Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

συνδικαλιστές και οι νεοπροσλαμβανόμενοι έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου και δεν επιτρέπουν την είσοδο στους εργαζόμενους.

Καταλήψεις και κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ έχει προαναγγείλει απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο και γραφεία σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη κατέλαβαν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές των μισθών τους και των συντάξεων, ενώ την ίδια ώρα δίνονται -όπως υποστηρίζουν -χιλιάδες ώρες υπερωριών χωρίς να προσλαμβάνονται άνεργοι στην επιχείρηση.

Στην Κοζάνη, συνδικαλιστές έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου και δεν επιτρέπουν την είσοδο στους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργος Αδαμίδης, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ότι συμπληρώνονται τρία χρόνια από διαγωνισμό για προσλήψεις και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις ώστε να μην καταβάλλονται μεγάλα ποσά σε υπερωρίες.
Οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.
Την Τρίτη απεργούν οι νοσηλευτές, ενώ στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Την Πέμπτη θα απέχουν από την εργασία τους οι βενζινοπώλες.

=============================
Σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Δεν αποκλείονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, με κορύφωση 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ήδη, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, εργαζόμενοι κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο και εγκαταστάσεις σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Η ΓΕΝΟΠ διαμαρτύρεται για τις μειώσεις μισθών που ισχύουν σε όλες τις ΔΕΚΟ, τη μείωση κατά 10 % της κρατικής επιχορήγησης προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, την οποία η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει παράνομη, και την αναστολή των προσλήψεων 2.000 εργαζομένων που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάνουν λόγο για «άδικες, καταστροφικές και παράλογες πολιτικές που θα διαλύσουν την επιχείρηση και τον ασφαλιστικό μας φορέα», καθώς και για εμπαιγμό των 2.000 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2007.
Για τις μειώσεις μισθών και δώρων η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρήματα (εκτιμώνται σε 104 εκατ. ευρώ) «δεν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στις τσέπες των μετόχων», ενώ για τη μείωση της επιχορήγησης του ασφαλιστικού ταμείου από τον προϋπολογισμό κατά 10%, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι οδηγεί σε μείωση των συντάξεων κατά 25% κατ' αρχήν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: