Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενωμένοι και αποφασισμένοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ


Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενωμένοι και αποφασισμένοι υλοποίησαν πλήρως και πειθαρχημένα τον σχεδιασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (ένα σχεδιασμό που συνειδητά δεν ήθελε να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους καταναλωτές) στέλνοντας μήνυμα Αντίστασης και Αγώνα.

Από τις 2 τα ξημερώματα είναι εκτός λειτουργίας επτά (7) μονάδες λόγω απεργίας.

Η δύναμη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικες και παράλογες πολιτικές.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, ΤΩΡΑ, πριν να είναι αργά, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να προβεί σε ενέργειες που θα αποκαθιστούν την τεράστια αδικία σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Επιχείρησης.

===================================

16/3/2010 - Πρώτη ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ .. from pressgenop on Vimeo.
============================================
ΓΕΝΟΠ-Απεργία-εκτός λειτουργίας 7 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.


Επτά μονάδες ηλεκτροπαραγωγής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 2 σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού (ΓΕΝΟΠ) της ΔΕΗ, η οποία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία. Ο σχεδιασμός της ΓΕΝΟΠ, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συνειδητά δεν ήθελε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε χθες στο ΑΠΕ ότι σε αυτή τη φάση, οι μονάδες που θα τεθούν εκτός δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Η ΓΕΝΟΠ καλεί την κυβέρνηση "πριν να είναι αργά να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να προβεί σε ενέργειες που θα αποκαθιστούν την τεράστια αδικία σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Επιχείρησης", αναφέροντας ότι "η απεργία γίνεται για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και για την αναστολή των προσλήψεων στη ΔΕΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: