Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

10 και 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές πανελλαδικές για εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Επιλογή και ανάθεση καθηκόντων Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιλογή και ανάθεση καθηκόντων
Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α. Ε. κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010, αποφάσισε την πλήρωση των τριών θέσεων Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων με τους εξής:

1. Ο κύριος Απόστολος Μπαράτσης ορίζεται Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας.

2. Ο καθηγητής ΕΜΠ κύριος Νικόλαος Χατζηαργυρίου ορίζεται Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Διανομής και Μεταφοράς, του Διαχειριστή του Δικτύου των Νησιών και του Κέντρου Δοκιμών, Ερευνών και Προτύπων.
3. Η κυρία Ουρανία Αικατερινάρη ορίζεται Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης, Επιτελικών Υπηρεσιών και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κύριος Αρθούρος Ζερβός, αναφερόμενος στον ορισμό των νέων Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
- "Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στη ΔΕΗ τον κύριο Μπαράτση, τον καθηγητή κύριο Χατζηαργυρίου και την κυρία Αικατερινάρη, τους νέους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της Επιχείρησης, στους οποίους εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.
Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποδοτικά για την επίτευξη των μεγάλων και απαιτητικών στόχων της ΔΕΗ, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της χώρας μας. Έχουμε μπροστά μας το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ, όπου θα μπουν τα θεμέλια για τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους επενδύσεων και της λειτουργίας της Επιχείρησης.
Συνδυάζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό, θα πετύχουμε την υλοποίηση του οράματός μας: Να αναδείξουμε τη ΔΕΗ σε πρωταγωνίστρια του ενεργειακού τομέα, μέσα και έξω από την Ελλάδα."

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΠΑΡΑΤΣΗ

Ο κύριος Απόστολος Μπαράτσης γεννήθηκε το 1954, στον Αλμυρό Μαγνησίας. Είναι επαγγελματίας Manager, με σχεδόν τριακονταετή εμπειρία, εργαζόμενος αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, σε διευθυντικές θέσεις κυρίως, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Είναι τελειόφοιτος (1977) του πανεπιστημίου της Πάτρας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, από όπου απέκτησε τα εξής πτυχία: Master of Science (1978) in Computers and Mathematics, από το Clarkson University, New York, Master of Science (1980) in Industrial Engineering, από το University of Illinois και Master in Business Administration (1986), από το Northwestern University στο Σικάγο.
Έχει απασχοληθεί ως Αναλυτής Συστημάτων, στη MAYER, BROWN & PLATT (USA - 1980-1981), ως Senior Marketing Analyst, στη SCOTT & FETCHER (USA - 1982-1986), ως Διευθυντής, Μάρκετινγκ, στη CNA CORPORATION (USA - 1987-1988), ως Γενικός Διευθυντής, στη FACADORO ABEE (Ελλάς - 1988-1990), ως Διευθυντής Χρηματοδότησης, στην KOURI CAPITAL ΒΑΝΚ (Ελλάς - 1990-1991), ως Manager, Project Finance, στην KIDDER, PEABODY & CO (USA - 1991-1993), ως Γενικός Διευθυντής, στη FΟRUM MARITIME CO (Ελλάς - 1993-1997), ως Διευθύνων Σύμβουλος, στον ΟΜΙΛΟ "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" (Ελλάς - 1998-2001) και ως Συνιδρυτής και κύριος μέτοχος της SIBEL CΟ (Russia - 2002-2009). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών "Ανδρέας Παπανδρέου")

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ

Ο καθηγητής κύριος Νικόλαος Χατζηαργυρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων Master of Science (1979) και Doctor of Philosophy (1982) στο γνωστικό αντικείμενο του Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου από το UMIST Manchester, Αγγλίας.
Από το 1984 είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, όπου εξελέγη τακτικός Καθηγητής το 1995. Διδάσκει τα μαθήματα της Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Μόνιμη και Μεταβατική Κατάσταση) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Είναι Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας" του ΕΜΠ και πρόεδρος της Ειδικής Συγκλητικής Επιτροπής "Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΕΜΠ".
Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ και Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ.
Επίσης, ο κ. Χατζηαργυρίου είναι:
- Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Advisory Council) της Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μέλλοντος (SmartGrids).
- Μέλος του Συμβουλίου της EURELECTRIC.
- Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδας (HELAS)
- Μέλος της διεθνούς επιστημονικής οργάνωσης CIGRE (Conference Internationale des Grands Reseaux Electriques ? Haute Tension).
- Πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης C6 ''Συστήματα Διανομής και Διασπαρμένη Παραγωγή'', και συντονιστής ομάδων εργασίας για την "Διασύνδεση και Προστασία Διασπαρμένης Παραγωγής στα Δίκτυα Διανομής" και άλλες.
- Fellow Member του ΙΕΕΕ (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών), μέλος των Power Engineering and Computer Societies και μέλος διαφόρων επιτροπών και ομάδων εργασίας του ΙΕΕΕ.
- Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δυναμικής Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΙΕΕΕ Power System Dynamic Performance Committee).
- Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.
Επίσης, ο καθηγητής κ. Χατζηαργυρίου, έχει διατελέσει επί σειράν ετών πρόεδρος του Ελληνικού Τομέα Ηλ.Ισχύος του ΙΕΕΕ (Greek Power Chapter) και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος (ΙΕΕΕ Greece Section).
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Επίσης, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης για την εποπτεία των Δικτύων.
Ο κ. Χατζηαργυρίου έχει σημαντική διεθνή ερευνητική δραστηριότητα με συμμετοχή σε περισσότερα από 60 Ερευνητικά Προγράμματα, είναι συγγραφέας 2 βιβλίων και έχει περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ

H κυρία Ράνια Αικατερινάρη είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο City University Business School του Λονδίνου.
Τα τελευταία δέκα χρόνια της καριέρας της έχει εργασθεί σε υψηλόβαθμες θέσεις και έχει αποκτήσει σημαντική τραπεζική εμπειρία, τόσο σε μεγάλους διεθνείς τραπεζικούς οίκους, όπως στην BNP Paribas (Ελλάδα, 2006-σήμερα) και στην Deutsche Bank (Λονδίνο, 1999-2001), όσο και στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με την επαγγελματική της θητεία στην EFG Eurobank (Ελλάδα, 2001-2006).
Σε όλες αυτές τις θέσεις επικεντρώθηκε, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σχεδόν αποκλειστικά στον κλάδο της ενέργειας, ενώ παρείχε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής σε μεγάλες ενεργειακές εταιρείες. Όλα αυτά τα χρόνια είχε επίσης άμεση συνεργασία με τη ΔΕΗ για βασικά χρηματοοικονομικά και στρατηγικά θέματα και γνωρίζει άριστα την Εταιρεία.
Επίσης, έχει εργασθεί στην πετρελαϊκή εταιρεία Texaco - σήμερα Chevron (Λονδίνο, 1997-1999) στην ανάπτυξη επενδύσεων στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, ενώ στην αρχή της καριέρας της δούλεψε ως μελετητής ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Ελλάδα και στη Δανία.
Παράλληλα, έχει επιστημονική απασχόληση στη Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, έχοντας εκλεγεί στη θέση της Αναπληρώτριας Επιμελήτριας.
Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και διεθνή συνέδρια σχετικά με επενδύσεις και μηχανισμούς χρηματοδότησης επενδύσεων στην ενέργεια (σε πολλά από αυτά ήταν και ομιλήτρια) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλες, Μόσχα, Κωνσταντινούπολη, κ.α.


Αθήνα, 12.1.2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ=====================================
3 αναπληρωτές διευθυντές ΔΕΗ
Με τρεις αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους συμπληρώθηκε η διοίκηση της ΔΕΗ.
Ο ένας, ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Χατζηαργυρίου, είχε αντίστοιχη θέση και στην προηγούμενη διοίκηση, ενώ οι άλλοι δύο προέρχονται από την αγορά. Οι αρμοδιότητές τους είναι οι εξής: * Απόστολος Μπαράτσης, εποπτεία γενικών διευθύνσεων ορυχείων, παραγωγής και εμπορίας.

* Καθηγητής ΕΜΠ Νικόλαος Χατζηαργυρίου, εποπτεία γενικών διευθύνσεων διανομής και μεταφοράς, του διαχειριστή του δικτύου των νησιών και του Κέντρου Δοκιμών.

* Ουρανία Αικατερινάρη, εποπτεία γενικών διευθύνσεων οικονομικών υπηρεσιών, ανθρωπίνων πόρων και οργάνωσης, επιτελικών υπηρεσιών και Δυτ. Μακεδονίας.
=================================
ΔΕΗ: Νέοι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι

Ορίστηκαν χθες οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ με απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης.


Ορίστηκαν χθες οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ με απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Έτσι ο κ. Απόστολος Μπαράτσης θα έχει αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας. Έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος στην «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» την περίοδο 1998-2001. Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Ο καθηγητής ΕΜΠ Νίκος Χατζηαργυρίου παραμένει αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, με αρμοδιότητα στην εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Διανομής και Μεταφοράς, του Διαχειριστή του Δικτύου των Νησιών και του Κέντρου Δοκιμών, Ερευνών και Προτύπων.

Τέλος, η κ. Ουρανία Αικατερινάρη ορίζεται Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης, Επιτελικών Υπηρεσιών και Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Αικατερινάρη είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο City University Business School του Λονδίνου.
=====================================
ΔΕΗ - Σε 5,01% ανήλθε η συμμετοχή της Silchester International Investors
12/01/2010 14:03:00 Greek Money


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στις 8/1/2010 η συνολική συμμετοχή της Silchester International Investors Limited με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους πελάτες της, ανήλθε σε 11.633.589 μετοχές ή 5,01% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Silchester International Investors Limited έχει την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους πελάτες της: Silchester International Investors International Value Equity Trust, Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust, Silchester International Investors International Value Equity Group Trust, Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust και The Calleva Trust.

=====================================
ΤΡΙΠΟΛΗΣε συλλαλητήριο καλεί αύριο το ΠΑΜΕ
Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Σε συλλαλητήριο ενάντια στην ομοβροντία αντεργατικών μέτρων που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία σε συνεργασία με τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, καλεί η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ για αύριο Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. «Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, να μας καταγγείλουν περιπτώσεις μη καταβολής δεδουλευμένων, ανασφάλιστης δουλειάς, παραβίασης ωραρίου εργασίας, προσπάθειες τρομοκράτησης κ.ά. Από κοινού να οργανώσουμε την πάλη μας, την αντίσταση, την αντεπίθεση. Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να πάρουν πίσω τις απολύσεις, να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, να πάρουν μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των απολυμένων», σημειώνει η Γραμματεία σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν ένα ακόμη κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας, η εργολαβική εταιρεία καθαριότητας Γιαννακούρας Παναγιώτης ΕΠΕ, στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, χρωστά στους εργαζομένους δεδουλευμένα τουλάχιστον δύο μηνών, υπερωρίες, δώρα κι επιδόματα, εξαιρέσιμα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν κάνει εξόφληση κάθε μήνα, αλλά πληρώνει έναντι. «Συνένοχες», σημειώνει, «σ' αυτή την πορεία είναι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και στα σωματεία στη ΔΕΗ, που όχι μόνο στηρίζουν αυτή την πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά αρνούνται ακόμα και να γράψουν τους συμβασιούχους και τους εργαζομένους στους εργολάβους, στα σωματεία του χώρου».

========================================
Επικουρικό Μέρισμα
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ 31-12-1992

(Π.Δ. 245/75 αρθ. 4)

Οι ασφαλισμένοι καθώς και τα μέλη της οικογενείας τους που τύχουν οριστικής συνταξιοδότησης από τη ΔΕΗ λαμβάνουν επικουρικό μέρισμα ίσο με 25% της εκάστοτε καταβαλλόμενης σύνταξης.
Το ποσό του Επικουρικού Μερίσματος δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο ποσό της μηνιαίας σύνταξης.
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ 1-1-1993

(Ν. 2084/92 αρθ. 32 κ΄ 34)

Κατά τον υπολογισμό του επικουρικού μερίσματος λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του Ν. 1405/83 περί διαδοχικής ασφάλισης.
Κατά συνέπεια :
Για τους ασφαλισμένους που η επικουρική σύνταξη πρέπει να υπολογίζεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 10 του Ν. 1405/83 , η επικουρική σύνταξη θα ισούται με το 25% της πλασματικής κύριας σύνταξης που θα δικαιούται ο ασφαλισμένος με βάση το συνολικό χρόνο επικουρικής ασφάλισης.
Για τους ασφαλισμένους που η επικουρική σύνταξη πρέπει να υπολογίζεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν. 1405/83 , το επικουρικό μέρισμα θα ισούται με το άθροισμα των τμημάτων των ποσών των επικουρικών συντάξεων που θα προσδιορίζονται από τη ΔΕΗ και τους άλλους φορείς επικουρικής ασφάλισης που συμμετέχουν στην δαπάνη της συνταξιοδότησης. Το τμήμα της επικουρικής σύνταξης που προσδιορίζει η ΔΕΗ , θα ισούται με το 25% της πλασματικής κύριας σύνταξης που κατά την νομοθεσία διέπει τη ΔΕΗ , αντιστοιχεί στο σύνολο του χρόνου που πραγματοποιήθηκε διαδοχικά και θα είναι ανάλογο του χρόνου επικουρικής ασφάλισης που διανύθηκε και εξαγοράσθηκε στην ΔΕΗ δια του συνολικού χρόνου επικουρικής ασφάλισης.

===============================================
* Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία της προκήρυξης 1 και 2/2007 σύμφωνα με δήλωση του νέου Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ, ενώ προγραμματίζονται και νέες προσλήψεις για το 2010 αλλά και για την επόμενη τριετία μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Επιχείρησης.

* Στην φάση της τελικής διαμόρφωσης βρίσκεται το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, γι αυτό οι Συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί στην Επιχείρηση μετά το 1979 και έχουν χρόνο ασφάλισης εκτός ΔΕΗ πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ' όψη τους.

* 15-16-17 Ιανουαρίου το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ 10 και 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές πανελλαδικές για εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

http://www.epsp-kritis.gr/index.php
==============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: