Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

τα βάρη και πάλι μόνο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στον Δημόσιο Τομέα


==========================================================
«Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ, δυσβάστακτα και επώδυνα, ρίχνουν τα βάρη και πάλι μόνο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στον Δημόσιο Τομέα»
======================================================
ΔΕΗ: Νέος γενικός διευθυντής ανθρωπίνων πόρων
Την ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης στον κ. Γεώργιο Τριανταφύλλη, από 28/4/2010, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Ο κ. Τριανταφύλλης έχει εργαστεί στη ΔΕΗ Σχετικά άρθρα συνολικά 29 χρόνια. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων (ΔΑΥΕ) από το 2001 έως και το 2007, ανώτερο στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής μέχρι και τις 13.1.2010, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Γραφείου Διοικήσεως.
Επίσης, παράλληλα με τα διοικητικά καθήκοντά του στη μητρική εταιρεία, έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ - θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ - και Πρόεδρος Δ.Σ. σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
==========================================================
Πιάνουν δουλειά οι πρώτες επιτυχόντες της ΔΕΗ

Υπογράφονται από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πρώτες προσλήψεις στη ΔΕΗ, οι οποίες αφορούν τον διαγωνισμό των 2035 θέσεων, όπως τόνισε ο βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κοζάνης, Αλέκο Αθανασιάδη, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, η αρχή θα γίνει με τους πρώτους 80 από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα προσληφθούν σταδιακά 550 επιτυχόντες.


=================================================
Δελτίου τύπου για την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης και του Δ.Ν.Τ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
•1. Η συνάντηση έγινε για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινωνίας και την δημιουργία εντυπώσεων για την επιβολή των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
•2. Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με το Δ.Ν.Τ., δυσβάστακτα και επώδυνα, ρίχνουν τα βάρη και πάλι μόνο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στον Δημόσιο Τομέα.
•3. Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων στο δημόσιο, το πάγωμα των μισθών για τα τρία επόμενα χρόνια, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και η αύξηση του κόστους ζωής, με την αύξηση του Φ.Π.Α., των ειδικών φόρων κατανάλωσης και την αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων, οδηγούν κατευθείαν στην φτώχεια και πολλούς στην οικονομική ένδεια και εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει πολιτικές που φορτώνουν όλο και περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους και συνταξιούχους και συγχρόνως αφήνει ελεύθερο και χωρίς υποχρεώσεις το πεδίο των «έχοντων και κατέχοντων».
Οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν την μόνη ελπίδα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της κυβέρνησης για την προστασία των δικαιωμάτων μας
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: