Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Με την ευκαιρία της αλλαγής διοίκησης στη ΔΕΗ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ

Πέρασαν 36 χρόνια από τότε που μια χούφτα φοιτητές κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο αποφασισμένοι να τσακίσουν τη Φασιστική Δικτατορία των Συνταγματαρχών, καλώντας ταυτόχρονα τον Ελληνικό λαό να συμπορευτεί και να παλέψει μαζί τους .

Το «εδώ Πολυτεχνείο – εδώ Πολυτεχνείο σας μιλά η φωνή των Ελεύθερων Αγωνιζομένων Φοιτητών των Ελεύθερων Αγωνιζομένων Ελλήνων» κτυπούσε κατ’ ευθείαν στα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας και οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν για μερικές μέρες από το λαό αποφασισμένο να παλέψει για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία ενάντια στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό.

Όλοι εκείνοι που ήταν εκεί έβαλαν βαθιά μέσα στην καρδιά τους ότι μόνο με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας και τούτο οφείλαμε, και το κάναμε, να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία, Ειρήνη, δουλειά για όλους, Εργασιακά και Δημοκρατικά δικαιώματα, προάσπιση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, Υγείας, ασφάλισης, βιώσιμης ανάπτυξης είναι τα σημερινά προτάγματα.

Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση έχει αγκαλιάσει όλο τον πλανήτη. Επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της ανεργίας, η φτώχια αγκαλιάζει τον πληθυσμό πάνω από το 20%.

Τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας εμπορευματοποιούνται, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πληρώνουν ακριβά για να έχουν πρόσβαση στη γνώση και την υγεία.

Η ελευθερία των λαών βρίσκεται πλέον υπό τις οδηγίες του κάθε «Αλμούνια» της κάθε «Eurostat».

Με τη βεβαιότητα ότι τίποτα δεν χαρίζεται ενωμένοι & αποφασισμένοι ας προχωρήσουμε στον δρόμο που χάραξαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου.

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ & ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΜΠΡΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Μ.Τ.Ε/ΔΕΗ
====================================================
Πιστοποίηση προσώπων για την μηναία πιστοποίηση στα ορυχεία μήπως είναι απαραίτητη!Πολλά ακούγονται απο εργολαβους.
====================================================



ΔΕΗ-επιστολή Π.Αθανασόπουλου-δεν επιτυγχάνεται ο στόχος ανάθεσης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής
Συγγραφέας Βουτσαδάκης Κ.

Με την ευκαιρία της αλλαγής διοίκησης στη ΔΕΗ - αλλά και στις άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα - ο σχετικός δημόσιος διάλογος θα πρέπει να κατατείνει ώστε, η επιχείρηση αυτή να αποτελεί πόλο έλξης και συνειδητή επιλογή για τους άξιους και ικανούς και όχι για εκείνους που δεν έχουν άλλες επαγγελματικές διεξόδους, ή τυχόν εξυπηρετούν τρίτες σκοπιμότητες. Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ.Τ.Αθανασόπουλος σε σημερινή επιστολή - απάντηση προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ με αφορμή τις αναφορές του κ.Γ.Καρατζαφέρη, την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, για τις αποδοχές των διοικήσεων στους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο κ.Αθανασόπουλος αναφέρει ακόμη ότι όλες οι αμοιβές και πάσης φύσεως απολαβές των στελεχών εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Επιχείρησης, και, όταν πρόκειται περί Επιχειρήσεων στις οποίες το Δημόσιο διατηρεί την πλειοψηφία, προεγκρίνονται από τους συναρμόδιους υπουργούς. Ο ετήσιος μισθός του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ είναι 300.000 ευρώ ενώ με απόφαση της φετινής γενικής συνέλευσης η καταβολή του 60 % του ποσού αυτού συνδέθηκε με την επίτευξη τριών στόχων (20 % για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2009, 20 % για την επίτευξη εξοικονόμησης δαπανών 90 εκατ. ευρώ και 20 % για την ανάθεση κατασκευής μονάδων παραγωγής ισχύος 2.400 MW). "Ο μόνος στόχος που φαίνεται να επιτυγχάνεται είναι αυτός του προϋπολογισμού του έτους, ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάθεσης έργων κατασκευής Μονάδων παραγωγής ισχύος 2.400 MW", αναφέρει ακόμη ο κ.Αθανασόπουλος.
================================================================
Tάκης Αθανασόπουλος: «Δεν είμαι golden boy»

Το ενδεχόμενο διασυρμού και διαπόμπευσης ''που, δυστυχώς, εισπράττουν συνήθως όσοι καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις'' είναι ένας σημαντικός λόγος ώστε ο ευρύτερος δημόσιος τομέας να χάσει τη δυνατότητα προσέλκυσης ικανών και έμπειρων στελεχών, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Π. Αθανασόπουλος, ο οποίος δηλώνει ταυτόχρονα ότι... δεν είναι ''golden boy''.

Ο κ. Αθανασόπουλος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γ, Καρατζαφέρη, σχετικά με το ύψος των αποδοχών διοικητικών στελεχών οργανισμών και εταιρειών του ευρυτερου δημόσιου τομέα δήλωσε ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ προβλέπει ως ετήσιες τακτικές μικτές αποδοχές το ποσό των 300.000 ευρώ και ως έκτακτες αμοιβές (bonus) το ποσό των 100.000 ευρώ αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ρήτρα του bonus.

Ο κ. Αθανασόπουλος σχολίασε ότι αισθάνεται πως ''υπηρετώντας αυτά τα χρόνια τη ΔΕΗ, είναι σαν να εκπληρώνω τη δεύτερη στρατιωτική μου θητεία από την άποψη της προσφοράς προς τη χώρα και το κοινωνικό σύνολο και ότι, εάν απαντούσα νωρίτερα σε τοποθετήσεις όπως αυτή του κ. Καρατζαφέρη θα θεωρούνταν ενδεχομένως ως προσπάθεια να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να δικαιολογηθώ, κάτι το οποίο δεν πίστευα ότι χρειαζόταν να κάνω''.

Ο κ. Αθανασόπουλος δηλώνει ότι όχι μόνο δεν έχει εισπράξει ποτέ κανένα bonus αλλά και ότι με πρότασή του αρνήθηκε την καταβολή bonus για το 2007 μολονότι συνέτρεχαν οι εκ της σύμβασής του προϋποθέσεις έγκρισης bonus από την γενική συνέλευση των μετόχων του 2008 και της σχετικής καταβολής του.

Σε αντιδιαστολή, σημειώνει ότι πρότεινε και εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο, αυξήσεις για τους εργαζόμενους μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό, καθώς έκρινε ότι οι εργαζόμενοι δεν έφεραν καμία ευθύνη για τις μεταβολές των εξωγενών παραγόντων που επηρέαζαν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης για το 2008 ενώ προσθέτει ότι και για το 2009, ''με δεδομένες τις ζημίες που σημείωσε η ΔΕΗ κατά το 2008, την γενικότερη αρνητική οικονομική συγκυρία, και κατά κύριο λόγο την αναγκαιότητα επίτευξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΔΕΗ, κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και σχετικής εισήγησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, το 60% των τακτικών αποδοχών μου συνδέθηκαν με την επίτευξη πολύ υψηλών στόχων της ΔΕΗ, ενώ προβλέφθηκε η μη ενεργοποίηση του bonus ανεξάρτητα από τα οικονομικά αποτελέσματα''.

Ο κ. Αθανασόπουλος καταλήγει ότι ''μέχρι σήμερα που συντάσσεται αυτή η επιστολή, ο μόνος στόχος που φαίνεται να επιτυγχάνεται είναι αυτός του προϋπολογισμού του έτους, ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάθεσης έργων κατασκευής Μονάδων παραγωγής ισχύος 2.400 MW'' και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα bonus και για το 2009.

Αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΗ

Από τις 8 μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εγκατάσταση νέων διοικήσεων σε επιχειρήσεις που ελεγψχονται από το Δημόσιο μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ.

Μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου στις διοικήσεις ορισμένων επιχειρήσεων που ελέγχονται απο το Δημόσιο, για την πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων η ΔΕΗ όρισε την δική της έκτακτη γενική συνέλευση για τις 15 Δεκεμβρίου.

Η τελευταία συγκαλεί αύριο συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλιου προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για τη σύγκλιση της έκτακτης γενικής συνελευσης ενώ επιπλέον θα πραγματοποιήσει στις 17 Δεκεμβρίου, έκτακτη γενική συνέλευση της μειοψηφίας με το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται οτι για τις ΔΕΚΟ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ορισθούν διαφορετικά πρόσωπα για τις θέσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Σημειώνεται οτι η προκήρυξη για τους επικεφαλείς στις ΔΕΚΟ έχει ξεκινήσει εδω και 2,5 εβδομάδες, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, μέσω του διαδικτύου.

Σε οτι αφορά τις ενεργειακές ΔΕΚΟ, η προκήρυξη αφορά επίσης τις εταιρείες ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΣΜΗΕ.



Κέρδος online 17/11/2009 18:14

==================================================

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
(Ε.ΤΕ-ΔΕΗ)
Αριθ. Εγγρ.Βιβλίου Πρωτ. Αθηνών 6569/Ειδ. 1905/3.3.77
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73-75 Τ.Κ. 104 32 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 52 30 100 – 52 29 991 – 52 31 444 FAX 52 34 984
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ete-dei.gr






Αρ. Πρωτ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/11/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι κοινή παραδοχή ότι μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει
σοβαρή υστέρηση σε ένα σημαντικό κεφάλαιο, το έμψυχο δυναμικό.
Κύρια αιτία αυτής της υστέρησης, η πολιτική που ακολουθήθηκε στον τομέα των προσλήψεων, η
οποία επί σειρά ετών επέβαλε ελάχιστους διορισμούς μονίμου προσωπικού, και την παράλληλη
κάλυψη των αναγκών με συμβάσεις, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, δελτία παροχής έργου και
ευκαιριακούς εργολάβους.
Το πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, αποτέλεσμα των
συνεχών βλαπτικών αλλαγών του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ οι 2035 προσλήψεις που είχαν
προκηρυχθεί εδώ και χρόνια, πέραν του ότι καθυστέρησαν κατά τρόπο πρωτοφανή είναι
πραγματικά ελάχιστες συγκριτικά με το μέγεθος του προβλήματος.

Κατά συνέπεια, το λιγοστό μεσοκατώτατο εργατοτεχνικό προσωπικό που έχει απομείνει στην
επιχείρηση, να αντιμετωπίζει καθημερινά την εντατικοποίηση, τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρών
ατυχημάτων, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, καθώς καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες
για να διατηρήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο.

Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα η ΕΤΕ/ΔΕΗ, δεν αρκέσθηκε σε επισημάνσεις, αλλά
με έμπρακτο και ουσιαστικό τρόπο, έπραξε το χρέος της έναντι των συναδέλφων. Επί μακρών
διεξάγει ένα πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αιχμή το κυρίαρχο ζήτημα της έλλειψης
Τεχνικού Προσωπικού.
Ένα διεκδικητικό αγώνα, στον οποίο από την πρώτη στιγμή καλέσαμε όλους τους Πρωτοβάθμιους
Συλλόγους, να λάβουν μέρος, ώστε από κοινού να φτάσουμε στην επίτευξη των κοινών στόχων.
Ένα προσκλητήριο μάχης, που παρά τις διακηρύξεις ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν, αλλά πολλοί
προσπάθησαν να καπηλευτούν προκείμενου να διεκδικήσουν οφέλη.

Όμως η ιστορία γράφεται στα πεδία της μάχης. Κατά συνέπεια, η αναγγελία νέων θέσεων
εργασίας τακτικού προσωπικού, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από τη Διοίκησης, στις 15 Ιουνίου
2009, είναι η καθολική ΔΙΚΑΙΩΣΗ των θέσεων, του αγωνιστικού πλαισίου και της
δράσης της ΕΤΕ/ΔΕΗ. Επιπρόσθετα η επίσημη παραδοχή της Διοίκησης, σχετικά με το μέσο
όρο ηλικίας του ανθρώπινου δυναμικού, την απώλεια τεχνογνωσίας, την τήρηση των κανόνων
ασφαλούς εργασίας και την αναγκαιότητα προσλήψεων, είναι απόρροια και ηχηρή
επιβράβευση του δίκαιου αγώνα των τεχνικών της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Βεβαίως δεν εθελοτυφλούμε, αναγνωρίζουμε ότι ελλείψεις υπάρχουν σε όλες τις κατηγόριες
προσωπικού, πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι προτεραιότητα υψίστης σημασίας αποτελεί η
επάνδρωση των παραγωγικών μονάδων, της πρώτης γραμμής. Εκεί που οι συνθήκες εργασίας
θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα και τα εργατικά ατυχήματα βρίσκονται κατά κανόνα σε ημερήσια
διάταξη.




Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι τα εξοντωτικά ωράρια, οι διπλοβάρδιες, η ελλιπής επάνδρωση
συνεργείων και η παραβίαση των κανόνων ασφαλούς εργασίας, δεν είναι ζητήματα που αφορούν
ένα και μόνο Πρωτοβάθμιο Σύλλογο, αλλά το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Σε αυτή τη βάση, χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού καλούμε εκ νέου όλες τις δυνάμεις του
συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ σε συστράτευση, ώστε από κοινού να συμβάλλουμε στην
επίλυση των παραπάνω κυρίαρχων ζητημάτων. Εμείς από την πλευρά μας γνωστοποιούμε ότι
δεν υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα, οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και
θα ενταθούν, μέχρι να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

* Απαιτούμε να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται ο τρέχον διαγωνισμός, ώστε να
διοχετευθούν οι νέοι συνάδελφοι στην παραγωγική διαδικασία.
* Απαιτούμε νέες προσλήψεις μεσοκατώτατου εργατοτεχνικού προσωπικού, ικανές να
καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της Επιχείρησης, που θα αποτυπώνονται με τη
συμμετοχή των εργαζομένων, στις οποίες θα κυριαρχεί η εξειδίκευση μέσω των
Σχολών της ΔΕΗ και η ένταξη τους στη παραγωγική διαδικασία σε συγκεκριμένο
χρονικό ορίζοντα.

Τέλος θεωρούμε ότι οι προσλήψεις τεχνικού προσωπικού δεν είναι ένα συνδικαλιστικό
πυροτέχνημα. Αποτελούν αναγκαιότητα που μας αφορά όλους, καθώς είναι συνυφασμένη με την
πορεία και το μέλλον της Επιχείρησης.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
(Ε.ΤΕ-ΔΕΗ)
Αριθ. Εγγρ.Βιβλίου Πρωτ. Αθηνών 6569/Ειδ. 1905/3.3.77
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73-75 Τ.Κ. 104 32 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 52 30 100 – 52 29 991 – 52 31 444 FAX 52 34 984
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ete-dei.gr







Αρ. Πρωτ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/11/2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ τιμώντας τον ρόλο που της έχουν αναθέσει οι εργαζόμενοι, το διάστημα που
προηγήθηκε, πρωτοστάτησε σε σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων για σημαντικά ζητήματα που
απασχόλησαν όχι μόνο τα μέλη της, αλλά το σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΗ. Κορυφαίο
θέματα στην ατζέντα των κινητοποιήσεων, το Ασφαλιστικό, το οποίο επανέρχεται στην
επικαιρότητα και αποτελεί διακύβευμα πρώτου μεγέθους για το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.

Συνάδελφοι: Διαπιστώνουμε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατετέθη για το
προσεχές έτος, ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, μαζί με τα Ταμεία ΟΓΑ – ΙΚΑ – ΝΑΤ –
ΟΑΕΕ – ΤΑΠ/ΟΤΕ, εμφανίζεται ως ελλειμματικό και επιχορηγούμενο Ταμείο. Είναι προφανές
ότι η εξέλιξη αυτή αφενός δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, αφετέρου απειλεί άμεσα την
ύπαρξη και τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού μας Φορέα.

* Να Θυμίσουμε ότι το Ασφαλιστικό μας καθεστώς τροποποιήθηκε με το Νόμο 2773/99 -
άρθρο 34 που ψηφίσαν και τα τρία κόμματα της βουλής ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
* Ο νόμος έκτοτε αναγνώρισε με απόλυτη σαφήνεια την ύπαρξη της περιουσίας του φορέα μας
που έχει περιέλθει και είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ και μάλιστα ποσοτικά όπως
την προσδιόρισε η αναλογιστική μελέτη των εταιριών WYATT – PRUDENTIAL την
31/12/1992.
* Από την ψήφιση του νόμου έως και σήμερα, η εγγραφή του ποσού «εσόδων – δαπανών για
τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ», στον εκάστοτε Κρατικό Προϋπολογισμό, γίνονταν
με τον τίτλο «έσοδα από περιουσία ΟΑΠ/ΔΕΗ, ως αντιπαροχή έναντι της
ενσωματωμένης στη ΔΕΗ Α.Ε. περιουσίας των ασφαλισμένων, άρθρο 34 Ν.2773/99».
* Επιπρόσθετα το άρθρο 34 του Ν.2773/99 αποτελεί προϊόν κύρωσης σύμβασης μεταξύ Κράτους
– ΔΕΗ. ΑΕ – Εργαζομένων – Συνταξιούχων και ως εκ τούτου ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί
να αλλάξει με υπουργική απόφαση, ούτε με άλλο νόμο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των
συμβαλλόμενων.

Με βάση τα παραπάνω αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η όποια προσπάθεια εμφάνισης ως
ελλειμματικού του Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ είναι εκ του πονηρού, στερείται
επιχειρημάτων και ενέχει σκοπιμότητες που συνδέονται άρρηκτα με το μέλλον του Ασφαλιστικού
μας φορέα και των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων.
Η θέση της ΕΤΕ/ΔΕΗ, έναντι των ασφαλιστικών ζητημάτων παραμένει αταλάντευτη και
μαχητική. Το ζητούμενο για μας ήταν και παραμένει η συνέπεια και η συνέχεια του κράτους. Με
λίγα λόγια να υπάρχει σεβασμός στους νόμους και όχι να αναιρούνται προσχηματικά και κατά το
δοκούν.

* Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει από τον προϋπολογισμό κάθε είδους αναφορά που
εμφανίζει τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, ως ελλειμματικό και επιχορηγούμενο
Ταμείο.
* Ζητάμε σωστή εγγραφή και αποτύπωση στον Προϋπολογισμό του 2010 του ποσού
εσόδων – δαπανών για τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, με βάση όσα ρητά ορίζει το
άρθρο 34 του Ν.2773/99.

==================================================
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009
ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η άλλοτε λαλίστατη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ειδικότερα του Προεδρείου της, σιωπά με ηχηρό τρόπο στην αντεργατική πολιτική της νέα κυβέρνησης να διώκει με πρωτοφανή εκδικητικό τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται με προγράμματα stage,συμβάσεις έργου,συμβασιούχοι.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην αντιδρά έστω και για την τιμή των όπλων στην πιο άδικη απόφαση των τελευταίων ετών.
Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται όλοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι "γραμμή" σε συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη που καθορίζει την πορεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δίνει Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο οποίος με προκλητικό τρόπο υπονομεύει τον δίκαιο αγώνα χιλιάδων εργαζομένων που βρίσκονται αδικαιολόγητα στο δρόμο
Θυμίζουμε στους "ακτιβιστές αγωνιστές" της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ότι δεν υπάρχουν "γαλάζιοι" "πράσινοι" ή "κόκκινοι" εργαζόμενοι αλλά απλοί καθημερινοί εργαζόμενοι που πάνω από όλα μοχθούμε για ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι κρίμα κάποιοι δήθεν αγωνιστές να καπηλεύονται το όνομα και τις αξίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και με την αντεργατική στάση τους να αμαυρώνουν τους σκληρούς αγώνες της.



=======================================================
Ο κόσμος δείχνει απογοητευμένος από τις πολιτικές επιλογές.
Γι' αυτό πρέπει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του.
=====================================================
Ελλάς, χώρα διαφθοράς!
Μεταξύ των ελάχιστων χωρών που παρουσίασαν σημαντική επιδείνωση σε σχέση με πέρσι, εξαιτίας της πληθώρας των σκανδάλων διαφθοράς, εμφανίζεται η χώρα μας στην λίστα Διεθνούς Διαφάνειας Διαφάνειας (Transparency International) που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΟΣΑ!
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατρακύλησε στην 71η θέση, από την 57η που είχε πέρυσι, δηλαδή μόλις μία θέση πάνω από τη Ρουμανία αλλά μία θέση κάτω από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία και, βεβαίως, στην τελευταία θέση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη…
Ως πλέον «αδιάφθορες» στην λίστα χώρες φιγουράρουν η Νέα Ζηλανδία, η Δανία, η Σουηδία και η Σιγκαπούρη, ενώ στην πλέον …διεφθαρμένη ομάδα περιλαμβάνονται το Ιράκ, το Σουδάν, τη Μιανμάρ, το Αφγανιστάν και η Σομαλία.

=============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: