Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προγραμματίσει για την ορθολογική κάλυψη των αναγκών της ΔΕΗ σε προσωπικό?


ΔΕΗ Στις 15 Δεκεμβρίου η νέα διοίκηση
Tις παραιτήσεις τους υπέβαλαν χθες και τα επτά μέλη του εκπροσωπούν το δημόσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, η οποία, όπως είχε προαναγγελθεί αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων (πλην της μειοψηφίας) στης 15 Δεκεμβρίου και ειδική συνέλευση των μετόχων μειοψηφίας στις 17 Δεκεμβρίου για την αλλαγή όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Tις παραιτήσεις τους υπέβαλαν χθες και τα επτά μέλη του εκπροσωπούν το δημόσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, η οποία, όπως είχε προαναγγελθεί αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων (πλην της μειοψηφίας) στης 15 Δεκεμβρίου και ειδική συνέλευση των μετόχων μειοψηφίας στις 17 Δεκεμβρίου για την αλλαγή όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Τα μέλη του ΔΣ που υπέβαλαν παραίτηση εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο, ο οποίος επίσης είναι υπό παραίτηση, να ενεργοποιήσει την ισχύ των παραιτήσεών τους την ημερομηνία που θα κρίνει αλλά οπωσδήποτε πριν τις 14 Δεκεμβρίου.

Η όλη διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας στη ΔΕΗ ξεκίνησε τη Δευτέρα, με επιστολή του υπουργού Οικονομικών και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Εξάλλου, προβληματισμός υπάρχει με την επιλογή νέας διοίκησης του ΟΠΑΠ. Στις 23 Νοεμβρίου, ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας, αναμένεται η σύγκληση διοικητικού συμβουλίου, όμως εκτιμάται ότι δεν θα αποφασιστεί η σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν πάντως ότι δεν θα καθυστερήσει ιδιαίτερα και προσδιορίζουν τη συνέλευση μέσα στον Δεκέμβριο.

==========================================
Πλήρωση θέσεων της ΔΕΗ ΑΕ

Η ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ με ανοικτή επιστολή καταγγέλλει το γεγονός ότι η ΔΕΗ με τις συνεχιζόμενες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού παρουσιάζει ελλείψεις προσωπικού που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης
Το έτος 2003 προκηρυχθήκαν θέσεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, η διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού ολοκληρώθηκε το 2007 και τα αποτελέσματα, επρόκειτο να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο 2009, αλλά ουδέποτε ανακοινωθήκαν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου
Ερωτάσθε ενόψει του δεδομένου «ενδιαφέροντος» της κυβέρνησης για την πρόοδο των ΔΕΚΟ αλλά και της διακηρυγμένης «εμπιστοσύνης» του ΠΑΣΟΚ στις διαδικασίες ΑΣΕΠ:
1. Γιατί δεν ανακοινώσατε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το προσωπικό της ΔΕΗ?
2. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προγραμματίσει για την ορθολογική κάλυψη των αναγκών της ΔΕΗ σε προσωπικό?

Ο ΕΡΩΤΩΝ
Μανώλης Κ. Κεφαλογγιαννης

==========================================
Επισπεύδονται οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε τις παραιτήσεις των διοικήσεων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν οι θέσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ | Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον ορισμό νέων διοικήσεων στις ΔΕΚΟ και στις κρατικές τράπεζες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη σημερινή κατάθεση του προϋπολογισμού ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου θα προχωρήσει στις κινήσεις αυτές, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι αναγκαίες για την άσκηση πολιτικής στο πεδίο της οικονομίας και ούτως ή άλλως έχουν καθυστερήσει σημαντικά, αφού έναν και πλέον μήνα μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου παραμένουν στις θέσεις τους διοικήσεις τις οποίες το ΠαΣοΚ ως αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει για πράξεις και παραλείψεις, αλλά ακόμη και για σκάνδαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου μόλις τις προηγούμενες ημέρες και αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της κατάρτισης του προϋπολογισμού στην τελική του μορφή, ζήτησε επισήμως τις παραιτήσεις των διοικήσεων των ΔΕΚΟ που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις, αν και σύμφωνα με τις επιθυμίες του υπουργείου Οικονομικών η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές Δεκεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ανάλογες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στη διαδικασία για τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων.

Ο υπουργός Οικονομικών θεωρείται βέβαιο ότι θα θελήσει να αλλάξει τις διοικήσεις στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στην Αγροτική και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οργανισμοί στους οποίους εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται ότι θα πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ εκκρεμεί η υλοποίηση μιας κεντρικής προεκλογικής δέσμευσης του ΠαΣοΚ περί παγώματος των τιμολογίων, η οποία αναμένεται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και τη διάθεση αναθεωρήσεων που διαπιστώνεται στους κύκλους της κυβέρνησης θα τεθεί σε επανεξέταση. Χωρίς να μιλάει κανένας ακόμη για ματαίωση της δέσμευσης, παραμένει να αποσαφηνιστεί αν θα επιχειρηθεί μια «σχετικοποίηση» του μέτρου.

Π έραν τούτου, κρίσιμος τομέας είναι ο χρηματοπιστωτικός, όπου η νέα κυβέρνηση επιθυμεί να έχει έναν κρατικό βραχίονα για την άσκηση πολιτικής είτε προχωρήσουν τα σχέδια περί συγχωνεύσεων είτε όχι. Για τον λόγο αυτόν κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών αναγκαία η τοποθέτηση νέων διοικήσεων σε Αγροτική Τράπεζα και ΤΤ.

Ερώτημα παραμένει το πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα της Εθνικής Τράπεζας και του κ. Τ. Αράπογλου, το οποίο θεωρείται λεπτό και «ειδικού χειρισμού», μεταξύ των άλλων και λόγω της μετοχικής σύνθεσης του ιδρύματος. Πάντως είναι σαφές ότι στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού υπάρχουν πρόσωπα που εισηγούνται απομάκρυνση και του κ. Αράπογλου- κάτι που πάντως εξακολουθεί να μη θεωρείται βέβαιο.

Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές των στελεχών των ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα εμμείνει στις προβλέψεις του νόμου που ψήφισε η ΝΔ και ορίζει τις αποδοχές των διοικητών των ΔΕΚΟ στα επίπεδα των αμοιβών των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Για τις εισηγμένες επιχειρήσεις, πάντως, οι αποφάσεις παραπέμπονται ούτως ή άλλως στις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών.

===================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: