Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Μόνο η ΙΙΙ μονάδα λειτουργεί στον ΑΗΣ Αγίου Δημήτριου για τηλεθέρμανση και βοηθητικό ατμό.
=============================




=============================
Ο σχεδιασμός της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής αλλάζει.
Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φίλοι Δημοσιογράφοι,
Η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης συνεχίζεται.
Η πίεση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ.
Ο σχεδιασμός της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής αλλάζει.

==============================





Πρόγραμμα περικοπών φορτίου για την Τρίτη 16.03.10


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έδωσε εντολή στη ΔΕΗ Α.Ε. να πραγματοποιήσει περικοπές ρεύματος συνολικής ισχύος 300 MW σήμερα Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010, από τις 6:30 μμ έως και τις 9:30 μμ περίπου.

Οι περικοπές αυτές είναι αναπόφευκτες επειδή - λόγω της 48ώρου απεργίας που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοί της ΔΕΗ - οι ηλεκτροπαραγωγικές Μονάδες (δικές της και τρίτων) και οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην ηπειρωτική χώρα δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως την προβλεπόμενη ζήτηση ρεύματος κατά τις ανωτέρω ώρες.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις σε καταναλωτές, η ΔΕΗ θα εφαρμόσει Πρόγραμμα εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος μέγιστης διάρκειας μιας ώρας περίπου, έτσι ώστε οι καταναλωτές να προγραμματίσουν καλλίτερα τις εργασίες τους κλπ.

Επιπλέον, η ΔΕΗ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους μεγάλους πελάτες της (βιομηχανία) για μείωση της κατανάλωσής τους.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα ακόλουθα:

Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία να θεωρούν ότι, το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή "έχει ηλεκτρικό ρεύμα"), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

Συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.

Λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

Ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο δυνατόν και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.

Τα Προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Ενδέχεται, αν επιβληθεί από τις ανάγκες του ισοζυγίου διαθέσιμης - ζητούμενης ενέργειας, να γίνουν περικοπές ρεύματος και σε άλλες περιοχές της χώρας ή/ και για περισσότερη χρονική διάρκεια.
Η ΔΕΗ εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία που θα υποστούν καταναλωτές και ζητεί την κατανόησή τους.


Κατάσταση των Μονάδων
Σε ότι αφορά στις 30 θερμικές Μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην ηπειρωτική χώρα, η κατάστασή τους κατά τις απογευματινές ώρες της σημερινής ημέρας ήταν η ακόλουθη:

Λόγω της απεργίας εκτός λειτουργίας ήσαν 7 Μονάδες (Αμύνταιο 1, Καρδιά 2, Αγ. Δημήτριος 2 & 5, Μεγαλόπολη 4, Λαύριο 3 & 4) συνολικής ισχύος 2.100 MW.

Επίσης εκτός λειτουργίας ήσαν:
Ά 4 Μονάδες συνολικής ισχύος 850 MW λόγω προγραμματισμένης συντήρησης,
Ά 2 Μονάδες συνολικής ισχύος 360 MW λόγω βλάβης και
Ά 5 Μονάδες συνολικής ισχύος 1.030 MW, με βάση τον ημερήσιο προγραμματισμό της Αγοράς, οι οποίες και παραμένουν εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας.
Ενημερωθείτε για το περικοπών φορτίου για σήμερα Τρίτη 16.03.10

Αθήνα, 16.3.2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

===============================
Ρεπορτάζ - 17/03/2010
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Εκτός λειτουργίας 8 μονάδες της ΔΕΗ
Υψηλά ποσοστά συμμετοχής στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με απόφαση της ομοσπονδίας τους ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, καταγράφονται στην περιοχή μας. Σύμφωνα, μάλιστα, με δήλωση του προέδρου του σωματείου Σπάρτακος στον «Π», Γιώργο Αδαμίδη, το ποσοστό συμμετοχής στους σταθμούς και τα ορυχεία του ΛΚΔΜ αγγίζει το 100%, καθώς οι σταθμοί της ΔΕΗ στην περιοχή μας λειτουργούν μονάχα με το προσωπικό ασφαλείας.
Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν ως αντίκτυπο τη μείωση του μισθού των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ, αλλά και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης του ασφαλιστικού οργανισμού των εργαζομένων στη ΔΕΗ κατά 10%.
Εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί χθες οκτώ μονάδες της επιχείρησης, έξι από τις οποίες στο Λιγντικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός λειτουργίας περισσότερα από 1.600 MW μονάχα στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, εκτός λειτουργίας στο Βόρειο σύστημα τέθηκαν χθες οι σταθμοί τέθηκα χθες οι εξής ατμοηλεκτρικοί σταθμοί: Μία μονάδα στον ΑΗΣ Αμυνταίου, η 1η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, δύο μονάδες στον ΑΗΣ Καρδιάς (2η και 4η) και δύο στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (2η και 5η),.
«Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τη συμμετοχή μας στην απεργία στέλνουμε αποστομωτική απάντηση σε όσους με τις αποφάσεις τους μάς προκαλούν, μας αδικούν. Απαντάμε ότι δεν ανεχόμαστε να παίζουν με τη ζωή μας, δεν ανεχόμαστε να παίζουν με το ασφαλιστικό μας. Δεχόμαστε απρόκλητη επίθεση, επίθεση που δεν έχει προηγούμενο». Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Πτολεμαΐδα, τονίζοντας: « Όλοι οι εργαζόμενοι θίγονται από τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θίγονται περισσότερο από κάθε άλλον. Αφαιρούν απ? το μισθό μας 7% και 30% από το επιδόματα άδειας, Χριστουγέννων και Πάσχα όχι για να τα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά για να φουσκώσουν τις ήδη παχυλούς λογαριασμούς των μετόχων». Σημείωσε ότι σχεδιάζεται επίσης η μείωση της σύνταξης των συνταξιούχων της ΔΕΗ τουλάχιστον κατά 25% κατ αρχήν, ενώ ξέρουν ότι για τη σύνταξή τους δεν πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. «Ο παράνομος είναι το κράτος, που δεν σέβεται τους νόμους που ψηφίζει. Το ίδιο το κράτος αναγνώρισε το 1999 με το Νόμο 2593 ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τεράστια περιουσία ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ. Δεν μπορεί λοιπόν τώρα να έρχεται και να λέει ότι δεν θα αποδώσει στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ αυτά που ζητά. Με τα δικά μας τα χρήματα δεν μπορούν να παίζουν».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην τοποθέτησή του και ο νέος γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, Κώστας Κατσαρός, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα βλαπτικά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ενώ για τον ασφαλιστικό τους φορέα είπε ότι παρακρατούσε ο ίδιος ο εργοδότης τις εισφορές τους και αποτελούσε κεφάλαιο της επιχείρησης και με την ψήφιση του Νόμου το 99 ανέλαβε το κράτος να καταβάλει χρήματα για μέρος των συντάξεων έναντι της ενσωματωμένης περιουσίας των εργαζομένων.
Η στάση της ΓΕΝΟΠ θα εξεταστεί σήμερα σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

===================================
============================
Συνάδελφοι, ο αγώνας συνεχίζεται
Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι, ο αγώνας συνεχίζεται,
Από σήμερα το μεσημέρι δύο (2) ακόμη μονάδες βγήκαν εκτός λειτουργίας.
Η Μονάδα ΙV του ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ και η Μονάδα ΙV του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ.

=============================
ΝΔ-Δήλωση Μ. Γιαννάκη για ΔΕΗ

Να επανεξετάσει τις αποφάσεις της για τη ΔΕΗ καλεί την κυβέρνηση, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, καλώντας παράλληλα και τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις λανθασμένες επιλογές του υπουργείου Οικονομικών, όπως τις χαρακτηρίζει. Ο κ. Γιαννάκης κάνει λόγο για σπασμωδικές αποφάσεις, σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. "Οι τελευταίες σπασμωδικές αποφάσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την αρμόδια Υπουργό και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, απαξιώνουν την επιχείρηση, χωρίς ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών. Αντίθετα, δημιουργούν τραγικές συνέπειες για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας", αναφέρει ο κ. Γιαννάκης και προσθέτει: "Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της για τη ΔΕΗ, μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, της οποίας η ομαλή λειτουργία είναι μέγιστης οικονομικής και εθνικής σημασίας. Καλούμε, ταυτόχρονα, τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να αντιμετωπίσουν τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς και τις λανθασμένες επιλογές με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Με προσεκτικές και ρεαλιστικές προτάσεις να συμβάλουν στην προσπάθεια της κοινωνίας για έξοδο από την οικονομική κρίση. Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της σημερινής κυβέρνησης και την καλεί να αισθανθεί τις ευθύνες της για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας".
=================================
Αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Αποφασισμένη να αυξήσει την πίεσή της προς την κυβέρνηση είναι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων και της επιχορήγησης του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, καθώς και για το πάγωμα των περίπου 2.000 εγκεκριμένων προσλήψεων.

Έτσι, συνεδριάζει αύριο το πρωί στις 10 το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις προτάσεις που θα συζητηθούν θα είναι και οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Σήμερα, λόγω της απεργίας έχουν βγει εκτός λειτουργίας 7 μονάδες της ΔΕΗ, στο Λαύριο, στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ωστόσο η ΔΕΗ έχει ζητήσει από τον ΔΕΣΜΗΕ να προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης το απόγευμα από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. Από το σύστημα λείπουν περίπου 2.000 MW, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης για σήμερα στις 9 μ.μ. αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 7.500 MW.
---------------------------------------------------------
ΔΕΗ: Κέρδη 743,1 εκ. το 2009 βλέπει η Piraeus Sec
Στα 743,1 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2009, έναντι ζημιών 305,9 εκατ. το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με προβλέψεις της Piraeus Securities σε έκθεση όπου διατηρεί σύσταση "outperform" και τιμή-στόχο στα 18,5 ευρώ.

Σχολιάζοντας το δ' τρίμηνο, η χρηματιστηριακή προβλέπει κέρδη 100,2 εκατ. ευρώ εν μέσω ευνοϊκού μείγματος ηλεκτροπαραγωγής.

Με βάση τις εκτιμήσεις της, η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 6,2 σε σχέση με τα μελλοντικά κέρδη, με discount 31% έναντι των μετοχών του κλάδου.

===================================
Πλάνο διακοπών στην ηλεκτροδότηση
Λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Διακοπές 40 λεπτών στην ηλεκτροδότηση σε περίπου 30 με 40 περιοχές της Αττικής και 250 περιοχές στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει σχέδιο της ΔΕΗ σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο διακοπών ρεύματος έχει ως εξής:

200 μεγαβάτ στην Αττική 18.00-20.00 εκ περιτροπής για 45΄

Μενίδι, Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη, Λυκόβρυση, Ερυθραία, Εκάλη, Δροσιά, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Κιούρκα, Καπανδρίτι, Κάλαμος, Ωρωπός, Οινόφυτα, Αιγάλεω, Αγιά Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό, Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Χαλκηδώνα, Αγιοι Ανάργυροι, Φυλή, Άνω Λιόσια, Σεπόλια, Πλ.Αττικής, Κολωνός, Λένορμαν, Μεταξουργείο, Πλάτωνος, Βοτανικός, Ρούφ,

Παράλληλα, θα διακοπούν 200 μεγαβάτ στην περιφέρεια (100 μεγαβάτ στην Πελοπόννησο και 100 στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Πάντως, μέχρι στιγμής λόγω της χαμηλής ζήτησης δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα αν και τουλάχιστον έξι μονάδες θερμικής παραγωγής έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της βγάζει εκτός συστήματος τις μονάδες και όχι οι εργαζόμενοι, τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Παράλληλα προαναγγέλλει ότι έως το βράδυ θα τεθούν εκτός συστήματος περισσότερες μονάδες.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων και το πάγωμα προσλήψεων.

Στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της Κοζάνης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας πέντε από τις 10 μονάδες παραγωγής.

Συνδικαλιστές μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», είπαν ότι σκοπός της κινητοποίησης είναι να αναδειχτεί η αδικία που γίνεται σε βάρος της ΔΕΗ.

Ξεκαθάρισαν ότι στις προθέσεις τους δεν είναι να βάλουν τη χώρα σε περιπέτεια μπλάκ άουτ.

================================
Συνάντηση της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με τον Ανδρέα Λοβέρδο την Τετάρτη


Σε σκλήρυνση της στάσης τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, κατεβάζοντας το διακόπτη σε περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος μέσα στην ημέρα.

Από τα ξημερώματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 7 μονάδες (5 στην Κοζάνη, από μία στο Λαύριο και τη Μεγαλόπολη) και η ΓΕΝΟΠ έχει αποφασίσει να θέσει εκτός μία ακόμη τις επόμενες ώρες. Εφόσον συμβεί αυτό, θα τεθεί σε εφαρμογή από τη ΔΕΗ και το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) σχέδιο περικοπών στην ηλεκτροδότηση, με εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί γενική διακοπή (μπλακ - άουτ). Εξαιρούνται όπως συμβαίνει πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις οι γραμμές που τροφοδοτούν ευαίσθητες εγκαταστάσεις (π.χ. νοσοκομεία κλπ.)

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των κινητοποιήσεων πρόκειται να έχει αύριο στις 12 το μεσημέρι η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο. Οι εργαζόμενοι απεργούν σήμερα και αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή μισθών και συντάξεων και την αναστολή των προσλήψεων στη ΔΕΗ. Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει αύριο για να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων
==================================
Απεργια Δ.Ε.Η. Η “έξοδος” μονάδας στη Μεγαλόπολη μπορεί να φέρει διακοπές ρεύματος στην Καλαματα και φυσικα σε οποιαδηποτε περιοχη της Μεσσηνιας

Πιθανή είναι η διακοπή σήμερα της λειτουργίας της μίας από τις δύο λειτουργούσες ατμοηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας στην οποία κατήλθε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από χθες τις 11 τη νύχτα διαμαρτυρόμενη για την ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων στην Επιχείρηση, στο ΙΚΑ.

Αυτό τόνισε χθες στην «Ε» ο Παναγιώτης Αλεβίζος, γραμματέας του περιφερειακού γραφείου Πελοποννήσου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόθεση να προβούν σε κινήσεις που θα επιφέρουν επιπτώσεις στην ομαλή ηλεκτροδότηση των καταναλωτών. Από την άλλη πλευρά όμως, συνέχισε ο συνδικαλιστής, είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Οι όποιες κινήσεις ακολουθήσουν σήμερα και αύριο, είπε, θα υλοποιούν το σχεδιασμό της διοίκησης της ομοσπονδία τους η οποία βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση και θα εκτιμά τα δεδομένα από τις επαφές της με τα αρμόδια υπουργεία.

Πάντως, από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ έγινε χθες έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης τις ώρες αιχμής (από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ), προαναγγέλλοντας πιθανές εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος. Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο, η διοίκηση της επιχείρησης αναφέρει ότι λόγω της απεργίας μία μονάδα της Μεγαλόπολης έχει ήδη τεθεί εκτός, μαζί με άλλες 5 θερμοηλεκτρικές μονάδες στους ΑΗΣ Αμύνταιου, Πτολεμαΐδας, Καρδιάς, Αγίου Δημητρίου, Λαυρίου και Μελίτης, συνολικής ισχύος περίπου 1.250 MW.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: