Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ξεμπλοκάρουν οι 1.600 προσλήψεις στη ΔΕΗ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1/2007
Στη βάση της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, της υποχρέωσης της πολιτείας για τη δημιουργία συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης, της προστασίας της ανεκτίμητης τεχνογνωσίας των εργαζομένων, της ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ, συνεχίζεται η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους και δημοσίως ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν με τις προσπάθειές τους στην επίλυση του ζητήματος που προσωρινά είχε δημιουργηθεί.
============================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ρόλος και η δράση ενός συνδικαλιστικού κινήματος προσδιορίζονται μέσα από τις επιλογές του, τις προτάσεις του , τις διεκδικήσεις του, τις τακτικές του, οι οποίες πρέπει όμως να προσαρμόζονται στις προκλήσεις των καιρών.

Στην Μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζεται μια εικόνα εγκατάλειψης, μια εικόνα υστέρησης στο πιο σημαντικό της κεφάλαιο το ανθρώπινο δυναμικό της. Οι ελάχιστοι διορισμοί σε μόνιμο προσωπικό, η παράλληλη κάλυψη των αναγκών με συμβάσεις, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, δελτία παροχής έργου και ευκαιριακούς εργολάβους αλλά και οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων έφεραν

σαν αποτέλεσμα το προσωπικό που απέμεινε να αντιμετωπίζει καθημερινά την εντατικοποίηση, τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, καθώς καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο.

Το ποτήρι ξεχείλισε μετά και από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πάγωμα των προσλήψεων.

Είναι πλέον προφανές το μήνυμα που στέλνει η πολιτεία στους εργαζόμενους στους φορείς και στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε - ΔΕΗ « Η ΕΝΩΣΗ », δεν αρκέσθηκε σε επισημάνσεις, αλλά με έμπρακτο και ουσιαστικό τρόπο μετά από απόφαση του Δ.Σ και της Ε.Ε . προέβη μαζί με συναδέλφους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, με τους επιτυχόντες του Διαγωνισμού 2007,με Ανέργους της περιοχής και με Φορείς σε κατάληψη σήμερα 16/2/2010 για 3 ώρες στη Νομαρχία Κοζάνης και κατέλαβε για μία (1) ώρα την εθνική οδό Κοζάνης –Λάρισας.

Φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ξεκινάμε ένα διεκδικητικό αγώνα όπου καλούμε να συστρατευθούν μαζί μας όλοι ώστε, από κοινού να φτάσουμε στην επίτευξη του κοινού στόχου που

δεν είναι άλλος από την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στη ΔΕΗ και άμεση προκήρυξη νέων διαγωνισμών για πρόσληψη 3.000 θέσεων τεχνικού προσωπικού από την περιοχή ώστε, σε εύλογο χρονικό διάστημα να μπορέσει η Επιχείρηση να ανακάμψει από την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

=============================================
Ξεμπλοκάρουν οι 1.600 προσλήψεις στη ΔΕΗ
«E» 18/2

Ξεμπλοκάρουν, όπως όλα δείχνουν, οι 1.600 προσλήψεις εργαζομένων στη ΔΕΗ, καθώς υπέρ του αιτήματος να εξαιρεθούν από το γενικό πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο τάσσεται η επί του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η υπουργός, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους», πρόκειται να κάνει εντός των ημερών σχετική εισήγηση στον επί των Οικονομικών συνάδελφό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ώστε να αρθεί ή να εξαιρεθεί η ΔΕΗ, να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες και έως τον Μάιο να έχουν πραγματοποιηθεί οι 1.600 προσλήψεις στην επιχείρηση.

Η κυρία Μπιρμπίλη απεδέχθη κατά τις πληροφορίες μας σχετικό αίτημα που της έθεσε στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, και τα μέλη του προεδρείου. Τα επιχειρήματα του συνδικάτου, που φαίνεται πως έπεισαν την υπουργό:
¬Η ΔΕΗ ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία δεν μπορεί να περιλαμβάνεται σε απαγορευτικές για το Δημόσιο αποφάσεις.

¬Η ΔΕΗ έχει τεράστια κενά σε προσωπικό, με συνέπεια να τίθεται εν κινδύνω η αποτελεσματική λειτουργία της. Δαπανά δε ετησίως 140 εκατ. ευρώ σε υπερωρίες, ποσό με το οποίο θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν προσλήψεις τη στιγμή που η ανεργία κορυφώνεται.

Υπενθυμίζουμε σχετικά με τον... μύλο των προσλήψεων στη ΔΕΗ:

Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2004 και αφορούσε την πρόσληψη 2.031 εργαζομένων. Υστερα από παλινωδίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για 1.600 προσλήψεις, «πέρασαν» από το ΑΣΕΠ, ενεκρίθησαν και ήδη 277 άτομα θα έπρεπε να είχαν κιόλας πιάσει δουλειά, καθώς το όνομά τους δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Η απαγόρευση όμως των προσλήψεων για το Δημόσιο μπλόκαρε και όλες τις προσλήψεις στη ΔΕΗ.

Χαρ. Αναγνωστόπουλος - Χρ. Κολώνας
===============================
Πόσο κόστισαν οι εκλογές για τους συνδικαλιστές στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Οι καιροί είναι χαλεποί, όμως το συνδικαλιστικό δικαίωμα είναι ιερό και απαιτεί θυσίες. Έτσι όπως προβλέπει ο νόμος, η ΔΕΗ κάλυψε το σύνολο των δαπανών που απαιτήθηκαν για να διενεργηθούν οι εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των συνδικαλιστικών παρατάξεων στο διοικητικό συμβούλιο.

Βάσει της απόφασης του Δ.Σ. η εταιρεία καλύπτει ποσό έως €521.450, που αφορά την κάλυψη του κόστους για την ενοικίαση εκλογικών τμημάτων, την αμοιβή των εκλογικών αντιπροσώπων κλπ. Εάν το ποσό φαίνεται μεγάλο, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι συμμετέχουν 23 χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή απαιτείται μεγάλος αριθμός τμημάτων.

Λόγω κρίσης μάλιστα, φέτος υπήρξε μείωση στο σχετικό κονδύλι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αν και το ακριβές ποσό της μείωσης δεν έχει γίνει γνωστό. Σημειώνεται ότι η σχετική υποχρέωση για την κάλυψη από την εταιρεία των εξόδων για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. απορρέει από το νόμο και υπάρχουν σχετικά προεδρικά διατάγματα σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές που έγιναν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, συμμετείχαν λίγο περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους της ΔΕΗ (12629 έγκυρα ψηφοδέλτια) και πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΠΑΣΚΕ: 6.079 48,13%
ΔΑΚΕ: 4.376 34,65%
ΑΓΩΝΙΣΤ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 1.369 10,84%
ΣΑΔ: 444 3,51%
ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 352 2,78%
====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: