Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Αρχίζουν οι τοποθετήσεις νέων διοικήσεων στις ΔΕΚΟ

Χορεύοντας με τις βλάβες


================================
Απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου της ΔΕΗ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με δημοσίευμα του Τύπου στις 14.11.09 και με σκοπό την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι:
Η αύξηση των προβλέψεων στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2009 κατά € 35.4 εκατ. οφείλεται αποκλειστικά σε αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων από πελάτες (κατά € 33 εκατ.) και αύξηση του ποσού των εκκρεμοδικιών (κατά €9,6 εκατ.), ενώ οι προβλέψεις για βραδέως κινούμενα υλικά παρουσιάζουν μείωση (κατά € 7,2 εκατ.), γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις αιτιάσεις του δημοσιεύματος για "λανθασμένες προμήθειες" και προβλήματα στις αποθήκες της ΔΕΗ.

Αθήνα 16.11.09 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

=============================================
Δ.Σ. 10.11.09

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 27ης/10.11.2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Αριθμός Απόφασης: 217

Θέμα : Έγκριση των προς δημοσίευση Οικονομικών Καταστάσεων της ΔΕΗ Α.Ε. για την περίοδο 1.1.2009 - 30.9.2009, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ Α.Ε. για την περίοδο 01.01.2009 - 30.09.2009, σύμφωνα με τα ΔΛΠ. Οι εν λόγω Οικονομικές Καταστάσεις περιλαμβάνουν:
- Στοιχεία Κατάστασης Οικονομικής Θέσης
- Στοιχεία Κατάστασης Αποτελεσμάτων Χρήσεως
- Στοιχεία Κατάστασης Συνολικών Εσόδων
- Στοιχεία Κατάστασης Ταμιακών Ροών
- Στοιχεία Κατάστασης Μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων
- Τις Σημειώσεις που συνοδεύουν τις πιο πάνω Οικονομικές Καταστάσεις και
αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτών,

καθώς και τα στοιχεία και πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο και συντάσσονται με βάση τα δεδομένα που καταρτίσθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις της εν λόγω περιόδου.


Αριθμός Απόφασης: 218

Θέμα : Γ.Μ. 400 KV "ΑΛΙΒΕΡΙ - ΣΥΣΤΗΜΑ (ΚΥΤ ΛΑΡΥΜΝΑΣ - ΚΥΤ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)" - Απαλλοτρίωση εκτάσεων απαιτούμενων για την υπογειοποίηση τμήματος της Γ.Μ. 400 KV "ΑΛΙΒΕΡΙ - ΣΥΣΤΗΜΑ (ΚΥΤ ΛΑΡΥΜΝΑΣ - ΚΥΤ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)" στο Νομό Εύβοιας (Τμήμα νήσου Εύβοιας και τμήμα Στερεάς Ελλάδας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για την αναγκαστική απαλλοτρίωση χώρων στην Εύβοια και στην Αυλίδα Βοιωτίας, συνολικού εμβαδού 16.562,51 μ2, για τις ανάγκες εγκατάστασης δύο τερματικών της Γ.Μ. 400 kV 'Αλιβέρι - Σύστημα' καθώς και για την αναγκαστική σύσταση ζώνης δουλείας για την διέλευση του υπογείου τμήματος της άνω αναφερόμενης Γ.Μ., συνολικού εμβαδού 1.166,33 μ2 .


Αριθμός Απόφασης: 220

Θέμα : Σύμβαση αριθ. 5037131/10.12.2008 με τον Οίκο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. για την προμήθεια καλωδίων. Μετάθεση, μετά από αίτημα της Επιχείρησης, κατά ένα (1) μήνα του συμβατικού χρόνου λήξης της έκτης (6ης) τμηματικής παράδοσης υλικών της πιο πάνω σύμβασης.

To Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε, αναφορικά με τη Σύμβαση αριθμ. 5037131/10.12.08 με τον οίκο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. για την προμήθεια καλωδίων, τη μετάθεση, μετά από αίτημα της Επιχείρησης, κατά ένα (1) μήνα του συμβατικού χρόνου λήξης της έκτης (6ης) τμηματικής παράδοσης επτά (7) ειδών, από 20.12.2009 σε 20.01.2010.


Αριθμός Απόφασης: 221

Θέμα : Έργο κατασκευής πρόσθετης δόμησης, σε προσθήκη καθ' ύψος και κατ' επέκταση, στο κατασκευαζόμενο κτίριο του Εκτυπωτικού Κέντρου της Διεύθυνσης Πληροφορικής, για τη στέγαση όλων των Υπηρεσιών της, στο ιδιόκτητο οικόπεδο επί της οδού Πειραιώς 247 - 249.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε το έργο κατασκευής πρόσθετης δόμησης σε προσθήκη καθ' ύψος και κατ' επέκταση στο κατασκευαζόμενο κτίριο του Εκτυπωτικού Κέντρου της Διεύθυνσης Πληροφορικής, για τη στέγαση όλων των Υπηρεσιών της, στο ιδιόκτητο οικόπεδο επί της οδού Πειραιώς 247-249 συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης €8,0 εκ.


Αριθμός Απόφασης: 222

Θέμα : Απαλλαγή Δήμου Αρταίων από το κόστος υδρολογικών στοιχείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση στο Δήμο Αρταίων των υδρολογικών στοιχείων, τα οποία είναι διαθέσιμα στο αρχείο της ΔΕΗ/ ΔΥΗΠ, για να χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση της μελέτης "Οριστική Οριοθέτηση Τμήματος Κοίτης Ποταμού Αράχθου που Διέρχεται στα Όρια του Δήμου Αρταίων", αξίας €20.019,91, πλέον ΦΠΑ, ως χορηγία προς τον Δήμο Αρταίων και συμβολή της ΔΕΗ Α.Ε. στην οικιστική πολιτική του Δήμου Αρταίων.


Αριθμός Απόφασης: 223

Θέμα : Εξουσιοδότηση εκπροσώπου της ΔΕΗ Α.Ε. για να υπογράψει τις τριμερείς συμβάσεις με ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., για την αγοραπωλησία της Ηλεκτρικής Ενέργειας που παράγεται από μονάδες ΑΠΕ της θυγατρικής εταιρείας και εισάγεται στο Σύστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την εξουσιοδότηση του Γενικού Δ/ντή Παραγωγής κ. Ιωάννη Κοπανάκη, για να υπογράφει, εκ μέρους της ΔΕΗ Α.Ε., με ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., όλες τις τριμερείς συμβάσεις αγοραπωλησίας της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τις μονάδες ΑΠΕ του Ομίλου ΔΕΗ, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το Σύστημα.


======================================================





====================================
Αλλάζουν οι διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ
Γίνονται άμεσα έκτακτες γενικές συνελεύσεις και αλλάζουν οι επικεφαλής σε Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και πιθανότατα στον ΟΠΑΠ
"Η" Online 16/11 21:05
Γίνονται άμεσα έκτακτες γενικές συνελεύσεις και αλλάζουν οι επικεφαλής σε Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και πιθανότατα στον ΟΠΑΠ.
Ειδικότερα με επιστολή που απέστειλε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ως εκπρόσωπος του βασικού μετόχου που είναι το Δημόσιο- ζητά από τις παραπάνω εισηγμένες εταιρείες δημόσιου συμφέροντος να προχωρήσουν στη σύγκλιση εκτάκτων γενικών συνελεύσεων.
Αντικείμενο των εκτάκτων συνελεύσεων θα είναι η εκλογή νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην παρούσα φάση δεν αναμένονται αλλαγές στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Να υπενθυμίσουμε πως οι επικεφαλής της ΑΤΕ κ. Μηλιάκος, του ΤΤ κ. Φιλιππίδης και του ΟΠΑΠ κ. Χατζηεμμανουήλ είχαν υποβάλει στον υπουργό τις παραιτήσεις τους.
Κ. Τσαχάκης

==============================================
Αρχίζουν οι τοποθετήσεις νέων διοικήσεων στις ΔΕΚΟ Η πρώτη κίνηση για την αλλαγή των διοικήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις -εισηγμένες και μη- έγινε αργά το απόγευμα από τον υπουργό Οικονομικών.
Με επιστολές του προς τις διοικήσεις των επιχειρήσεων, ο κύριος Παπακωνσταντίνου ζητά τη σύγκληση γενικής συνέλευσης σε κάθε μία εξ αυτών, με σκοπό την αλλαγή των επικεφαλής αυτών των επιχειρήσεων. Επιστολές έλαβαν ήδη οι διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕΒΑΝΚ, ενώ σχετική επιστολή έφτασε και στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, για να προωθηθεί στη ΔΕΗ.
Σχετικές επιστολές θα λάβουν οι διοικήσεις και των υπόλοιπων δημοσίων επιχειρήσεων τις επόμενες μέρες.

Νεκτάριος Νώτης
==============================================
Μεγαλύτερες ποινές για πρόωρες συντάξεις
Τέσσερις ανατροπές στο Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Τα πάνω κάτω έρχονται στο Δημόσιο με τις σχεδιαζόμενες κυβερνητικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Μαζί με τη σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών από το 2013, η κυβέρνηση προωθεί μεγαλύτερες ποινές (μείωση σύνταξης) για όσους συνταξιοδοτούνται πρόωρα.

Επίσης, την κατάργηση της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων σε ηλικία 60 ετών, εφόσον έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης, με δυνατότητα παραμονής για ακόμη 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα μέτρα που σχεδιάζονται για τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπουν τα εξής:

1 Σταδιακή αύξηση, από το 2013, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων έως και κατά 15 έτη. Η αύξηση θα αφορά τις ασφαλισμένες μετά το 1983, τα όρια ηλικίας των οποίων θα εξισωθούν με αυτά που ισχύουν για τους άνδρες.

2 Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με την καθιέρωση της τελευταίας πενταετίας για όλους.

3 Μεγαλύτερες ποινές για πρόωρες συντάξεις με τη μείωση της σύνταξης κατά 6% για κάθε έτος συνταξιοδότησης πριν από το ανώτατο όριο ηλικίας.

4 Κατάργηση της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων σε ηλικία 60 ετών εφόσον έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης και θέσπιση κινήτρων για παραμονή στην εργασία για 3 επιπλέον έτη.

Στο πόδι τα συνδικάτα
Οι επαφές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους κοινωνικούς εταίρους θα αρχίσουν την Τετάρτη και έχουν δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στα εργατικά συνδικάτα, τα οποία διαμηνύουν ότι ενδεχόμενες ανατροπές στα όρια ηλικίας και στο ύψος των συντάξεων θα αποτελέσουν αιτία πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες- εκτός των άλλων- μελετάται να εφαρμοστεί και στους δημοσίους υπαλλήλους το αντικίνητρο μείωσης της σύνταξης κατά 6% για κάθε έτος συνταξιοδότησης πριν από το ανώτατο όριο ηλικίας. Ανάλογη ρύθμιση ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων σε ηλικία 60 ετών, εφόσον έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης, το σχέδιο προβλέπει να δίνεται δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να παραμείνουν για ακόμη 3 χρόνια στην εργασία, εφόσον το επιθυμούν.

Ένα άλλο σενάριο προβλέπει την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων για όλους με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας. Σήμερα, η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο μισθό έως το 2007 και για τα υπόλοιπα έτη με την τελευταία πενταετία.

Θίγονται 150.000 γυναίκες
Σε ό,τι αφορά τις ασφαλισμένες γυναίκες στο Δημόσιο που θίγονται από τη σταδιακή αύξηση, στα 65, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ανέρχονται σε 150.000. Σε αυτές περιλαμβάνονται κυρίως μητέρες ανηλίκων και γυναίκες με τρία παιδιά, όπως και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων από το 1983 και μετά. Ειδικότερα, από την εφαρμογή της απόφασης θα θιγούν: ●Οι «παλαιές ασφαλισμένες», δηλαδή όσες γυναίκες μπήκαν στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 1983 έως και την 31η Δεκεμβρίου 1992 και δεν παίρνουν σύνταξη ως μητέρες ανηλίκων ή με τρία παιδιά. Η αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων θα είναι 5 έως 15 χρόνια.

●Οι μητέρες ανηλίκων, είτε αυτές ασφαλίστηκαν το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως και την 31η Δεκεμβρίου 1992 είτε μετά το 1993. Και οι δύο κατηγορίες θα επιβαρυνθούν με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 10 έως 15 χρόνια.

●Οι μητέρες με τρία παιδιά. Τη μεγαλύτερη αύξηση χρόνου εργασίας θα έχουν οι ασφαλισμένες από το 1983 έως και το 1992. Στην κατηγορία αυτή η αύξηση φθάνει τα 15 χρόνια. Επιβάρυνση θα έχουν και οι ασφαλισμένες μητέρες με τρία ενήλικα παιδιά οι οποίες ασφαλίστηκαν μετά το 1993, καθώς προβλέπεται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους κατά 6 χρόνια σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

●Οι γυναίκες που είναι ασφαλισμένες από το 1983 έως και το 1992, οι οποίες δικαιούνται μειωμένη σύνταξη για άλλους λόγους πλην αυτών που σχετίζονται με τα παιδιά. Στην κατηγορία αυτή η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι 5 χρόνια.


ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ
προβλέπει τον υπολογισμό των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας

«Σπάνε» ομόλογα για να πληρώσουν τα εφάπαξ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ της οικονομικής κρίσης στα ασφαλιστικά ταμεία είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (το οποίο καταβάλλει την εφάπαξ αποζημίωση στους δημοσίους υπαλλήλους) προχώρησε στην πώληση ομολόγου της ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ που κατείχε, έναντι 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταβάλει 500 εφάπαξ σε σύνολο 16.000 αιτήσεων που εκκρεμούν!

Η απόφαση ελήφθη με δεδομένη την αδυναμία του κρατικού προϋπολογισμού να καλύψει το έλλειμμα των 650 εκατ. ευρώ το οποίο παρουσιάζει το ΤΠΔΥ. Σημειώνεται ότι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού καλύπτεται μόνο η καταβολή των συντάξεων σε περίπτωση αδυναμίας των ταμείων κύριας ασφάλισης.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έδωσε τη συγκατάθεσή της ώστε η διοίκηση του ΤΠΔΥ να προχωρήσει σε δανεισμό 200 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου, ενώ στο πλαίσιο του διαλόγου για το Ασφαλιστικό θα συζητηθούν και άλλα μέτρα, όπως η ένταξη στο Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου, η παρακράτηση πρόσθετης εισφοράς κ.ά.

==================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: