Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Πώς (δεν) θα πουληθούν ΑΤΕ, ΔΕΗ, ΤΤ, ΟΠΑΠ, "νερά" και λιμάνια

Νέα βάρη στους ασφαλισμένους το 2010

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας και δυσμενέστερη εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης φέρνει η εφαρμογή νόμων που δεν έχει ολοκληρωθεί

Με νέα βάρη για τους ασφαλισμένους ξεκινά το 2010, καθώς οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι και ο τελευταίος νόμος 3655/2008 (Πετραλιά) αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνουν τις συντάξεις, ενώ πιο δυσμενείς γίνονται και οι όροι εξασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε πέντε ομάδες εργαζομένων διαφόρων Ταμείων κατά 6 μήνες για όσους εργαζόμενους των συγκεκριμένων ομάδων συμπληρώνονται μέσα στο 2010 οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Πρόκειται για τα γνωστά εξάμηνα που τα τελευταία 17 χρόνια προστίθενται ως εφαρμογή σχετικής διάταξης του νόμου 2084 του 1992 (νόμος Σιούφα). Αντίστοιχα αυξάνονται κατά έξι μήνες και τα έτη ασφάλισης που πρέπει να έχουν εργαζόμενοι σε ορισμένα ταμεία (π.χ. μητέρες ανηλίκων σε ΟΑΠ - ΔΕΗ, ΤΣΠ - ΑΤΕ, ΤΣΠ - ΕΤΕ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ.), ενώ στον ΟΓΑ τα έτη ασφάλισης αυξάνονται κατά ένα έτος, από 11 σε 12, σύμφωνα με το σχετικό νόμο του ΠΑΣΟΚ το 1997.

Μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης κατά 3% στον υπολογισμό της σύνταξης σε όσους εργαζόμενους από Δημόσιο, τράπεζες και πρώην ΔΕΚΟ συνταξιοδοτηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στο νόμο 3029/2002 (νόμος Ρέππα) και αφορά τα χρόνια ασφάλισης μετά το 2007, που μπήκε σε ισχύ. Ετσι, τα τρία τελευταία χρόνια το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι 77% και όχι 80% για τα χρόνια πριν το 2007. Στην ολοκλήρωσή της, η διάταξη θα μειώσει το ποσοστό αναπλήρωσης στο 70%, για όσα χρόνια έχουν γίνει μετά το 2007. Ομως, θα επέλθει και επιπλέον μείωση στις συντάξεις, αφού αντί για τον τελευταίο μισθό, τα τρία τελευταία χρόνια ασφάλισης θα υπολογιστούν με βάση το μέσο μισθό της τελευταίας διετίας.

Μικρότερη βασική σύνταξη κατά 4% θα πάρουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ - σε σχέση με το 2009 - που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο επόμενο έτος. Η μείωση είναι αποτέλεσμα σχετικού νόμου του ΠΑΣΟΚ (2458/1997) και άρχισε να εφαρμόζεται από το 2003. Ετσι σωρρευτικά, η μείωση στη βασική σύνταξη των αγροτών ήταν φέτος 28% και του χρόνου θα είναι 32%, πάντα σε σχέση με τη βασική σύνταξη που θα ίσχυε αν δεν υπήρχε αυτό το χαράτσι. Με τον τρόπο αυτό, αν και από το 1997 οι αγρότες υποχρεώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ να καταβάλλουν και αυτοί εισφορές και να συμπληρώνουν έτσι τις απώλειες στη βασική σύνταξη, τελικά οι συντάξεις των αγροτών κρατούνται σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Και το νέο έτος, όπως έγινε το 2009, σε εφαρμογή του νόμου Πετραλιά (3655/2008), οι εργαζόμενοι που κάνουν χρήση του δικαιώματος για πρόωρη συνταξιοδότηση θα τιμωρούνται με 6% μείωση της σύνταξής τους για κάθε ένα έτος που θα φεύγουν νωρίτερα από την εργασία τους. Αν η αποχώρηση γίνει πέντε χρόνια πριν το ανώτερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, η μείωση (τιμωρία) θα ανέλθει στο 30% των συνολικών συντάξιμων αποδοχών.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, σε εφαρμογή σχετικής διάταξης του ίδιου νόμου, θα χρειαστούν το 2010 περισσότερες ημέρες ασφάλισης για να έχουν παροχές υγειονομικής περίθαλψης. Συγκεκριμένα, θα απαιτηθούν άλλα δέκα ένσημα σε σχέση με φέτος και έτσι ο συνολικός αριθμός ενσήμων που θα χρειάζεται ο εργαζόμενος το νέο έτος για κάλυψη υγειονομική θα είναι 70, από 50 που ήταν το 2008. Αντίστοιχα, για τις παροχές σε χρήμα θα απαιτούνται 120 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, το 2010, ενώ για τους οικοδόμους θα απαιτούνται 100 ένσημα από 90 που ήταν το 2009.

========================================
Θεσσαλονίκη - Μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών
Μικρής έκτασης διακοπές παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση περιοχών εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιο Μιζαμίδη, τα προβλήματα οφείλονται στην υπερφόρτωση του δικτύου. Συνεργεία της επιχείρησης σπεύδουν στα σημεία για να εντοπίσουν και να επιδιορθώσουν τις βλάβες


======================================
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για 2 ώρες το κέντρο των Τρικάλων
Η διακοπή σημειώθηκε χθες παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 8 το πρωί μετά από βλάβη σε υπόγειο καλώδιο επί της οδού Κονδύλη
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Προ δυσαρεστών εκπλήξεων βρέθηκαν χθες καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης των Τρικάλων, Τράπεζες αλλά και πολίτες από την ξαφνική διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Η διακοπή του ηλεκτρικού σημειώθηκε στις 8 το πρωί μετά από βλάβη που προέκυψε σε καλώδιο επί της οδού Κονδύλη που τροφοδοτείται από το υποσταθμό που βρίσκεται στην περιοχή της Μπάρας.
Αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα στις οδούς Κονδύλη, 28ης Οκτωβρίου και εκατέρωθεν, Ασκληπιού, Βύρωνος, Γαριβάλδη και ευρύτερα.
Άμεσα στο σημείο κατέφτασαν τεχνικοί του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ προκειμένου να ελέγξουν και να αποκαταστήσουν την βλάβη.
Οι δυσκολίες όμως που συνάντησαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ ήταν αρκετές καθώς η ακτίνα του καλωδίου ήταν αρκετά μεγάλη, μήκους 100 μέτρων, το βάθος πλησίαζε το 1 μέτρο ενώ η τάση του καλωδίου άγγιζε τις 20000 v.
Αυτό είχε ως συνέπεια τα καταστήματα να λειτουργούν παραμονές της Πρωτοχρονιάς χωρίς ρεύμα ενώ οι Τράπεζες να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές αφού δεν μπορούσαν να εκτελέσουν συναλλαγές.
Μετά από επίπονες προσπάθειες ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ζημιάς περίπου στις 9 το πρωί ενώ γύρω στις 10 το πρωί είχε αποκατασταθεί πλήρως, παρέχοντας ρεύμα στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.
Εντούτοις η ανησυχία των τεχνικών ήταν έντονη για μια νέα διακοπή για την αποφυγή νέων προβλημάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμενόταν χθες ειδικό μηχάνημα για να ελέγξει το σημείο που παρατηρήθηκε το πρόβλημα έτσι ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος και να εκτελεστούν οι αναγκαίες εργασίας για την αποφυγή νέων βλαβών.
Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΔΕΗ κ. Πίσπας εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι εκτελέστηκαν και θα εκτελεστούν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να μην διαπιστωθούν νέα προβλήματα.
=====================================

ΑΛΙΒΕΡΙ: Οργή και αγανάκτηση για τις συχνές διακοπές ρεύματος
γράφει Η Κ. Μ.

30/12/2009

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τις συχνές διακοπές ρεύματος στο Αλιβέρι σε σπίτια πάνω από τον Ξηριά εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ. Κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον αποφασισμένοι να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, αφού αν και είναι συνδεδεμένοι με τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και είναι τακτικοί στην πληρωμή των λογαριασμών τους η ΔΕΗ «σηκώνει τα χέρια ψηλά» στο πρόβλημά τους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για μία πολυμελή οικογένεια, που διαμένει στο Αλιβέρι. Οι διακοπές ρεύματος στο σπίτι τους είναι συχνές, ενώ η ΔΕΗ στις συνεχείς οχλήσεις της για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος φέρεται να αντιτείνει ότι «είναι θέμα της Πολιτείας».

Η ΔΕΗ, όπως αναφέρθηκε, «σηκώνει τα χέρια ψιλά», αψηφώντας τα προβλήματα που προκαλούνται. Με το πρόσχημα ότι φοβάται για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων της, όπως σημειώθηκε, δεν βγάζει συνεργεία το βράδυ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, αφήνοντας συχνά πυκνά στο σκοτάδι ολόκληρη περιοχή.

Οι διακοπές ρεύματος που προκαλούνται από κλοπές, γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως βραδινές ώρες και ημέρες εορτών, ενώ διαρκούν για πολλές ώρες.

Μία τέτοια διακοπή ρεύματος έγινε και προχθές από τις 7 το απόγευμα μέχρι και χθες στις 9 το πρωί και ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει αφού η ΔΕΗ αψηφά το πρόβλημά της.

Η μητέρα της οικογένειας τόνισε ότι το 2006 η διακοπή ρεύματος διήρκεσε καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και η οικογένεια μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής που είχαν το ίδιο πρόβλημα χρειάστηκε να καταφύγουν σε κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι, ώστε η ΔΕΗ να ευαισθητοποιηθεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ωστόσο οι διακοπές ρεύματος συνεχίστηκαν. Η οικογένεια την περασμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων είχε διακοπή στην ηλεκτροδότηση 4 με 4.30 ώρες.

==========================================

Πώς (δεν) θα πουληθούν ΑΤΕ, ΔΕΗ, ΤΤ, ΟΠΑΠ, "νερά" και λιμάνια
Νέο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων, χωρίς μείωση των ποσοστών κρατικής συμμετοχής



Νέο μοντέλο μερικής ιδιωτικοποίησης υιοθετεί η κυβέρνηση, προσπαθώντας να συγκεντρώσει χρήμα για τη μείωση των ελλειμμάτων, χωρίς να προκαλέσει έντονες πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις και χωρίς να αποκλίνει πολύ από τις προεκλογικές επαγγελίες της. Αντί να πουλήσει απ' ευθείας πακέτα μετοχών της ΑΤΕ, του ΤΤ, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, των εταιριών ύδρευσης-αποχέτευσης κλπ, προτιμά να τα εισφέρει σε μία κρατική εταιρία χόλντινγκ, της οποίας θα διαθέσει εν συνεχεία μεγάλο μερίδιο σε διεθνείς επενδυτές και στο ΧΑ. Ετσι το Δημόσιο θα διατηρήσει το τωρινό ποσοστό συμμετοχής του σε κάθε μία από αυτές τις εταιρίες και παράλληλα θα έχει επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης κεφαλαίων που θα μειώσουν το έλλειμμα και το χρέος.
Ανάλογη λύση επιλέγεται για την άντληση πόρων από την "αξιοποίηση" της κρατικής ακίνητης περιουσίας: Αντί να πουληθούν οικόπεδα, κτίρια και εδαφικές εκτάσεις πρόσφορες για τουριστική εκμετάλλευση, θα εισφερθούν σε εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας,η οποία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο και θα διαθέσει επιπλέον μετοχες σε διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια με placement.
Η επιλογή είχε γίνει προεκλογικά και τίθεται τώρα επί τάπητος πρός υλοποίηση, υπό την πίεση της ανάγκης να καταρτισθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μείωσης του ελλέιμματος με κινήσεις άμεσης απόδοσης και προϋπολογιζόμενου αποτελέσματος.
Η προσπάθεια θα ξεκινήσει τους αμέσως προσεχείς μήνες με τη δημιουργία εταιρίας χόλντινγκ, στην οποία το Δημόσιο θα εισφέρει μετοχές εισηγμένων εταιριών -περιλαμβανομένων των τραπεζών ΑΤΕ, ΤΤ, Αττικής και Εθνικής, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), των λιμανιων (ΟΛΠ, ΟΛΘ) κλπ.
Η αρχική σκέψη ήταν να εισφερθούν αυτή την εταιρία όλες οι μετοχές εισηγμένων εταιριών που κατέχει το Δημόσιο. Το τελευταίο 16ήμερο, όταν άρχισε η συζήτηση επί του θέματος, προτάθηκε σπό στλέχη του κυερνητικού οικονομικού επιτελείου μία "ενδι'αμεση' λύση, που εκτιμάται ότι προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οικονομικά οφέλη: Να εισφερθούν στην χόλντινγκ μεγάλα ποσοστά μετοχών των εταιριών κρατικού ενδιαέροντος, αλλά το Δημόσιο να κρατήσει κάποια πακέτα ως απευθείας συμμετοχή, τα οποία θα πουλήσει μελλοντικά, όταν παραστεί ανάγκη και εφ'όσον υπάρχει πρόσφορο κλίμα στις αγορές, ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά ικανοποιητικό τίμημα.
Η πρόταση αφορά κυρίως τη διακράτηση απ'ευθείας συμμετοχής σε εταιρίες όπου το κράτος έχει τώρα μεγάλα ποσοστά (ΑΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ), ή δεν θεωρούνται στρατηγικής σημασίας ούτε ανήκουν στον τομέα κοινώς ωφέλειας (ΟΠΑΠ)

Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν περί τα τέλη Ιανουαρίου, μετά την κατάθεση του προγράμματος Σταθερότητας στην ΕΕ και πριν από την κρίσιμη σύνοδο του Ecofin, όπου θα συζητηθεί το θέμα της "αυστηρότερης" επιτήρησης.
Επισημαίνεται ότι το Δηµόσιο έχει - και μπορεί να εισφέρει στην εταιρία συμμετοχών του - 77,3% της ΑΤΕ, 34% του ΤΤ, 18% της Τράπεζας Αττικής (µέσω του Ταµείου Παρακαταθηκών και Δανείων), 3,6% της Εθνικής, περίπου 2% της Τρ. Πειραιώς, 51,1% της ΔΕΗ, 34% του ΟΠΑΠ και 16% του ΟΤΕ,
==================================
Προς: Διευθυντή ( ΓΔ/ΑΝΠΟ) κ. Δαμάσκο Γεώργιο.

Όταν το Συνδικαλιστικό κίνημα έχει συνέπεια και επιμονή, βάζει στόχους και διεκδικεί, ουσιαστικά βάζει τις βάσεις για την οριστική επίλυση όλων των προβλημάτων.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, η καταγεγραμμένη προσπάθεια του Σωματείου Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε - ΔΕΗ << H ΕΝΩΣΗ >>, που αξίωσε την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Ελληνικής δικαιοσύνης, σχετικά με το θέμα της ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Με την υλοποίηση όμως της απόφασης του Δ.Σ. 17/03.02.09 δημιουργούνται ανισότητες αφού απορρίπτονται αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων με αποτέλεσμα μισθωτοί που εργάζονται στον ίδιο χώρο να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από την Επιχείρηση.
Συγκεκριμένα υπάρχουν μισθωτοί οι οποίοι κέρδισαν σε Πρωτοδικείο και Εφετείο έχασαν όμως στον Άρειο Πάγο και οι οποίοι απορρίπτονται, ενώ παράλληλα μισθωτοί οι οποίοι έχασαν Πρωτοδικείο και Εφετείο και δεν τελεσιδίκησε στον Άρειο Πάγο και το δικαιούνται.
Απορρίπτονται μισθωτοί που το αγωγικό τους αίτημα είναι η μετάταξή τους από προσλήψεως τους στην κατηγορία ανάλογα με τον τίτλο σπουδών τους, που στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα με την ετεροαπασχόληση και το μόνο που διαφέρει είναι η διατύπωση.
Απορρίπτονται μισθωτοί που η δικαστική απόφαση (αμετάκλητα αρνητική) εκδόθηκε τον πέμπτο του 2009.
Απορρίπτονται μισθωτοί οι οποίοι κατείχαν κατά την πρόσληψή τους τα τυπικά προσόντα και επειδή δεν το είχαν δηλώσει στην αίτηση πρόσληψης απορρίπτονται παρόλο που τα καθήκοντά τους ήταν ανάλογα με τα προσόντα τους.
Απορρίπτονται μισθωτοί που ενώ έχουν τα προσόντα δεν έχουν μεταταγεί στην ανάλογη ειδικότητα ( Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση Κακάβελου ).
Τέλος απορρίπτονται μισθωτοί που μαζί με την μετάταξή τους πήραν και μετάθεση ( όχι με υπαιτιότητά τους) και άλλαξαν αντικείμενο απασχόληση πλην όμως η απασχόλησή τους ήταν της ίδιας στάθμης.
Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε - ΔΕΗ << H ΕΝΩΣΗ>> θεωρεί ότι όλες οι παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην πιο πάνω απόφαση του Δ.Σ. γιατί ενώ η πρόθεση του ήταν να επιλύσει ανισότητες με τους αποκλεισμούς- απορρίψεις των παραπάνω μισθωτών δημιούργησε περισσότερες.
Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση της παραπάνω απόφασης είναι απαράδεκτη, δεν γνωρίζουμε αν είναι θέμα ικανότητας των στελεχών, αλλά ενδεικτικά σας αναφέρουμε άλλες αποφάσεις Δ.Σ. με τον χρόνο που χρειάστηκε για να υλοποιηθούν :
• Πρακτική άσκηση αφορούσε 4.200 μισθωτούς και υλοποιήθηκε με ιεραρχία τους κ.κ. Μανωλόπουλο, Μαστροκάλου, Λεκκό και Κουνάδη μέσα σε ένα χρόνο.
• Δεύτερο κλιμάκιο ανακλιμάκωσης αφορούσε 1200 άτομα κατηγορίας Τ3 και υλοποιήθηκε σε έξη μήνες με ιεραρχία τους κ.κ. Αντωνόπουλο , Μαστροκάλου, Λεκκό και Κουνάδη.
• Τερματικό κλιμάκιο αφορούσε 150 άτομα κατηγορίας Τ3
και υλοποιήθηκε σε μια εβδομάδα με ιεραρχία τους
κ . κ. Αντωνόπουλο , Μαστροκάλου, Λεκκό και Κουνάδη.
Απόφαση Δ.Σ. 17/03-02-09 αφορά 140 άτομα με ιεραρχία τους
κ.κ. Τζανέτου, Δαμάσκο, Βέρρου και Μελέτη με άγνωστη ημερομηνία περάτωσης.
Πάγια θέση μας είναι η συνολική και δίκαιη διευθέτηση των χρόνιων εκκρεμοτήτων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Κατά συνέπεια, καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. 17/03.02.09 προκειμένου να αποκατασταθούν οι παραπάνω αδικίες του παρελθόντoς.

=====================================================

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς κομματικούς εθνικούς η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr