Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΑ Δ.Ε.Η. ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Τ.Δ.Ε. Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η. ΑΗΣ-Μ , ΑΗΣ Μ-Β, Λ.Κ.Μ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Σ.Ο.Σ.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ Δ.Ε.Η. ΜΕΓ/ΛΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Μεγαλόπολη 05 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κυβέρνηση αποφάσισε να εξαπολύσει επίθεση στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, αποφάσισε να εφαρμόσει τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας από την μεταπολίτευση τα οποία είναι πρωτοφανή και άδικα!

Όλοι μας καλούμαστε να πληρώσουμε την αναποτελεσματικότητα των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών πολιτικών αλλά και τις επιδιώξεις των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της χώρας μας.

Για ακόμη μια φορά θα πληρώσουν -ο εύκολος στόχος, -οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα ενώ όλοι οι μεγαλοεργολάβοι-βιομήχανοι τραπεζίτες θα βάλουν και άλλα λεφτά στην τσέπη τους με την πρόφαση της οικονομικής κρίσης!

Ειδικότερα για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ η Κυβέρνηση: Καταργεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Καταργεί ιστορικές και θεμελιώδεις κατακτήσεις. Μειώνει κατά 30% τα επιδόματα Αδείας, Δώρα Πάσχα, και Χριστουγέννων. Μειώνει κατά 10% τουλάχιστον (σε πρώτη φάση) τις συντάξιμες αποδοχές (Ιστορικό παράλογο της Κυβέρνησης). Μειώνει από 7% τις μηνιαίες αποδοχές και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1ή Ιανουαρίου 2010. Οδηγεί σε αδιέξοδα την ΔΕΗ! Και όλα αυτά τα χρήματα που θα προκύψουν θα πάνε στις τσέπες των μετόχων της Δ.Ε.Η.!

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

Δεν δεχόμαστε αυτά τα ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία δεν δίνουν λύση στα προβλήματα της χώρας μας αλλά θα κάνουν κάποιους ακόμα πιο πλούσιους!

Δεν δεχόμαστε να σταματήσουν οι προσλήψεις που είναι στην τελική τους διαδικασία με σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος της Δ.Ε.Η. και σε όφελος των εργολάβων!

Δεν δεχόμαστε να επιβαρυνθεί και άλλο ο Έλληνας καταναλωτής με αύξηση των τιμολογίων την στιγμή που θησαυρίζουν οι ιδιώτες νταβατζήδες πουλώντας αέρα!

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά μονάχα τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Ήδη ξεκινήσαμε με την χθεσινή και σημερινή κατάληψη του Πύργου Ελέγχου Ταινιόδρομων στο Ορυχείο και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις επόμενες ημέρες με κορύφωση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της 11 Μάρτη και όποιες πρωτοβουλίες πάρει η ΓΕΝ.Ο.Π. Δ.Ε.Η.!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους νέους συναδέλφους μας που ζουν με την αγωνία πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων, την τοπική κοινωνία και τους φορείς του Λεκανοπεδίου και την ΓΕΝ.Ο.Π. – Δ.Ε.Η. όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που αρμόζει στην κυβέρνηση…!!


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΣΩ
===================================
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία (London School of Economics).

στις 6 Μαρτίου, 2009

Κύριε Υπουργέ,

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά ανίκανη να υπερασπιστεί την αγοραστική δύναμη της ελληνικής οικογένειας. Η μακροχρόνια ακρίβεια διαβρώνει συστηματικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, υποσκάπτοντας την αναπτυξιακή της προοπτική, ενώ παράλληλα, διευρύνει τις οικονομικές ανισότητες και ναρκοθετεί την κοινωνική συνοχή.
Επερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Για την αδυναμία του Υπουργείου να λάβει μέτρα για τον έλεγχο των τιμών και την πάταξη της κερδοσκοπίας των καρτέλ, που λυμαίνονται αναίσχυντα την ελληνική αγορά, ροκανίζοντας την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών με αλυσιδωτές επιπτώσεις τόσο για την κοινωνική ευημερία όσο και την κοινωνική συνοχή.

2. Για την εμφανή αδυναμία της Επιτροπής Ανταγωνισμού να ελέγξει τις αθέμιτες πρακτικές από πλευράς επιχειρήσεων.

3. Για τις άστοχες πολιτικές της Κυβέρνησης, οι οποίες με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα που ποτέ δεν επιτεύχθηκε, κατασκεύασαν έναν “ελαστικό” εργασιακό μεσαίωνα για τους πολίτες, συνθλίβοντας την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
4. Για την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά η αγοραστική δύναμη των οικονομικά ασθενέστερων ελληνικών οικογενειών, χωρίς επικοινωνιακούς τυχοδιωκτισμούς και προχειρότητες.
5. Για την ολιγωρία στη λήψη μέτρων προκειμένου να στηριχτούν οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και την ευκαιριακή επικοινωνιακή εκμετάλλευση της ανέχειας συμπολιτών μας, όποτε τα μέτρα αυτά επιτέλους λαμβάνονται, παρότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της εξόφθαλμης ανισοκατανομής του πλούτου στη χώρα μας.
6. Για την ανικανότητα του κυβερνητικού μηχανισμού της ΝΔ στην καταπολέμηση της ανούσιας γραφειοκρατίας και την πάταξη της σηπτικής διαφθοράς, στοιχεία τα οποία υποσκάπτουν την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας μας.



==================================
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
(Ε.ΤΕ-ΔΕΗ)


Αριθ. Εγγρ.Βιβλίου Πρωτ. Αθηνών 6569/Ειδ. 1905/3.3.77
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73-75 Τ.Κ. 104 32 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2105230100 – 2105229991- FAX 210 52 34 984

Αρ. Πρωτ.: φ16 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 4 -3 2010

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Για ακόμη μια φορά ζούμε το θέατρο του παραλόγου σε αυτήν την χώρα.
Για ακόμη μια φορά θίγονται οι απλοί εργαζόμενοι και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Για ακόμη μια φορά καλούμαστε να να πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο

Τα νέα μέτρα που εξάγγειλε εχθές η κυβέρνηση ως αποτέλεσμα θα έχουν:

 Την αύξηση της ανεργίας
 Την καθίζηση της αγοράς
 Την εξαθλίωση των συνθηκών διαβίωσης, των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα όργανα για την περεταίρω κλιμάκωση της απεργίας


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ
ΧΑΜΕΝΟΣ


Δελτίο τύπου


==================================
Τούρκοι, Ινδοί και Αμερικάνοι απέναντι στη ΔΕΗ στο Κόσοβο
Του Χάρη Φλουδόπουλου

Την περασμένη Παρασκευή, είχαμε ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ των προσπαθειών που καταβάλει εδώ και χρόνια η ΔΕΗ, προκειμένου να αποκτήσει δραστηριότητες εκτός των συνόρων, μετρώντας μέχρι σήμερα μόνο αποτυχίες. Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Κοσόβου δια της αρμόδιας υπουργού ορυχείων και ενέργειας Justina Shiroka-Pula, ανακοίνωσε τη short list τεσσάρων ενδιαφερομένων για το σχέδιο ανάπτυξης λιγνιτικών μονάδων ισχύος 1000MW, για την κάλυψη των εγχώριων ενεργειακών αναγκών περίπου 2 εκατ. κατοίκων της χώρας.

Στη short list λοιπόν μετέχει τόσο το κονσόρτιουμ της ΔΕΗ με την αμερικανική Contour Global, αλλά και: ο ινδικών συμφερόντων όμιλος Adani power group, το κονσόρτιουμ της αμερικανικής AES με την τουρκική Demir Export και η τουρκική Park Holding.

Το project ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός αναμένεται να κοινοποιηθεί στο τέλος Απριλίου και η επιλογή να γίνει μέχρι τον Ιούλιο. Η κυβέρνηση του Κοσόβου προσδοκά η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει το 2011 και να ολοκληρωθεί σε διάστημα 5 ετών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο διαγωνισμό μέσα σε διάστημα τριών ετών, που πραγματοποιείται για τα λιγνιτικά του Κοσόβου, ενώ ήδη η τσεχική CEZ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο διαγωνισμό λόγω των καθυστερήσεων και των αλλαγών στις παραμέτρους του έργου. Η ΔΕΗ είχε συμμετάσχει και στην πρώτη διαγωνιστική διαδικασία που ακυρώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε την ανάπτυξη μονάδων 2100MW και περιλάμβανε επίσης την ανάπτυξη και εκμετάλλευση λιγνιτορυχείων, σε ένα project με συνολικό κόστος 3 δισ. ευρώ. Ωστόσο ο πρώτος διαγωνισμός εγκαταλείφθηκε υπό τη σκιά κατηγοριών για διαφθορά αλλά και περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Το σχέδιο του Κοσόβου αφορά την ανάπτυξη μονάδας 500MW με δυνατότητα πρόσθεσης επιπλέον ισχύος 500MW, μονάδες που θα αντικαταστήσουν δύο παλαιά πρώην Γιουγκοσλαβικά εργοστάσια έξω από την Πρίστινα. Το κόστος υπολογίζεται στα 700 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ.

Όσο για τους «αντιπάλους» της ΔΕΗ στο διαγωνισμό; Ο όμιλος Adani ινδικών και αμερικανικών συμφερόντων με τζίρο 5 δισ. δολάρια, δραστηριοποιείται στο εμπόριο, την ανάπτυξη υποδομών και λιμανιών, το πετρέλαιο, τη διανομή φυσικού αερίου και την ηλεκτρική ενέργεια.

Η AES είναι ένας πολυεθνικός οργανισμός με δραστηριότητα σε 29 χώρες σε όλες τις ηπείρους και συνολική εγκατεστημένη ισχύ που ξεπερνά τα 40,3GW. Επίσης διαθέτει δίκτυα διανομής που εξυπηρετούν πάνω από 11 εκατ. ανθρώπους. Η Demir Export με την οποία συνεργάζεται είναι τουρκική μεταλλευτική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων του Τούρκου μεγιστάνα Κότς.

Τέλος η τουρκική Park Holding ανήκει στον τουρκικό όμιλο εταιρειών Ciner, που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των μεταλλευμάτων, των ΜΜΕ, του εμπορίου και της βιομηχανίας. Η Park Holding είναι γνωστή από το γεγονός ότι είχε καταθέσει αίτηση στην τουρκική ρυθμιστική αρχή ενέργειας, για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Μερσίνα 1600MW.
===================================
Παραμένουν χωρίς ρεύμα...
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα υποδέχθηκαν χθες την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου δύο νησιά μας, η Τήλος και η Νίσυρος.
Είναι μάλιστα η τέταρτη συνεχή ημέρα, σήμερα, που δεν έχουν ηλεκτρικό τα δύο νησιά, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σημειωθεί αρκετές φορές παρόμοια προβλήματα.
Τα δύο νησιά ηλεκτροδοτούνται από την Κω με υποθαλάσσιο καλώδιο, στο οποίο σημειώθηκε και πάλι βλάβη, την οποία θα διορθώσουν ειδικοί τεχνικοί της ΔΕΗ που αναμένονται με σκάφος τις επόμενες ημέρες.
Στο μεσοδιάστημα, θα τοποθετηθούν στα νησιά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων.
====================================
Θέμα : ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ (ΘΗΣ).
"Προμήθεια και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ντηζελοηλεκτρικές μονάδες συνολικής καθαρής ηλεκτρικής ισχύος 115,439 MW, σε συνθήκες επί τόπου του έργου, αποτελούμενου από 7 ίδια Η/Ζ με τετράχρονους κινητήρες ντήζελ, καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου, μετά τον βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, στη θέση "Πίσω Κάμπος" και "Πλάκα Στένη" του Δήμου Νότιας Ρόδου.".
Απ'ευθείας εκμίσθωση Δημοσίου ακινήτου για την εγκατάσταση του πιο πάνω Θερμοηλεκτρικού Σταθμού της Νότιας Ρόδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μίσθωση του ακινήτου του Δημοσίου, που απεικονίζεται στο συνημμένο από Απριλίου 2007 τοπογραφικό Διάγραμμα της πολιτικού μηχανικού Ακριβής Π. Σπαθή - Καπατσώρη με τα στοιχεία P11, P10, P9, P8, P7, P6, P5, K47, K41, K40, K39, K39, K37, K36, K35, K34, K33, K30, K29, K73, K72, K28, K27, K71, K70, K69, K68, K67, K66, K26, K25, K65, K64, K63, K62, K61, K60, K59, K58, K57, K56, K55, P11, συνολικής επιφάνειας ογδόντα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα δύο μέτρων τετραγωνικών (88.992,00 Μ2 ), που βρίσκεται στο Δήμο Νότιας Ρόδου, στο νομό Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τους όρους του συνημμένου Σχεδίου Μισθωτηρίου Συμβολαίου.
========================================
Θέμα : Προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε όπως η προκήρυξη - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης, απευθύνεται στο εσωτερικό της Επιχείρησης και στο Τακτικό Προσωπικό αυτής.
=====================================
Συνάντηση για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης στην Αθήνα - Τρίτη 9 Μαρτίου
Συνάντηση με θέμα την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι Βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης Κοζάνης, ο Δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο διευθυντής της ΑΝΚΟ.
=======================================
Να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για καταπολέμηση των παρανομιών στα Ορυχεία της ΔΕΗ.

Φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικών εταιρειών που δεν έχουν υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο τον τελευταίο χρόνο και κινούνται στα Ορυχεία του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και αλλοδαποί εργαζόμενοι που παραμένουν ανασφάλιστοι είναι τα σημαντικότερα από τα προβλήματα που ανέδειξε ο έλεγχος από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπων συνδικαλιστικών σωματείων της περιοχής που διεξήχθη πρόσφατα. Με έγγραφο του προς το Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης και σε συναρμόδιους φορείς το Συνδικάτο επαγγελματιών φορτηγών και λοιπών αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας ζητά την στελέχωση όλων των υπηρεσιών της περιοχής (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Τροχαία, Επιθεώρηση Εργασίας) ώστε να ασκούνται επαρκείς έλεγχοι με στόχο την πάταξη της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας που γεννά εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.
===================================
Απογραφή Δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Ξεκινά σήμερα στο γραφείο της Εργατικής Εστίας Πτολεμαίδας η απογραφή των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το 2010. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο του Εργατικού κέντρου της πόλης και να ενημερώνονται από τους πίνακες που έχουν αναρτηθεί για την ημερομηνία της απογραφής τους καθώς και για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν. Η απογραφή πάντα με αλφαβητική σειρά ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου
==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: