Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Μέτρα - σοκ για το ασφαλιστικό υπόσχεται η κυβέρνησηΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν...
Oι σύγχρονοι ιεροκήρυκες της νέο-σοσιαλιστικής ψευδαίσθησις κατόρθωσαν σε λίγες μέρες να "ληστέψουν" και να λεηλατήσουν τα χρήματα και τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Η νέα οικονομική ΚΑΤΟΧΗ που προσπαθεί να φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο αφού τέτοια αντεργατικά και απάνθρωπα μέτρα ούτε η δικτατορία δεν τόλμησε να επιβάλλει.
Συνεργοί στο εργασιακό έγκλημα που συντελείται είναι και οι κατευθυνόμενοι τηλετρομοκράτες των ΜΜΕ που προσπαθούν με την βοήθεια ψευτοπροοδευτικών κυβερνητικών αξιωματούχων να παραπλανήσουν τον κόσμο της εργασίας.
Αυτό το πετυχαίνουν χωρίς αντίλογο μιλώντας περί εθνικής κρίσης και με το να βαπτίζουν έντεχνα τους Ευρωπαίους εταίρους σε νέους εχθρούς, όποτε τους βολεύει ώστε με αυτό τον τρόπο να μας πείσουν ότι κινδυνεύει ξαφνικά η πατρίδα μας όταν οι Έλληνες πολιτικοί που βρέθηκαν στη εξουσία τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν οδηγήσει την χώρα στη χρεωκοπία.
Το θράσος των γνωστών διαπλεκόμενων δημοσιογράφων φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να ενοχοποιούν προκλητικά τους εργαζόμενους του μόχθου με προσβλητικές φράσεις όπως ότι είμαστε «ευνοημένοι», «τεμπέληδες» και «σπάταλοι» και στην συνέχεια να μεταθέτουν δόλια την συζήτηση όχι στο ποιος δημιούργησε το έλλειμμα και την κρίση αλλά στο ποιος θα επιβάλλει τα απάνθρωπα μέτρα και ότι αυτά είναι αναγκαία για να σωθεί η πατρίδα.
Συνέταιροι σε όλα αυτά είναι οι άσχετοι νεο σοσιαλιστικοί φωστήρες μαζί με πλήθος κομματικών κηφήνων του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος που προσπαθούν με αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις να επιβάλλουν τα εξής στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ:
ΜΕΙΩΝΟΥΝ κατά 7% έως 10% επιδόματα και τακτικές αποδοχές.
ΜΕΙΩΝΟΥΝ κατά 30% το επίδομα αδείας και τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων
ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ κάθε γενική ή ειδική παροχή που θα μπορούσαν να λάβουν οι εργαζόμενοι.
ΜΕΙΩΝΟΥΝ κατά 10% τις συντάξιμες αποδοχές όλων των εν ενεργεία και μελλοντικών συνταξιούχων, μειώνοντας κατά 10% τον πάγιο πόρο που ως αντιπαροχή έναντι της ενσωματωμένης περιουσίας των ασφαλισμένων στη περιουσία της ΔΕΗ, αποδίδεται στον ασφαλιστικό μας Φορέα.
Με το άρθρο 4 δημιουργεί μείωση των συντάξεων και ενδεχομένως του εφάπαξ με την περικοπή του παγίου πόρου και την απομείωση των προσφορών.
Παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας 8 και 98.
Παραβιάζει τα άρθρα του συντάγματος 17 περί προστασίας της περιουσίας και 22 περί προστασίας της εργασίας και των ΣΣΕ τους υπενθυμίζουμε ότι με την ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων που είναι ενσωματωμένη στη περιουσία της ΔΕΗ. Επίσης με το νόμο αυτό καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προστατεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Ο μόνος δρόμος συνάδελφοι για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να περιφρουρήσουμε ότι μας έχει απομείνει είναι αυτός της πάλης και της αντίστασης.
Ενάντια σε όλους και σε όλα αφού μόνοι μας θα δώσουμε ακόμη μια φορά τον πιο δύσκολο αγώνα για να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα μας , να μην χάσουμε μισθούς και συντάξεις και για να σώσουμε τις οικογένειες μας από την αντιλαική κυβερνητική λαίλαπα που έρχεται. Συνάδελφοι
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ , ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν να γίνουμε θυσία στο βωμό της κρίσης και του ελλείμματος που οι ίδιοι δημιούργησαν και οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Οργανωτικός Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

=================================================
Στη ΔΕΗ το κόστος των περικοπών

Η ΔΕΗ είναι πιθανόν να κληθεί να πληρώσει στον ΟΑΠ-ΔΕΗ το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, τη διαφορά από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς το ταμείο, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των πρόσφατων μέτρων.
Η ΔΕΗ είναι πιθανόν να κληθεί να πληρώσει στον ΟΑΠ-ΔΕΗ το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, τη διαφορά από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς το ταμείο, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των πρόσφατων μέτρων.

Το θέμα συζητήθηκε, χωρίς να ληφθεί απόφαση, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι ζητούν να αναλάβει η ΔΕΗ το κόστος, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφασή της, διαφορετικά θα στραφούν νομικά κατά της επιχείρησης.Για το 2010 το κόστος της περικοπής ανέρχεται σε 71 εκατ. ευρώ. Εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα συναντηθούν με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
==================================
Ερχεται νέο πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό

Μέτρα - σοκ για το ασφαλιστικό υπόσχεται η κυβέρνηση στην Κομισιόν και δεσμεύεται μεταξύ άλλων για «ψαλίδι» στα ανώτατα όρια των συντάξεων, σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και νέα φόρμουλα υπολογισμού των συντάξεων. Παράλληλα ετοιμάζεται συνταγή ΔΝΤ για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.


Της Ελευθερίας Αρλαπάνου και της Μαρίας Βουργάνα

Μαζί με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση προαναγγέλλει την εφαρμογή συνταγής ΔΝΤ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αναμόρφωση του ΓΛΚ και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στους αμέσως επόμενους μήνες. Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτονται στην έκθεση προόδου για την εκτέλεση του ΠΣΑ, που εστάλη τη Δευτέρα στην Κομισιόν, στην οποία η κυβέρνηση δηλώνει ετοιμότητα για πρόσθετες περικοπές δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προαναγγέλλει βαθύτερη ύφεση φέτος και παραθέτει στοιχεία για τα έσοδα πρώτου διμήνου που διαμορφώθηκαν κάτω του προβλεπόμενου στόχου.

Παράλληλα, παραδέχεται ότι θα είναι φέτος αυξημένες πέραν των προβλεπόμενων οι δαπάνες για πληρωμή τόκων. Στην έκθεση, βάσει της οποίας το EcoFin θα διατυπώσει γνώμη για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Απρίλιο, θα προβλέπει:

«Ψαλίδι» στα ανώτερα όρια των συντάξεων, που πρακτικά παραπέμπει σε μείωση των υψηλών συντάξεων.
Σταδιακή αύξηση των νομίμων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και για γυναίκες.

Αλλαγή στη φόρμουλα υπολογισμού των συντάξεων.
2. Η οικονομία φέτος θα αντιμετωπίσει βαθύτερη ύφεση, με το ρυθμό μείωσης του ΑΕΠ να αναμένεται πλέον τουλάχιστον στο -1,2%, και το πιθανότερο κάτω του -2%. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, υπάρχει ήδη φέτος αρνητική επίπτωση - 0,9% από τη βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση πέρσι, που σημαίνει πρακτικά ότι στην καλύτερη περίπτωση φέτος ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα είναι στην καλύτερη περίπτωση -1,2%. Ο υπουργός Οικονομικών είχε πει προ ημερών ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη, αλλά ο ρυθμός συρρίκνωσης δεν θα ξεπεράσει το - 2%. Σε δημοσκόπηση που διενήργησε χθες το Reuters η οικονομία της Ελλάδας αναμένεται να συρρικνωθεί 1,5% φέτος και να επανέλθει σε ρυθμό ανάπτυξης 0,5% το 2011.

3. Η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ για την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αναμόρφωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Παράλληλα, υπό εξέταση είναι η υιοθέτηση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου κατάρτισης και ελέγχου του προϋπολογισμού, στο πλαίσιο του οποίου καθίσταται σαφές ότι θα υπάρξουν πρόσθετες περικοπές δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, φέτος και τα επόμενα χρόνια. Επίσης προαναγγέλλεται η δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και η απελευθέρωση ενός αριθμού κλειστών επαγγελμάτων εντός του τρίτου τριμήνου του 2010.

4. Κάτω από τον προβλεπόμενο στόχο του 9,2% βρέθηκαν τα έσοδα του προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ενσωματώνονται στην έκθεση ο ρυθμός αύξησης των εσόδων διαμορφώθηκε στο 7,9%. Τον Ιανουάριο οι εισπράξεις του Δημοσίου «έτρεξαν» με ρυθμό 9,9%, ενώ το Φεβρουάριο «προσγειώθηκαν» στο 4,5%. Η αρνητική εικόνα που παρουσίασαν τα έσοδα το Φεβρουάριο αποδίδεται κυρίως στις απεργιακές κινητοποιήσεις εφοριακών και τελωνειακών, καθώς επίσης και στην τμηματική καταβολή του ΦΠΑ. Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει, μιλώντας στην «Η» ότι η εικόνα του Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο βελτιωμένη με τα τελικά στοιχεία.

5. Η κυβέρνηση εκτιμά πως η υλοποίηση του ΠΣΑ τρέχει ιδιαίτερα γρήγορα, ταχύτερα από τους στόχους που έχουν τεθεί. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και θα προβλέπει:
Εφαρμογή ενιαίας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας.
Σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο.
Κατάργηση φοροαπαλλαγών και αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων, αμοιβών.
Τεκμήρια εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Αύξηση φορολογίας για τις εταιρείες off - shore.
Φορολόγηση της υπεραξίας από βραχυπρόθεσμες χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Εφαρμογή point system για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα ελέγχονται από την εφορία.
Ενοποίηση των μηχανισμών είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών (στο τέταρτο τρίμηνο του 2010).
Ελαχιστοποίηση των απευθείας συναλλαγών εφοριακών και ελεγχόμενων.
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και ποσοτικοποίηση των τελευταίων μέτρων, συνολικού ύψους 4,8 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ που έλαβε η κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους αυξημένους κινδύνους που διέπουν την υλοποίηση του ΠΣΑ, και έχουν κυρίως να κάνουν με τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση και το υψηλότερο κόστος δανεισμού για το Δημόσιο.

Μείωση ελλείμματος
Σημαντική μείωση σημείωσε στο πρώτο δίμηνο του έτους το ταμειακό έλλειμμα (καθαρές δανειακές ανάγκες) της Kεντρικής Kυβέρνησης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Tραπέζης της Eλλάδος, την περίοδο Iανουαρίου - Φεβρουαρίου 2010 διαμορφώθηκε στα 1.641 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 3.403 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009 (μείωση 50,2%).
Tην ίδια περίοδο, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση αυξήθηκαν κατά 6,5% και ανήλθαν σε 8.460 εκατ. ευρώ από 7.943 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 9,1% και διαμορφώθηκαν σε 8.555 εκατ. ευρώ από 9.418 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Eπίσης το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσίασε μείωση και διαμορφώθηκε σε 736 εκατ. ευρώ έναντι 2.223 εκατ. ευρώ το δίμηνο Iανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2009.
==================================
Συνεδρίασε το «Σύμφωνο Συνεργασίας – Συνύπαρξης της ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία»


Συνεδρίασε χθες το «Σύμφωνο Συνεργασίας – Συνύπαρξης της ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία» με θέμα την ενημέρωση των μελών για θέματα ΔΕΗ – Μετεγκαταστάσεις. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γιώργος Δακής στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ανακοινώθηκε ότι το Δ.Σ της ΔΕΗ θα αποφασίσει προς τα τέλη Μαρτίου για την δημοπράτηση της πέμπτης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, ενώ εκφράστηκε και η βούληση της ΔΕΗ για μετεγκατάσταση των οικισμών της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής. Όσον αφορά τους επιτυχόντες του διαγωνισμού των 2035 θέσεων εργασίας επισημάνθηκε ότι θα υπάρξει απορρόφηση τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: