Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι


ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.
ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΕΝ.Ο.Π. – Δ.Ε.Η./Κ.Η.Ε.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ν/Α ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΔΡΑ: ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΗΣ Α’ ΤΗΛΕΦ &FAX 2791025092 - 279122490 ΕΣΩΤΕΡ33068

Μεγαλόπολη 11 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, δέχτηκαν ένα άδικο και ύπουλο χτύπημα από την κυβέρνηση με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα διάσωσης της οικονομίας.

Δυστυχώς καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε ένα αρκετά μεγάλο τίμημα ΟΧΙ για να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας αλλά για να βάλουν και άλλα λεφτά στις τσέπες τους οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα λαμόγια και όλοι αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονται τον μόχθο και το αίμα μας με την ανοχή των Κυβερνήσεων!

Εμείς σαν εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Η. έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας, να υπερασπιζόμαστε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας , να υπερασπιζόμαστε και να διαφυλάττουμε το μέλλον της περιοχής και των επόμενων γενιών.Εδώ και μέρες έχουμε ξεκινήσει ένα αγώνα να ανατρέψουμε τις παράλογες, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις της κυβέρνησης, με καταλήψεις ταινιών-μηχανημάτων-θαλάμων ελέγχου. Συνεχίζουμε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά με την 24ωρη απεργία σήμερα και τις επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 16 Μαρτίου. Παράλληλα καθημερινά θα αναλαμβάνουμε και άλλες δυναμικές πρωτοβουλίες που έχουν σαν σκοπό να πιέσουμε , που έχουν σαν σκοπό να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να μπορέσουμε όλοι μαζί να καταφέρουμε να επικρατήσει σε αυτή την χώρα το αίσθημα της λογικής και της κοινωνικής ευαισθησίας. Να προσληφθούν ΑΜΕΣΑ οι νέοι της περιοχής μας. Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα και όχι ο εύκολος στόχος ο απλός εργαζόμενος, ο νέος που κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον του και ο συνταξιούχος !

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Καλούμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση των Δήμων του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, τους άνεργους , τους συνταξιούχους και όλους τους φορείς να ενωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα που αφορούν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής και που αν επιτρέψουμε να ισχύσουν τα νέα μέτρα, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
==========================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

•ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ
•ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ


Σε συγκρατημένα αισιόδοξο (εξαιτίας και των τελευταίων εξελίξεων που έχουν να κάνουν με ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος), αλλά σε πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό σε μια προσπάθεια να ¨ξεκαθαρίσει¨ το τοπίο επί σειράς θεμάτων που ταλανίζουν το Συνδικάτο, τους εργαζόμενους και την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Στο ζήτημα το οποίο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μέχρι την στιγμή που θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα έχει ως προμετωπίδα στις διεκδικήσεις του και δεν είναι άλλο από τις προσλήψεις, υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ. Ζερβό ότι για την Επιχείρηση και σε ό,τι έχει να κάνει με τους οριστικούς πίνακες, δεν υπάρχει άλλο νούμερο παρά μόνο το 1635. Από πλευράς ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- προκειμένου να καταφέρει να βάλει μία ασφαλιστική δικλείδα στη διαβεβαίωση του Προέδρου, ότι οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από 1 Ιουλίου 2010- ζητήθηκε να δοθεί στους επιτυχόντες αντίγραφο των συμβάσεων από σήμερα κιόλας ή να δοθεί οποιαδήποτε άλλη διαβεβαίωση, η οποία θα δεσμεύει τον Πρόεδρο ή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας από τους επιτυχόντες δεν θα βρεθεί εκτεθειμένος. Ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και οι διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν και οι υπόλοιπες 400 θέσεις του εν λόγω διαγωνισμού (1/2007), αλλά και για τους 2/2007 και 1/2008. Επιπλέον αίτημα του Συνδικάτου είναι οι επιτυχόντες να ξεκινήσουν εργασία υπογράφοντας προσωρινή σύμβαση εργασίας με τη ΔΕΗ, μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει η μόνιμη απασχόλησή τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της αντικατάστασης των μονάδων, διατυπώθηκε από την πλευρά του κ. Ζερβού η διαβεβαίωση ότι η Πτολεμαΐδα V θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ για το θέμα της Μελίτης II υπάρχει πρόβλημα, που συνδέεται με την εκμίσθωση του ορυχείου της Βεύης και για το οποίο η ΔΕΗ καλείται να καταθέσει την δική της προσφορά. Για το θέμα αυτό ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την επιφυλακτικότητά του, το παρακολουθεί στενά και θα κινηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν .

Οι μετεγκαταστάσεις αποτέλεσαν ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Σωματείου με τον κ. Ζερβό, δια στόματος του οποίου, επαναδιατυπώθηκε η δέσμευση ότι το θέμα αυτό το προσεγγίζουν βήμα προς βήμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΗ και την τοπική κοινωνία εν αναμονή της Μ.Π.Ε (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).

Δυστυχώς στην συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικά αρνητικό σενάριο ότι μετά το 2016 θα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 10 λιγνιτικές μονάδες. Σενάριο που γίνεται αληθινό, εάν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, στο Συμβούλιο Υπουργών, δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, με δεδομένη την πρόθεσή τους να μην γίνουν αποδεκτές οι μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται για την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας.

Για το θέμα αυτό ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την Κυβέρνηση και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων να παρέμβουν άμεσα, αποτελεσματικά και να διαπραγματευτούν το συγκεκριμένο ζήτημα επ΄ ωφελεία των λιγνιτικών μονάδων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι «παράπλευρες απώλειες» θα αποδειχθούν πολύ πιο τραγικές από αυτές που σήμερα φαίνεται να έχουν υποτεθεί ότι θα υπάρξουν.

=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: