Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Διευκρινήσεις για εξαιρούμενο προσωπικό της Κατηγορίας μας ενόψει της 48ωρης απεργίας για τις 16-17 Μαρτίου 2010 σύμφωνα με την οδηγία της ΓΕΝΟΠ

===================================
Στις 5 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαΐδα και εν όψει της απεργίας που κήρυξε για αύριο και την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του προεδρείου της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ. πολυήμερες απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, μέ κύριο αίτημα να μήν καταργηθούν οι συλλογικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας.


=================================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΟΔΗΓΙΑ
Διευκρινήσεις για εξαιρούμενο προσωπικό της Κατηγορίας μας ενόψει της 48ωρης απεργίας για τις 16-17 Μαρτίου 2010 σύμφωνα με την οδηγία της ΓΕΝΟΠ.

■ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΗΣ – ΥΗΣ - ΑΣΠ – ΤΣΠ) :
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ

■ΟΡΥΧΕΙΑ :
Εξαιρείται ένας Τ3 ανά βάρδια όπου απαιτείται προσωπικό ασφαλείας.

■ΔΙΑΝΟΜΗ :
ΔΠΑ : Ένας ανά έδρα Περιοχής όπως γίνεται σε εξαιρέσιμη ημέρα για την Επιχείρηση (π.χ. Εορτή Αγ. Νικολάου).

Για την υπόλοιπη χώρα ένας Τ3 για την Εκμετάλλευση Δικτύου σε Περιοχές και Πρακτορεία.

Τομείς Ανάπτυξής & Λειτουργίας Δυκτίων :Ένας Τ3 ανά βάρδια .

Δ/ΝΣΗ ΔΥΚΤΙΟΥ: Ενας Τ3 ανά τομέα υποσταθμών και γραμμών.

■ΜΕΤΑΦΟΡΑ :

Σύστημα – Περιφεριακοί Τομείς (ΑΓΡΙΝΙΟ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΑΡΔΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ –ΑΡΚΑΔΙΑ ) Ένας Τ3 ανά Υποτομέα : Προστασίας Ηλ. Ελέγχου – Υποσταθμών – Γραμμών Μεταφοράς

■Διαχειριστής Δικτύου Νήσων Κλάδος Κρήτης – Ρόδου

Ότι ισχύει στην Μεταφορά. Κέντρα Κατανομής Φορτίων πλήρης βάρδια .

Το εξαιρούμενο προσωπικό υπακούει στις εντολές των Τοπικών Απεργιακών Επιτροπών οι οποίες μεταφέρουν τις εντολές της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής.


Για περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω οδηγίες να γίνονται συνεννοήσεις με τις Τοπικές Απεργιακές Επιτροπές.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο

=================================

==============================
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΟΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010
Με ανακοίνωσή μας στις 8-2-2010 αναφέραμε, ότι οι συνάδελφοί μας οι οποίοι κατέχουν τίτλο σπουδών του τεχνικού λυκείου δεν έχουν την ίδια εξέλιξη με τους απόφοιτους του Γενικού Λυκείου, παρόλο που είναι ισότιμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το γεγονός αυτό εχιε ως αποτέλεσμα να γίνεται μια κατάφορη παραβίαση των νόμων και να διαιωνίζεται μία αδικία σε βάρος των συναδέλφων μας.

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ με παρέμβασή της έθεσε επιτακτικά το θέμα στους αρμόδιους της ΔΕΗ και απαίτησε να δοθεί άμεσα λύση. Ευτυχώς οι αρμόδιοι κατανόησαν το δίκαιο ΖΗΤΗΜΑ και άμεσα αποφάσισαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, ενώ ήδη έγινε μία πρώτη καταγραφή όλων των περιπτώσεων και στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για οριστική λύση.
Τέλος καλό όλα καλά για όλους, αλλά και μια επιπλέον δικαίωση για την δράση της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ η οποία ξέρει να ιεραρχεί τα προβλήματα, να διεκδικεί και να επιβάλλει λύσεις.
Γι'αυτό σας καλούμε να δυναμώσετε την φωνή της ΕΔΟΠ, ώστε όλοι ενωμένοι, ισχυροί να επιβάλλουμε λύσεις για τα χρόνια και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας.
Πίστη μας Ο ΑΓΏΝΑΣ για την αναβάθμιση των κατηγοριών που εκπροσωπούμε.




==================================
Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας για όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν τόσο σε σχέση με τις εργασιακές μας κατακτήσεις όσο και την υπαλληλική μας σχέση που αφορά τη ΔΕΗ (ακούγονται επιπλέον μέτρα)
Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε :

Συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11/3 που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Συμμετέχει στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Τρίτη 16/3 και Τετάρτη 17/3, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει το συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ για να εξετάσει την κατάσταση και αναλόγως να αποφασίσει ακόμα και συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Παράλληλα θα συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις,καταλήψεις που θα αποφασιστούν σε όλη την χώρα.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Ο μόνος δρόμος για μας είναι αυτός που οδηγεί στην αντίσταση, στην διεκδίκηση στην κατάκτηση.

Δε συμφωνούμε την οικονομική κρίση να πληρώσουν τα μόνιμα υποζύγια δηλαδή οι εργαζόμενοι.
Δε συμφωνούμε να είμαστε τα μόνιμα θύματα των αγορών.

Να πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια ευαγγελίζουν τις αγορές και πλούτισαν από αυτές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΩΡΑ 11.00

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ώρα 10.00

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ




====================================
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Με σβήσιμο μονάδων και διακοπές ρεύματος απειλεί η ΓΕΝΟΠ
Δυναμική απάντηση των εργαζομένων στην ονομαστική μείωση των μισθών στη ΔΕΗ και στην περικοπή δώρων και επιδόματος αδείας
Έξοδο μονάδων από το σύστημα και ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος, προβλέπει ο απεργιακός σχεδιασμός της 48ωρης απεργίας, που άρχισε στις 12 τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Η ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια συνδικάτα της ΔΕΗ απαιτούν την ανάκληση των κυβερνητικών μέτρων, που ειδικά για τους εργαζόμενους επιχείρησης, εκτός από τη μείωση δώρων και επιδόματος άδειας, μειώνουν κατά 7% τους ονομαστικούς μισθούς. Ενδεικτική των διαθέσεων των απεργών της ΔΕΗ, είναι η δήλωση του προέδρου του σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργου Αδαμίδη, σύμφωνα με την οποία «ο απεργιακός σχεδιασμός μας θα προκαλέσει σοκ και δέος, αφού σοκ και δέος προκαλούν τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία για πρώτη φορά ανατρέπουν τις θεσμοθετημένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Ο ακριβής σχεδιασμός θα αποφασιζόταν χτες, αργά το βράδυ, σε σύσκεψη συνδικαλιστών στην Πτολεμαΐδα, παρουσία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, αλλά δεν θα ανακοινώνονταν, ώστε να έχει τον χαρακτήρα του αιφνιδιασμού. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, πρόκειται να τεθούν αρκετές μονάδες εκτός λειτουργίας, τόσο θερμοηλεκτρικές, όσο και υδροηλεκτρικές. Στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς θα δοθεί μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς λόγω της υπερεπάρκειας νερών, λειτουργούν στο φουλ αυτή την περίοδο.
Προάγγελος της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που άρχισε τα μεσάνυχτα ήταν η κατάληψη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που πραγματοποίησε χτες ο «Σπάρτακος», μια δυναμική κινητοποίηση που αποφάσισε το περασμένο Σάββατο ο «Σπάρτακος» σε ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποίησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, παρουσία των φορέων της περιοχής. Εκατοντάδες μέλη του σωματείου, συνδικαλιστές και επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ των 2036 ατόμων, που δεν έχουν προσληφτεί ακόμη, κατέλαβαν χτες στις 6.30 το πρωί την κεντρική πύλη του μεγαλύτερου ατμοηλεκτιρκού σταθμού της χώρας, του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη. Η κατάληψη διήρκησε όλη μέρα χτες, έως την έναρξη της απεργίας. Επιτράπηκε η είσοδος μόνο των εργαζομένων της βάρδιας, δηλαδή περίπου εκατό ατόμων, από το σύνολο των περίπου 1.000 ατόμων που εργάζονται στον σταθμό, εκ των οποίων 650 μόνιμοι υπάλληλοι της ΔΕΗ και 350 εργαζόμενοι σε εργολάβους.
Με την χτεσινή κατάληψη οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ουσιαστικά έκαναν το πρώτο βήμα για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας και στην υλοποίηση του σχεδιασμού για «κράτηση» μονάδων και «μείωση μεγαβάτ». Συνδικαλιστής, μέλος του συντονιστικού οργάνου της απεργιακής κινητοποίησης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα ζητήσουμε από την επιχείρηση την υλοποίηση του σχεδιασμού για κράτηση μονάδων, πράγμα που θα θεωρούμε ότι θα πετύχουμε, καθώς η συμμετοχή στην απεργία αναμένεται μαζική. Εάν η διεύθυνση της ΔΕΗ δεν συμφωνήσει στον σχεδιασμό, τότε θα αποσύρουμε το προσωπικό της βάρδιας και οι μονάδες θα σβήσουν».
Ανοιχτό δ.σ. του Σπάρτακου στο Κοβεντάρειο
Χτες συνδικαλιστικά κλιμάκια επισκέφτηκαν όλους τους χώρους δουλειάς σε σταθμούς και ορυχεία του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τους στόχους της απεργίας. Στο μεταξύ, το Σάββατο στην ανοιχτή συνεδρίαση του δ.σ. του «Σπάρτακου» στο Κοβεντάρειο, παρουσία και των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «παλινωδίες», ενώ οι ίδιοι οι επιτυχόντες που χρόνια τώρα δεν προσλαμβάνονται, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, καταγγέλλοντας ότι «εδώ και τρία χρόνια είμαστε όμηροι των κυβερνώντων».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
============================================
Μέτωπο ΔΕΚΟ, Πρωτοβάθμιων και ΑΔΕΔΥ
Πετρόπουλος Α.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα ανακοινώσει πολυήμερες απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, μέ κύριο αίτημα να μήν καταργηθούν οι συλλογικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση, ενδεχομένως με μικρότερη ένταση, θα κινηθούν και οι υπόλοιπες διοικήσεις των συνδικάτων στις ΔΕΚΟ. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε συντονισμό οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, που έχουν και κοινό ασφαλιστικό ταμείο, όπου περικόπτονται οι συντάξεις κατά 7%. Ακόμα σε επιμέρους κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τα συνδικάτα και οι επιμέρους συσπειρώσεις εργαζομένων σε πρωτοβάθμια σωματεία αισιοδοξούν ότι η καθολική αποδοκιμασία των κυβερνητικών μέτρων από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που πραγματοποίησαν την εντυπωσιακότερη κινητοποίηση από την εποχή της πρότασης Γιαννίτση, την περασμένη Πέμπτη, αφήνει περιθώρια νέων πολύμορφων κινητοποιήσεων. Όπως σημειώνουν, δεν ήταν μόνο ο όγκος των διαδηλωτών που με τις ηπιότερες εκτιμήσεις έφθασε τις 50.000 - 60.000, αλλά για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία η κινητοποίηση των κεντρικών συνδικάτων ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ έδωσε τη δυνατότητα να απεργήσουν σε τόσο μεγάλη κλίμακα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αποδεικνύοντας την τρομερή αναντιστοιχία μεταξύ των διαθέσεων των εργαζομένων και των... προτεραιοτήτων της συνδικαλιστικής ηγεσίας.

"Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες στέλνουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα αντικοινωνικά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα της κυβέρνησης και απαιτούν την άμεση απόσυρσή τους", τονίζεται σε μήνυμα της "Αυτόνομης Παρέμβασης", ενώ το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αφού χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδηλώσεις και τις πορείες σε όλη τη χώρα, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα παλέψουν για:

* Να ανακληθούν τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα.

* Να καταργηθεί το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας.

* Να ανατραπεί το κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας.

====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: