Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

το 33o εκλογοαπολογιστικό συνέδριο

ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ: Στις 15 Ιανουαρίου το 33o εκλογοαπολογιστικό συνέδριοΤο απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εργασίες του 33ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (Athens Imperial /Πλ. Καραϊσκάκη).
Στο συνέδριο συμμετέχουν 300 σύνεδροι ενώ έχουν προσκληθεί και θα παραστούν υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διοίκηση της ΔΕΗ καθώς και αντιπροσωπείες συνδικάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


=========================================
Στις 15, 16 και 17ιανουορίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 33ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, η κορυφαία διαδικασία του συνδικάτου. Για τρεις μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα όσα μας αφορούν και είναι πολλά: τις εξελίξεις στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας, την πορεία της ΔΕΗ αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν όλους εμάς του χιλιάδες εργαζόμενους στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Ακόμα θα μας απασχολήσουν γενικότερα θέματα που αφορούν συνδικαλιστικό κίνημα και τους Έλληνες εργαζόμενους γενικότερα.
Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν 300 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα που αναδείχθηκαν από εκλογικές διαδικασίες στους 23 συλλόγους -μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!!!! ενώ έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν το συνέδριο υπουργοί της κυβέρνησης εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, η νέα διοίκηση της ΔΕΗ. στελέχη της αυτοδιοίκησης, αντιπρόσωποι της ΓΣΕΕ και άλλων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και συνδικαλιστών από το εξωτερικό.
Την τελευταία μέρα θα εκλεγεί και η νέα Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθώς και τα υπόλοιπα όργανα που προβλέπει το καταστατικό.


-------------------------------------------------------------
Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο
Είναι το κυρίαρχο όργανο της Συνομοσπονδίας, το οποίο αποφασίζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη Συνομοσπονδία και για οποιοδήποτε θέμα δεν προβλέπεται από το Καταστατικό της. Το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο συγκαλείται κάθε τρία χρόνια που λήγει και η θητεία της Διοίκησης.

Πάντα ένα εκλογοαπολογιστικό συνέδριο δημιουργεί εντάσεις αλλά και εσωτερικές διεργασίες στις παρατάξεις. Βλέπετε τα «κουκιά» είναι το ζητούμενο, όχι μόνο για την τελική δύναμη των παρατάξεων, αλλά και για τον συσχετισμό των «τάσεων» που υπάρχουν μέσα σ’ αυτές.
Τα συνέδρια δίνουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή τα συνδικαλιστικά στελέχη της περιφέρειας με αυτά της Αθήνας και εκτός από την ανταλλαγή απόψεων να ανανεώνουν φιλίες ή να δημιουργούνται νέες.
Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο που θα πάρει μέρος σ' αυτό το συνέδριο να αναλογιστεί τις ευθύνες του.
Να μη συνεχίστει το ξεστράτισμα του συνδικαλιστικού κινήματος και να μη το κάνουν ακόμη πιο αφερέγγυο και αμφισβητήσιμο από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του.
Μπορούμε και πρέπει να περιφρουρήσουμε το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος.

--------------------------------------------------

10 και 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές πανελλαδικές για εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.
υπαρχει και αυτο....
.........με την ανακοίνωση 1 η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Κ.ΕΦ.ΕΠ) προκηρύσσει την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη δύο εκπροσώπων των εργαζομένων , στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Π.Δ 333/2000 η ΔΕΗ αναθέτει στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να διεξάγει αυτές τις εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, στις προηγούμενες εκλογές στις 6-7 Φεβρουαρίου 2007 , στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν καταμέτρησαν τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων, αλλά τα απέστειλαν στην Κ.ΕΦ.ΕΠ για να τους καταμετρήσει.
Στα εκδοθέντα αποτελέσματα δεν αναγράφονταν οι σταυροί προτίμησης των επιτυχόντων.
Ο τρόπος αυτός καταμέτρησης των σταυρών , κατά την γνώμη μας, αποκλίνει από τις γνωστές κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες ( ο δικαστικός υπογράφει , αριθμεί τα ψηφοδέλτια και αναγράφει σε αυτά των αριθμό των σταυρών που φέρουν , συντάσσει πρακτικό κατά εκλογικό τμήμα με τους ψηφίσαντες και με των αριθμό των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι κλπ),
Στην παραπάνω ανακοίνωση δεν αναφέρεται με λεπτομέρεια ο τρόπος καταμέτρησης των σταυρών των υποψηφίων.
Επειδή η ΔΕΗ αναθέτει την διαδικασία στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ νομίζω ότι έχει και την ευθύνη για την δημοκρατική διενέργεια των εκλογών αυτών και κατά συνέπεια και το νομικό έλεγχο των προβλεπόμενων από την Κ.ΕΦ.ΕΠ διαδικασιών.
Επίσης η επιβαλλομένη αυτοπρόσωπη κατάθεση των υποψηφιοτήτων στην Αθήνα, ακόμα και των τυχόν ανεξάρτητων υποψηφίων που εργάζονται στην επαρχία ( θα μπορούσε να κατατίθεται στις γραμματείες των υπηρεσιακών κλιμακίων) δυσκολεύει την συμμετοχή των εργαζομένων.

μια και η ευθύνη πραγματοποίησης των εκλογών ανήκει στη ΓΕΝΟΠ και στις εφορευτικές επιτροπές που θα τις διεξαγάγουν!!!!

============================================
Λύσεις για έργα της ΔΕΗ στο Λασίθι από τη λειτουργία του Αθερινόλακου

Συνάντηση εργασίας για τα θέματα που αφορούν τον σταθμό της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο είχαν στην Αθήνα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης.
Κατά τη συνάντηση συζήτησαν με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ ΑΕ κ. Γιάννη Κοπανάκη, θέματα που άπτονται της λειτουργίας του σταθμού και των ανταποδοτικών οφελών που αφορούν το νομό από τη λειτουργία του εργοστασίου στον Αθερινόλακο.
Η ατζέντα περιστράφηκε γύρω από τα θέματα που έχουν τεθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ, σε σχετικό υπόμνημα που είχε αποστείλει ο Νομάρχης. Τόσο ο Υφυπουργός, όσο και ο Νομάρχης ζήτησαν να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες δράσεις που έχουν προταθεί.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι θα γίνει η δενδροφύτευση της περιοχής αφού έχει ήδη δημοπρατηθεί η εργολαβία προϋπολογισμού 900.000 ευρώ και αναμένεται εντός του Ιανουαρίου να ανοιχθούν οι τεχνικές προσφορές.
Επίσης συμφωνήθηκε η ΔΕΗ να αναλάβει δωρεάν μέσω της τεχνικής υπηρεσίας της, η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία σε μεγάλα έργα, την εκπόνηση των οριστικών μελετών για τα έργα των μικρών φραγμάτων του νομού όπως είναι του Αγίου Ιωάννη, των Τσικαλαριών και των Χοχλακιών.
Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ δεσμεύτηκε για την μελέτη και κατασκευή του έργου βελτίωσης του δρόμου από Πιλαλλήματα προς το Γούδουρα και τον Αθερινόλακο.
Ακόμα ο κ. Κοπανάκης συμφώνησε με την εγκατάσταση σταθμών μέτρησης ρύπων στο Γούδουρα και το Μακρύ Γιαλό. Για το θέμα της μεταφοράς των δικτύων υψηλής τάσης από τους οικισμούς Αμμουδάρας – Ίστρου Καλού Χωριού και Κεντριού Ιεράπετρας, ισχύει η ανακοίνωση που έχει γίνει ότι θα εξεταστεί το θέμα.
Η ΔΕΗ επίσης θα μελετήσει τη δυνατότητα που υπάρχει για κατασκευή αντλησιοταμιευτήρων, για την οποία έχει εκπονήσει προκαταρκτική έρευνα η Νομαρχία, ενώ ο κ. Κοπανάκης είπε ακόμα ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα της περιοχής να παράγει φυτά για βιοκαύσιμα (π.χ. αγριαγκινάρες) τα οποία θα αγοράζει και θα χρησιμοποιεί η ΔΕΗ.
«Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση, κατά την οποία με τον κ. Καρχιμάκη θέσαμε όλα τα βασικά θέματα ανταποδοτικότητας που έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Η επιχείρηση δείχνει να αντιλαμβάνεται τη σημασία τους και να ανταποκρίνεται θετικά δίνοντας τις λύσεις που θέλουμε. Είναι θετικό ότι ο κ. Κοπανάκης, που κατάγεται από το Λασίθι, κατανοεί την αναγκαιότητα των έργων και πιστεύουμε ότι η ΔΕΗ οφείλει και πρέπει να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Νομάρχης Λασιθίου.
Τέλος, συμφωνήθηκε μετά την πρώτη αυτή συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή να προετοιμαστεί μία συνάντηση στην Κρήτη με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης όπου θα παρουσιαστούν και θα εξειδικευθούν οι παρεμβάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν.

Από το Γραφείο Τύπου
============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: