Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η τηλε-τρομοκρατία

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

Τρεις νέοι σταθμοί σε Κοζάνη, Ακρινή και δήμο Αγίας Παρασκευής

Στην προμήθεια εξοπλισμού για τρεις νέους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο νομό Κοζάνης προχωρά το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, καθώς υπογράφτηκε την Τετάρτη η σύμβαση των έργων από την πρόεδρο του ΚΕΠΕ Κυριακή Αποστολίδου και τους αναδόχους των έργων.
Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε παρουσία του νομάρχη Γιώργου Δακή και μελών του Δ.Σ., ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του ΚΕΠΕ.
Οι τρεις νέοι σταθμοί θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία του νομού ώστε να καλυφθούν κενά που υπάρχουν σήμερα και συγκεκριμένα: ο ένας στην πόλη της Κοζάνης- στο κτίριο της νομαρχίας, ο δεύτερος στο δήμο Ελλησπόντου και συγκεκριμένα στο δ.δ. Ακρινής που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα περιβαλλοντικά προβλήματα και ο τρίτος στο δήμο Αγίας Παρασκευής.
Το «σημαντικό έργο» που επιτελεί το ΚΕΠΕ εξήρε ο νομάρχης, Γιώργος Δακής, λέγοντας ότι είναι ένας από τους φορείς υποστηρίζει με συνέπεια την περιοχή αναφορικά με τα σοβαρά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται κατά καιρούς με μεγάλη όξυνση. «Είναι ένας φορέας που με συνέπεια και σύστημα στηρίζει την προοπτική αειφορία του τόπου μας και η ενδυνάμωση των δράσεών του και η διεύρυνση των δυνατοτήτων πιστοποιημένης πληροφορίας το καθιστούν έναν αξιόπιστο εταίρο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα πρωτοποριακό σε επίπεδο ελλαδικού χώρου».
Ο κ. Δακής ανέφερε επίσης ότι στόχευση της Ν.Α. είναι η διεύρυνση της γνώσης με τεκμηρίωση, τόσο όσον αφορά στην ποιότητα των νερών όσο και αναφορικά με τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του νομού μας, ενώ ιδιαίτερα σοβαρά αρχίζει να βλέπει η Ν.Α. και το θέμα της διερεύνησης των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών στον ανθρώπινο οργανισμό. Πρώτη επιλογή της Ν.Α. είναι η απόφαση για πληροφόρηση των κατοίκων του νομού για την περιβαλλοντική πληροφορία και ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινής γνώμης, είπε. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό έχει εγκριθεί από το Ν.Σ. η εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σκοπό η τοπική κοινωνία να αποκτήσει ένα χρήσιμο εργαλείο σε βάθος χρόνου.
Εταίρος είναι και το ΚΕΠΕ ενώ η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί αρχές Μαρτίου.
Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι να υπάρχει τεκμηρίωση των στοιχείων, είπε ο νομάρχης, προκειμένου να λαμβάνονται μέτρα από αυτούς που έχουν την ευθύνη και να πληρώνει ο ρυπαίνων.
Με το στήσιμο αυτών των τριών νέων σταθμών ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο ελέγχου της ποιότητας του αέρα που εκπονεί το ΚΕΠΕ και έχει αρχίσει ήδη να δίνει σημαντικά αποτελέσματα, ενώ έχουν αναδείξει το ΚΕΠΕ σε έναν πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό φορέα, τόνισε η κ. Αποστολίδου, καθώς οι πληροφορίες των σταθμών αξιοποιούνται ήδη, όπως φάνηκε με τα δύο περιβαλλοντικά επεισόδια που σημειώθηκαν τη χρονιά που πέρασε.
Εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το νομάρχη που της έδωσε την ευκαιρία μέσα από το ΚΕΠΕ να κάνει σημαντικά πράγματα, λέγοντας πως λειτούργησε σαν αντινομαρχία στο χώρο του περιβάλλοντος. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της διοίκησης, τον διευθυντή και τους εργαζόμενους του ΚΕΠΕ, διότι με σκληρή δουλειά κατάφεραν να βάλουν το ΚΕΠΕ, εκτός από τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων, και στο χώρο της ποιότητας του αέρα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δήλωση του Ι. Καμπά, ενός εκ των αναδόχων εταιρειών, η εγκατάσταση των σταθμών αναμένεται νωρίτερα από το τρίμηνο που προβλέπουν οι συμβάσεις των έργων.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

===============================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ


H εταιρεία "EFT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" και δ.τ. "EFT HELLAS Α.Ε.", η οποία κατέχει την υπ' αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.72/14811/2.8.2005 (ΑΔ-00831) άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για ισχύ 300MW, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Δ5/ΗΛ/Β/Φ.72.25/1526/ΟΙΚ.5677/17-3-2009 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, αιτείται με την υπ' αριθμ ΤΡ-843/8-2-2010 αίτησή της την τροποποίηση της εν λόγω άδειας προμήθειας, και για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτή ως προς την επέκταση της ισχύος της από 300MW σε 500MW.



Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλλει στη ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός 15 ημερών από την δημοσιοποίηση της παρούσας. (Δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων μέχρι 24/2/2010).



================================
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

Αγώνας δρόμου για την εκλογή του στο Δ.Σ. της ΔΕΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Οργώνει τους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ η παράταξη της ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ για να καταδειχθεί η αναγκαιότητα εκλογής του υποψηφίου της για το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, μέλους της διοίκησης της ΓΣΣΕ Γιάννη Καραβασίλη.
Ο Γιάννης Καραβασίλης απευθύνει στους εργαζόμενους πρόσκληση μαζικής συμμετοχής στις εκλογές κοινωνικοποίησης της ΔΕΗ, που πραγματοποιούνται 10 και 11 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι η εκλογή εκπροσώπου από την περιοχή μας θα δώσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή, διότι θα έχει τη δυνατότητα μετά από πολλά χρόνια να εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Πόσο μάλλον που την περίοδο αυτή είναι ανοικτά θέματα που αφορούν σε νέες προσλήψεις στην επιχείρηση, στην κατασκευή των νέων μονάδων της ΔΕΗ σε Πτολεμαΐδα και Μελίτη, αλλά και επειδή είναι η κατάλληλη εποχή για να διεκδικήσει σθεναρά η περιοχή μας την κατασκευή και 6ης αντιρρυπαντικής μονάδας, σε αντικατάσταση των παλιών μονάδων του Αγίου Δημητρίου.
Ο Γ. Καραβασίλης επισημαίνει ακόμη ότι η παράταξή του (ΠΑΣΚΕ) θα συνεχίσει να επιδεικνύει την ίδια δυναμική που έδειξε το προηγούμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι άλλαξε η κυβέρνηση, καθώς αυτό που προέχει για τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι η διασφάλιση των συμφερόντων τους και της ίδιας της επιχείρησης.

http://e-ptolemeos.gr/


======================================
ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ...ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η τηλε-τρομοκρατία των εκλεκτών της εξουσίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο απόγειο της.
Οι νέοι κυβερνώντες αφού έταξαν προεκλογικά λαγούς και πετραχήλια με κορυφαίο σύνθημα ότι «λεφτά υπάρχουν» τώρα λοιπόν οργανωμένα και με συμμάχους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπολύουν απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως είναι οι εργαζόμενες γυναίκες.
Οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας σε μητέρες που έχουν διπλό και τον πιο δύσκολο ρόλο μέσα στη κοινωνία αποδεικνύει το μέγεθος της ανευθυνότητας και το αμοραλισμού της σημερινής ηγεσία της χώρας.
Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής ενάντια των γυναικών σε σημείο να προαναγγέλλουν ότι θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας ακόμα και στις τρίτεκνες μητέρες, όταν είναι γνωστό ότι η πατρίδα μας υποφέρει από την υπογεννητικότητα.
Καλούμε λοιπόν την σημερινή ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να μην προχωρήσει σε κανένα αντιλαϊκό μέτρο και ιδιαίτερα σε εργαζόμενους που καθημερινά μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο.
Επίσης περιμένουμε με ενδιαφέρον την θέση και τις πρωτοβουλίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο συγκεκριμένο ζήτημα μιας και η αγωνία και ανασφάλεια χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών στην Επιχείρηση και στο Ασφαλιστικό μεγαλώνει μέρα με τη μέρα οπότε αποτελεί χρέος της να αναλάβει δράση και να δώσει ξεκάθαρες και δυνατές απαντήσεις.
=====================================
http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: