Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σε όλους τους συναδέλφους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ,ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους τους συναδέλφους Καλή Ανάσταση,
με Υγεία και πραγματική Ευτυχία,
Εκπλήρωση των προσδοκιών τους,
σε ένα αξιοπρεπές Εργασιακό Περιβάλλον
με κέντρο τον Εργαζόμενο και τις ανάγκες του
μακριά από τα «θέλω» των Αγορών
και αυτών που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.


==============================
ΜΕ ΚΕΡΔΗ 693 ΕΚΑΤ. ευρώ , ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 120 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ 300 ΑΠΟ ΦΟΡΟ
Η ΔΕΗ κλείνει τρύπες του προϋπολογισμού
Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗ

Με σούπερ κέρδη 693,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και μέρισμα 1 ευρώ, η ΔΕΗ φέτος γίνεται «αιμοδότης» του προϋπολογισμού, που θα εισπράξει συνολικά πάνω από 400 εκατ. ευρώ.
Στην υψηλή κερδοφορία, την οποία ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν ακόμη μεγαλύτερη, συνέβαλαν οι πολλές βροχοπτώσεις και η πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ετσι, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικά εργοστάσια αυξήθηκε κατά 67% έναντι του 2008, ενώ περιορίστηκε κατά 51% και 30% η παραγωγή των εργοστασίων που καίνε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές και με βάση τις προσδοκίες που δημιουργούσαν τα αποτελέσματα 9μήνου, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ για όλο το 2009 θα έπρεπε να ξεπερνούν τα 750 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αυτά περιορίστηκαν σε 693 εκατομμύρια καθαρά και 993 εκατομμύρια μαζί με τους φόρους.
Ο περιορισμός της κερδοφορίας, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ήταν αποτέλεσμα της απομοίωσης της αξίας της ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης κατά 138,7 εκατ. ευρώ, ποσό που επιβάρυνε τα αποτελέσματα της χρήσης 2009. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, η ΔΕΗ θα πληρώσει στο Δημόσιο περίπου 120 εκατομμύρια για μέρισμα (το Δημόσιο έχει το 51% των μετοχών) και επιπλέον 300 εκατομμύρια για φόρο εισοδήματος επί των κερδών.

Ενισχύει τον φορέα ασφάλισης προσωπικού
Η υψηλή κερδοφορία της ΔΕΗ «βοηθά» ταυτόχρονα και την ενίσχυση του ασφαλιστικού οργανισμού των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ. Μετά τις περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση στο κονδύλι του προϋπολογισμού που καλύπτει το έλλειμμα του ασφαλιστικού οργανισμού, η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ, συμφώνησαν να χορηγηθεί από την ίδια τη ΔΕΗ η οικονομική ενίσχυση του φορέα.
Το ύψος της ενίσχυσης θα έχει ύψος το ποσό που θα εξοικονομηθεί από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Αυτό εκτιμάται σε περίπου 105 εκατομμύρια το 2010. Απόφαση για το μέτρο αναμένεται να λάβει η έκατκτη γενική συνέλευση μετόχων, που προγραμματίστηκε για τις 26 Απριλίου. Στην ίδια Γ.Σ. θα αποφασιστεί η αύξηση των μελών του Δ.Σ. από 9 σε 11, προκειμένου να εκπροσωπηθούν η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και με ακόμη ένα μέλος το Δημόσιο. *
===================================

Δύσκολο το 2010 για τη ΔΕΗ, εκτιμά η Bank of America - Merrill Lynch
Η ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ισχυρά μεγέθη για το 2009, έρχεται αντιμέτωπη με ένα γεμάτο προκλήσεις 2010, δηλώνει ο αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, Stefano Bezzato.

«Εχοντας επωφεληθεί από το ευνοϊκό περιβάλλον όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων και τα γενναιόδωρα τιμολόγια του 2009, το 2010 η ΔΕΗ θα βρεθεί σε μια αντίστροφη κατάσταση, με σημαντικά υψηλότερες τιμές πετρελαίου και την υπόσχεση από πλευράς κυβέρνησης για πάγωμα των τιμολογίων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Bezzato.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως μια ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τη μελλοντική εξέλιξη των τιμολογίων είναι περιορισμένη.

Διατηρεί πάντως τη σύσταση “underperform” και την τιμή-στόχο των 11 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ.

O τίτλος υποχωρεί κατά 1,53% στη σημερινή συνεδρίαση, στα 13,48 ευρώ.
=====================================
Αυξημένα κέρδη παρά την κρίση για τη ΔΕΗ
«E» 31/3
Μειώνεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, παρ' όλα αυτά όμως η ΔΕΗ εμφανίζει κέρδη (προ φόρων) 993,1 εκατ. ευρώ πέρυσι έναντι ζημιών 395,9 εκατ. το 2008.

Στην κερδοφορία της Επιχείρησης συνετέλεσαν η σημαντική πτώση των διεθνών τιμών καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει και η αύξηση κατά 8% της συμμετοχής των εγχώριων "καυσίμων" (νερά, λιγνίτης, ΑΠΕ) στο ενεργειακό μείγμα της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ επαναφέρει παρ' όλα αυτά το αίτημά της για αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια που, όπως αποκάλυψε το "Εθνος" (Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010), θα φθάνουν το 105,7% σε βάθος τριετίας (εισήγηση ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ).
Η ΔΕΗ σχετικά αναφέρεται στον οξύτατο ανταγωνισμό από ιδιώτες που τη θίγουν και ζητά αναπροσαρμογές στα τιμολόγια.
Οσον αφορά τώρα το... μαχαίρι που βάζουν οι καταναλωτές στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ αναφέρει σχετικά ότι:
Τα έσοδα από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 51,4 εκατ. ευρώ (+0,9%), από το 2008, σε 5.507,5 εκατ. ευρώ λόγω της μεσοσταθμικής αύξησης των τιμών κατά 7,3% την 1.7.2008, αντίθετα ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 5,1%. Η μείωση αυτή των πωλήσεων οφείλεται κυρίως: στη μείωση των πωλήσεων στη βιομηχανική χρήση κατά 15%, στη γεωργική χρήση κατά 19,5%, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων, καθώς και στη μείωση των πωλήσεων στην οικιακή χρήση κατά 0,7% και στην εμπορική χρήση κατά 0,8%.

Χαρ. Αναγνωστόπουλος - Χρ. Κολώνας
===================================
ΔΕΗ: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με Μυτιληναίο για Αλουμίνιο
ΔΕΗ - όμιλος Μυτιληναίου
Δια στόματος του προέδρου της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβού ειπώθηκε χθες ότι ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με τα τιμολόγια που πληρώνει μια από τις μεγαλύτερες ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας, το Αλουμίνιο, οδεύει προς τη λύση του. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαπραγματεύσεις με τον Όμιλο Μυτιληναίου βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, θέμα στο οποίο στάθηκαν στα πρωινά σχόλιά τους πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες.
===============================
Μυτιληναίος: Τί ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Έτος-ρεκόρ θα είναι το 2010 για τη ΜΕΤΚΑ, ανέφερε η διοίκηση της Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.
Η θυγατρική διαθέτει ανεκτέλεστο ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτέλεση έργων που καθυστέρησαν λόγω απρόβλεπτων γεγονότων το 2009 θα αποκατασταθεί πλήρως το τρέχον έτος.
Ξεχωριστά, η διοίκηση αναφέρθηκε στην θετική πορεία της Αλουμίνιον της Ελλάδος, με το όφελος από την αντιστάθμιση κινδύνου να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ το 2009. “Είμαστε η μόνη παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο που κατέγραψε κέρδη εν μέσω ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος”, σημειώνει η διοίκηση.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου, υπενθυμίζοντας στους μετόχους πως η Μυτιληναίος είναι από τους λίγους ομίλους του κλάδου που δεν ανέστειλαν φέτος τα επενδυτικά τους σχέδια. Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι βασισμένο σε τρεις άξονες και αυτοί αφορούν:

-επενδύσεις στις ήδη υφιστάμενες βιομηχανικές μονάδες, επέκταση
-επενδύσεις για ενίσχυση παραγωγικότητας, περιβαλλοντολογικές επενδύσεις
-νέες εξαγορές
Το μεγαλύτερο επενδυτικό βάρος θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Endesa Hellas, σειρά για την Μυτιληναίος έχει η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ για το ζήτημα της τιμολόγησης του ρεύματος.

“Οι διαπραγματεύσεις βαίνουν ομαλά. Είναι προχωρημένες και πολύ εξειδικευμένες”, δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος. “Δημιουργούμε με τη ΔΕΗ μια κατάσταση win win”, συμπλήρωσε.
Επιπρόσθετα η διοίκηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με την Motor Oil που οδήγησε στην επίσπευση της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου.
“Είμαστε περήφανοι που μαζί με την Motor Oil κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις και ανοίγει η αγορά του φυσικού αερίου. Σκοπεύουμε να κάνουμε χρήση των δυνατοτήτων της ελεύθερης αγοράς. Σεβόμαστε τη ΔΕΠΑ αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε τις συνθήκες τις αγοράς και να τις εκμεταλλευτούμε”, ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Μιλώντας για την πορεία του ομίλου το 2009 ο διευθύνων σύμβουλος έδωσε έμφαση στην εξοικονόμηση του κόστους, που έφτασε το 2-3% του τζίρου, ήτοι περίπου 15 εκατ. ευρώ. “Το ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον του 2009, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στον όμιλο μας”, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Κοιτώντας μπροστά, η διοίκηση εκτιμά ότι ο τζίρος θα φτάσει τα 1 δισ. ευρώ το 2010.


=================================

359 προσλήψεις εποχικών στη ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010
Σε προσλήψεις 359 εποχικών υπαλλήλων διάφορων ειδικοτήτων προχωράει η ΔΕΗ ΑΕ προκειμένου να καλύψεις ανάγκες του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας. Ειδικότερα, θα καλυφθούν 293 θέσεις για το νομό Κοζάνης και 66 θέσεις για το νομό Φλώρινας.

Η κατανομή των θέσεων του νομού Κοζάνης έχει ως εξής: 58 θέσεις μηχανοτεχνιτών ΔΕ, 12 θέσεις ηλεκτροοξυγονοκολλητών ΔΕ, 25 θέσεις τεχνιτών ιμάντων ΔΕ, 10 θέσεις μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων ΔΕ, 15 θέσεις χειριστών προωθητήρων ή φορτωτών ΔΕ, επτά θέσεις χειριστών καθολικών εκσκαφέων ΔΕ, 106 θέσεις τεχνικών ορυχείων ΔΕ, 21 θέσεις ηλεκτροτεχνιτών ΔΕ, 20 θέσεις οδηγών μηχανοδηγών - χειριστών ΔΕ και 19 θέσεις οδηγών φορτηγών χωματουργικών αυτοκινήτων ΔΕ.

Στη Φλώρινα

Για το νομό Φλώρινας προκηρύσσονται: 11 θέσεις μηχανοτεχνιτών ΔΕ, τρεις θέσεις οξυγονοκολλητών ΔΕ, οκτώ θέσεις τεχνιτών ιμάντων ΔΕ, έξι θέσεις χειριστών προωθητήρων ή φορτωτών ΔΕ, δύο θέσεις χειριστών καθολικών εκσκαφέων ΔΕ, 23 θέσεις τεχνικών ορυχείων ΔΕ, πέντε θέσεις ηλεκτροτεχνιτών ΔΕ, δύο θέσεις ηλεκτρονικών ΔΕ και έξι θέσεις οδηγών φορτηγών χωματουργικών μηχανημάτων.

Για όλες τις θέσεις λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας. Η σειρά εντοπιότητας καθορίζεται λεπτομερώς στις σχετικές προκηρύξεις. Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Επισημαίνεται ότι η εμπειρία είναι βαθμολογούμενο κριτήριο κατάταξης, δηλαδή μοριοδοτείται ανεξάρτητα με το αν αποτελεί τυπικό προσόν πρόσληψης. Πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα αναφέρονται στις προκηρύξεις.
Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 24630/52.292, 24630/52.801 και 24630/52.228.

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=9755&nt=105&lang=1
===============================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2010 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,



Ο ΟΚΔΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ διοργανώνει κατά την Πασχαλινή περίοδο για τους συναδέλφους και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και προστατευόμενα τέκνα) διακοπές σε διάφορα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα με κόστος συμμετοχής 110€ ανά άτομο ενώ για παιδιά ηλικίας από 3-12 ετών διαμένοντας στο δωμάτιο των γονιών τους το κόστος συμμετοχής καθορίζεται στα 85€ ανά τέκνο.

Παράλληλα, κατόπιν επικοινωνίας του ΟΚΔΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και των καταλυμάτων THALATTA HOTEL και CLUB AGIA ANNA, ο ΟΚΔΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ προσφέρει στους συναδέλφους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν 6ήμερες διακοπές με ημιδιατροφή, για τη χρονική περίοδο από 05-10 Απριλίου, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν χωρίς κόστος συμμετοχής.

Όσοι εκ των δικαιούχων συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για Πασχαλινές διακοπές δεν μπορούν να ξανασυμμετάσχουν στα προγράμματα θερινών ή χειμερινών διακοπών για το έτος 2010 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αναλυτικά για τα προγράμματα διακοπών και τους προορισμούς που θέλετε να επιλέξετε μπορείτε να ενημερώνεστε πέραν του fax που στέλνει ο ΟΚΔΕ σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες της ΔΕΗ και μέσω της ιστοσελίδας του www.okde-dei.gr



Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 210. 3388350 και 210. 3388380 και στο fax: 210. 3618315



Δήλωση κράτησης ενδιαφέροντος

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΔΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: