Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Υποχρεωτική η ασφάλιση των εργαζομένων σε εργολάβους


Ξεκινά η πρόσληψη των επιτυχόντων στη ΔΕΗ

Υποχρεωτική η ασφάλιση των εργαζομένων σε εργολάβους


Την πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007 στη ΔΕΗ από τις 15 Απριλίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός την Τετάρτη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.
Την είδηση αυτή μετέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στη διοίκηση της επιχείρησης Γιάννης Καραβασίλης, ο οποίος μιλώντας στον «Π» ανέφερε ότι ξεκίνησε από χθες η υπογραφή των συμβάσεων των επιτυχόντων του πρώτου διαγωνισμού του 2007, και συγκεκριμένα όσων έχουν περάσει από τον ΑΣΕΠ και η πρόσληψή τους δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση.
Όπως επισήμανε ο κ. Καραβασίλης, η εγκύκλιος του Υπουργού κ. Ρακγούση εξαιρεί τη ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων, με αποτέλεσμα να ξεκινά τώρα η πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007 αντί για τον ερχόμενο Ιούλιο όπως είχε ανακοινωθεί.
Ο κ. Καραβασίλης τόνισε εξάλλου ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έκανε αποδεκτή πρότασή του που θα θέσει τέρμα στα φαινόμενα δουλεμπορίου και μαύρης- ανασφάλιστης εργασίας που παρατηρούνται σε εργολάβους που εκτελούν έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι, έγινε αποδεκτή η πρότασή του, σύμφωνα με την οποία θα υποχρεώνονται οι εργολάβοι να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους που απασχολούν, καθώς θα υπάρχει πλέον όρος στις συμβάσεις που υπογράφουν οι εργολάβοι με τη ΔΕΗ ότι θα ασφαλίζεται το προσωπικό που προσλαμβάνουν και ότι η πληρωμή τους θα γίνεται μέσω τράπεζας, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα αμείβονται με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Να επανέλθουμε όμως στο θέμα της πρόσληψης των επιτυχόντων στη ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η ΕΝΩΣΗ, σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, «στους οριστικούς πίνακες δεν αναγράφονται οι 2035 επιτυχόντες όπως αρχικά προέβλεπε η προκήρυξη αλλά μόνο οι 1635». Η ΕΝΩΣΗ δηλώνει λοιπόν ότι θα συνεχίσει τον αγώνα προκειμένου «να ξεκινήσουν άμεσα όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν και οι 400 θέσεις του διαγωνισμού 1/2007 αλλά και για τους υπόλοιπους (διαγωνισμούς) 2/2007 και 1/2008, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από 1η Ιουλίου 2010», διότι, «το τεράστιο έλλειμμα προσωπικού απογυμνώνει την επιχείρηση και δημιουργεί προβλήματα με πολλά ατυχήματα αλλά και θανάτους λόγω κούρασης και συνεχόμενων υπερωριών».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

=======================================
Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διαγωνισμός και τα τεύχη διακήρυξης για την Πτολεμαΐδα V από το Δ.Σ της ΔΕΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα τα τεύχη Διακήρυξης για το έργο «ΑΗΣ Πτολεμαΐδας – Μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας V, μικτής ισχύος 550- 660 MWel, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση», καθώς επίσης και την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού. Την ικανοποίησή της για την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. «Για πολλά χρόνια τώρα στήθηκαν απαράδεκτα και βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της ΔΕΗ, η οποία εμποδίστηκε και λεηλατήθηκε», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία. «Η σημερινή απόφαση για την προκήρυξη της νέας μονάδας δημιουργεί αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα απαιτεί από όλους μας να μην εφησυχάσουμε ούτε στιγμή ώστε η διαδικασία να έχει θετική έκβαση».

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την απόφαση ιστορικής σημασίας για την περιοχή, γιατί σε αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομικής ύφεσης και της μεγάλης ανεργίας, μας καθιστά αισιόδοξους για το μέλλον του τόπου μέσα από μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Ο Πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης, δήλωσε πως η απόφαση για την 5η μονάδα της Δυτικής Μακεδονίας μεταθέτει την μεταλιγνιτική περίοδο για τα επόμενα πενήντα χρόνια αφού η μονάδα θα απασχολήσει 400 εργαζόμενους τουλάχιστον, θα προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών και θα υλοποιηθεί η επέκταση των νέων ορυχείων ενώ παράλληλα θα υπάρξει και η συνέχιση της παροχής τηλεθέρμανσης για πολλές δεκαετίες.

Εν τω μεταξύ το Σωματείο Ενέργειας «Η ΕΝΩΣΗ» σε ανακοίνωση του εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, αναφορικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τονίζει ότι η απόφαση της νέας μονάδας δημιουργεί αισιοδοξία στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία, ταυτόχρονα όμως απαιτεί από όλους μας να μην εφησυχάσουμε ούτε στιγμή, ώστε η διαδικασία να έχει θετική έκβαση.

========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: