Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Κατάληψη της περιφέρειας την Τρίτη Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα

Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα

===============================
Μέτωπο με αυτοδιοίκηση και φορείς συγκροτεί η «Ένωση»

Τον συντονισμό της δράσης με την αυτοδιοίκηση, τους βουλευτές και τους φορείς του νομού, ενάντια στην απόφαση του «παγώματος» των προσλήψεων της ΔΕΗ αποφάσισε η διοίκηση του σωματείου «Ένωση», ενώ παράλληλα προχωρά σε ενημερωτική καμπάνια στους εργασιακούς χώρους.
Επίσης, ουσιαστικά έχουν αποφασιστεί και δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες απλώς δεν ανακοινώθηκαν, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιάννη Μανέ «βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις, που μπορεί να έχουν θετική έκβαση». Αν αυτό δεν γίνει μέχρι την προσεχή Δευτέρα, την επόμενη μέρα Τρίτη, ξεκινούν κινητοποιήσεις.
Η χτεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της «Ένωσης» ήταν πολύωρη (άρχισε 9 π.μ. και ολοκληρώθηκε 1 το μεσημέρι), με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη ανησυχία των συνδικαλιστών για την πορεία της ΔΕΗ, μετά το πάγωμα των προσλήψεων. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
-Έγγραφη ενημέρωση όλων των φορέων, από τους οποίους η «Ένωση» θα ζητήσει να λάβουν αποφάσεις κατά του «παγώματος» των προσλήψεων και συμπαράταξης με τις θέσεις του σωματείου.
-Επίσκεψη του προεδρείου στους βουλευτές, στους νομάρχες και στους δημάρχους, τους οποίους θα καλέσει σε κοινή συστράτευση, ζητώντας συγχρόνως να συνεδριάσουν τα νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια.
-Κάλεσμα όλων των σωματείων της ΔΕΗ και των Εργατικών Κέντρων σε συμπαράταξη και κοινή δράση.
-Ενημερωτική καμπάνια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
-Νομική κάλυψη της «Ένωσης» σε όλους τους επιτυχόντες του διαγωνισμού. Εδώ να σημειωθεί ότι επιφανείς νομικοί διαβεβαιώνουν το σωματείο ότι από τη στιγμή που βγήκε ΦΕΚ για τον διαγωνισμό, το «πάγωμα» των προσλήψεων είναι παράνομο και οι επιτυχόντες θα δικαιωθούν.
Ακόμη, ο Γ. Μανές υπογράμμισε ότι «αν δεν πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της, τότε προχωράμε σε απεργιακά μέτρα και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις». Αποκάλυψε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν υπάρξει υπαναχώρηση της κυβέρνησης, το πρωί της προσεχούς Τρίτης θα πραγματοποιηθεί κατάληψη στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ. Υπάρχουν ακόμη και εναλλακτικές σκέψεις, όπως συγκέντρωση στον εθνικό δρόμο Κοζάνης ? Λάρισας (ύψος Πετρανών), με ταυτόχρονη διανομή ενημερωτικού υλικού. Τέλος, υπάρχει σκέψη να βγουν συνδικαλιστικά στελέχη στις πόλεις, όπου θα μοιράζουν λουλούδια στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα διαμαρτύρονται με μαύρες σημαίες και πλακάτ.
Εν κατακλείδι, ο Γ. Μανές σημειώνει ότι το σωματείο ζητά 3.000 προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
http://e-ptolemeos.gr/
==============================
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ


Κατάληψη της περιφέρειας την Τρίτη





Σε κατάληψη του κτιρίου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης προχωρά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 το πρωί το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ Σπάρτακος, απαιτώντας την αναστολή της απόφασης για πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ.
Η απόφαση για την κινητοποίηση, που ελήφθη την Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του Σπάρτακου, αποτελεί την πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων που εξήγγειλε το συνδικάτο, αφού μιλά για «ένα αρχικό, δυνατό μήνυμα, ότι η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί ?σε καμία περίπτωση- πιθανό σενάριο στον αγώνα που ξεκινά για να μην περάσει το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ». Ταυτόχρονα ο Σπάρτακος προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διαμηνύοντας ότι «Δεν θα επιτρέψουμε το μαράζωμα της ΔΕΗ, δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη της περιοχής σε κρανίου τόπο, δεν θα συναινέσουμε στο να μπει ταφόπλακα στην Ενεργειακή Καρδιά της χώρας». Καλεί μάλιστα όλους τους εργαζόμενους, ολόκληρη την τοπική κοινωνία, τους φορείς, τους παράγοντες, τους συλλόγους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αφού η αναστολή των προσλήψεων στη ΔΕΗ απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και το μέλλον του νομού μας.
Στη συνεδρίαση του Σπάρτακου επισημάνθηκε ότι η διατήρηση της ΔΕΗ στην πιο υγιή της κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου είναι ? εκ των πραγμάτων - δύο άρρηκτα συνδεδεμένα κεφάλαια και ο Σπάρτακος, προκειμένου να αποτρέψει κάθε τι αρνητικό που θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στις δύο παραπάνω παραμέτρους, ανά πάσα στιγμή ήταν και θα είναι στο προσκήνιο προκειμένου να αγωνιστεί και τη βελτίωση των συνθηκών.
Όπως τόνισε εξάλλου ο πρόεδρος του Σπάρτακου, Γιώργος Αδαμίδης, η ΔΕΗ βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης έλλειψης τεχνικού προσωπικού που την οδηγεί σε περεταίρω συρρίκνωση με μαθητική ακρίβεια την επιχείρηση, γι? αυτό και πρέπει να γίνει αποδεκτή η απαίτηση για εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων και κυρίως την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών, που ζουν μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ακόμα μεγαλύτερη την απογοήτευση, τον προβληματισμό και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.
Απηύθυνε τέλος κάλεσμα σε όλους τους φορείς και πολίτες του νομού να συμμετέχουν στον αγώνα και στην κινητοποίηση της Τρίτης γιατί το μέλλον της ΔΕΗ είναι συνυφασμένο με το μέλλον της περιοχής μας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
http://e-ptolemeos.gr/
==============================================
Οικολόγοι Πράσινοι Κοζάνης για το νομοσχέδιο ΑΠΕ


Σύμφωνα με νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση η κυβέρνηση, το τέλος για την ηλεκτροπαραγωγή από το λιγνίτη είναι 6 φορές μικρότερο από το αντίστοιχο τέλος για ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι Κοζάνης, σημειώνοντας ότι ο Νομός Κοζάνης, που παράγει τη μισή ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, θα πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις του και να μην απουσιάζει από τη διαβούλευση. Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, το τέλος για την ηλεκτροπαραγωγή από το λιγνίτη (Τοπικός Πόρος) είναι μόνο 0,4 %, όταν το αντίστοιχο τέλος που υποχρεούται να καταβάλει κάθε παραγωγός με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι 3% επί της τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας. Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν ότι ο Τοπικός Πόρος (0,4%), τον οποίο εισπράττει ο Νομός Κοζάνης είναι μηδαμινός με βάση τα δεδομένα του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ότι αποτελεί ευκαιρία να τεκμηριωθεί καλύτερα το μακρόχρονο αίτημα της περιοχής για αύξηση του Πόρου.
==================================
NIGICO AEBE: Ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση 390 τμχ συσσωρευτών NiCd στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ
Οι συσσωρευτές είναι τύπου VARTA RL520 και υποστηρίζουν τις κρίσιμες εφαρμογές των φορτιστών και inverters.
Η NIGICO AEBE ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση 390 τμχ συσσωρευτών NiCd στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στο Λαύριο. Οι συσσωρευτές είναι τύπου VARTA RL520 και υποστηρίζουν τις κρίσιμες εφαρμογές των φορτιστών και inverters.


Οι συσσωρευτές VARTA ανήκουν στον όμιλο ENERSYS, ο οποίος διαθέτει μακρόχρονη εργοστασιακή εμπειρία στην παραγωγή συσσωρευτών κορυφαίας ποιότητας. Η συγκεκριμένη σειρά RL προορίζεται για εγκαταστάσεις βιομηχανικού περιβάλλοντος, όπου είναι απαιτητή η στιγμιαία κατανάλωση πολύ υψηλού ρεύματος ή η πολύωρη κατανάλωση μικρών ρευμάτων, σε ακραίως υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι τεχνολογίας pocket plate, ιδανικές για εφαρμογές που απαιτούν εκφορτίσεις από 1-100ώρες ή ακόμα και περισσότερο.


Η ποιότητα κατασκευής τους επισφραγίζεται με την στιβαρή τους κατασκευή, την μεγάλη αντίσταση σε ηλεκτρικές και μηχανικές πιέσεις, καθώς και την μεγάλη διάρκεια ζωής που φτάνει τα 20 έτη.
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: