Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

με τα ισχύοντα στο προσωπικό Δ.Ε.Η.

Συναδέλφισες- Συνάδελφοι
Πριν λίγες ημέρες, στην έναρξη του 33ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, παρουσία έξι υπουργών της Κυβέρνησης, ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα ενέργειας και υπεύθυνος για την Δ.Ε.Η ο κος Μανιάτης και ακολούθως ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Η κος Ζερβός δεσμεύτηκαν:
Δ.Ε.Η 51% υπό Δημόσιο έλεγχο.

Επαναπροσδιορισμό του Επενδυτικού Προγράμματος της Δ.Ε.Η, άμεση υλοποίηση του με στήριξη του λιγνίτη.
Άμεση πρόσληψη του προσωπικού από την προκήρυξη του 2007 με τα ισχύοντα στον ΚΚΠ και τις Συλλογικές Συμβάσεις που ισχύουν στην Δ.Ε.Η.
Λίγες ημέρες αργότερα, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Επιχείρησης, επανέλαβαν ακριβώς τα ίδια.
Όλοι μας γνωρίζουμε τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκετε η χώρα.
Στα πλαίσια των εξαγγελιών της εισοδηματικής πολιτικής από την Κυβέρνηση ακούσαμε και για πάγωμα προσλήψεων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
Μετά από αυτά υπάρχει μια περίεργη, έντονη φημολογία, για μη πραγματοποίηση των εν λόγω προσλήψεων στη Δ.Ε.Η των οποίων η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από το 2004.
Φτάσαμε επιτέλους ‘’μόλις’’ 6 χρόνια μετά, για την υλοποίηση των προσλήψεων αφού έχουν δημοσιευθεί και τα ονόματα των συμπολιτών μας, έχουν περάσει και από ιατρικές εξετάσεις, είναι έτοιμοι να προσληφθούν και σήμερα να υπάρχουν αυτές οι παλινωδίες.
Στα πλαίσια αυτής της τραγικής οικονομικής κατάστασης για την χώρα, κάποιοι εντός και εκτός των τοιχών, έχουν βάλει ως στόχο να ευημερήσουν οι αριθμοί και οι άνθρωποι να μπουν στην ‘’μέγγενη’’.
Εμείς σαν εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Η, εδώ και τρία περίπου χρόνια, τονίζουμε την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό στην Επιχείρηση. Αποτέλεσμα και των περίεργων παιχνιδιών για τα ασφαλιστικά ζητήματα που οδήγησαν σε έξοδο από την επιχείρηση πάνω από 3.000 συναδέλφους μας το τελευταίο διάστημα. Για να μπορούν να καλυφθούν βασικές θέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι που έχουμε απομείνει αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε υπερωριακά και το κόστος των υπερωριών να οδηγείται σε δυσθεώρητα ύψη τέτοια που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο αυτές τις προσλήψεις που είναι άμεσα απαιτητές αλλά και άλλες που είναι άμεσα αναγκαίες.
Κύριοι. κύριοι της Κυβέρνησης το συμμάζεμα των οικονομικών της χώρας εξαρτάται από αυτές τις προσλήψεις;
Γνωρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι που το Ελληνικό Κράτος τους ‘’δουλεύει’’ τόσα χρόνια έχουν ανάγκη για δουλεία , διότι δεν είναι παιδιά ‘’ταχυδρόμων’’ ώστε να έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα;
Γνωρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για δουλεία και δεν είναι ‘’παπουδοπατέρες’’ που από τον ‘’πενιχρό τους’’ βουλευτικό μισθό κάνουν γάμους στις Βερσαλλίες;
Γνωρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για δουλειά και δεν είναι παιδιά ‘’κουμπάρων’’;
Γνωρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για δουλειά και δεν είναι παιδιά πολιτικών ώστε να ακολουθήσουν το επάγγελμα του μπαμπά τους και να λανσάρονται κάθε καλοκαίρι σε πολυτελή γιότ κάνοντας celebrity ζωή;
Το συμμάζεμα των οικονομικών δεν γίνεται από τις μη προσλήψεις προσωπικού.
Το συμμάζεμα γίνεται και από το ανάστημα που σηκώνει κανείς, σε εκείνους που επιβάλουν στην χώρα υποβρύχια που γέρνουν, που πιέζουν για εξοπλιστικά προγράμματα πολλών δις ευρώ και ταυτόχρονα οι ίδιοι ανεβάζουν τα spreads για να εκβιάσουν την χώρα και πολλά πολλά άλλα …
Καλούμε την Ομοσπονδία μας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για το εν λόγω ζήτημα, διότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί μαθηματικά σε συρρίκνωση την Επιχείρηση μας.
Να προχωρήσουν οι προσλήψεις του 2007 εδώ και τώρα με τα ισχύοντα στο προσωπικό Δ.Ε.Η.
Να προκηρυχτούν νέες προσλήψεις εδώ και τώρα για την κάλυψη βασικών αναγκών της Επιχείρησης.

============================
Αναστολή του "παγώματος" των προσλήψεων ζητούν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ
Ζούντα Αντιγόνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/02/2010
Την αναστολή της απόφασης για πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ ζητούν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, καθώς, πρόσφατα, τόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μανιάτης, όσο και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α.Ζερβός, είχαν δεσμευτεί για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ “Σπάρτακος” ζητεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων και ανακοινώνει ότι από την ερχόμενη Τρίτη 16.2 το πρωί ξεκινούν κινητοποιήσεις με κατάληψη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να δώσουν “ένα αρχικό, δυνατό μήνυμα ότι η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πιθανό σενάριο στον αγώνα που ξεκινάμε”.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.-ΔΕΗ αναφέρεται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση και τα προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζομένους, ενώ οδηγεί και σε συρρίκνωση της ΔΕΗ, και ζητεί από την Ομοσπονδία (ΓΕΝΟΠ) να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για το ζήτημα.
========================================
Δεν θα χρειασθεί να περικοπεί ο 14ος μισθός
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

«Δεν θα χρειασθεί να περικοπεί ο 14ος μισθός» δήλωσε χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

Η υπουργός, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, τόνισε ότι «όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, αν χρειαστεί θα ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα χρειασθεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

================================

1 σχόλιο:

deitzis είπε...

συναδελφοι ευχαριστουμε για τον αγωνα που κανετε και ειστε στο πλευρο μας...πιστευουν οτι με την μη προσληψη των παιδιων που περιμενουν κοντα 4 χρονια να πιασουν δουλεια θα ερθει ο ισολογισμος του κρατους σε καλα επιπεδα.θα προσπαθησω να ενημερωνω και εγω απο αθηνα οσο μπορω..και ευελπιστω σε συνεργασια μας.να στε καλα.