Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Στους 6 οι "μνηστήρες" για Βεύη -Εκτός η ΔΕΗ

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 18:38 - 19/03/10
Όλοι οι μεγάλοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά ενέργειας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. Αντίθετα, η ΔΕΗ, συμμορφούμενη στις επιταγές της Κομισιόν, απέχει από τη διαδικασία αυτή.
Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων έληξε στις 3 μ.μ., ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις για το όλο θέμα, όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν από το ΥΠΕΚΑ τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες, αυτή τη στιγμή, πληροφορίες, και όπως μετέδωσε το πρωί το eur2day, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι εξής:

1. Ο Άκτωρ σε συνεργασία με την Elpedison Ενεργειακή.
2. O όμιλος Μυτιληναίος, με τη Μέτκα και τη Δελφοί Δίστομον.
3. Ο όμιλος της ΓΕΚ Τέρνα
4. Η εταιρία Ελληνικές Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις-ΕΛΜΙΝ Α.Ε. σε συνεργασία με την Ιντερκάτ Α.Ε.
5. Ο όμιλος Κοπελούζου, μέσω της Horizon Μεταλλευτική, σε συνεργασία με την ΜΕΤΕ Α.Ε. (είχαν κατέβει μαζί και στο πρώτο διαγωνισμό).
6. Ο όμιλος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
======================================
Ανοδική επέλαση της ΔΕΗ εν αναμονή καλών αποτελεσμάτων - Από τις πλέον υποτιμημένες περιπτώσεις στο ΧΑ

Έντονα ανοδικά κινείται εξ αρχής της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της ΔΕΗ που έχει ήδη πλησιάσει μια ανάσα από τα 14 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο που έφτασε έως το 7%. Παράλληλα, έχουν διακινηθεί άνω των 800.000 τεμαχίων, ενδεικτικό του αγοραστικού ενδιαφέροντος.
Η σημερινή είναι η 4η συνεχής ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή που αυτή την εβδομάδα κερδίζει άνω του 12%, ξεχωρίζοντας στο χώρο των blue chips.
Η ώθηση στον τίτλο δίνεται από την προσμονή για ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων για τη χρήση του ’09. Το περασμένο έτος ήταν μια καλή χρονιά για την Επιχείρηση με αυξημένες βροχές και κυρίως μειωμένες τιμές στο πετρέλαιο. Έτσι, υπήρξε αναστροφή στα αποτελέσματα με γενναία κερδοφορία.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της θα προσεγγίσουν ή θα πλησιάζουν ίσως και τα 800 εκατ. ευρώ! Πιο αναλυτικά οι αναλυτές της Εθνικής Π&Κ αναμένουν καθαρά κέρδη 796,1 εκατ. ευρώ, επίδοση που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 360,3% έναντι της χρήσης του ’08!
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Πειραιώς ΑΧΕ προβλέπουν καθαρά κέρδη 743,1 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τα μεγαλύτερα κέρδη σε όλο το ΧΑ, μετά φυσικά από τη leader Εθνική που ανακοίνωσε κέρδη 970 εκατ. ευρώ.
Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή σε πρόσφατη έκθεσή της κάνει σύσταση outperform με τιμή – στόχο τα 18,5 ευρώ. Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 6,2 και με discount 31% σε σχέση με αντίστοιχες μετοχές του ίδιου κλάδου στην Ευρώπη.
Θυμίζουμε ότι η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται στο μισό της λογιστικής της αξίας ενώ το Ρ/Ε είναι γύρω στο 4! Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια από τις πλέον υποτιμημένες μετοχές σε όλο το χρηματιστήριο, αν όχι η περισσότερο υποτιμημένη.
Η Επιχείρηση βρίσκεται στην 7η θέση των κεφαλαιοποιήσεων, έχοντας υποσκελίσει την Τράπεζα Κύπρου.

Απ. Σκ.
================================

Στις ασφαλιστικές εισφορές συμμετέχουν ο εργαζόμενος και η ΔΕΗ. Για όσους ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά άμεσα σε οποιονδήποτε Ασφαλιστικό φορέα Κύριας ασφάλισης μετά την 1-1-93, (δηλ. αυτοί οι οποίοι άρχισαν να εργάζονται για πρώτη φορά μετά την 1-1-93), υπάρχει και συμμετοχή του Κράτους μέσω του Κρατικού προυπολογισμού. Τα ποσά των εισφορών υπολογίζονται ποσοστιαία επί των ακαθαρίστων αποδοχών του εργαζομένου.

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

ρος το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.