Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΤΩΡΑ!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ.

ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΤΩΡΑ!!

Σε μία ακόμα συντονισμένη δραστηριότητα προέβη το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκειμένου να ανατραπεί η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου, καθώς οι επενδύσεις εδώ και χρόνια για τον συγκεκριμένο χώρο υφίστανται, δυστυχώς, μόνο σε επίπεδο εξαγγελιών. Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΣΩ.Π. Ορυχείου Νοτίου Πεδίου αποφάσισε και προχώρησε σε κινητοποιήσεις με 1 ώρα κράτημα των μηχανημάτων στην αρχή της κάθε βάρδιας, που ξεκίνησε από την έναρξη της νυχτερινής βάρδιας της 4ης Ιανουαρίου 2010, καθώς και 2ωρη στάση στα ημερήσια τμήματα από τις 8 έως τις 10 το πρωί της Τρίτης 5-1-2010.

Είναι τοις πάση γνωστό ότι η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί απαράδεκτα και απίστευτα προβλήματα που καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο βοηθητικός ντιζελοκίνητος εξοπλισμός του Ορυχείου είναι ανύπαρκτος, αφού δεν υπάρχουν καθολικοί προωθητές – ισοπεδωτές, φορτωτές και τα Batam, με αποτέλεσμα η κατάσταση στους δρόμους, τα δάπεδα και τα συμπλέγματα των ταινιών να είναι απελπιστική.

1) Τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Terano έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί.

2) Τα οχήματα της κινητής επιτήρησης και του πύργου είναι παμπάλαια.

3) Τα αυτοκίνητα των συνεργείων, καθώς και τα εργαλεία των τεχνιτών (όσα είναι σε υποφερτή κατάσταση) δεν επαρκούν για τις ανάγκες των τμημάτων.

4) Οι ετήσιες συντηρήσεις των μηχανημάτων δεν είναι ουσιαστικές, αφού ολοκληρώνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένο το ότι έχουν σχεδόν καταργηθεί οι ημερήσιες και οι εβδομαδιαίες, οι εκσκαφείς παρουσιάζουν συχνά βλάβες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η λειτουργικότητα και ο βαθμός απόδοσης των μηχανημάτων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έντονα ερωτηματικά γεννούνται για τις πάρα πολλές συγκολλήσεις των ταινιών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η απόλυτα επιτυχημένη κινητοποίηση του Σωματείου με μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζόμενων αποδεικνύει ότι υπάρχει η ανάγκη ΑΜΕΣΑ να ανατραπεί η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το ορυχείο, να προχωρήσουν οι επενδύσεις, να υλοποιηθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι εξαγγελίες.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή.


Γραφείο Τύπου

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

=========================================
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ4 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Συνάδελφοι
Όλοι μας καθημερινά βιώνουμε την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Ορυχείο. Οι επενδύσεις, εδώ και χρόνια, για το Ορυχείο είναι δυστυχώς μόνο σε επίπεδο εξαγγελιών.

Είναι γνωστό ότι η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί απίστευτα προβλήματα και καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των εγκαταστάσεων.

Ο βοηθητικός ντιζελοκίνητος εξοπλισμός του Ορυχείου είναι ανύπαρκτος, αφού δεν υπάρχουν καθολικοί προωθητές – ισοπεδωτές, φορτωτές και τα Batam, με αποτέλεσμα η κατάσταση στους δρόμους, τα δάπεδα και τα συμπλέγματα των ταινιών να είναι απελπιστική.

1) Τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Terano έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί.
2) Τα οχήματα της κινητής επιτήρησης και του πύργου είναι παμπάλαια.

3) Τα αυτοκίνητα των συνεργείων, καθώς και τα εργαλεία των τεχνιτών (όσα είναι σε υποφερτή κατάσταση) δεν επαρκούν για τις ανάγκες των τμημάτων.

4) Οι ετήσιες συντηρήσεις των μηχανημάτων δεν είναι ουσιαστικές, αφού ολοκληρώνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένο το ότι έχουν σχεδόν καταργηθεί οι ημερήσιες και οι εβδομαδιαίες, οι εκσκαφείς παρουσιάζουν συχνά βλάβες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η λειτουργικότητα και ο βαθμός απόδοσης των μηχανημάτων.

Τέλος, μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για τις πάρα πολλές συγκολλήσεις των ταινιών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους που δεν αναφέρουμε στην παρούσα ανακοίνωση, το ΔΣ του ΣΩ.Π. Ορυχείου Νοτίου Πεδίου αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με 1 ώρα κράτημα των μηχανημάτων στην αρχή της κάθε βάρδιας, αρχής γεννομένης από την νυχτερινή της 4ης Ιανουαρίου 2010 και 2ωρη στάση στα ημερήσια τμήματα από τις 8 έως τις 10 το πρωί της Τρίτης 5-1-2010.

Συνάδελφοι
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή.


Για το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩ.Π. ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Παπακωνσταντίνου Κυριάκος Τριανταφύλλου Μάρκος


==========================================
Κοζάνη - Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ορυχείο νοτίου πεδίου της ΔΕΗ
Συγγραφέας Γρηγοριάδης Φ.

Δίωρη στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 10.00 και ωριαία αποχή από τα μηχανήματα στην αρχή της νυχτερινής βάρδιας τις πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποίησαν με ευθύνη του τοπικού σωματειακού παραρτήματος του σωματείου «Σπάρτακος», εργαζόμενοι στο ορυχείο νοτίου πεδίου της ΔΕΗ, στην Κοζάνη. Με ανακοίνωσή του, το σωματείο «Σπάρτακος» ζητά την ανανέωση του εξοπλισμού και των οχημάτων, την πλήρωση των κενών θέσεων και την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου για το ορυχείο, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες, που επικρατούν, θέτουν «σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» και μειώνουν την αποδοτικότητα της μονάδας.
=======================================


========================================

Τρίτη. 5 Ιανουαρίου 2010. 19:32
Σε τρίωρη κατάληψη του ΑΗΣ Αλιβερίου προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 5 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, διεκδικώντας την άμεση έναρξη των εργασιών της κατασκευής της Μονάδας Φυσικού Αερίου. Την κινητοποίηση διοργάνωσε το σωματείο "Ένωση Προσωπικού ΔΕΗ ΑΗΣ Αλιβερίου" με τη συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, οι οποίοι σε σχετική ανακοίνωση τους τονίζουν ότι:
"Οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις στη λειτουργία της για πολλές φορές εξαγγελθείσης Μονάδας Φυσικού Αερίου προκαλούν μόνο αγανάκτηση, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για την άμεση κατασκευή της. Υποχρέωση μας να υπερασπιζόμαστε την επιχείρηση από την οποία ζούμε. Ναι στο μέλλον του τόπου. Όχι στον οικονομικό μαρασμό.
============================================
ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΕ»Απολύθηκαν εφτά εργαζόμενοι
Στην απόλυση εφτά εργαζομένων προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας «ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΕ», δίχως, στην ουσία, καμιά αιτιολόγηση. Η εταιρεία ήταν ένας από τους εργολάβους, που, μετά από συμφωνία με τη ΔΕΗ, συμμετείχε στη συντήρηση και επισκευή των εναέριων δικτύων της. Σύμφωνα με καταγγελίες, υπάρχουν εργαζόμενοι, που, αν και έχουν ειδικότητα βοηθού ηλεκτροτεχνίτη, η διοίκηση τους βάζει να εργάζονται ως εναερίτες τεχνίτες.
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: