Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

στην προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να... βάλει πόδι στα έως τώρα αμιγώς κρατικά "χωράφια".


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΡΘΟΥΡΕ ΖΕΡΒΕ.
ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2009
Εν όψει της αυριανής πρώτης συνάντησης του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όλοι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης στα Ορυχεία, στους Σταθμούς, στις Διανομές, στη Μεταφορά, στην Εμπορία, σε κάθε άκρη της χώρας καλωσορίζουμε τον Καθηγητή, κύριο Αρθούρο Ζερβό, στο τιμόνι της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρας και του ευχόμαστε καλή δουλειά και καλά αποτελέσματα.
Σταθερά και αταλάντευτα θα είμαστε δίπλα του στην κοινή προσπάθεια της προάσπισης και διεύρυνσης των συμφερόντων της Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού.
Ταυτοχρόνως δημοσίως θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν μετανιώσαμε για καμία από τις πράγματι σκληρές συγκρούσεις που είχαμε με τον κύριο Αθανασόπουλο.
Αυτό κατά τη δική μας άποψη έπρεπε να κάνουμε. Αυτό μας επέβαλε το χρέος μας.
Του ευχόμαστε να είναι καλά, να έχει υγεία και δύναμη.


========================================
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: "Kαλώς ήρθατε" κ. Αρθούρε Ζερβέ
Εν όψει της αυριανής πρώτης συνάντησης του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όλοι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης στα Ορυχεία, στους Σταθμούς, στις Διανομές, στη Μεταφορά, στην Εμπορία, σε κάθε άκρη της χώρας καλωσορίζουν τον Καθηγητή κύριο Αρθούρο Ζερβό στο τιμόνι της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρας και του εύχονται καλή δουλειά και καλά αποτελέσματα.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, "σταθερά και αταλάντευτα θα είμαστε δίπλα του στην κοινή προσπάθεια της προάσπισης και διεύρυνσης των συμφερόντων της Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού".

"Ταυτοχρόνως δημοσίως θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν μετανιώσαμε για καμία από τις πράγματι σκληρές συγκρούσεις που είχαμε με τον κύριο Αθανασόπουλο. Αυτό κατά τη δική μας άποψη έπρεπε να κάνουμε. Αυτό μας επέβαλε το χρέος μας. Του ευχόμαστε να είναι καλά, να έχει υγεία και δύναμη", καταλήγει η ανακοίνωση.



=====================================
Αύριο η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου της ΔΕΗ με τους εργαζόμενους
Αυριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στα Ορυχεία, στους σταθμούς, στις διανομές, στη μεταφορά, στην εμπορία, περιμένουν να ακούσουν από τον καθηγητή κ. Αρ. Ζερβό τη στόχευσή του για το μέλλον της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

Η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι θα σταθούν δίπλα του ''στην κοινή προσπάθεια της προάσπισης και διεύρυνσης των συμφερόντων της επιχείρησης'' και ταυτοχρόνως συμπληρώνει ότι ''δεν μετανιωσαν οι εργαζόμενοι για καμία από τις πράγματι σκληρές συγκρούσεις που είχαμε με τον κ. Αθανασόπουλο''.

================================
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μαίρη Κεσκιλίδου




Με παρέμβαση στα MW της 1ης και 2ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας ο ΄΄Σπάρτακος ΄΄ και αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής έστειλαν το μήνυμα για την αναγκαιότητα της άμεσης διακήρυξης της νέας μονάδας Πτολεμαίδα5 και Μελίτη 2, της αποκατάστασης των επιτυχόντων του διαγωνισμού και της προκήρυξης νέων προσλήψεων.

Η κινητοποίηση του ΄΄Σπάρτακου΄΄ ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί όπου μέλη του Σωματείου και επιτυχόντες του διαγωνισμού απέκλεισαν την πύλη εισόδου του ΑΗΣ Πτολεμαίδας παρεμποδίζοντας την είσοδο των εργαζομένων της πρωινής βάρδιας. Λίγο αργότερα αντιπροσωπεία του προεδρείου του δημάρχου της πόλης Γρηγόρη Τσιούμαρη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκαν με τον διευθυντή του σταθμού κ. Παπαβραμίδη όπου έθεσαν τα αιτήματα τους. Στην ίδια διαδικασία και ύστερα από διαβούλευση με τον γενικό διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ κ. Κοπανάκη παρουσία και του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ κ. Ζερβού δόθηκε η διαβεβαίωση ότι στο πρώτο δ. σ της ΔΕΗ θα μπουν επιτακτικά τα θέματα της δημοπράτησης της Μονάδας Πτολεμαίδα5 και Μελίτη2 των μετεγκαταστάσεων των οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης καθώς και της επιτάχυνσης των διαδικασιών των προσλήψεων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΄΄Σπάρτακου’’ Γιώργος Αδαμίδης τόνισε ότι τα θέματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας και αδιαπραγμάτευτα στο χρόνο σε σχέση με την Πολιτική ηγεσία της χώρας που εναλλάσσεται στην εξουσία. Εκανε λόγο για ΄΄οικολογίζουσες’’ οργανώσεις οι οποίες στο όνομα των συμφερόντων που εξυπηρετούν προέβησαν σε παρεμβάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αποτέλεσμα να προχωρήσει στη μείωση παραγωγής από τους ΑΗΣ του ΛΚΔΜ. Κατέστησε σαφές προς το αρμόδιο Υπουργείο ότι ΄΄ εμείς δεν θα γίνουμε στυμμένες λεμονόκουπες. Εάν αυτοί θέλουν να μας κλείσουν τρία χρόνια αργότερα εμείς θα κλείσουμε ενωρίτερα΄΄.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πτολεμαίδας Γρηγόρης Τσιούμαρης εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον αγώνα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ διεκδικώντας τώρα όσο ποτέ την άμεση ανακοίνωση της ημερομηνίας δημοπράτησης της νέας Μονάδας, διαδικασία που καθυστερεί εξαντλώντας όλα τα περιθώρια. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης τόνισε ότι το θέμα της νέας μονάδας είναι κυρίαρχο στην περιοχή για να προσθέσει ότι θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να μην επιτραπεί σε κανέναν, ούτε κομματικής απαλλοτρίωσης, εάν δεν συντελεστεί η απαλλοτρίωση του οικισμού της Ποντοκώμης. Συνεπώς για την απαλλοτρίωση της sonypk1 των 1300 στρεμμάτων δεν θα επιτραπεί απαλλοτρίωση εάν δεν προηγηθεί η μετεγκατάσταση του οικισμού, προειδοποιώντας ότι οι επόμενες κινήσεις θα είναι πολύ δυναμικές. ΄΄Είμαστε εδώ με τους τοπικούς φορείς και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής για να στείλουμε το μήνυμα ότι επιτέλους θα πρέπει να δημοπρατηθεί η νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Πτολεμαίδα σύμφωνα με τα δεδομένα της συνόδου στην Κοπεγχάγη για καθαρό περιβάλλον όπως και να τελειώνει η υπόθεση του διαγωνισμού των 2035 ατόμων που κατάντησε ως Πύργος της Βαβέλ για να στελεχωθούν τα Ορυχεία και να μη χαθεί η τεχνογνωσία’’ επεσήμανε ο Δημήτρης Τραχανάς μέλος του δ. σ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.


==========================================
Φλώρινα: Παραδόθηκε η μελέτη για τα ρήγματα στην περιοχή των ΑναργύρωνΤην τελική μελέτη για τα αίτια που προκαλούν τα ρήγματα στην περιοχή των Αναργύρων παρέλαβε ο Νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης «η αιτία των ρωγμώσεων στα σπίτια είναι η υποχώρηση της στάθμης που προκλήθηκε από τις αντλήσεις της ΔΕΗ».

Η μελέτη με τίτλο «Μελέτη Διερεύνησης των Αιτιών που Προκαλούν τα Ρήγματα στην Περιοχή των Αναργύρων», υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η επιστημονική ομάδα, έλεγξε διεξοδικά όλα τα αίτια από τα οποία θα μπορούσαν να προκληθούν οι ρωγμώσεις και ενδεικτικά αναφέρει:

«Οι ρωγμώσεις στα σπίτια είναι, αναμφισβήτητα, συνέπεια των ρωγμών του εδάφους- υπεδάφους. Οι ρωγμές του εδάφους- υπεδάφους οφείλονται σε ανομοιόμορφη υποχώρηση της επιφάνειας του εδάφους, σε διαφορική καθίζηση των εδαφών. Οι ρωγμές του εδάφους- υπεδάφους, προκάλεσαν τις ρωγμώσεις στα κτίρια του χωριού.

Οι ρωγμές στο έδαφος- υπέδαφος, άρα και οι συνεπακόλουθες ρωγμώσεις των σπιτιών, θεωρητικά μπορεί να προκλήθηκαν:

- Από κάποιο συγκεκριμένο σεισμό με σημαντικό μέγεθος.

- Από κατολίσθηση.

- Από συνίζηση υπεδάφους με συνέπεια την υποχώρηση – καθίζηση της

επιφάνειας του εδάφους».

Αιτιολογείται επίσης για ποιο λόγο οι ρωγμώσεις δεν έχουν προκληθεί από σεισμικότητα ή κατολισθήσεις. Η μελέτη συνεχίζει με τη συνίζηση υπεδάφους- υποχώρηση επιφάνειας εδάφους, η οποία όπως αναφέρεται, μπορεί να προκληθεί από:

1. Σημαντική υποχώρηση της στάθμης του υδροφόρου στρώματος της τάξης των 10m και μεγαλύτερη. Κάτι το οποίο και ισχύει, καθώς κοντά στο χωριό η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα υποχώρησε σημαντικά από τα έτη 1988-99 και μετά.

2. Υδροφόρα στρώματα αδιαγένητα, απροφόρτιστα συμπιέσιμα, δηλαδή

ουσιαστικά υδροφόρα στρώματα που είναι γεωλογικά πρόσφατα και

3. Η συνίζηση και η συνεπακόλουθη ρώγμωση του εδάφους συντελούνται

βαθμιαία αφότου η στάθμη υποχωρήσει και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

«Με την παραλαβή της μελέτης αυτής, έχουμε επιτέλους ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια μας, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώνεται αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη, ότι οι ρωγμές στα σπίτια των Αναργύρων, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στη δραστηριοποίηση της Δ.Ε.Η. στην εκεί περιοχή. Μπορούμε τώρα λοιπόν, να διεκδικήσουμε τη μετεγκατάσταση του οικισμού, αντικρούοντας έτσι και τους ισχυρισμούς της Δ.Ε.Η., ότι δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει πού οφείλονται οι ρωγμές», δήλωσε ο Νομάρχης Φλώρινας.

Σημείωσε δε πως «οι κάτοικοι του οικισμού έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τη δραστηριοποίηση της Δ.Ε.Η. και η μετεγκατάσταση τους αποτελεί μονόδρομο».

«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας και εγώ προσωπικά, θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τη μετεγκατάσταση αυτή, για το καλό και την προστασία των συμπολιτών μας», τόνισε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της μελέτης είναι ο κ. Γιώργος Σούλιος, Καθηγητής Υδρογεωλογίας Α.Π.Θ., ενώ η επιστημονική ομάδα αποτελείται από τους Θεόδωρο Τσάπανο, Καθηγητή, Κωνσταντίνο Βουδούρη, Επίκουρο Καθηγητή, Τριαντάφυλλο Κάκλη, MSc Γεωλόγο, Χρήστο Μάττα, Δρ. Γεωλόγο και Μιχάλη Σωτηριάδη, Χημικό, MSc Γεωλογίας.

Η ανάθεση της μελέτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έγινε μετά από πρόταση του Νομάρχη, στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αετού, στις 21 Ιανουαρίου 2008.

Με την υπ. αριθ. 1/2008 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί από το 3ο ΕΑΠ η μελέτη για τις ρωγμές των σπιτιών, στο Δ.Δ. Αναργύρων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, για τη μετεγκατάσταση του οικισμού.

=============================
Φλώρινα: Αναστολή έργων για το αιολικό πάρκο στο όρος Βαρνούς
Αναστέλλονται, με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας τα έργα για την κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση Τούμπα - Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς της Φλώρινας.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι οικολογικές οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και ζητούν να ακυρωθούν τρεις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που επιτρέπουν την κατασκευή του αιολικού πάρκου.

Στην αίτησή τους οι οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι 34 ανεμογεννήτριες πρόκειται να εγκατασταθούν σε προστατευόμενη περιοχή που σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ενταχθεί στη διεθνή σύμβαση Natura 2000.

Ακόμη αναφέρουν ότι τα έργα οδοποιίας του αιολικού πάρκου πρόκειται να γίνουν σε εθνικά προστατευόμενο πάρκο, ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου είναι παράνομοι, καθώς αναρμοδίως εγκρίθηκαν από το γ.γ. Περιφέρειας, καθώς έπρεπε να εγκριθούν με υπουργική απόφαση.

Επίσης, οι οικολογικές οργανώσεις αποδίδουν πλημμέλειες στις αποφάσεις του γ.γ. Περιφέρειας που τις καθιστούν μη νόμιμες, όπως ότι δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις για την τοποθεσία, δεν εκτιμήθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις κ.λπ.
================================================
Πώς αντιμετωπίζουν μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας το Ανοικτό Λογισμικό;
Στην εκδήλωση συμμετέχουν


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της εκδήλωσης της 9ης Δεκεμβρίου, κατά την άποψή μου, είναι η παρουσία top managers πολύ μεγάλων εταιρειών, που θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία τους στο εγχείρημα αξιοποίησης εφαρμογών Ανοικτού Λογισμικού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν

-ο Χρ. Τριζόγλου, γενικός διευθυντής της ΔΕΗ με ευθύνη -μεταξύ των άλλων- και για την πληροφορική. Ο κ. Τριζόγλου έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα πληροφοριακής οργάνωσης, καθώς έχει χρηματίσει διευθύνων σύμβουλος της CISCO Ελλάς και της SAP Ελλάς.
------------------------------------------------------------
* Ο κ. Χρήστος Τριζόγλου αναλαμβάνει καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Επιτελικών Υπηρεσιών από τις 12 Μαΐου 2008. Ο κ. Τριζόγλου ήταν μέχρι σήμερα Regional Director για τη ΝΑ Ευρώπη και Μέση Ανατολή και Διευθύνων Σύμβουλος για Ελλάδα και Κύπρο της εταιρείας SAP Hellas SA., στην οποία εργαζόταν συνεχώς από το 2005.

Στην περίοδο 1997-2005, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της CISCO Systems Hellas SA και Country Manager για Ελλάδα και Βαλκανικές χώρες. Επίσης, έχει εργαστεί ως Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετιγκ στις εταιρείες Microsoft Hellas SA (1994-1997) και Digital Equipment Hellas SA (1992-1994), ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια, από το 1984, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης των εταιρειών Hewlett Packard Hellas SA, Data Computer Corporation SA και Technicomer SA.

Ο κ. Τριζόγλου είναι πτυχιούχος Electrical & Electronic Engineering του Πανεπιστημίου Newcastle και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science in Electronic Engineering του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα.


Σχετικά με την επιλογή των τριών νέων Γενικών Διευθυντών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ Τάκης Αθανασόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:


«Η διαδικασία επιλογής των Γενικών Διευθυντών ήταν πολύ απαιτητική, καθώς υπήρχε μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων και οι παράμετροι που έπρεπε να ληφθούν υπόψη ήταν πολλές και σύνθετες. Το γεγονός ότι υποβλήθηκαν ενδιαφέρουσες και υψηλών προδιαγραφών υποψηφιότητες μέσα και έξω από την ΔΕΗ, σηματοδοτεί την ελκυστικότητα της Επιχείρησής μας. Με την πλήρωση των τριών αυτών θέσεων ενισχύεται η Διοικητική Ομάδα και θα διευκολυνθεί το έργο μας για πολύπλευρη και ταχεία ανάπτυξη της Επιχείρησής μας, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας.


Ο νέος Γενικός Διευθυντής Εμπορίας κ. Χρήστος Ποσειδών αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της προσαρμογής της Επιχείρησης στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας εξειδικευμένες και σύγχρονες υπηρεσίες και προϊόντα προς το πελατειακό μας κοινό.


Ο κ. Δημήτρης Λάππας αναλαμβάνει ως Γενικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας το έργο της αποτελεσματικότερης εκπροσώπησης στην τόσο σημαντική για την Επιχείρησή μας περιοχή, στην οποία απασχολούνται περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοί μας, για να συμβάλει στην αποδοτικότερη λειτουργία της ΔΕΗ Α.Ε. σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της και στην καλλιέργεια και ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων με τις Τοπικές Κοινωνίες.


Ο κ. Χρήστος Τριζόγλου, Γενικός Διευθυντής Επιτελικών Υπηρεσιών, θα συμβάλει στον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της στρατηγικής της Επιχείρησης για την αξιοποίηση νέων ευκαιριών επέκτασης, τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό, την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της Επιχείρησης, την στρατηγική της Επικοινωνίας, καθώς επίσης και τη διαχείριση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ».


====================================
Έχει ανταγωνιστικότητα ο "Δερβέναγας";
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Εάν το σημαντικότερο πρόβλημα με το οποίο είναι σήμερα αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία αφορά στην απουσία ανταγωνιστικότητάς της, όπως αρέσκεται συχνά-πυκνά να μας υπενθυμίζει ο φίλτατος κ. Γιούνγκερ, τότε όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στη Ρεβυθούσα πρέπει να αποτελούν μία από τις πλέον γλαφυρές απεικονίσεις του.

Όταν μια δράκα συνδικαλιστών και γραφειοκρατών καταφέρνει να γελοιοποιήσει το λεγόμενο "άνοιγμα" της αγοράς ενέργειας και να υπενθυμίσει στους πάντες, των ομίλων Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη συμπεριλαμβανομένων, ότι "εντώ είναι Ελλάντα" και πως η αγορά του φυσικού αερίου παραμένει ένα αμιγώς κρατικό μονοπώλιο, τότε ίσως είναι περιττό να κάνουμε λόγο για προσπάθειες αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Το χρονικό της υπόθεσης, όπως αυτό αποτυπώθηκε μέσω των αναλυτικών ρεπορτάζ της εξαίρετης συναδέλφου κ. Α. Καλαϊτζόγλου στο Euro2day.gr, καταδεικνύει τα σαφή εμπόδια που είναι διατεθειμένο το ίδιο το κράτος να θέσει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να... βάλει πόδι στα έως τώρα αμιγώς κρατικά "χωράφια".

Πρόκειται για μια εικόνα που ασφαλώς δεν είναι καινούργια.

Πρόκειται για μια φιλοσοφία που δεν περιορίζεται στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα, αλλά αφορά στην ίδια την κρατική μηχανή και στις κρατικών συμφερόντων επιχειρήσεις που λειτουργούν με γνώμονα όχι το δημόσιο αλλά το δικό τους συμφέρον.

Ακριβώς η ίδια φιλοσοφία, του "δικό μου είναι και ό,τι θέλω το κάνω" χαρακτήρισε πρόσφατα τις αλλαγές διοικήσεων στη ΔΕΗ και ιδιαίτερα στην Εθνική Τράπεζα, όπου δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα, μέσω της σύγκλησης γενικών συνελεύσεων.

Ακριβώς η ίδια φιλοσοφία χαρακτήρισε τις προσπάθειες του τότε υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη να αποτρέψει διά νόμου την αύξηση της συμμετοχής της MIG στον ΟΤΕ, θέτοντας πλαφόν 20% στο ποσοστό των μετοχών που μπορούσε να κατέχει, και πρόκειται για ακριβώς την ίδια φιλοσοφία που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ να επιβάλει και στην περίπτωση του ΟΛΠ, για να αναδιπλωθεί στη συνέχεια όταν αντελήφθη το μάταιο και αναποτελεσματικό του όλου εγχειρήματος.

Η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας προϋποθέτει την απουσία "Δερβέναγα".

Προϋποθέτει τον περιορισμό του κράτους στον εποπτικό του ρόλο και την ύπαρξη ενός πλαισίου σταθερών και μη ευκαιριακά μεταβαλλόμενων κανόνων αλλά και την παροχή της δυνατότητας ισότιμης πρόσβασης στην αγορά.

Η απουσία αυτών των παραμέτρων οδηγεί και στην απουσία της ανταγωνιστικότητας...
============================================
«ποινικοποιώντας» την κριτική και στην ουσία την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση.

============================================


Αναστολή υποδοχής αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος μέχρι και 20 kW


Ως γνωστόν, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Δ6/Φ1/οικ.15450/18.07.2007 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1276/Β/24.07.2007 και την απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθ. 123/2007) προέβλεπε συνολική ισχύ 50 MW για τους σταθμούς ισχύος έως και 20 kW μέχρι το τέλος του 2010.
Με βάση τις αιτήσεις για σταθμούς της κατηγορίας αυτής που έχουν κατατεθεί στις Τοπικές Υπηρεσίες («Περιοχές») ΔΕΗ, όπως παρακολουθούνται μηχανογραφικά από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου, η συνολική αιτηθείσα ισχύς υπερέβη το ως άνω όριο των 50 MW.
Κατόπιν αυτού, αναστέλλεται προσωρινά από το πρωϊ της Δευτέρας 7ης Δεκεμβρίου 2009 η παραλαβή των αιτήσεων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος έως και 20 kW με απόδοση αριθμού ΦΒ (φωτοβολταϊκού σταθμού) και αντίστοιχη δέσμευση ισχύος. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στη Γραμματεία της αρμόδιας Περιοχής ΔΕΗ και να λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου από τη Γραμματεία, ώστε να τηρείται απόλυτη σειρά προτεραιότητας, χωρίς καταβολή του ποσού των 300 €, εφόσον οι σχετικοί φάκελοι σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση των ενδιαφερομένων είναι πλήρεις, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων νόμιμης κατοχής του χώρου εγκατάστασης του σταθμού και της Έγκρισης Εκτέλεσης Εργασιών Μικρής Κλίμακας από την αρμόδια Πολεοδομία.
Οι αιτήσεις θα εξετασθούν στο μέλλον, σε συνάρτηση με το περιθώριο ισχύος που θα αποδεσμευτεί από την ακύρωση παλαιών αιτήσεων που αδρανούν (διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη), καθώς και σε περίπτωση τυχόν τροποποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών σταθμών από το ΥΠΕΚΑ, ενόψει της επικείμενης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τους σταθμούς ΑΠΕ.
Επισημαίνεται ότι οι Περιοχές ΔΕΗ θα εξακολουθήσουν να παραλαμβάνουν κανονικά αιτήσεις:
α) για σταθμούς ισχύος άνω των 20 kW (και μέχρι και 100 kW)
β) για σταθμούς ισχύος μέχρι και 10 kW του «Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης σε κτιριακές εγκαταστάσεις (στέγες)»
γ) για σταθμούς αυτοπαραγωγών ισχύος μέχρι και 100 kW.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: