Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Οι προσληπτέοι, αφού κληθούν τηλεφωνικά από τους αρμόδιους υπαλλήλους




------------------------------------------------------
Η κατάσταση στη ΔΕΗ και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος

Από χθες πραγματοποιείται το 33ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε μια νέα φάση συνέχισης της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και σε μία κρίσιμη περίοδο για την προοπτική της επιχείρησης.

Το συνδ. κίνημα και οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και έχει προσλάβει έναν πρωτοφανή σε οξύτητα χαρακτήρα με την επίκληση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, που χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για να συρρικνωθούν δραματικά το εισόδημα, η εργασία, το κοινωνικό κράτος και να υποθηκευτεί το μέλλον της χώρας σε έναν φαύλο κύκλο στασιμότητας, αναπαραγωγής και διεύρυνσης των καπιταλιστικών κερδών.

Στο στόχαστρο βρίσκονται όλες οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και τα δημόσια αγαθά. Η κυβέρνηση, εξήγγειλε σε τραπεζικούς κύκλους του Λονδίνου δια του υπουργού Οικονομικών, ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων «μαμούθ» ύψους 2,5 δις. Στο γιγάντιο αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εκποιήσεις μετοχικών πακέτων του Ελληνικού Δημοσίου σε στρατηγικές επιχειρήσεις - μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ - και μάλιστα σε συνθήκες ύφεσης. Θα παραδοθεί ό,τι δημόσιο έχει απομείνει στη χώρα μας, κερδοφόρα, στρατηγικά «φιλέτα» της οικονομίας στο εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο με οδυνηρά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό αλλά και για τα δημόσια έσοδα, μπροστά στα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα.

Το συνδ. κίνημα οφείλει να παλέψει για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΔΕΗ στην υπηρεσία της ανάπτυξης της χώρας και του ελληνικού λαού

Η ΔΕΗ με το 49% πλέον να έχει παραχωρηθεί στους ιδιώτες, η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας με κέρδη πριν 5 χρόνια πάνω από 500 εκ. ευρώ παρουσίασε το 2008 ζημιές στα οικονομικά της αποτελέσματα στο όνομα του «ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού». Σε ένα καλοστημένο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού με την αλχημιστική Οριακή Τιμή του Συστήματος, τους αεριτζήδες εισαγωγείς Η.Ε. από το εξωτερικό και τους ντόπιους παραγωγούς, απομυζώντας την επιχείρηση με αποτέλεσμα την κλοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Οι αβάστακτες και παράλογες αυξήσεις των τιμολογίων τα τελευταία 2 χρόνια ουσιαστικά πήγαν στις τσέπες των κρατικοδίαιτων ιδιωτών.

Αποτελεί τραγωδία για τη χώρα η απελευθέρωση και η παράδοση, στην ουσία, του μεγαλύτερου μέρους της ενεργειακής αγοράς σε ιδιώτες όπου με τον πιο ακραίο τρόπο οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν σε βάρος της ΔΕΗ και του κοινωνικού συνόλου. Αποδείχτηκε ότι η απορρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο δεν οδήγησε στην μείωση των τιμών και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών με ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού, απεναντίας όπως στις περισσότερες χώρες οδήγησε σε αύξηση των τιμών, κατάρρευση των αγορών και αμφίβολη βελτίωση της ποιότητας.

Η ΔΕΗ πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της και παράλληλα να μπορέσει να αναπτυχθεί για να παίξει έναν σημαντικό ρόλο ώστε να καλύψει το ενεργειακό ισοζύγιο και την προοπτική της χώρας, με νέους όρους και με νέες επενδύσεις επιτρέποντας την να δημιουργήσει νέα ισχύ που εδώ και τόσο καιρό δεν την αφήνουν να προχωρήσει στις επενδύσεις που έχει προγραμματίσει για τον εκσυγχρονισμό των Μονάδων της πριμοδοτώντας τους ιδιώτες επενδυτές. Στο πεδίο των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η ΔΕΗ έχει παραμείνει στο περιθώριο και έχει εγκαταλειφθεί αυτή η δραστηριότητα στους ιδιώτες και μάλιστα με ετεροβαρείς όρους ανάπτυξης για το κοινωνικό σύνολο και για την ίδια τη ΔΕΗ.

Η ανάγκη κατάρτισης Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού στη χώρα μας επιβάλλει στη ΔΕΗ να είναι πρωτοπόρα και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ανάπτυξης ανεβάζοντας τον ρόλο τους πολύ πιο αποφασιστικά και δραστικά στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας, στο οποίο σημαντικό ρόλο για αρκετά χρόνια θα αποτελεί το εθνικό μας καύσιμο ο λιγνίτης και δευτερευόντως το Φ.Α.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, το συνδ. κίνημα στην ΔΕΗ πρέπει να αντισταθεί υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των εργαζομένων της επιχείρησης και του ελληνικού λαού.

Τα προηγούμενα χρόνια η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την στάση της δεν συνέβαλλε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην ανάδειξη και διεκδίκηση των προβλημάτων της επιχείρησης. Την τελευταία περίοδο αναπτύχθηκε μια πιο ουσιαστική δραστηριότητα της ΓΕΝΟΠ και του σ.κ στην επιχείρηση σε σχέση με προηγούμενα που όμως θα κριθεί από τον εάν αποκτήσει σταθερή βάση, διεκδικητικό και αγωνιστικό προσανατολισμό στις νέες συνθήκες, στο έδαφος των προβλημάτων της Επιχείρησης και των εργαζομένων.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να οικοδομηθεί ένα μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες που θα αλλάζουν τους συσχετισμούς στην ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ, θα προσανατολίσει σε πορεία αγωνιστικής διεκδίκησης. Είναι ώρα η Ομοσπονδία να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της με τους εργαζόμενους.

Να αλλάξουμε την κατάσταση στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με:

Το ξεκίνημα μίας πορείας ενίσχυσης της αυτονομίας της από τα κόμματα και την εργοδοσία, με βαθιά ανανέωση προσώπων, με ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων της, την τεκμηρίωση και στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης (συγκρότηση κλαδικού ΙΝΕ, συγκρότηση ΕΥΑΕ, κ.λπ.), πλήρους διαφάνειας στο εσωτερικό της (ΟΚΔΕ, κ.λπ.), σε άλλους φορείς (ΠΣΥΠ/ΔΕΗ), κ.ά.



Τη μετατροπή της σε ισχυρό εκφραστή των εργατικών συμφερόντων της ΔΕΗ, του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης της χώρας μας. Με στρατηγική και θέσεις για ΔΕΗ Ενιαία και Καθετοποιημένη, κυρίαρχη, ισχυρή με πρωταγωνιστικό ρόλο. Να διατυπώσουμε την Στρατηγική μας, ότι: το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν, είναι αγαθό απαραίτητο για την ανθρώπινη διαβίωση του πολίτη και πρέπει να παράγεται και να διανέμεται από το κράτος. Για τούτο και είμαστε ανυποχώρητοι στον στόχο: ΔΕΗ αποκλειστικά στο Δημόσιο, υπηρέτη της ανάπτυξης στη χώρα μας και του ελληνικού λαού.

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας συνδέοντας τον με όλους τους εργαζόμενους

με τα εξής αιτήματα:

Ριζική επανεξέταση και αναπροσανατολισμό της ενεργειακής πολιτικής (απελευθέρωση της αγοράς η.ε, ρόλος της ΔΕΗ, κ.λπ.) που ασκείται σήμερα στη χώρα μας.

Εφαρμογή Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού στον ηλεκτρενεργειακό τομέα.

Να αντιταχθούμε στη λαίλαπα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους για Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς στην υπηρεσία των αναγκών και των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Να παραμείνει η ΔΕΗ, Ενιαία, Καθετοποιημένη, Δημόσια Επιχείρηση με κοινωνικό χαρακτήρα επανακτώντας τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό της έλεγχο.

Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός - Αναδιοργάνωση της ΔΕΗ με σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία. Απεγκλωβισμός της επιχείρησης από τον κυβερνητικό εναγκαλισμό και τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Κατάργηση από την κυβέρνηση όλων ανεξαιρέτως, των νομικών και διοικητικών περιορισμών σε βάρος της ΔΕΗ.

ΟΧΙ σε αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας.

Προσλήψεις εργατοτεχνικού Προσωπικού. Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Οικονομική αναβάθμιση των εργαζομένων με ουσιαστικές αυξήσεις και άρση μισθολογικών αδικιών.

Εφαρμογή του Θεσμικού πλαισίου για την Υγιεινή και την Ασφάλεια της Εργασίας.

* Ο Σαράντος Αλεξανδρής είναι υπεύθυνος Τύπου του Δ.Σ. του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών ΔΕΗ Μεγ/λης
=====================================
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Υμνητής της απελευθέρωσης και της ταξικής συνεργασίας
Ξεκίνησε χτες το 33ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Η εξύμνηση της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας μαζί με το λιβάνισμα της ταξικής συνεργασίας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στο άνοιγμα, χτες, των εργασιών του 33ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που ξεκίνησε με τις ομιλίες εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κόμματων και τους χαιρετισμούς των προέδρων της ΓΕΝΟΠ και της ΓΣΕΕ. Οι εργασίες ολοκληρώνονται αύριο.

Σε ευθεία αντίθεση με το κλίμα αυτό ήταν η τοποθέτηση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή ο οποίος ξεκίνησε μιλώντας για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την ενέργεια. Οι πόλεμοι του σήμερα, συνέχισε, γίνονται για τους ενεργειακούς πόρους. Οι ανακατατάξεις στο χώρο της ενέργειας δεν γίνονται με ροδοπέταλα, αλλά συχνά είναι αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων και έχουν αντανάκλαση στη χώρα μας και στη ΔΕΗ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό οι εργάτες δεν πρέπει να το ξεχνούν. Η πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, η λεγόμενη απελευθέρωση της ενέργειας είναι η πρώτη και βασική αιτία του πιο ακριβού ρεύματος στα νοικοκυριά, της χειροτέρευσης των εργασιακών σχέσεων και της μείωσης των θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ. Την πολιτική αυτή στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι στο πλαίσιο της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» ούτε οι μεγαλοκαπιταλιστές θα έχουν λιγότερα κέρδη ούτε οι εργαζόμενοι περισσότερα οφέλη. Ανέδειξε τη σημασία του λιγνίτη ως στρατηγικό απόθεμα, μίλησε για τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης των δικτύων διανομής και της οικιακής χρήσης. Σημείωσε τις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που αποδέχονται την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Τέλος, είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επικαλούνται τα διάφορα ελλείμματα προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να υποταχθούν στις αντεργατικές πολιτικές που προωθούν σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, κατέληξε, πρέπει να συστρατευτούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να παλέψουν και να ανατρέψουν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Μιλώντας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, είπε ότι μπορεί να υπάρξει μια λαϊκή εξουσία που θα υπηρετεί τον εργαζόμενο.

Ζήτησαν «υγιή» ανταγωνισμό
Ο Ν. Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ζήτησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το εξής: «Μην μας χαριστείτε σε τίποτα. Κάντε μόνο ένα πράγμα. Επιβάλλετε ίσους όρους ανταγωνισμού». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος άσκησε τόσο... «σκληρή» κριτική σε κυβέρνηση και κεφάλαιο που απαίτησε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και τους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις.

Ο υφυπουργός Ενέργειας, Γ. Μανιάτης, χαρακτήρισε τη ΓΕΝΟΠ «στρατηγικό σύμμαχο» και εμφάνισε ως συμφέρον όλης της κοινωνίας την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, επανέλαβε τις κινδυνολογίες περί χρεοκοπίας της κοινωνικής ασφάλισης προκειμένου να δικαιολογήσει την αντιασφαλιστική λαίλαπα. Ο Μ. Γιαννάκης, εκπρόσωπος της ΝΔ και η εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. δεν εξέφρασαν καμιά διαφωνία στην πολιτική αυτή. Ο Π. Λαφαζάνης, εκπρόσωπος του ΣΥΝ, επιβεβαίωσε ότι οι θέσεις του κόμματός του είναι τόσο σταθερές όσο μια βάρκα σε φουρτούνα. Μίλησε για 100% Δημόσια ΔΕΗ (πέρυσι μιλούσαν για 66%...) αλλά, φυσικά, δεν έθιξε στο ελάχιστο την ελεύθερη δράση του κεφαλαίου στον κλάδο της ενέργειας.

==========================================
Το σχέδιο για τις συντάξεις
ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ ΕΝΑ ΡΙΖΙΚΑ διαφορετικά τοπίο στο ασφαλιστικό με μεγαλύτερη δόση ανταποδοτικότητας, ενιαίο ποσό κοινωνικής σύνταξης για όλους τους πολίτες και σύστημα τεσσάρων πυλώνων φιλοδοξεί να καθιερώσει η κυβέρνηση.
X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.RSS | Αναζήτηση | Βοήθεια | Επικοινωνία


Το σχέδιο για τις συντάξεις
ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ ΕΝΑ ΡΙΖΙΚΑ διαφορετικά τοπίο στο ασφαλιστικό με μεγαλύτερη δόση ανταποδοτικότητας, ενιαίο ποσό κοινωνικής σύνταξης για όλους τους πολίτες και σύστημα τεσσάρων πυλώνων φιλοδοξεί να καθιερώσει η κυβέρνηση.
Με την ολοκλήρωση του διαλόγου για το ασφαλιστικό στα τέλη Μαρτίου ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, αναμένεται να καταθέσει ένα φιλόδοξο νομοσχέδιο με το οποίο ανατρέπονται τα έως τώρα δεδομένα. Βασικοί άξονες:

*Η εισαγωγή της ατομικής ευθύνης για την τελική σύνταξη.

*Η ευθεία σύνδεση των συντάξεων με τις καταβληθείσες εισφορές (ανταποδοτικότητα).

*Η ισόποση επιδότηση του κράτους προς κάθε συνταξιούχο.

Στόχος είναι να διατηρηθούν οι δημόσιες δαπάνες στα σημερινά δεδομένα (ως ποσοστό του ΑΕΠ φτάνει φέτος στο 6,6%). Ετσι, οι παροχές οδεύουν προς μείωση την επόμενη δεκαετία, καθώς θα αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των δικαιούχων (αύξηση προσδόκιμου ζωής, γήρανση πληθυσμού, αύξηση ανεργίας κ.ά.).

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των κ.κ. Α. Λοβέρδου και Γ. Κουτρουμάνη, η νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος περιλαμβάνει:

*Ενιαία βασική σύνταξη πληρωμένη από το Δημόσιο σε όσους βγαίνουν στη σύνταξη με τα συμβατικά όρια. Η παροχή θα πληρώνεται απευθείας από το Γενικό Λογιστήριο ως συμμετοχή του κράτους στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Το ποσό αυτό σήμερα ανέρχεται στα 16 δισ. ευρώ (6,6% του ΑΕΠ). Αντιστοιχεί σε λίγο πάνω από 360 ευρώ το μήνα στο σύνολο των συνταξιούχων (2,7 εκατ. άτομα), αν βεβαίως αφαιρεθούν τα ποσά που πάνε για τις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων. Ωστόσο, εάν η παροχή δίνεται μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας (ακραία εκδοχή), το μηνιαίο ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 800 ευρώ. Προϋπόθεση, ο συνολικός πληθυσμός άνω των 65 ετών να περιοριστεί σε 1.207.000 άτομα (απογραφή του 2001).

Σήμερα οι 800.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ λαμβάνουν 350 ευρώ το μήνα (380 από τον Ιούλιο) ως μη ανταποδοτική παροχή. Οι αποδοχές αυτές αυξάνονται α) για τους συνταξιούχους μετά το 1995 με την επικουρική σύνταξη και β) από το 2000 με την κύρια σύνταξη του ΟΓΑ. Την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ παίρνουν 1.700 ευρώ το μήνα (επιχορήγηση 710 εκατ. ευρώ το 2008 για 29.800 συνταξιούχους), του ΟΤΕ 1.115 ευρώ, ενώ του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ) 160 ευρώ το μήνα (2,4 δισ. ευρώ για 982.000 συνταξιούχους).

*Η σύνταξη θα συμπληρώνεται με το ανταποδοτικό μέρος (δεύτερος πυλώνας), το οποίο θα αποτελείται αυστηρά από τα χρήματα που πλήρωσε ο ασφαλισμένος και η επιχείρηση στη διάρκεια του συνολικού εργασιακού βίου και όχι μόνο με βάση τις εισφορές την καλύτερη τελευταία 5ετία. (Σύστημα καθορισμένων εισφορών). Με το νέο τρόπο υπολογισμού αναμένεται να μειωθούν ορισμένες ασφαλιστικές παροχές.

Για τη βασική σύνταξη η οποία χορηγείται στο 65ο έτος της ηλικίας για 15 έτη εργασίας δεν αναμένεται να υπάρξει μείωση. Ακολούθως θα επιδρά το ΕΚΑΣ για την έξοδο των συνταξιούχων από το καθεστώς φτώχειας, το οποίο θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά δεν πρόκειται να αναπροσαρμοστεί στο μέλλον αφού η χορήγησή του ελέγχεται για στρεβλώσεις.

*Επικουρική σύνταξη. Στον τρίτο πυλώνα θα εισαχθούν περισσότερα στοιχεία κεφαλαιοποίησης και θα ενεργοποιηθούν ατομικοί λογαριασμοί του νόμου 3029/2002 (Ρέππα). Θα παραμείνει η εγγύηση του κράτους και γι' αυτή την παροχή, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η καταστατική πρόβλεψη πολλών ταμείων για συντάξεις στο 20%, 30% ή και 70% της κύριας σύναξης.

*Τέλος, θα υπάρχει η επαγγελματική σύνταξη η οποία θα αναπτύσσεται σε επίπεδο κλάδου ή σωματείου (επιχείρησης) και θα είναι συνδεδεμένη με την απασχόληση στη συγκεκριμένη εταιρεία (pension funds).

Συστήματα (Beveridge) κυριαρχούν στον αγγλοσαξονικό χώρο όπου τα επαγγελματικά ταμεία έρχονται και προσθέτουν στην κοινωνική σύνταξη των 95 λιρών την εβδομάδα (για ζευγάρι ηλικιωμένων) τις μηνιαίες αποδοχές που προκύπτουν από τις εισφορές και τις αποδόσεις αυτών.

http://agiosdim.blogspot.com/2008/03/1996-99.html
===================================
Ξεκινούν οι προσλήψεις στη ΔΕΗ από το διαγωνισμό του 2007 (16/01/2010)

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης για τους επιτυχόντες των κατηγοριών/ειδικοτήτων, που έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ από το διαγωνισμό των 2035 θέσεων. Οι προσληπτέοι, αφού κληθούν τηλεφωνικά από τους αρμόδιους υπαλλήλους, θα παρουσιασθούν σε καθορισμένο χρόνο στα γραφεία της Υπηρεσίας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψής τους. Η παραπάνω διαδικασία θα ακολουθείται κάθε φορά που θα δημοσιεύονται πίνακες επιτυχόντων σε ΦΕΚ. Προς διευκόλυνση των υποψηφίων αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ κατάσταση των απαιτούμενων δικαιολογητικών πρόσληψης και των εντύπων της ΔΕΗ που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους προσλαμβανομένους.
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: