Τρίτη 13 Απριλίου 2010

η μήπως δεν έχουν καμιά σχέση τα παραπάνω με τα μέλη του ΕΒΕΑ που εκπροσωπεί ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Τα χιλιάδες θαλασσοδάνεια, το παραεμπόριο και η παραοικονομία ,το κλέψιμο του ΦΠΑ η μη απόδοση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις των επιχειρήσεων(που φουσκώνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ελλάδος, των επιχειρηματιών ) και αλλά τόσα δεν είναι «ανοιχτή πληγή για την ελληνική οικονομία» η μήπως δεν έχουν καμιά σχέση τα παραπάνω με τα μέλη του ΕΒΕΑ που εκπροσωπεί ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.
---------------------------------------

Εγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του 2007, παρουσιάσε στη Βουλή η Α. Παπαρήγα όπου το 85,2% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή τα 15 δισ. σε σύνολο 17,7 δισ.αφορούσε 6274 πρόσωπα και επιχειρήσεις, που ξεκινούν από οφειλές 200.000 ευρώ και κατά μέσον όρο, «φεσώνουν την Εφορία κατά 2,4 εκ. ευρώ».
Το 3% αφορούσε 3649 οφειλέτες και ποσά από 100.000 μέχρι 200.000 ευρώ και υπήρχαν και 124000 φορολογούμενοι που ελέγχονταν για οφειλές από 2000 μέχρι 20.000 ευρώ (5%) στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων.
Βάσει των στοιχείων οι Α. Παπαρήγα αναρωτήθηκε ποιοι έχουν τη μερίδα του λέοντος στις οφειλές και γιατί δεν αφορά αυτούς το νομοσχέδιο αλλά τη μαρίδα...

========================================
Αποκρατικοποιήσεις, λουκέτα και πάγωμα μισθών για ΔΕΚΟ υποδεικνύουν οι επιχειρηματίες
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/04/2010
Τον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ υποδεικνύουν οι επιχειρηματίες στην κυβέρνηση παρέχοντάς της παράλληλα τα “ερείσματα” για αποκρατικοποιήσεις, θέμα που ανοίγει εντός των ημερών.
Το ΕΒΕΑ εκπόνησε μελέτη για την κωδικοποίηση των προβλημάτων 12 ΔΕΚΟ, προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του για αποκρατικοποίηση ή ακόμα και κλείσιμο εκείνων που "δεν αποδίδουν", καθώς και πάγωμα των προσλήψεων επ' αόριστον και αλλαγές στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, η σημερινή κατάσταση στις ΔΕΚΟ δεν μπορεί να συνεχιστεί “δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες από το μισθωτό και τον συνταξιούχο και από τη μικρομεσαία επιχείρηση και την ίδια στιγμή να σπαταλούμε πολύτιμους πόρους σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο”. Η πληγή των ζημιογόνων ΔΕΚΟ πρέπει να κλείσει τώρα, σημείωσε και τάχθηκε υπέρ της εθελούσιας εξόδου στον ΟΣΕ και της εξυγίανσης ή αποκρατικοποίησής του, κάτι που υποστήριξε και για τη ΔΕΗ αναφέροντας ότι η κερδοφορία της είναι αρρωστημένη.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ στη μελέτη, μεταξύ άλλων, σημειώνονται ως "αδυναμίες" ότι συχνά οι μισθοί των χαμηλόμισθων είναι υψηλότεροι των αντίστοιχων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αντίθετα είναι χαμηλότερες οι αμοιβές των στελεχών και χαρακτηρίζονται “παρωχημένα συστήματα” οι υπερωρίες και οι δευτερεύουσες απολαβές. Σημειώνεται δε ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος 3429/2005 για τις προσλήψεις που περιλαμβάνει πρακτικές ιδιωτικού τομέα (δοκιμαστική περίοδος, απολύσεις, μισθολόγια εκτός ΣΣΕ κ.λπ.).

Μηχανισμός στήριξης

Ο Κ. Μίχαλος χαρακτήρισε το "κλείδωμα" του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης επιτυχία της κυβέρνησης, όμως πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα “πρόσκαιρο δίχτυ ασφαλείας”. Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές στο νέο μοντέλο που διαμορφώνεται, “ένα φιλελεύθερο μοντέλο με κοινωνικό πρόσωπο, αλλιώς θα έχουμε μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις”. Τάχθηκε εκ νέου υπέρ των συνεργασιών με την κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναφερόμενος σε συναίνεση, σύνεση και συνεργασία πιο ουσιώδεις, τη στιγμή που “η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο”, ενώ χαρακτήρισε τα μέτρα επίπονα αλλά αναγκαία.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης σχετικά με τον μηχανισμό στήριξης από τις χώρες της Ευρωζώνης επισήμανε ότι “η απόφαση αυτή δείχνει να διευκολύνει το πρόβλημα του δανεισμού της χώρας” και εξέφρασε την ελπίδα τα χρήματα που θα δανειστούμε αυτή τη φορά να αξιοποιηθούν σε παραγωγική και αναπτυξιακή κατεύθυνση και να μην σπαταληθούν, δηλαδή να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία και να μην χαθούν στη γραφειοκρατία
===================================
ΕΒΕΑ: Κατάργηση ή συγχώνευση ΔΕΚΟ
Δημητρα Mανιφαβα

Υπέρ της αποκρατικοποίησης όλων των ΔΕΚΟ, ακόμη και της συγχώνευσης ή και της κατάργησης κάποιων τάχθηκε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το επιμελητήριο για τα προβλήματα των ΔΕΚΟ. Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι ακόμη και κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ θα πρέπει να αποκρατικοποιηθούν, ενώ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ακόμη την ανάγκη να «παγώσουν» τουλάχιστον για μια πενταετία οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να επέλθει η φυσική μείωση του προσωπικού, και ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μετατάξεις, ειδικά στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό. Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε τις ΔΕΚΟ «ανοιχτή πληγή για την ελληνική οικονομία», καθώς και «μόνιμη πηγή σπατάλης και ελλειμμάτων, εστία αναποτελεσματικότητας και κακοδιαχείρισης που επιβαρύνει με τεράστιες ζημιές τον φορολογούμενο πολίτη, παρέχοντας ταυτόχρονα χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες».
===================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: