Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Οριστικοί Πίνακες επιτυχόντων ειδικότητας Τ1/Δ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V


Οριστικοί Πίνακες επιτυχόντων ειδικότητας Τ1/Δ
Δελτίο Τύπου
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ Α.Ε (www.dei.com.gr ) Οριστικοί Πίνακες Προσληπτέων της Προκήρυξης 1/2007 με τους επιτυχόντες της Κατηγορίας/Ειδικότητας Διπλωματούχοι Μεταλλειολόγοι Μηχανικοί ή Μηχανικοί Μεταλλείων ή Μηχανικοί Ορυκτών Πόρων ή Διπλωματούχοι Μηχανικοί Περιβάλλοντος ( Τ1/Δ).
Οι εν λόγω οριστικοί πίνακες απεστάλησαν προς δημοσίευση στο ΦΕΚ την 1.4.2010
Δείτε τα αποτελέσματα

======================================
Εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. τα Tεύχη του Διαγωνισμού για την κατασκευή νέου σταθμού παραγωγής στην Πτολεμαΐδα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (14/4/2010), ενέκρινε ομόφωνα τα Τεύχη Διακήρυξης για το έργο "ΑΗΣ Πτολεμαΐδας - Μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας V, μικτής ισχύος 550- 660 MWel, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση", καθώς επίσης και την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού.


Αθήνα, 14 Απριλίου 2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

====================================
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V

ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ.
ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ.
Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίησή του και χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για την προκήρυξη του διαγωνισμού κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδα V.
Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η σημερινή ημέρα είναι «ιστορική» γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε μάχες απέναντι σε ποικιλώνυμα συμφέροντα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή των νέων μονάδων.
Για πολλά χρόνια τώρα στήθηκαν απαράδεκτα και βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της ΔΕΗ, η οποία εμποδίστηκε και λεηλατήθηκε.
Τα παιχνίδια συνεχίζονται και σήμερα με τη λεηλασία των λιγοστών κερδοφόρων πελατών της ΔΕΗ.
Η σημερινή απόφαση για την προκήρυξη της νέας μονάδας δημιουργεί αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα απαιτεί από όλους μας να μην εφησυχάσουμε ούτε στιγμή ώστε η διαδικασία να έχει θετική έκβαση.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΘΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Γραφείο Τύπου
==================================
ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν τα τεύχη διακήρυξης για τον διαγωνισμό της Πτολεμαϊδας
Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ τα τεύχη διακήρυξης για την κατασκευή του νέου εργοστασίου επιχείρησης στην Πτολεμαϊδα, το οποίο θα κοστίσει περί τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για την 5η λιγνιτική μονάδα στην περιοχή, η οποία θα έχει ισχύ 550- 660 MWel, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση, για την οποία ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί άμεσα.
Στόχος της διοίκησης είναι να έχει λειτουργήσει έως το 2017 η μονάδα, ενώ όπως αποκάλυψε χτες το protothema gr. , το έργο θα διεκδικηθεί από τις κοινοπραξίες Alstom – METKA – ομίλου Κοπελούζου και ΓΕΚ Τέρνα – Babcock.
Μάλιστα, οι επικεφαλής των επιχειρήσωεν της πρώτης κοινοπραξίας έστειλαν επιστολή στα μέλη της διοίκηση της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνει δεκτή η συμμετοχή εταιρείας που κατασκευάζει λέβητες χωρίς αυτή να είναι συνολικά υπεύθυνη για το έργο.

===============================
Παγκόσμιος παίκτης στην Ενέργεια
Η ΙΤΑΛΙΚΗ Εdison, από τις παλαιότερες ενεργειακές εταιρείες στον κόσμο (έτος ίδρυσης το 1883), είναι από τους μεγαλύτερους καθετοποιημένους ομίλους παγκοσμίως, με παρουσία τόσο στον ηλεκτρισμό όσο και σε όλη την αλυσίδα του φυσικού αερίου, από την παραγωγή μέχρι την εμπορία. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη γνώρισε στο διάστημα 2002-2007, όταν ολοκλήρωσε το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παραγωγής νέων μονάδων στην Ευρώπη προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της 7.000 μεγαβάτ αποτελούμενα κυρίως από μονάδες φυσικού αερίου. Σήμερα το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από 68 υδροηλεκτρικές μονάδες, 28 θερμικές (κυρίως φυσικού αερίου νέας τεχνολογίας) και 29 αιολικά πάρκα, με ένα δυναμικό της τάξης των 12.300 ΜW και μερίδιο 15% στην ιταλική αγορά. Καλύπτει σε φυσικό αέριο το 17% της ιταλικής αγοράς, καθώς η διαθέσιμη ποιότητα φυσικού αερίου που ελέγχει ανέρχεται σε 13,2 δισ. κ.μ., ενώ της έχουν δοθεί με παραχώρηση άδειες για εκμετάλλευση σε 80 περιοχές διεθνώς.
====================================
Ενημερωμένοι για την κλιματική αλλαγή οι Έλληνες
Αρκετά ενημερωμένοι για τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, αρνητικοί απέναντι στη χρήση του λιγνίτη και της πυρηνικής ενέργειας και θετικοί για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ στις περιοχές κατοικίας τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε από την Public Issue για λογαριασμό της οργάνωσης WWF Ελλάς.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, το 63% των Ελλήνων θεωρεί πως είναι ενημερωμένο για το πρόβλημα της αλλαγής του κλίματος, ενώ το 86% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα επηρεαστεί σημαντικά από την κλιματική αλλαγή, με σημαντικότερες επιπτώσεις την άνοδο της θερμοκρασίας, τη μείωση των βροχοπτώσεων και την ξηρασία.

Ως προς τον ενεργειακό σχεδιασμό, οι πολίτες θεωρούν πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί κυρίως στις ΑΠΕ, σε ποσοστό 38%, και στην προστασία του περιβάλλοντος (25%), ενώ οι ΑΠΕ για το 58% των πολιτών θα πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει αρνητική στάση απέναντι στο λιγνίτη, καθώς περίπου έξι στους δέκα (58%) θεωρούν πως η χρήση του θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά, ενώ το 22% πιστεύει πως η απεξάρτηση από το λιγνίτη θα πρέπει να είναι άμεση. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 11% των Ελλήνων πιστεύει πως ο λιγνίτης θα πρέπει να αποτελεί το βασικό στοιχείο του ενεργειακού μείγματος. Αρνητική είναι η πλειοψηφία των πολιτών απέναντι και στην πυρηνική ενέργεια.

«Ναι» σε αιολικά κοντά στο σπίτι

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 87% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης ΑΠΕ δίπλα στις περιοχές της κατοικίας του, ποσοστό που διαμορφώνεται στο 88% όσον αφορά τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Αν και η εγκατάσταση αιολικών πάρκων με ανεμογεννήτριες κοντά σε κατοικημένες περιοχές έχει κατά καιρούς προκαλέσει δημόσιες αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις, το 64% των πολιτών πιστεύει πως η εγκατάσταση αιολικών πάρκων θα ωφελήσει τον τουρισμό, το 75% πως θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, ενώ το 62% υποστηρίζει πως δεν θα αλλοιωθεί η ομορφιά του τοπίου.

«Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η διάθεση των πολιτών σήμερα είναι ξεκάθαρα υπέρ των ΑΠΕ. Η ευθύνη διατήρησης αυτού του θετικού κλίματος περνάει πλέον ξεκάθαρα στα χέρια της πολιτείας, η οποία οφείλει να δημιουργήσει το κατάλληλο διαφανές θεσμικό πλαίσιο για τη σωστή προώθηση των ΑΠΕ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δ. Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς
=======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: