Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Προς: Κύριο Α. Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αθήνα, 8 /4/2010

Προς: Κύριο Α. Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 παράγραφος 1 και 2 του Νόμου 2084/92».

Σχετικά: Έγγραφο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αριθ.πρωτ.Τ01/ 680/44/17.3.2010.

Κύριε Υπουργέ,

Στη βάση και των προφορικών παρεμβάσεων μας τόσο σ' εσάς όσο και στον Kύριο Υφυπουργό επανερχόμαστε σήμερα και γραπτώς στο δίκαιο αίτημά μας για τη μη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 παράγραφος 1 και 2 του Νόμου 2084 με τις οποίες διαφωνούμε ριζικά.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που ήδη έχει ανοίξει για το ασφαλιστικό ζητούμε τη μη υλοποίηση του εγγράφου προκειμένου με ηρεμία να αναπτυχθούν οι όποιες απόψεις.
Ιδιαίτερα για το θέμα της μη χορήγησης της προσαύξησης της 35ετίας με σεβασμό σας θυμίζουμε τα όσα από τη πρώτη στιγμή σας επισημάναμε :
1. Η μη χορήγηση της προσαύξησης της 35ετίας δεν θα παρέχει κίνητρο παραμονής στην Υπηρεσία με στόχο την απολαβή υψηλότερων συντάξιμων αποδοχών, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Φορέα λόγω άμεσης καταβολής συντάξεων που θα μετατίθεντο σε μεταγενέστερο χρόνο και τη μείωση των εσόδων από μη καταβαλλόμενες εισφορές υψηλόμισθων ασφαλισμένων.
2. Η εν λόγω ρύθμιση έρχεται σε αντίθεση με τις διατυπωμένες απόψεις του υπό διαβούλευση Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται κίνητρα για επιπλέον παραμονή στην εργασία.
3. Ο περιορισμός της σύνταξης στο εκάστοτε PLAFOND στις περιπτώσεις χρόνου ασφάλισης πέραν των 35 ετών δημιουργεί ανισότητα μεταξύ των ασφαλισμένων καθόσον αυτοί που έχουν καταβάλει υψηλότερες και για περισσότερα έτη εισφορές θα λάβουν ίδια σύνταξη με αυτούς με λιγότερα έτη ασφάλισης που θα λάβουν το PLAFOND.
4. Καταργείται κάθε έννοια ανταποδοτικότητας του συστήματος δεδομένου ότι όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα της ΔΕΗ το ύψος εισφορών στην απλή ασφάλιση ανέρχεται σε ποσοστό 53,5% και σε ανώτατο ύψος αποδοχών 5.340 Euro.
Με εκτίμηση,
Για τη ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ


Κοινοποίηση : Κύριο Κουτρουμάνη,

Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

======================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 2η .

ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΗ - ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 29/3/2010 που επιγράφεται ως «προειδοποίηση 1η» με απόλυτη σοβαρότητα επανερχόμαστε για δεύτερη φορά στο θέμα του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ και συγκεκριμένα της μονάδας ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ τονίζοντας πως η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όχι μόνο δεν θα επιτρέψει αρπαγή της μονάδας από τα χέρια της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού αλλά ούτε καν σκέψη για από κοινού συνεκμετάλλευση - λειτουργία της μονάδος με οποιοδήποτε ιδιώτη.

Ξανά τονίζουμε ότι στις χρυσοπληρωμένες εδώ και χρόνια από τον ελληνικό λαό υπάρχουσες υποδομές δίπλα από την Μονάδα ΜΕΛΙΤΗ Ι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει τη ΔΕΗ (κάνοντας έτσι δώρο στους ιδιώτες) να φτιάξει μονάδα με τον οποιοδήποτε ιδιώτη και οποιοδήποτε ποσοστό και μάλιστα μονάδα που προορίζεται προς αντικατάσταση υπάρχουσας παραγωγικής βάσης.Η φράση που απευθύναμε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου (προειδοποίηση 1η) προς εκείνους που σχεδιάζουν σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού «να ετοιμάζονται να ματώσουν» και που αποτυπώνει το μέγεθος της αντίδρασης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την τύχη της μονάδας ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ ισχύει στο ακέραιο.Επαναλαμβάνουμε:

ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΨΕΥΤΟ - ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ) ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V

ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ 100% ΣΤΗ ΔΕΗ.Υ.Γ. Παρότι οι θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι γνωστές και διατυπωμένες παρα πολλές φορές τόσο στην Κυρία Υπουργό όσο και στον Υφυπουργό η Ομοσπονδία έχει ζητήσει και νέα συνάντηση τόσο για τη συνεχή υπενθύμιση των θέσεων της, όσο και για το τεράστιο θέμα που προκύπτει με το μέχρι στιγμής Σχέδιο σύστασης (Draft Recommendation for 2nd reading) του Ευρωβουλευτή κύριου Holder Krahmer (reporter για τη νέα Οδηγία για τις βιομηχανικές εκπομπές) προς την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία και την Ασφάλεια των τροφίμων (Envi committee).

Δεν υπάρχουν σχόλια: