Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Στραγγαλισμός, μέσω της μη ανάπτυξης.Το έργο πλέον γίνεται γνωστό


Τα πολυδιαφημισμένα επενδυτικά προγράμματα της Διοίκησης
Το έργο πλέον γίνεται γνωστό :
Στραγγαλισμός, μέσω της μη ανάπτυξης, του γίγαντα που λέγεται ΔΕΗ.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για όλα αυτά που γίνονται και να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ δεν έχουν πει τον τελευταίο τους λόγο.


=====================================
ΔΕΗ: Τον Μάιο έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Τον Μάιο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ για την περίοδο 2010 - 2015, που θα λαμβάνει υπόψη τις εκτιμώμενες εξελίξεις της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή κατά το 2020.
Η διοίκηση της Επιχείρησης, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τους κινδύνους από τη μεταβολή των τιμών του πετρελαίου, έχει προχωρήσει σε hedging για το 60% των ποσοτήτων diesel και για το 50% των ποσοτήτων μαζούτ, που εκτιμάται ότι θα καταναλωθούν φέτος στα νησιά.
Αυτά προκύπτουν από την παρουσίαση που έκανε χθες στους αναλυτές η διοίκηση της ΔΕΗ για τα οικονομικά στοιχεία του 2009 και των προοπτικών για το 2010.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν φέτος αυξήσεις στα τιμολόγια, ενώ, όπως είπε, δεν πρόκειται να έχει επίδραση και η εφαρμογή από την 1η/1/2010 της ρήτρας καυσίμων, καθώς οι τρέχουσες τιμές των καυσίμων προβλέπεται να έχουν μηδενικές μεταβολές στα τιμολόγια για το πρώτο τρίμηνο.
Ο κ. Ζερβός, εξάλλου, γνωστοποίησε ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τα έσοδα από την περικοπή των μισθών των εργαζομένων να διατεθούν στον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού (ΟΑΠ/ΔΕΗ), προκειμένου να καλυφθεί κατά ένα μέρος η απώλεια από τη μείωση της χρηματοδότησης του κράτους.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για ποσό κοντά στα 60 εκατ. ευρώ, όταν ο ΟΑΠ προβλέπεται να χάσει περί τα 30 εκατ. ευρώ από τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω της μείωσης των μισθών.


Παράλληλα, η περικοπή για φέτος της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΠ εκτιμάται στα 71 εκατ. ευρώ. Η έκτακτη εφάπαξ, κατά περίπου 60 εκατ. ευρώ, οικονομική ενίσχυση του ΟΑΠ, που σημειωτέον διατηρεί ποσοστό κοντά στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, θα τεθεί υπό την έγκριση των μετόχων της Επιχείρησης στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλείται στις 26 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά τις προγραμματισμένες επενδύσεις της ΔΕΗ, έγιναν γνωστά τα εξής:

*Συνεχίζονται οι εργασίες θεμελίωσης και η παράδοση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη μονάδα συνδυασμένου κύκλου Αλιβέρι V, ισχύος 417 MW, η οποία προβλέπεται να είναι έτοιμη στα τέλη του 2011.

*Αναμένονται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και η ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας από τον ανάδοχο για τη μονάδα Μεγαλόπολη V, 811 MW, με προβλεπόμενη ολοκλήρωση στα τέλη του 2012.

*Στους επόμενους δύο μήνες προβλέπεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, 550 - 660 MW.
*Η επαναπροκήρυξη της λιγνιτικής μονάδας Μελίτη ΙΙ, 350 - 450 MW συναρτάται με την ολοκλήρωση της ανάθεσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.

*Η υποβολή των προσφορών για τον Αθερινόλακκο ΙΙΙ, στην Κρήτη, 95 - 105 MW, θα γίνει στις 11 Μαΐου, με προβλεπόμενη ένταξη στα τέλη του 2013.

*Στις 21 Απριλίου βγαίνει ο νέος διαγωνισμός για τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Μετσοβίτικο Ι και ΙΙ, 29 MW.

*Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το έργο διασύνδεσης των Κυκλάδων και με την ολοκλήρωσή της θα εγκριθεί το τελικό κείμενο διακήρυξής του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επενδύσεις της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., αναφέρθηκε ότι ξεκίνησε η κατασκευή 9 αιολικών πάρκων, σε συνεργασία με την Enercon, κατατέθηκαν νέες αιτήσεις για έργα ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων μία μονάδα γεωθερμίας 5 MW στη Νίσυρο και αιολικό πάρκο 100 MW στη Μακρόνησο, και είναι έτοιμος να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη, 50 MW, που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Τέλος, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Αλουμίνιον για την επίτευξη συμφωνίας και σύντομα αναμένεται λύση στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος που παίρνει η ΑτΕ από τη ΔΕΗ.
=======================================
Στην Κοζάνη ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος o Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου θα βρίσκονται στην προσυνεδριακή θεματική συνδιάσκεψη για την «ενεργειακή πολιτική και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις» που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης ερχόμενη Παρασκευή 9 Απριλίου 2010. Στην συνδιάσκεψη θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, στελέχη του κλάδου της ενέργειας και θα διατυπωθούν οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενέργεια, το περιβάλλον και τον λιγνίτη.

=========================================
Στο μισθό Απριλίου οι περικοπές στο Δημόσιο
Στο μισθό του Απριλίου θα δουν τις μειώσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις περικοπές των επιδομάτων, αλλά και του δώρου του Πάσχα.

Ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να πάρει έως και 900 ευρώ λιγότερα, αφού οι περικοπές σε επιδόματα ισχύουν και αναδρομικά από τις αρχές του χρόνου.

Από την άλλη πλευρά, μπαίνει πλαφόν στους μισθούς του Δημοσίου, όπου κανένας πλέον εργαζόμενος στο Δημόσιο δεν θα μπορει να λαμβάνει μισθό που θα είναι μεγαλύτερος απο τα 5.981 ευρώ.

=======================================
Σύλληψη διαρρηκτών

Μια γυναίκα 41 ετών, υπάλληλος της ΔΕΗ, συμμετείχε σε τριμελή σπείρα, που αποπειράθηκε να διαρρήξει τραπεζικό υποκατάστημα στην Λ. Κηφισίας στην περιοχή του Χαλανδρίου, κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα. Η γυναίκα έκανε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ οι άλλοι δύο, 61 και 53 ετών, είχαν απενεργοποιήσει τον συναγερμό της τράπεζας και είχαν μαζί τους όλα τα απαραίτητα σύνεργα για να διαρρήξουν το ΑΤΜ. Σύμφωνα με την Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει και άλλη διάρρηξη στο ίδιο υποκατάστημα την περίοδο των αργιών του Πάσχα του 2004.

======================================
Πώς θα σας επιστρέφονται χρήματα απ’ το ηλεκτρικό

“Πρασινίζει” η εισφορά για την ΕΡΤ
Η πλειοψηφία, προφανώς, των πολιτών αγανακτεί κάθε φορά που κρατά στα χέρια της έναν λογαριασμό της ΔΕΗ και βλέπει ότι για το ρεύμα πληρώνει πολύ λιγότερο σε σχέση με τις χρεώσεις που αφορούν άλλα τέλη. Και το πλέον ...αντιδημοφιλές είναι το τέλος – η ανταποδοτική εισφορά, πιο σωστά – που καταλήγει στην ΕΡΤ, τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια της οποίας οι περισσότεροι δεν τα παρακολουθούν.

Αλλά η κα Τίνα Μπιρμπίλη έρχεται να καταστήσει ...φιλικότερη προς τους πολίτες αυτήν την εισφορά, υπό την έννοια ότι μέρος της θα χρησιμοποιείται για την “πράσινη” ανάπτυξης – συγεκκριμένα για την ενίσχυση των ανανενώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ο η παραγωγή ηλεκτρισμού από τον άνεμο, από τον ήλιο, από γεωθερμία, από βιομάζα κλπ.
Ειδικότερα, στην παράγραφο 14 του άρθρου 12 του ...πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προβλέπεται ότι “ποσοστό επί του ανταποδοτικού τέλους (εισφοράς) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε. που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 1730/1987, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής καθώς και Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί πόρο του ειδικού λογαριασμού που διαχειρίζεται ο ΔΕΣΜΗΕ κατά το άρθρο 40 του ν. 2773/1999, στον οποίο και αποδίδεται”.
Πρόκειται για ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τον οποίο θέλει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει η κα Μπιρμπίλη, προκειμένου να αποφευχθούν και οι μεγάλες αυξήσεις στο τέλος υπέρ των ΑΠΕ που επίσης εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.Βεβαίως η εξέλιξη ...στερεί κονδύλια από την ΕΡΤ και θα πρέπει και ο πολιτικά προϊστάμενος υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος να συμφωνήσει στην συγκεκριμένη διάταξη κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου...

Ψάχνοντας έσοδα για τις ΑΠΕ

Πάντως το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει ήδη ανά χείρας τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αύξηση του τέλους των ΑΠΕ – θυμίζουμε ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ επιβαρύνονται ήδη με αυξημένο ΦΠΑ, θα απιβαρυνθούν από τον Μάιο με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ενώ η επιχείρηση δεν έχει αυξήσει εδώ και δύο χρόνια τα τιμολόγιά της – αναζητεί κι άλλους πόρους για την πληρωμή της “πράσινης” ενέργειας.
Και με το ίδιο σχέδιο νόμου, με βάση το άρθρο 7 συγκεκριμένα, προστίθεται διάταξη στο νόμο 3468/2006 σύμφωνα με την οποία “τα έσοδα από τις δημοπρατήσεις των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίου θερμοκηπίου ...προστίθενται στα έσοδα από το ειδικό τέλος ΑΠΕ”.
Αν, δηλαδή, κάποια βιομηχανία έχει εκπέμψει λιγότερους ρύπους σε σχέση με τα δικαιώματα που της έχουν κατανεμηθεί και βγάλει προς πώληση τα αδιάθετα δικαιώματα, τα έσοδα που θα προκύψουν από την αγορά τους από μια άλλη βιομηχανία, η οποία χρειάζεται δικαιώματα επειδή έχει εκπέμψει περισσότερους ρύπους, θα χρησιμοποιούνται και αυτά υπέρ της “πράσινης” ανάπτυξης.
Την τελευταία, πάντως, ο νόμος προσπαθεί να την κάνει και ...δική μας υπόθεση. Καταρχήν, για όσους έχουν ένα κεφάλαιο της τάξης των 35.000 ευρώ προς επένδυση, διατηρείται η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα που εγκαθίστανται στις στέγες των κατοικιών. Μιλάμε για 550 ευρώ ανά μεγαβατώρα, δηλαδή για τιμή σχεδόν 5πλάσια από το κόστος που πληρώνουμε εμείς στην ΔΕΗ για κάθα μία μεγαβατώρα ηλεκτρισμού που καταναλώνουμε...
Οφέλη για τους καταναλωτές
Για τους υπόλοιπους ...κοινούς θνητούς, ο νόμος προβλέπει επιστροφή χρημάτων – συμψηφισμό με τις χρεώσεις, πιο σωστά – μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εφόσον στην περιοχή διαμονής υπάρχει παραγωγής ηλεκτρικής ενέγρειας από ανανεώσιμες πηγές. Μέχρι τώρα, το ανταποδοτικό όφελος κατευθυνόταν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), αλλά ήδη από την προηγούμενη “ενεργειακή ηγεσία” της χώρας (Χατζηδάκης – Μουσουρούλης) είχε επιλεγεί η λογική της χορήγησης απευθείας κινήτρου στους πολίτες.
Και πάλι, λοιπόν, με το άρθο 7 και σε τροποποίηση του ν.3468/2006 ορίζεται ότι “ποσό μέχρι ποσοστού 1% επί της προ ΦΠΑ τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ αποδίδεται στους κατόχους άδειας προμήθειας (σ.σ. η ΔΕΗ και οι “ιδιωτικές” ΔΕΗ) που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια τους οικιακούς καταναλωτές του Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού στον οποίο είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί ΑΠΕ, με σκοπό να πιστωθούν έως και κατά το συνολικό ποσό οι λογαριασμοί κατανάλωσης των οικιακών καταναλωτών”.
Επιπλέον αναφέρεται ότι η πίστωση διενεργείται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε δικαιούχου αναλογικά προς την ενέργεια που κατανάλωσε ενώ δίνεται κατά σειρά η ακόλουθη προτεραιότητα:
-μέχρι την χρέωση των πρώτων 800 κιλοβατωρών κάθε δικαιούχου καταναλωτή,
-μέχρι του συνόλου των χρεώσεων κατανάλωσης των νυχτερινών τιμολογίων,
-μέχρι την χρέωση για καταναλώσεις μεταξύ 801 και 1.600 κιλοβατωρών και
-μέχρι το 60% της χρέωσης για καταναλώσεις άνω των 1.601 κιλοβατωρών, πάντα σε τετραμηνιαία βάση.

Το όφελος στο οποίο μπορούν να προσβλέπουν οι πολίτες είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς εξαρτάται από τις καταναλώσεις όλων μας, από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέγρειας από ΑΠΕ που υπάρχει σε μία περιοχή και, φυσικά, από την τελική μορφή του νομοσχεδίου, το οποίο έχει εμφανιστεί με ...κάμποσες εκδοχές, έως τώρα, από τότε που βγήκε προς δημόσια διαβούλευση στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.
======================================
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης έχουν προϋπολογιστεί περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Οργανισμοί από τους οποίους το κεντρικό «θησαυροφυλάκιο» μπορεί να αντλήσει μεγάλα ποσά είναι ο ΟΠΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αγροτική Τράπεζα, η ΔΕΗ, τα καζίνα κ.ά.
====================================
«Μπορούμε και χωρίς τη ΔΕΗ»
Ρεύμα από ανεμογεννήτριες για 3.500 κατοίκους του Δήμου Νικηφόρου στη Δράμα
Ενεργειακά ανεξάρτητοι από τη ΔΕΗ θα είναι σύντομα οι περίπου τρεισήμισι χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου Νικηφόρου Δράμας, μιας αγροτικής περιοχής που θα αποτελέσει πρότυπο πάρκο ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.
O «πράσινος» Δήμος Νικηφόρου εντάχθηκε μαζί με άλλους 13 δήμους από την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πιλοτικό πρόγραμμα Rurener που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή ουδετερότητα. Δηλαδή, μέσα στα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχουν στους επτά οικισμούς του Δήμου Νικηφόρου δίκτυα διανομής της ΔΕΗ και η ενέργεια που θα καταναλώνεται από τους κατοίκους θα παράγεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως από τον αέρα και τον ήλιο, που αφθονούν στην περιοχή αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας.
«Η γεωργία και η κτηνοτροφία ακολουθούν φθίνουσα πορεία, το ίδιο και οι βιοτεχνίες. Στον δήμο μας η πλειονότητα των κατοίκων πλέον είναι ηλικιωμένοι. Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε ζώνη πράσινης ενέργειας. Είναι μονόδρομος. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Διαφορετικά πρέπει να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Νικηφόρου Γιώργος Καριώτης.

Σε ορεινή τοποθεσία, έξω από τον οικισμό Αδριανής του Δήμου Νικηφόρου, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και θα αρχίσει να λειτουργεί πολύ σύντομα αιολικό πάρκο, το πρώτο στον Νομό Δράμας, ισχύος 20 Μεγαβάτ, αποτελούμενο από 11 ανεμογεννήτριες και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση άλλων 4, με επιπλέον ισχύ 8 Μεγαβάτ.
Η επένδυση έγινε από ιδιωτική εταιρεία, ενώ η δημοτική αρχή νοίκιασε σε άλλους ιδιώτες έκταση περίπου 200 στρεμμάτων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Επιπλέον, άλλες 3 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, από τις οποίες η μία γερμανική, περιμένουν τις αδειοδοτήσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά συστήματα.
Κέρδος για την τοπική κοινωνία
Οι εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα όρια του Δήμου Νικηφόρου θα αποφέρουν κέρδη στην τοπική κοινωνία που θα ανέρχονται στο 3% της ετήσιας παραγωγής κάθε εγκατάστασης και θέσεις εργασίας. Παράλληλα προβλέπεται η διάνοιξη αγροτικών δρόμων στα βουνά, ενώ η περιοχή φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε πρότυπο πράσινης ανάπτυξης για άλλους δήμους.
«Περιμένω με αγωνία την ημέρα που θα αρχίσουν να περιστρέφονται οι έλικες. Ορισμένοι συντοπίτες μου δεν μπορούν ακόμα να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να αυτονομηθούμε από τη ΔΕΗ, λέει στα «ΝΕΑ» ο 44χρονος κουρέας Άρης Παπαγεωργιάδης.
===========================================
ΔΕΗ: Υγιής λειτουργική απόδοση και το 2010, εκτιμά η Piraeus Sec.
Η λειτουργική απόδοση της ΔΕΗ θα παραμείνει υγιής το 2010, παρά το στραβοπάτημα στο δ’ τρίμηνο του 2009, εκτιμά η Piraeus Securities.

Σε έκθεση με ημερομηνία 1η Απριλίου 2010 και τίτλο «Το 2010 θα πρέπει να είναι ένα καλό έτος», η χρηματιστηριακή αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι στο δ’ τρίμηνο η λειτουργική απόδοση της επιχείρησης ήταν 15% χαμηλότερη των εκτιμήσεων σε συγκρίσιμη βάση, αναμένεται να παραμείνει υγιής το τρέχον έτος δεδομένου του αποτελεσματικού ενεργειακού μίγματος της ΔΕΗ.

Η Piraeus Securities αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ το 2010 και το 2011 κατά 19% και 14% αντίστοιχα.

«Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγαλύτερη της εκτιμώμενης συνεισφορά των υδροηλεκτρικών στις αρχές του 2010, την αντιστάθμιση κινδύνου, τα χαμηλότερο του αναμενόμενου κόστος δανεισμού και το μειωμένο εργατικό δυναμικό, είμαστε ακόμη περισσότερο αισιόδοξοι για το βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο outlook των κερδών της ΔΕΗ», εξηγεί η Piraeus Sec.

Το νέο business plan θα είναι ο βασικός καταλύτης βραχυπρόθεσμα, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή. Η διοίκηση της ΔΕΗ προτίθεται να καταρτίσει νέο επιχειρηματικό σχέδιο έως το Μάιο του 2010. Το business plan –σημειώνει η Piraeus- θα μπορούσε να διαλύσει μέρος της αβεβαιότητας γύρω από τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της μετοχής και να βελτιώσει την εμπιστοσύνη.

Η Piraeus Securities διατηρεί τιμή-στόχο τα 18,50 ευρώ για τη μετοχή της

===============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: