίωβν της νέας κυβέρνησης ενώ δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα το πάγωμα των τιμολογίων για ένα έτος.
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: