Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Οι εκτός τόπου και χρόνου δεν καταλαβαίνουν τι θα γίνει.Πριν από δυο χρόνια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010
Συνάδελφοι - συναδέλφισες,
Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που έχουν ιδιαίτερη αξία.
Μία από αυτές τις στιγμές είναι τι στάση θα κρατήσει ο καθένας μας όταν δέχεται απρόκλητη και άδική επίθεση.
Όπως θα είδατε οι εργαζόμενοι όλης της Χώρας δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εισόδημα αλλά και τις κατακτήσεις μας.
Ιδιαίτερα όμως οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και δεν είναι καθόλου υπερβολή, κτυπιόμαστε όσο κανείς άλλος.
Δυστυχώς και το λέμε με λύπη, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άδικες καταστροφικές και παράλογες πολιτικές.
Με πολιτικές που θα διαλύσουν την Επιχείρηση και τον ασφαλιστικό μας φορέα.
Πριν από 7 ημέρες κυκλοφόρησε αναλυτική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ η οποία βρίσκετε στην ιστοσελίδα μας.
Με την σημερινή μας ανακοίνωση για μια αφορά ακόμη θέλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :


ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

1.ΤΡΥΠΑΝΕ ΤΟ Ν. 2773

ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.


Δείχνοντας πλήρη ασέβεια στους νόμους- παρανομώντας και προκαλώντας χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους της ΔΕΗ προσπαθώντας δόλια να μας παρουσιάσουν ως επιδοτούμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ξέρουν ότι για εμάς δεν πληρώνει κανείς (αυτό λένε οι Νόμοι που ψήφισαν),ετοιμάζουν κατακρεούργηση των συντάξεων μας κατά 25% τουλάχιστον κατά αρχήν .2. ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΣΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ (ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ !!


Που να το πεις αυτό και ποιος να σε πιστέψει .........

Τι είδους αποφάσεις είναι αυτές που να μπορεί να τις χωρέσει ο νους του ανθρώπου ; Καλά δεν σκέφθηκε κανείς ότι πέρα από το απαράδεκτο να παίρνουν τα λεφτά από τις τσέπες μας (104 εκατ. ) και να τα δίνουν στους Αμερικάνους που κατέχουν τα μεγάλα πακέτα μετοχών ότι με αυτό που κάνουν δίνουν την χαριστική βολή στο ασφαλιστικό μας στερώντας του άλλα 58 εκατ.Euro από μειωμένες πλέον εισφορές και δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα στο ίδιο το Κράτος και την προσπάθεια που κάνουν; 3. Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των χιλιοταλαιπορημένων επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007.
Ενώ η πρόσληψη τους θα έπρεπε να είχε τελειώσει ή έστω να γίνει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, (εντελώς παράλογα αντικοινωνικά και αντιοικονομικά από όπου και αν το δει κανείς το θέμα) τελικά με πολύ μεγάλη πίεση της ΓΕΝΟΠ - των σωματείων μελών της θα ξεκινήσει καθυστερημένα. Δηλαδή από τον Ιούλιο.

Ντροπή !

Σ αυτούς που τους έβαλε η Διοίκηση εδώ και 2 μήνες και παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους τι θα πούμε ; Περιμένετε στο ακουστικό σας ;

Τι λογική έρχεται να υπηρετήσει αυτή η καθυστέρηση ;

Όσο καθυστερεί η πρόσληψη αυτών των συναδέλφων και άμεσα και άλλων 5.000 οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι η Κυβέρνηση θα έχει ακέραια την ευθύνη για την κατάρρευση της Επιχείρησης .

Κύριοι της Κυβέρνησης απαντήστε :
Τι είναι προτιμότερο. Να δίνετε 100 εκατ. Euro σε αναγκαστικές υπερωρίες ή με αυτά τα λεφτά χωρίς να δαπανηθεί 1 Euro παραπάνω να προσλάβουμε 5.000 ανέργους ;;

Κύριοι της Κυβέρνησης,
Δεν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει από 36.710 εργαζόμενους να έχουν απομείνει 22.000 και από αυτούς οι 8.400 να είναι πάνω από 50 ετών ;

Με βάση αυτά και άλλα σημαντικά θέματα που θα οδηγήσουν στην έξοδο εκατοντάδες στελέχη και θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία των βαρδιών της Επιχείρησης.

Σας καλούμε όλους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να κάνουμε το καθήκον μας.√ Για την νέα γενιά,

√ Για την Επιχείρηση,

√ Για την πιο ΙΕΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ .

√ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ .

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ.ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.Γραφείο Τύπου
===================================
Πολλαπλασιάστηκαν οι αιτήσεις συναδέλφων για σύνταξη τον μήνα Μάρτιο στο λεκανοπέδιο. Πολλά εξειδικευμένα συνεργία θα κατεβάσουν τα ρολά στο μέλλον. Οι εκτός τόπου και χρόνου δεν καταλαβαίνουν τι θα γίνει.

==================================
Πριν από δυο χρόνια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η απεργία της ΓΕΝΟΠ
Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 5 Μαρτίου, 2008Η λάθος κατεύθυνση που έχει πάρει η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή, και ιδιαίτερα στην περιοχή μας: εγκατάλειψη του λιγνίτη και στροφή στον λιθάνθρακα, διαμελισμός της επιχείρησης, απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της. Οι εργαζόμενοι αλλά και όλη η τοπική κοινωνία έχουν ήδη αντιταχθεί σε αυτές τις προθέσεις, και η αντίθεση αυτή έχει εκφραστεί τόσο σε κινητοποιήσεις όσο και στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση.

Η απεργία όμως που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες αφορά κάτι άλλο: την πρόθεση της κυβέρνησης να απορροφήσει το συνταξιοδοτικό ταμείο της ΔΕΗ στο ΙΚΑ στο πλαίσιο της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης».

Ας θυμίσουμε λίγο την ιστορία. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ από την αρχή της λειτουργίας της επιχείρησης δεν είχαν δικό τους ξεχωριστό ασφαλιστικό φορέα. Οι εισφορές τους αποτελούσαν έσοδα της επιχείρησης, η οποία στη συνέχεια τους κατέβαλε συντάξεις και τους παρείχε περίθαλψη. Κατά έναν τρόπο, οι εισφορές των εργαζομένων αποτελούσαν ένα είδος «δανεισμού» στην επιχείρηση η οποία χρησιμοποιούσε τα χρήματα αυτά για τις επενδυτικές και άλλες ανάγκες της.

Η κατάσταση αυτή άλλαξε όταν η ΔΕΗ έγινε Ανώνυμη Εταιρία και δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Ασφάλισης Προσωπικού (ΟΑΠ). Τη δημιουργία του το 1999 είχε προτείνει η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, και το νόμο είχαν επίσης ψηφίσει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δε περιουσιακά στοιχεία του ΟΑΠ (αποτέλεσμα των υψηλών εισφορών που πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και των επενδύσεων που έκανε με τους πόρους αυτούς η ΔΕΗ) αναγνωρίστηκαν ως περιουσιακό στοιχείο του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Τι θέλει να κάνει, λοιπόν, σήμερα η κυβέρνηση; Να απορροφήσει το ΙΚΑ τους εργαζομένους στη ΔΕΗ, με άγνωστο αποτέλεσμα για το ύψος των συντάξεων και για την περίθαλψη που θα έχουν. Αλλά να παρακρατήσει ταυτόχρονα η ΔΕΗ την περιουσία των εργαζομένων η οποία υπολογίζεται σε περίπου 12 δις. Ευρώ!

Αυτό που έχουμε δηλαδή είναι μία υπεξαίρεση, ή για να το πούμε πιο απλά στην καθομιλουμένη, μία κλοπή. Έχουν λοιπόν απόλυτο δίκιο οι εργαζόμενοι και η ΓΕΝΟΠ που απεργούν και τους στηρίζουμε όλοι.

* Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι Βουλευτής Ν. Κοζάνης


==================================
Ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

Για «άδικες, καταστροφικές και παράλογες πολιτικές που θα διαλύσουν την Επιχείρηση και τον ασφαλιστικό μας φορέα» κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενόψει των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει για αύριο και της 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη. Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για εμπαιγμό των 2.000 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2007 για προσλήψεις στην επιχείρηση, οι οποίες αναστέλλονται στο πλαίσιο της γενικής κυβερνητικής πολιτικής για τις ΔΕΚΟ και υποστηρίζει ότι το κόστος της μισθοδοσίας τους είναι χαμηλότερο από τη δαπάνη για υπερωρίες που καταβάλλεται τώρα και θα αποφευχθεί αν γίνουν οι προσλήψεις. Για τις μειώσεις μισθών και δώρων η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρήματα (εκτιμώνται σε 104 εκατ. ευρώ) "δεν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στις τσέπες των μετόχων" (στους οποίους πάντως περιλαμβάνεται και το Δημόσιο με 51 %) και ότι η τακτική αυτή δίνει τη χαριστική βολή στον ασφαλιστικό φορέα, αφού οδηγεί σε μείωση των εισφορών κατά 58 εκατ. ευρώ. Τέλος, για τη μείωση της επιχορήγησης του ασφαλιστικού ταμείου από τον προϋπολογισμό κατά 10%, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι οδηγεί σε μείωση των συντάξεων κατά 25% κατ' αρχήν, καθώς και ότι είναι παράνομη.
===============================
Κινητοποιήσεις από Δευτέρα στη ΔΕΗ .

.Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ενδεχομένως να προκαλέσει η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το Ασφαλιστικό και τις μειώσεις μισθών, οι οποίες θα αρχίσουν από αύριο.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στην Επιχείρηση, οι κινητοποιήσεις θα επικεντρωθούν σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης τόσο στην Αθήνα όσο και στα κέντρα παραγωγής, στη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα.

Η ΓΕΝΟΠ έχει αποφασίσει "δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες" για αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα, καθώς και 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Η ΓΕΝΟΠ διαμαρτύρεται για τις μειώσεις μισθών που ισχύουν σε όλες τις ΔΕΚΟ, τη μείωση κατά 10 % της κρατικής επιχορήγησης προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, την οποία η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει παράνομη, και την αναστολή των προσλήψεων 2.000 εργαζομένων που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: