Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις που θα φτάσει έως και το 8%. «Συνεχίζουμε το διάλογο».!!!!!!!!

«Συνεχίζουμε το διάλογο».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος μετά την συνάντηση που είχαν το απόγευμα τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Γ.Κουτρουμάνη, δήλωσε:

«Από τη στιγμή που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι , ποτέ δεν θα κάναμε απεργία για να γλυτώσουμε εμείς. Παροδικά μέτρα ναι, να τα δεχτούμε. Ναι να συμβάλουμε και εμείς. Μέτρα όμως μόνιμου χαρακτήρα και αδικίες, όχι . Δεν μπορούμε να τα δεχτούμε.

Με βάση το δίκιο μας αλλά και σεβόμενοι τους Έλληνες καταναλωτές , που δεν φταίνε σε τίποτα και δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν, θα εισηγηθώ αύριο στο διοικητικό συμβούλιο τη συνέχιση του διαλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο όργανο θα αποφασίσει.

Ο Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Κατσαρός δήλωσε :

«Συνεχίζουμε το διάλογο».


====================================
Η μείωση 7% από τους μισθούς να δοθεί στο ταμείο και όχι στους μετόχους, και να μείνουν ανέπαφες οι συντάξεις.
Και δίνει περισσότερα και ζητά λιγότερα .Έτσι θέλουν τον εργαζόμενο.
====================================
Αποφασίζει για νέες κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Έτοιμη για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες δηλώνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ στις 17:00 θα γίνει το κρίσιμο ραντεβού των εκπροσώπων της με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με νέες διακοπές ρεύματος αρχής γενομένης από την Τετάρτη, αν δεν έχουν αίσια κατάληξη οι συνομιλίες.

Το ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας γίνεται σε συνέχεια των συνομιλιών που είχε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τους κ.κ. Λοβέρδο, Παπακωνσταντίνου και Μπιρμπίλη την περασμένη Παρασκευή.

Όπως έγινε γνωστό από το συνδικάτο, υπάρχει κατ΄αρχήν συνεννόηση ώστε η μείωση των μισθών που ισχύει για τις ΔΕΚΟ, να μην επιφέρει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και να προχωρήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι προσλήψεις των επιτυχόντων στο διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2007. Ωστόσο, δεν υπάρχει πρόοδος στο ζήτημα των συντάξεων και, ειδικότερα, στη μείωση της εισφοράς του κρατικού προϋπολογισμού προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ

=================================
Προς νέες κινητοποιήσεις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πρατηριούχοι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ετοιμότητα βρίσκονται πρατηριούχοι και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εν αναμονή των συναντήσεων που θα έχουν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Στο μέτωπο των βενζινοπωλών, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της ομοσπονδίας τους αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το διοικητικό τους συμβούλιο να κηρύξει νέες κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείεται κλείσιμο των πρατηρίων, κάτι όμως που δεν πρόκειται να γίνει απ΄ ό,τι φαίνεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι βενζινοπώλες, που ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για έκδοση αποδείξεων χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση συστημάτων μέτρησης εισροών- εκροών όγκου καυσίμων.

Στο μέτωπο της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ δηλώνει έτοιμη για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την Τετάρτη, ενώ σήμερα θα έχει πάλι συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Οι συναντήσεις της Παρασκευής με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Εργασίας Α. Λοβέρδο και Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη δεν οδήγησαν σε συμφωνία για την επίλυση των θεμάτων που έχει θέσει η ομοσπονδία, δηλαδή να μη μειωθούν οι μισθοί στη ΔΕΗ, να διατηρηθεί η κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότηση του Ταμείου της ΔΕΗ και να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις. Η συνδικαλιστική οργάνωση συμμερίζεται, ώς έναν βαθμό, την απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των αποδοχών των στελεχών στη ΔΕΗ, αρκεί, όπως λέει, να λειτουργήσει το μέτρο υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
===================================
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις
Στην κλιμακωτή μείωση των υψηλών συντάξεων αναμένεται να στραφούν τα Ταμεία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, μετά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 140 εκατομμύρια. Στο στόχαστρο σε πρώτη φάση θα βρεθούν περίπου 20.000 ασφαλισμένοι των συγκεκριμένων Ταμείων, που παίρνουν σύνταξη πάνω από 2.000 ευρώ.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο από το ΙΚΑ, όπου έχουν «μεταφερθεί» τα συγκεκριμένα Ταμεία.
Το σχέδιο που απ’ ό,τι φαίνεται «κλειδώνει» προβλέπει για τα δύο ειδικά Ταμεία την κλιμακωτή μείωση των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.500 ή τα 2.000 ευρώ (δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το ποσό). Το ποσοστό της μείωσης αναμένεται να προσδιοριστεί ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και να φτάσει έως και το 8%.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη μια πρώτη καταγραφή του ύψους των συντάξεων που χορηγούν οι δύο ασφαλιστικοί φορείς.
Με βάση τα στοιχεία, πάνω από 2.000 ευρώ παίρνουν 8.500 από τους 33.000 ασφαλισμένους της ΔΕΗ και 10.000 από τους περίπου 50.000 ασφαλισμένους του ΟΤΕ.
Αντιθέτως, καμία επιβάρυνση δεν θα έχουν οι συνταξιούχοι που παίρνουν τα κατώτερα όρια (δηλαδή 486 ευρώ).

Κατερίνα Κοκκαλιάρη


======================================
Θα προχωρήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ

Με το γενικό διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννη Κοπανάκη συναντήθηκε προχτές στην Αθήνα ο δήμαρχος Καμείρου κ. Δημήτρης Κρητικός.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το ενεργειακό πρόβλημα της Ρόδου και τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν με την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοπανάκης, τα προβλήματα αυτά με την αρχαιολογία και την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου έχουν ξεπεραστεί και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του.
Από την επόμενη χρονιά αναμένεται να σταλούν και οι απαραίτητες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το νέο εργοστάσιο, οι οποίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σταδιακά από το 2012.
Ο δήμαρχος Καμείρου, έθεσε στον γενικό διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ το θέμα των αυξημένων αναγκών της Ρόδου σε ηλεκτρική ενέργεια, ένα ζήτημα που απασχολεί σοβαρά την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει ειδικά το καλοκαίρι.
Η κάλυψη αυτών των αναγκών είναι ζωτικής σημασίας για το νησί, το οποίο βασίζεται στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του.
Παράλληλα έθεσε το ζήτημα των διαμαρτυριών από τους κατοίκους του δήμου Παταλούδων και του δήμου Καμείρου για τη ρύπανση από τη λειτουργία του υφιστάμενου εργοστασίου, και ειδικά του τ.δ. Θεολόγου, με τις συνεχείς αντιδράσεις που σημειώνονται κατά τη μεταφορά ολοένα και περισσότερων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε αυτό.
Μάλιστα τόνισε ότι τα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων ομόφωνα αποφάσισαν να μην επιτρέψουν περεταίρω ενίσχυσή του με μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα επιβαρύνει περισσότερο την περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοπανάκης υποσχέθηκε ότι θα έρθει σύντομα στη Ρόδο, προκειμένου να επισκεφτεί την περιοχή κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.
Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: