Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

δημιουργία εργοστασίου ισχύος 880 μεγαβάτ, το οποίο θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και θα είναι το μεγαλύτερο του είδους στην χώρα.

Για την ανάδειξη εκπρόσωπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.
Στα 12.629 έγκυρα ψηφοδέλτια πήραν :


ΠΑΣΚΕ : 6.079 ( 48,13%)
ΔΑΚΕ : 4.376 (34,65% )
ΑΓΩΝΙΣΤ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : 1.369 (10,84% )
ΣΑΔ : 444 (3,51% )
ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : 352 (2,78%)


==============================
Κατάληψη στο κτίριο της ΔΕΗ
Να κατεβάσουν τον... διακόπτη στην Κοζάνη, απειλεί το σωματείο εργαζομένων Ενέργειας «Σπάρτακος» ζητώντας την εξαίρεση της ΔΕΗ από την κυβερνητική απόφαση για «πάγωμα» των προσλήψεων.
Να κατεβάσουν τον... διακόπτη στην Κοζάνη, απειλεί το σωματείο εργαζομένων Ενέργειας «Σπάρτακος» ζητώντας την εξαίρεση της ΔΕΗ από την κυβερνητική απόφαση για «πάγωμα» των προσλήψεων.

Οι εργαζόμενοι απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτο βήμα την κατάληψη, από σήμερα, στις 6.30 το πρωί, του κτηρίου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) Κοζάνης.

«Δεν θα επιτρέψουμε το μαράζωμα της ΔΕΗ ούτε και την εξέλιξη της περιοχής σε κρανίου τόπο», τονίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του Σπάρτακου, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν κι ελήφθη η απόφαση για την κατάληψη της περιφέρειας.

Το συνδικάτο ξεκαθάρισε ότι η σημερινή κινητοποίηση ουσιαστικά αποτελεί «ένα αρχικό δυνατό μήνυμα ότι η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί πιθανό σενάριο στον αγώνα που ξεκινά για να μην περάσει το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ».
===============================
Λιγνιτωρυχείο Βεύη: Αντιδράσεις για τον διαγωνισμό

Aντίθεση σε κοινοπρακτικό σχήμα με ενδεχόμενη συμμετοχή της ΔΕΗ που θα εκμεταλλεύεται το λιγνιτωρυχείο της Βεύης και θα κατασκευάσει τη μονάδα Μελίτη ΙΙ στη Φλώρινα εκφράζει το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρισμού της ΔΕΗ.
Aντίθεση σε κοινοπρακτικό σχήμα με ενδεχόμενη συμμετοχή της ΔΕΗ που θα εκμεταλλεύεται το λιγνιτωρυχείο της Βεύης και θα κατασκευάσει τη μονάδα Μελίτη ΙΙ στη Φλώρινα εκφράζει το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρισμού της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό έστειλε επιστολή στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ζητώντας να επαναδιαπραγματευεί με την Ε.Ε. το ζήτημα του λιγνίτη και να διασφαλιστεί η συμμετοχή της ΔΕΗ στον διαγωνισμό για το ορυχείο της Βεύης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην καταθέσει η ΔΕΗ προσφορά, όπως συνέβη στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία το 2009.

Η μη συμμετοχή αποφασίστηκε προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την Κομισιόν που κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, όσο δεν εξασφαλίζεται πρόσβαση ιδιωτικών εταιρειών στην εκμετάλλευση του λιγνίτη.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=25587185
========================================
Στα 500 εκατ. ευρώ το project
Xαλυβουργική: Προχωρεί στην επένδυση της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελευσίνα

Σε διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προχωρεί στο αμέσως προσεχές διάστημα η Χαλυβουργική, συμφερόντων της οικογενείας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με αντικείμενο την επιλογή του μηχανολογικού εξοπλισμού για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού που έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στην Ελευσίνα.


Η ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ επένδυση αφορά την δημιουργία εργοστασίου ισχύος 880 μεγαβάτ, το οποίο θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και θα είναι το μεγαλύτερο του είδους στην χώρα.


Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την συμμετοχή και της ΔΕΗ με ποσοστό 49% στο συγκεκριμένο σχέδιο και η Χαλυβουργική αναμένει από τη νέα διοίκηση να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή της επιχείρησης, καθώς όπως είναι γνωστό το σχέδιο είχε συμφωνηθεί επί θητείας του κ. Τάκη Αθανασόπουλου στο μάνατζμεντ της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού.


Η σχετική πληροφόρηση θέλει τόσο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό όσο και την ηγεσία του υπουργείου να είναι θετικοί σε σχέση με την προοπτική συμμετοχής της ΔΕΗ στο project.


Ωστόσο, πηγές της αγοράς φέρουν ως ειλημμένη απόφαση της Χαλυβουργικής να προχωρήσει στην επένδυση ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία για οποιοδήποτε λόγο η ΔΕΗ υπαναχωρούσε από τον αρχικό σχεδιασμό.


Άλλωστε η θέση του εργοστασίου θεωρείται ως ιδανική τόσο σε σχέση με τις ανάγκες του εγχώριου συστήματος ηλεκτρισμού – όπου το βάρος εκ των πραγμάτων πέφτει, πλέον, στον Νότο – όσο και σε σχέση τόσο με την γειτνίαση προς το ΚΥΤ Κουμουνδούρου και τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου όσο και σε σχέση με την ύπαρξη λιμενικών εγκαταστάσεων στις εκτάσεις της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα.


Θυμίζουμε εδώ ότι στις αρχές της δεκαετίας η ιδιοκτησία της Χαλυβουργικής υλοποίησε μία τεράστια επένδυση, της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, η οποία ξαναέφερε την ιστορική βιομηχανία σε θέση πρωταγωνιστή στην αγορά του χάλυβα.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=61072
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: